|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.2.2013 8:55:58   
glaxy
Jelena ja čak mislim da im treba sugerisati vezano za terapiju,kao što su cure rekle, jer ipak mi najbolje poznajemo naše tijelo. Ne vrijedi meni ići kod Sanje ni da je sto puta besplatno, ako meni taj protokol ne odgovara.
Ja sam se već konsultovala sa MPO stručnjacima oko mog sljedećeg protokola i rakli su mi da je ovaj dugi bio potpuni promašaj, da sljedeći put sa stimulacijom počinjem od drugog dana PRIRODNOG ciklusa bez kontracepcije, jer ta kontracepcija služi samo da bi njima bilo lakše, tj. da bi mogli 60 žena da odrade u tri dana, a to što nama sve ispomjera to je druga priča.
Dr kaže da ako žena, kao što je kod mene slučaj ima ovulaciju oko 12 dana, menstruacija dolazi za 14 dana tj. 26 dan ciklusa.
Kada takvoj ženi ispomjeraju ciklus kontracepcijom i još daju te usporivače, onda do ovulacije dolazi kasnije (kod mene je ovulacija tj. punkcija bila 15 dan ciklusa). E sad, lako je zavarati jajnike tim hormonima da je ovulacija npr. 15-ti a ne 12-ti dan, ali kada vrate trodnevni embrion 18-ti dan ciklusa tada je već kasno, jer bi u prirodnom ciklusu to "vraćanje" uslijedilo nekoliko dana ranije.
Uprilog ovoj priči ide i to da sam ja nakon VTO dobila čak 5 dana prije vađenja bete, tj. samo 8 dana poslije transfera, i to je upravo 26. dan ciklusa, dan kada sam i trebala dobiti. Ao je meni ovulacija bila 15 dana, onda sam zapravo trebala dobiti tek 14 dana od te vještačke ovulacije ,ali ne.
I zato dr kaže da u nekim slučajevima možemo zavarati jajnike, ali ne i tijelo da dođe do oplodnje, i da je i to jedan od razloga zbog kojih ne odgovara svaki protokol svima, i da svakoj ženi treba pristupiti na individualan način, jer naravno nismo sve iste.
Nadam se da vas nisam udavila, baš sam se raspisala.

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2751
19.2.2013 9:37:09   
glaxy
:)

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2752
19.2.2013 9:54:16   
bakterija
glaxy u pravu si za sve. Citam stalno forum i ne zelim da se ukljucim u diskusiju a dusa me boli kad sve ovo vidim. Od ovoliko zena koliko ide na vto u bl najmanje ih je trudnouser posted image . Mozda sam ja paranoicna i ispravite me ako grijesim ali ovo je sve uzimanje para i davanje istih terapije bez obzira na problem zene. Cudne se stvari desavaju. "CUVENA" dr se stalno hvali da ima najvise uradjenih postupka u evropi a ja mislim da bi tu se neko trebao angazovati i ispitati gdje su te bebe. Izvinjavam se mozda sam nekog pokolebala sa ovim iznosenjem ali mi nije jasno gdje su te trudnice ako je uspjesnost najveca u regiji

Smarija ja sam imala 6 embriona i 3 su vracena a sa preostala 3 ne znam sta se desilo user posted image . Tad sam sretna izasla iz klinike i cekala potvrdu da sam trudna i smetnula sam sa uma da ista pitam da nebi "urekla" to stanje.user posted image a polije je bilo kasno ista pitati. Nadam se da ce se taj maler srusiti i da ce u 2013 godini biti vise trudilica i bebaca user posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2753
19.2.2013 12:35:18   
vec pokusala
zaista ne zelim nikog da osporavam,svima je nama i te kako tesko,polazeci od same materijalne situacije,a da ne spominjem traumu koja se dozivi nakon neuspjeha,a ja licno dozivljavam traumu najmanje 4 puta u toku procedure,da li ima folikula,uvijek mali broj,pa naredna trauma je da li se razvijaju kako treba,pa treca na punkciji ima li js i cetvrta hoce li se oploditi,znaci traume bez konacnog ishoda ali ja ne mogu ,koliko god mi svi bili krivi za moj neuspjeh ,okriviti dr. sto moji folikuli ne rastu,jer ne rastu zadnju godinu sa tri razlicite terapije,i ja iskreno mislim da sam kandidat za donaciju.sto se tice mikroginona,glaxy izvini ali moram napisati da tu vrstu pilula daju u skoro svim klinikama jer nije to samo da uspava jajnike vec kada na uz pred postupak vide da ima folikulcica,da li su to antralni ili kako se vec zovu ne znam,oni njih sacuvaju sa pilulama za sam postupak,ja to tako mislim da ide,jer kada sam radila vantjelesnu u Bg isto sam pila mikroginon,moja drugarica pije mikroginon u Mariboru,tako da on ne uspori, kao recimo decapeptyl.Ali ono za sta sam sigurna je to da svakako pacijent mora imati povjerenje u ljekara,mora reci ono sto osjeca i misli i samo nesavjestan ljekar ce ignorisati nase zelje i instikte sta nam odgovara ,a sta ne.Ja to nisam ,zaista,nikada dozivjela u Medico's,a da jesam ne bi me niko natjerao da bezvoljno idem u postupak i traumatiziram se.To su ipak stvari koje osoba mora sama sa sobom rascistiti,jer meni niko ne moze reci da se neko ne trudi za mene ako ja to direktno osjetim u klinici,niti ja mogu nekog ubjediti da se tamo radi sa zeljom u uspjeh,ako je ta osoba dozivjela ili osjetila neciju ne zainteresovanost.Ali svako moze da se konsultuje i sa drugim,trecim dr.,pa da nadje sredinu,predoci to dr.Sanji ako vec ide u postupak.Ja bi tako mozda uradila ako sam nesigurna.Nadam se da se ovako duuugggaaacccaak komentar nece protumaciti kao ubjedjivanje vec moj nacin razmisljanja i kako bi i sta uradila da tako osjecam.

(odgovor članu bakterija)
Neposredna veza do poruke: 2754
19.2.2013 14:24:30   
smarija
kao sto rece vec pokusala ovde nema ubjedjivanja ,forum je cista diskusija neko raspolaze sa pozitivnim neko sa negativnimim informacijama,ali boze moj ne mozemo svi biti istog misljenja,upravo zato i jeste forum.
Samo hocu da napomenem da moje prijeteljljice koje su radile u Hrvatskoj ,Srbiji,Pragu,Italiji i Sloveniji sve su bile na kontracepciji pa tek onda stimulacija,i ja koja sam samo svoje postupke radila u Medico S-u sam bila na kontrac.tako da ne vidim neku razliku,jedina razlika je sto su neke imale duge a neke kratke protokole.
Ja samo ne volim ako kod nekog postupak ne uspije,malo se raspita dalje i odluci se za drugog doktora i kliniku,taj drugi dr.kaze koju rijec protiv prvog ,i mi odmah drvlje kamenje protiv prvog doktora.A sta ce da se desi ako ni kod drugog dr.ne uspijemo,znaci ne valja ni taj pa hajmo i po njemu.
Cure nemojte zamjeriti nisam niti jednu prozvala da se neko nebi nasao uvrijedjen,ali ovo je cinjenica i istina i ovakve stvari nisam citala samo na ovom forumu vec i na drugima.

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

Neposredna veza do poruke: 2755
19.2.2013 14:44:37   
glaxy
Ja lično nemam ništa protiv Medikosa i dr Sanje, čak šta više mislim da je divna žena, da se zaista trudi i da je zahvaljujući upravo njoj nama i pružena prilika na besplatni pokušaj VTO.
Meni se jedino i isključivo ne dopada što se svima daje dugi protokol, a on ne odgovara svima.
Ako su moji hormoni odlični, mlada sam, imam dobru rezervu j. ćelija, optimalan broj antralnih folikula, odličan AMH, a dobijem svega 4 folikula onda je to isključivo do terapije, tj. ne odgovara mi dugi protokol.
kontracepcija se koristi samo da bi se uskladio ciklus, i upravo se i koristi u klinikama u kojima je velika gužva Maribor, Prag.
Pa zamislite kad bi 60 žena radilo vantjelesnu u istom mjesecu bez kontraceptiva, doktori bi svaki dan bili u pripravnosti dok ne pohvataju kad je kojoj koji dan ciklusa itd.
U svakom prirodnom ciklusu imamo određeni broj antralnih folikula iz kojih se izdvoji jedan vodeći i tada dolazi do ovulacije.
Kada pijemo microginon recimo 30 i više dana bez pauze, čuvamo te folikule samo do onog dana kada treba da počnemo sa stimulacijom koja je zakazana za tačno određeni dan, dakle čuva ih samo u tom smislu da ne bi došlo do ovulacije u prirodnom ciklusu.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2756
19.2.2013 15:06:59   
vec pokusala
Glaxy ja nemam informaciju da je mikroginon za to uveden tj.osnovni razlog njegovog uvodjenja sigurno nije organizacija pacijenata,mada moze da posluzi i u tu svrhu,jer kada sam ga pocela piti za postupak u Bg,problem su mi bili neki dani i dr.je rekao da nije problem regulisacemo sa mikrog. samo da javim kada mogu doci i iskljucivo mikroginon sluzi da se jajnici odmore,a isto ja sam trazila da ga pijem samo 21 dan koliko i ima u kutiji.vjeruj mi,7 stimulacija,pregledala sve forume,bila na drugom mjestu na ivf,neki drugi ljudi isto tako i svi smo koristili mikroginon.a ja ne vjerujem ni ljudima posebno dr.koji blate druge a sebe samo isticu

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2757
19.2.2013 23:43:08   
Nova 86
Veliki pozdrav drage moje dame.user posted image
Vidim da nas ima nazalost sve vise i vise na ovom forumu.Nije me bilo ovde od mog neuspjeha,ali sam povremeno pratila sta ima kod ostalih.Moj sledeci postupak je u junu,uskoro saljem papire za fond i cirkus pocinje.user posted image
Ivana 91 bas mi je zao....moram priznati da sam zaplakala,jer mi svaka tvoja rijec poznata.Nekako mi je sad teze kad cujem druge,nego onda kad sam ja to prozivljavala.
Smrc zelim ti punooo srece i da nam javis ljepe vijesti. user posted image
M1984 imamo isti problem.MM isto ima zacepljene sjemenovode,dugo se lijecio, operacija mu je bila neuspjesna.Ali dok god ima onaj 1zdrav spermic,ima nade.
Jelena 86 ti si stvarno divno bice,svaka ti cast.Svima svaki dan pruzas nadu i podrsku,pravi si borac.user posted image
Svga kako si ti,kad ides ponovo?
Svim ostalim curama i novim i starim(ne mislim na godine user posted image ) zelim puno srece,strpljenja i da nam ova godina bude rekordna.
Ljubim vas punoooo!!! user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2758
19.2.2013 23:51:25   
Jelena86
nova, hvala na lijepim željama, od srca ti želim isto, da nam ova godina bude THE godina i da je ispratimo trbušaste user posted image
potpisujem sve što si rekla, svim curama puno sreće...

ja danas radila polne hormone, nalazi su dobri, brinuli smo se oko fsh, ali se čak i popravio od prošlog puta. Barem jedna briga manje...Sutra se trebam čuti sa dr.da vidimo kakav je protokol i šema...
javim vam se...

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2759
20.2.2013 9:39:56   
ivana91
Nova 86,veliki pozdrav za tebeuser posted image .Ja sam već bolje,tako je moralo biti.Idemo daljeuser posted image ,ja se ne predajem tako lako.
Jelena86,drago mi je da su ti nalazi dobri.user posted image
šmrc,kako si nam ti?
Pozdrav svim curama...

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2760
20.2.2013 10:02:46   
šmrc
Ja sam vam žene moje juče imala traumu, malo se pojavilo krvi i stalo i juče ništa čitav dan, noć... jutros opet malo i opet stalo, sad sam zvala doktoricu, čekam da me nazove, neznam šta je...

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2761
20.2.2013 10:23:27   
smarija
Jelena super za nalaze user posted image user posted image user posted image

smrc drzim fige da sve budi ok,jesi li se cula sa doktoricom user posted image

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2762
20.2.2013 12:02:19   
vec pokusala
smrc nadamo se najboljem,samuser posted image o miruj sada koliko god mozes .svi smo uz tebe...Jelena86 super za nalaze i da budu jos bolji pred postupak,a obavezno ih i tad uradi.jesi li razmisljala da brojis antralce i radis AMH hormon?ja sam opet dobila neku nadu da i mi low responderi mozemo imati bar 4 js...

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2763
20.2.2013 12:13:33   
M1984
Nova86, kako kod tvog muža uzimjau spermiće? Kod mm se radi punkcija.
Šmrc, pazi na sebe i javi nam se. Držim ti fugeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2764
20.2.2013 14:03:13   
šmrc
Čula sam se sa dr Sanjom, kaže da to može biti svašta ali da se nadamo najboljem, ako i sutra bude ista situacija da u petak radim betu a ako ne bude sutra ništa da sačekam ponedeljak pa da uradim betu a do tada da utrogestan pijem ujutru... držite mi fige user posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2765
20.2.2013 16:25:23   
vec pokusala
Smrc imas li nekakvih simptoma,cice,mucnina...?mada ja mislim da ne moraju svi da ih imaju,a na nekim forumima se cure spominju koje ni jedan simptom nisu imale,a trudne...i dalje ti drzimo fige

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2766
20.2.2013 18:17:55   
ivana91
šmrc,držim ti figeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2767
20.2.2013 19:57:36   
majuša
Ej drage moje evo i mene. Imala sam "tužnu fazu"( ono kad ti se plače i kad razloga nema a kamo li kad ih ima) ali sad me je malo prošlo.
Ivana jako, jako , jako mi je žao zbog tebe user posted image , jer smo sve mi iste ovde. Jedino mi možemo da znamo kako je jednoj, kako drugoj u manjoj ili većoj mjeri. Ali sve se preživi a što te ne ubije to te ojača i zato sve zajedno glavu gore i idemo dalje!
Šmrc želim ti da sva sreća ovog svijeta sleti na tvoj dlan i zadrži se tu nekoliko dana i obraduje te visokom betom a onda nek sve ide svojim tokom pa da se i neka od nas hvali da nam je sreća pokucala na vrata.
Ostale cure takođe pozdravljam, da ne bi pojedinačno.
One koje interesuje odgovor iz fonda neka se još malo strpe( kao i sama jer je sutra pun mjesec kako sam poslala papire a ne trebam reći da im je to rok za odgovor)jer sam ja juče zvala i ljubazna djevojka po imenu Nikolina mi je saopštila da još uvijek nije bila komisija ali da slobodno nazovem početkom sledeće sedmice da provjerim ako bi ona slučajno zaboravila javiti. Jedino što sam je htjela pitati je da mi kaže da li neki član komisije nije slučajno umro pa da se ostali otimaju oko mjesta tj ne mogu se dogovoriti pa se zato toliko čeka i probijaju rokovi ali mi je bilo žao da jednom biću koje nema veze sa istim nabijam na nos državne manifetluke.Toj curi treba dati ministrasku platu a nama neke pilule za čelične živce jer samo takvi ne mogu da puknu .user posted image
Međutim, kao što već rekoh, glavu gore moje cure ; idemo dalje i da se ove godine puno nas sudari stomacima.
P.S. Ala se ja fino oslobodih negativne energije ovim tekstom.Probajte, pomaže!Ljubim vas sve

< Poruku je uredio majuša -- 20.2.2013 19:59:31 >

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2768
20.2.2013 20:20:26   
EKATERINA II
Cure veliki pozdrav...Uglavnom sam sve komentare procitala i sa svim sam saglasna i da ovo je jedna zivotna igra,jako teska.Imam iza sebe jako puno Ivf ,imam 42 godine,pacijent sam ,vecinski dr.Sanje i do skora sam bila odusevljena sa njom kao covjekom ali trudim se da budem realna i razmislim zasto nama curama u postupku u Medico s ne uspijevaju stimulacije i sa ono malo ,ako ih ima embriona ne uspijevaju trudnoce i da li ja imam dalje vremena da se zamajavam sa Medico s.Ne svidja mi se sto ona u 2 min donosi odluku koja ce terapija da se koristi,skoro svi smo u nekoj pred-menopauyi na osnovu gledanja antralnih folikula ,ali ne gleda ih od 2-5 dana vec kada nemamo ciklus,koliko znam to ne ide tako,na drugim klinikama tako ne rade,vec jos dok krvaris brije antralne folikule,nikada mi nije trazila inhibin b,AMH,a cula sam da cure ne pocinju u planiranom predvidjenom vremenu sa IVF zbog povisenog TSH I prolaktina,a to sto nemaju ni 2 antralca i to 12 dan ciklusa nikom nista ne znaci ,samo dobijes preporuku pocni s tim i tim tad i tad.Vec pokusala i Jelena86 i druge cure,ja sam kao vi razmisljala do danas,znam i sta je nas najveci problem ...finansije,a to dr.odlicno zna,ali zar nam nije bolje uvaliti se i malo vise ali posteno otici za Bg,Maribor,jer mislim da samo tu klinike i vrijede.Mozda sam ja sada i ogorcena nakon vidjenog jednog folikula,mozda cu prekosutra reci ma super ce to biti i podrzavati dr,..ne bi mi bilo prvi put,ali u ovom trenutku sam sigurna da smo sve cure u zabludi sto gubimo vrijeme u Banjaluci i sto se ne bojkotujemo te,nazovi besplatne postupke ,koje smo mi i te kako debelo platili i trazimo odlucni da nam fond da treci pokusaj da idemo gdje moramo i gdje ce biti uspjeha,jer i sami oni vide da se samo vrtimo u krug a oni sebi trpaju pare u dzep.Ja cu cure udarati gdje mogu,na sva glasila,a i vi ako mozete kucajte na sva vrata kada vec ne mozemo da se organizujemo a ako bude iko imao sluha bilo gdje lako cemo se naci.Nemojmo dozvoliti da nam prodje vrijeme na slatkorjecivost....koliko sam ogorcena jos bi pisala ali iz pristojnosti ovdje cu zavrsiti...
p.s.i jos jedan savjet,neko je spomenuo neku kliniku gdje se iscudjavaju mikroginonu i dr.Sanji,pa po meni ni ti bas nisu normalni,prvo ja sam bila na par mjesta mimo Medica s i svi su dr. bili upuceni u moje IVF ali niko nije ni jednog ljekara ismijavao,bar presute ,tako da djevojko bjezi ti i od tih,oni hoce samo pare

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 2769
20.2.2013 20:51:19   
vec pokusala
Dehidroepiandrosteron (DHEA)

Dehidroepiandrosteron je blagi androgen kojeg većinom proizvodi nadbubrežna žlijezda i minimalno jajnik. Od 2000. g. objavljuju se izvještaji o povoljnom učinku DHEA na slabu funkciju jajnika u IVF postupcima. Ističu se povećani broj oocita, embrija, kvalitete i ishoda liječenja. Umanjena je učestalost aneuploidija zametaka, i za više od 50% smanjena učestalost ranih spontanih pobačaja. Isti su autori (25,26) postigli 50 trudnoća IVF-om, uz vrlo nizak AMH (< 2,8 pmol/L).

U pacijentice s vrlo niskom rezervom jajnika DHEA se preporučuje 6 tjedana prije IVF postupka, sve do dokazane trudnoće. Dnevna je doza 3 x 25 mg. Protokoli stimulacije ovulacije su standardni, s višom dozom gonadotropina (FSH). Kako nema RCT-a, razina je dokaza II i mnogi takav tretman smatraju eksperimentalnim.

da li je iko radio pretragu ovog hormona,uz AMH

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2770
20.2.2013 20:53:11   
Jelena86
već pokušala...ja sam radila amh prije pola godine, užasno mije nizak, smanjena plodnost 2,5 pmola user posted image
Ali ono što mi ide u prilog je broj antarlaca, koji je onako solidan, s obzirom na ovako nizak nalaz amh-a. ja sam na prvom mjerenju imala 12-13 antralaca. Ali ono što me muči je to što se taj broj smanjio nakon mikroginona, naročito nakon dekapeptila. Ja to dovodim u vezu, možda i griješim. Nakon uvođenja dekakpeptila, broj se prepolovio, imala sam ih samo 6, od tih 6, punktirane su mi 3 js, od toga 2 nezrele i samo se jedna oplodila user posted image ...
majuška, hvala za informaciju o komisiji, baš sam se mislila šta je sa njom, jer sam već dobila šemu za april, od sutra sam na kontracepciji, a rješenja još nema...joj!!!!
šmrc, javljaj nam se, čuvam fige do neba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za user posted image user posted image

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 2771
20.2.2013 21:01:50   
EKATERINA II
Vec pokusala ja sam radila DHEA ,medjutim niko mi to nije pogledao a to je jako vazan hormon za kvalitet jajnih stanica,cula sam i za kvantitet.postoje neki suplementi da se taj DHEAS dovede u normalu i studije da to moze poboljsati jajnu stanicu i ima jedna stranica na netu bas govori o tome ,mislim cak da je ta sto si kopirala o DHEAS.
a mene interesuje,da ne ispadne da sam negativac totalni,na jednom pregledu,bila je dr.Brankica,pred stimulaciju ,s tim gurnula stapic i izvadila brzinom munje,nikada sporiji pregled nisam imala ,kao ovca u redu za klanje i promrmljakao jedan jajovod zadebljan,hidrosalpings,a ja u svoj zelji da sto prije krenem sa postupkom presutim,mada znam sta je to i da moze predstavljati problem ako iscuri kada je embrion u maternici,a taj hidrosalpings sam jednom i odstranila,kontam otkud ponovo,pa se pitam da li je ona smjela kretati u postupak tako hladno a da me nije bolje osvijestila sa hidrosalpingsom,ipak je ona ljekar,da kaze koji je rizik i sta...samo crnjak ,to je pred-menopauza,mmmhidrosalpings zadebljan jajnik ,nista od druge vaznosti,,,joj sve mi se sada vraca...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2772
20.2.2013 21:10:56   
vec pokusala
Jelena86 mene je decapeptyl unistio,jednom nisam imala ni jednu kvalitetnu js,tj.imala sam jednu losu koja se nije oplodila,a mikroginon trazi da ne pijes dva mjeseca,vec koliko ima u kutiji,pred mikroginon provjeri gdje god mozes i antralce,jer zna se desiti da nije svaki mjesec isti broj i onda ganjas kada ih imas dovoljno.evo i ovaj DHEA S,cula sam da se treba koristiti 6 sedmica pred stimulaciju.i da,AMH navodno ne daje uvijek iste rezultate i zavisi od klinike gdje se radi ,posto je to u povitku jos analiza,nisu cak sigurni ni da je prediktor za reakciju na stimulaciju,tako ako si ga vadila samo jednom,mozda je samo tada bio takav.ja sam koristila i smokve u maslinovom ulju,opet dobila malo folikula.ja cu sigurno koristiti suplement za taj DHEAS,pitacu naravno endokrinologa,jer mi je on i predlozio da radim taj nalaz.Uglavnom ni slucajno ne bi trebala uzimati decapeptzl i suprafact i slicno tome...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2773
20.2.2013 22:12:26   
Jelena86
joj :( meni je već dala šemu sa 2 mjeseca mikroginona user posted image e jesam smotana, bože dragi!!! pojela bi od ljutnje samu sebe, kako joj nisam rekla...doduše, dr B je na odmoru, šemu mi je poslala sestra.
nisam to znala za mikroginon, ali mislim da nije toliko problem u njemu, koliko u dekapeptilu. E tu ću se već izboriti da ga ne primam onako dugo, kao prošli putuser posted image
ja sve u prazno pričam, katastrofa sam...
a amh ću svakako ponoviti, ali kod nas u hercegovini se nema gdje uraditi, koliko ja znam, pa ću to odraditi u BL, kada odem na UZV.
Ekaterina, hvala ti što si podijelila sa nama svoju priču. Svaka oriča ima dvije medalje, tako da ja shvatam da postoje osobe koje izuzetno gotive i osobe koje baš ne gotive kliniku Medicos i njihov rad.
Nadam se da će ti se želje ostvariti uskoro i da će ovaj tužni period uskoro biti iza svih nas user posted image
p.s.jel se taj dhea radi iz krvi, može li na uputnicu?

Neposredna veza do poruke: 2774
21.2.2013 7:24:13   
M1984
Dobro jutro drage moje..
Šmrc , kako si nam jutros? Vidim da se nisi javljala od juče, samo da znaš da mislim na tebe i nadam se najboljemuser posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *