|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.2.2013 17:16:58   
patrizia
Pozz Helga

Ja sam otišla na bolovanje dva dana nakon punkcije ,jer sam imala bolove po dnu stomaka ,i nastavila bolovanje kada je test pokazao + hB.I meni su rekli d a nema kao potrebe ,da se sve normalo radi,ali ja nisam zeljela prolaziti i dodatni stres na poslu,dovoljno mi je samo bilo čekati betu.U kući nista nisam specijalno radila ,a nisam nni ležala.Tako reči uživala sam.

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 2626
2.2.2013 21:30:51   
Jelena86
Helga, dosta ti zavisiod posla koji obavljaš. moje je užasno stersan, ali nije fizički težak. prvi postupak sam otišla na bolovanje, čim sam krenula sa stimulacijom. izludjela sam. imala sam toliko vrem,ena, da nisam znala sta ću pod sebe. osim toga, pošto sam na bolovanju, a na poslu mi niko ne zna da sam na bolovanju, nisam mogla ni hodati, kafenisati, nego sam uglavnom bila na netu i ubijala se čitajući o vantjelesnoj i postotcima..ma užas. druga dva sam radila do punkcije, onda sam otišla na posao, i jedno dvije sedmice sam bila na boloanju, dok nisam skontala da nema ništa od tridnoće.

neko je pitao za hiperstimulaciju, evo kopiranog kratkog teksta o tome..

"jedna od najozbiljnijih i najneugodnijih komplikacija u stimuliranom postupku izvantjelesne oplodnje svakako je pojava hiperstimulacijskog sindroma jajnika koji pogađa od oko 3 do 5 % žena.

Gotovo je nemoguće unaprijed znati koja će žena na lijekove za stimulaciju ovulacije reagirati hiperstimulacijskim sindromom, no u rizičnoj skupini nalaze se uglavnom:

mlađe žene
žene s dijagnozom policističnih jajnika (PCOS)
žene koje na stimulaciju reagiraju velikim brojem folikula i visokom razinom estrogena
žene koje koriste injekcije hCG-a tzv. boostere kao podršku žutom tijelu u drugom dijelu ciklusa

Simptomi OHSS-a javljaju se obično 4-5 dana nakon aspiracije jajnih stanica. Većina žena ima blago ili srednje izražene simptome koji, ako ne dođe do trudnoće, polako nestaju. Trudnoća pogoršava simptome hiperstimulacijskog sindroma jer dolazi do povećanja koncentracije hormona trudnoće u krvi (hCG-a).

Najčešći simptomi OHSS-a su bol i nadutost u trbuhu. Kod nekih žena dolazi do pojave malih cista na jajnicima i tekućine u trbušnoj šupljini koja izaziva nelagodan osjećaj. No samo u 1 do 2 % slučajeva dolazi do ozbiljnih simptoma koji potencijalno ugrožavaju život žene."

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2627
3.2.2013 12:46:16   
vec pokusala
smarija koja suprotnost...moj je plav i visok!!!ali ako smo ti i ja negdje izmedju njih dvojice,mislim na fizicki izgled user posted image ,recicemo da je povuklo neke nase gene,nekog daljeg rodjaka koji bas lici na tvog ili mog muza....onda dogovorenouser posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2628
3.2.2013 16:02:39   
smarija
vec pokusala dogovoreno user posted image

Maja Doboj sto se tice HS Jelena je to do nekle objasnila kopirajuci tekst,e sad posto ja imam PCOS i uglavnom nas sa tim sindromom zkaci i HS,ima laksi,srednj i teski oblik.Mene je oba puta zakacio teski,prilikom stimulacije stvara se jako puno jc,imala sam ih oko 30 u oba puta,nadutost stomaka odnosno nakupljanje dosta slobodne tecnosti u abdomenu,muka povracanje,otezano mokrenje akoro pa nikako,otezano disanje itd.Meni je oba puta nastupila dva-tri dana pred punkciju i onda nakon punkcije se pojaca,a kad dodje do trudnoce bude jos malo jaca,morala sam biti u bolnici i tamo sam bila pokrvena odgovarajucom terapijom i stalno pracenje te slobodne tecnosti ultrazvukom.Otprilike sam izgledala kao trudnica u 6-7 mjesecu trudnoce.
Eto to ti je hiperstimulacija ukratko

< Poruku je uredio smarija -- 3.2.2013 16:05:04 >

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2629
3.2.2013 22:40:32   
mija75
Pozdrav svima ponovo od mene,nije me dugo bilo. Mada sam stalno bila uz vas,pratim vas cijelo vrijeme i mnogo mi je drago sto vidim da je nekima uspjelo,ali mnogo zao za one kojima nije. I ja sam napokon predala papire prije sedam dana idemo i treci put,samo da odgovor stigne. Zelim puno srece svima,nista ljepse nema od male user posted image  user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2630
4.2.2013 11:07:48   
helga78
Maja Doboj, patrizia, Jelena86,
hvala vam na odgovorima.
Moj posao nije fizicki tezak, ali je jako stresan i nikako ne bih voljela da rizikujem. Ako bude sve u redu, naravno da bih tokom trudnoce radila, ali ispocetka bih voljela da se maksimalno opustim i da se ne izlazem stresu. Najvjerovatnije cu poslije punkcije na bolovanje i u lagane setnje po gradu user posted image

(odgovor članu mija75)
Neposredna veza do poruke: 2631
4.2.2013 11:30:56   
keti 86
pozzzzzzz M1984 user posted image

Hvala smarija user posted image

pozz Maja Doboj ,elim ti uspeh user posted image u novom pokuaju,.
Ja sam tek sada počela sa pripremama, a na konsultacijama sa doktoricom rekla mi je da cu biti u postupku pocetkom maja.

< Poruku je uredio keti 86 -- 4.2.2013 11:42:56 >

Neposredna veza do poruke: 2632
4.2.2013 17:23:57   
imansanja
Drage moje ja imam jedno pitanje da li se mora ici na inseminaciju , odnosno da li je to nekakv protokol da bi dosli do VTO ? Ja sam imala dvije neuspjese trudnoce stimulacija klomifenom , jedna trudnoca bila do 10.ned. a druga do 18 nedelja i nazalost jako bolno iskustvo. user posted image
Otkrili su mi u Beogradu da imam trombofiliju i bila sam kod hematologa prof. dr Predraga Milijica koji mi je kazo cim ostanem trudna terapija je injekcije FRAGMIN 2500 j. na 12 sati.
U braku sam 5 godina , inace ja 32 god.moj muz 42.god. i pomalo gubim nadu .

(odgovor članu keti 86)
Neposredna veza do poruke: 2633
4.2.2013 17:33:14   
smarija
imansanja mislim da ne moras sve zavisi od vase dijagnoze,prije koju godine jeste bio uslov minimum odradjene tri inseminacije pa tek onda VTO.Moj savjet je da popricas sa dr.Sanjom ona ce ti najbolje reci.
Zao mi je sto ti se sve to izdesavalo i ja sam slicno prosla,tri izgubljene trudnoce i isto otkrivena trombofilija.Interesuje me na koji si ti gen pozitivna

(odgovor članu imansanja)
Neposredna veza do poruke: 2634
4.2.2013 17:55:21   
Maja Doboj
smarija...baš mi je žao što ti se dešavaju takve stvari, vjeruj da nisam znala da tako nešto i postoji...ti sada ideš samo na vraćanje embriona, zar ne?

(odgovor članu mija75)
Neposredna veza do poruke: 2635
4.2.2013 18:00:02   
Maja Doboj
keti 86 takođe ti želim puno sreće u postupku... ja sada u februaru počinjem piti tablete user posted image , žao mi je što nema ni jedna djevojka koja ide u aprilu s mnom...

(odgovor članu imansanja)
Neposredna veza do poruke: 2636
4.2.2013 22:33:04   
smarija
moja Majo sve bude pa prodje,sve se to zaboravi i onda cekas novi pocetak,takvo je bar moje iskustvo
Jeste sad samo idem na FET jer imam 12 smrzlica nema stimulacije prati se samo debljina endometrijuma i za endo se pije estrofen tablete i bilo bi dobro da imam 1-2 dobra folikula

Neposredna veza do poruke: 2637
5.2.2013 7:44:20   
M1984
Smarija,je li se šta plaća kada se vraćaju smrzlice. Kakva je procedura oko čuvanja. Ja sam u BG Morala plaćat za svaki mjesec čuvanja po 10,00e.
Želim ti puno sreće ovaj put user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2638
5.2.2013 10:55:55   
smarija
Hvala ti M1984,ne znam koliko se placa kod vracanja zaledjenih,e sad kad se zalede embriji prvu godinu nista ne placas a poslije se placa sad stvarno ne znam koliko to kosta

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2639
5.2.2013 19:59:05   
Jelena86
curke, zna li iko išta o ivani91, trebala je 28. na uzv, da punkcija, ali se nije javila, pa sam se zabrinula...pisala sam joj i na pp, ali se ne javlja user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2640
6.2.2013 12:13:48   
helga78
imansanja,
nije obavezno ici na inseminaciju prije VTO, u zavisnosti od vasih nalaza dr ce odrediti sta je najbolje za vas. Meni je 6 mjeseci poslije laparoskopije dala preporuku za VTO, mojoj drugarici je, zbog losih nalaza njenog muza dala preporuku odmah, tako da sve zavisi od para do para.
Nemoj da gubis nadu, svi znamo koliko je tesko i pretpostavljam da smo sve mi prolazile kroz neke krize, ali moramo ici dalje. Mene polako hvata panika zbog godina, ali onda cujem za neke svijetle primjere, za neke uspjehe i pored najcrnjih prognoza i shvatim da se trebam (i moram) nastaviti boriti.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2641
7.2.2013 11:47:27   
keti 86
da li neko od vas zna da li u medicos postoji mogucnost zamrzavanja embriona,i koliko kosta.

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 2642
7.2.2013 14:56:50   
smarija
ako imas za zalediti oni zalede i prvu godinu ne placas ,a poslije se placa,sad stvarno ne znam koliko kosta

(odgovor članu keti 86)
Neposredna veza do poruke: 2643
7.2.2013 18:18:26   
ivana91
Jelena86 tu samuser posted image ...Otišla sam 27.01. u B.Luku i evo danas stigla.Iznajmili stan tamo da se ne vozam stalno a nisam imala interneta.
Sve je prošlo dobro,u nedelju mi je bila aspiracija,izvadili 9 jajnih ćelija od čega su 4 bile loše.pet se oplodilo.Od tih pet tri su super.Juče sam vratla sve triuser posted image .Sada je draga moja sve u Božijim rukama.
Hvala ti što misliš na meneuser posted image user posted image
Pozdrav i svim curama koje su u postupku i koje se pripremaju za to,pošto vidim da ih ima dosta novih na forumu.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2644
7.2.2013 19:14:25   
Jelena86
o draga moja, konačno si tu user posted image
hehe, baš sam se istraumirala gdje si. drago mi je da je sve super prošlo ti sada odmaraj, mazi pupu i svoje mrvice da im bude ugodno i da ostanu tu narednih 8 i pol mjeseci..
ljubim user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2645
8.2.2013 10:13:18   
bakterija
ivana91 jesi li ostatak zaledila? Zelim ti trocifrenu betuuuuu

meni nisu zaledili i cak i ne znam sta je bilo sa mojih emriona koji su ostali tad user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2646
8.2.2013 10:25:31   
ivana91
bakterija nisam ništa zaledila.Sanja mi je nešto govorila o tome prije aspiracije ali posle nije ništa nije spominjala.iskreno ja neznam ni kako to ide ali možda nisu bili dobri ni za zaleđavanje.
u nalazu su napisali ovako:dobilo se 9 oocita,od kojih su 4 degenerisane.uradi se ICSI na 5 oocita i do oplodnje i diobe dođe kod 4 embriona.1 potpuno sa fragmentacijama.
tako da su tri ostala i ja sva tri vratilauser posted image

(odgovor članu bakterija)
Neposredna veza do poruke: 2647
8.2.2013 12:28:55   
Buba87
Cao cure,juce sam isla na prvi utz,doktorica je zadovoljna.Pocela sam sa inekcijama juce.Decapeptyl do 28.febr.A gonal od 21.do 28 februara.Prima liiko istu terapijuuser posted image .Pozdrav.Ja se nadam najboljem

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2648
8.2.2013 16:55:06   
bakterija
kako sam skontala ovde nema niko sem smarije nista zaledjeno u medicoesu. ispravite me ako grijesim. Sljedeci postupak radim samo tamo gdje mogu da zaledjujem embrione a ne da mi bacaju a ja moram sve iz pocetkauser posted image

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2649
8.2.2013 18:35:44   
smarija
bakterija nije to bas tako,ja sam prilikom punkcije imala 30 jajnih celija za izvaditi,od toga je 14 doslo do oplodnje i razvoja, 2 su vracene,a 12 zaledjeno.Ivana je pisala koliko je njoj izvadjeno,koliko od njih se oplodilo i koliko ih nije nastavilo sa razvojem.Kod nje su uspjesno tri oplodjenje i vratila je sve tri.Da je htjela dvije jedna bi se zamrznula.Niko ne baca nase embrije u koliko su zdravi i normalno se ravijaju,to rade klinike koje nemaju mnogucnost zaledjavanja,Medico S ima i oni to rade.
Mozda si pisala ali ja nikako da nadjem koliko si ti imala jc i sve ovo sto sam vec pisala.

(odgovor članu bakterija)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *