Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.2.2013 20:51:24
majuša
Zdravo drage moje! Ja sam vam novi član ako me želite u društvo. Imala sam malo problema oko učlanjenja ali sad sam tu, na moju veliku radost. U braku sam preko deset godina; muž izprvog braka ima kćerku a ja nikada nisam rađala odnosno nikada nisam ostala trudna. 2011. godine sam radila insemenaciju u MEDICO-S a onda su mi predložili vantjelesnu. Tranutno čekam da mi iz fonda pošalju odgovor pa da vidimo šta nam je činiti. Toliko za početak!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 9.2.2013 14:01:22
rebeka777
Wish, to je sve preskupo kad se radi privatno. Stvarno je najbolje preko knjižice, dr Sanja priznaje sve nalaze iz državnih ustanova. Hormoni bi te koštali preko 200 KM, brisevi preko 150 i pregled još jedno 50, pa spermogram, spermokultura, pa ako se još nešto treba dodatno uraditi cifra je ogromna. Zato je najbolje u Medico S na konsultacije i ti ćeš dobiti spisak šta sve trebaš uraditi.
Sve cure koje ste u postupku ili se pripremate za isti želim puno sreće, sve vas pratim, svima držim palčeve pa da i vi dočekate sreću kao ja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 9.2.2013 17:14:12
Maja Doboj
wish... ja sam prve nalaze vadila u medic-s- hormoni 210 KM, brisevi 180 KM srermiokultura i spermiogram 70 KM, ultra zvuk 40 KM (mislim da nisam ništa pogrešila) mada smatram da spermiogram i spermiokulturu treba raditi kod njih. Za ovaj drugi postupak u koji upravo krećem sve sam radila u BL na Paprikovcu . Od svog ginekologa smo i ja i suprug dobili dijegnozu N97 tako da smo sve nalaze vadila besplatno, više čak ni kod porodičnog doktora ništa ne plaćamo jer to sve ulazi u obavezni vid osiguranja. Ovaj put smo trebali raditi kario tipove i TOCH a to bi me privatno koštalo oko 1000 KM a na osnovu ove dijagnoze nismo ništa platili. Pokušaj kod svoga ginekologa dobiti tu dijagnozu a sve dalje upute dobijaš od svog porodičnog dr. Sretno...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 9.2.2013 20:55:17
majuša
Hvala Majo. Ja sam mislila da ćemo zajedno u aprilu jer sam upisana za april ali nam se izjalovilo(ko zna zašto je to dobro)! Jesi li počela šta koristiti već? U razgovoru sa Dr pominjane su antibebi pilule na početku? Možda sam se i zeznula?! Mislim, ja ovo pišem i tebe pitam kao sigurna u pozitivan odgovor Fonda ! Reko, trebaće mi uskoro!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 12:09:57
šmrc
Drage moje, meni je sutra ET, javili su mi da su se 3 oplodile od čega je 1 lošije kvaliteta od ove 2 i da razlislim do sutra hoću li vratiti sve ili samo 2, šta mi vi savjetujete? Jelena86, znam da ti uvijek imaš pametan savjet , pomagaj
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 13:23:10
keti 86
Smarija hvala na odgovoru.
malo sam zbunjena,jer prosle godine kada sam radila prvi IVF, prilikom aspiracije izvadili su 7 jajnih celija 6 je uspjesno oplodeno ,a vratili su mi 2 embriona. Mogucnost zamrzavanja niko mi nije ni spominjao,a nisam znala da je zamrzavanje moguce i kod njih. Kada budem isla kod dr. raspitacu se.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 14:14:18
rebeka777
smrc, meni se isto desilo, 2 dobre kvalitete i jedna losija. Milica mi je rekla da od te losije nema nista, ne moze uspjeti pa smo vratili 2, jedna bebica je uspjela. Ako imas neke sumnje vrati sva 3 embriona, ne moze se nista lose desiti.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 17:37:54
ivana91
cure,treba mi pomoć...imam temperaturu,prvo je bila 37.4 pa onda 37.1 i sada 37.3.da li se nekom to dešavalo posle ET?ja se super osjećam,ništa me ne boli,ponekad me malo žignu jajnici ,u nekim momentima osjetim nemoć i toplo mi je i drugo ništa. ET mi je bio 06.02. tako da je rano i za neke simptome.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 17:51:18
šmrc
Rebeka777, hvala, lakše mi je kada znam kako su ostali prošli... Maloprije mi je javljeno da je još 1 oplođen i da ET ostavimo za 5-ti dan dok vide koji će se izdvojiti...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 18:05:03
Maja Doboj
majuša... nisam još ništa počela koristiti, prva terapija mi počinje kada dobojem ( to je negdje oko 27.2) i to kontraceptivne pilile Mycroginin, to pijem do 6.04 a prva boca 28.03, tako mi barem piše po šemi ali će mo još vidjeti, ET po šemi bi trebao biti oko 27-30.04. . Zašto je tebi odgođen april?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 18:08:42
Maja Doboj
ivana 91 mislim da je to dobar znak svaka žene u početku trudnoće ima malo povišenu temperaturu... ja sam takođe imala bolove u stomaku, malu temperaturu i žiguckanje jajnika vidjećeš da će sve biti dobro
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 18:40:37
Jelena86
šmrc, kao što je rebeka rekla, i ja bi vratila sve tri (iako, realno, ako se prime sve tri, to je dosta rizična trudnoća) .ali nekako ne bi imala srca da mi se ta jedna "baci". pored toga, to je misterija, koja nikada neće biti riješena, tako da je moguće da upravo taj embrij bude dobitni... a uostalom, ne bi bila prva koja je rodila trojke
ivana91, iako kažu da žene imaju povećanu temperaturu od utrića, ja ipak mislim da je kod tebe to nešto drugo. ja nisam imala nikada toliko povećanu temperaturu. eventualno dođe do 36.9-37.0.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 10.2.2013 20:19:58
majuša
IZVORNA PORUKA: Maja Doboj
majuša... nisam još ništa počela koristiti, prva terapija mi počinje kada dobojem ( to je negdje oko 27.2) i to kontraceptivne pilile Mycroginin, to pijem do 6.04 a prva boca 28.03, tako mi barem piše po šemi ali će mo još vidjeti, ET po šemi bi trebao biti oko 27-30.04. . Zašto je tebi odgođen april?
Moja Majo ma ne znam ja više ništa. U decembru sam se čula sa MEDICO S, mjesec prije obavila sve pretrage , oni mi rekli da bi mogli da me upišu u april jer su sto posto gotovo sigurni da će mi odobriti proceduru u fondu, otišao muž da obavi pretrage ali se pokvario nekakav aparat pa smo morali čekati 15 dana, tako da sam ostavila da pošaljem papire tek 21.01. ove godine tako da , bar mislim, ne mogu da se uklopim u april jer sam dobila sad šestog. Strašno mi je žao zbog toga jer sam se taman nekako opustila. Kad mi je rekao muž da se ne može uraditi nalaz dok se ne popravi aparat , a znam da u MEDICO S baš ne vole nalaze u privatnim ordinacijama(mislim da je zbog toga što mnogo prođe od davanja uzoraka do konačne analize istog) ,došlo mi je da plačem.Upravo zbog toga što sam odahnula jer mi se konačno nešto dešava i to me presjeklo .Zato sada čekam odgovor od fonda pa da vidim sa njima u Medicu šta ću dalje. Ma da mi je samo da dobijem odgovor čini mi se da će mi biti lakše. Ne znam koliko su druge čekale odgovor ili npr ti ali sam od drugarice čula da ona nije čekala ni 15 dana ( tj manje od 15 dana) te da zahtjeve pregledaju početkom mjeseca ali se meni čini kao da čekam vječnost cijelu. Javim ti u svakom slučaju šta je bilo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.2.2013 9:01:54
svga
Pozdrav smrc i ostalim djevojkama! Evo da se i ja javim :) Ja sam imala prvu vto u decembru, imala sam 4 oplodjena embriona, svi vrlo dobrog kvaliteta i odlucili smo da vratimo 3! Na zalost nije uspjelo.. :( Tako da je sve individualno i ne moze se predvidjeti sta ce se desiti. U mom slucaju su svi bili optimisticni, ali ipak nije uspjelo. Idemo dalje.. sljedeci postupak se planira za maj mjesec otprilike, krajem ovog mjeseca cu znati detalje. Svim djevojkama zelim puno srece i da u ovoj godini bude sto vise pozitivnih beta! :) Veliki pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.2.2013 18:09:58
smarija
keti86 ne znam stvarno,nazovi ih i pitaj jedino tako ces znati sta se na kraju desilo.
ivana91 tako me je sramota sad sam se zbog neke gkluposti vratila unazad stranicu-dvije i zapazila sam da ti nisam pozeljela srecu,oprosti mi molim te i drzim fige najace da uspijes ovaj put kako si danas jel imas jos povisenu temperaturu
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410