|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sulejman veličanstveni
10.2.2013 17:05:06   
aazra
Ne znam...da provjerimo na google-u? user posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 626
10.2.2013 18:04:19   
felix
ev vam za skidanje sulje serija ko hoče

http://www.balkandownload.org/topic/26321-sulejman-veli%C4%8Danstvenimuhtesem-yuzyil-2011-2012/

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 627
10.2.2013 18:26:56   
felix
http://www.natabanu.com/serija/sulejman-velicanstveni.html

ovdje direkt mozete pogledat serije da ne skidate sve epizode.

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 628
10.2.2013 18:40:29   
Honey3

IZVORNA PORUKA: Iman83

Iako je Hurem daleko od meleka...nekako mi je ta njena ljubav i opsesija prema Sulejmanu draga...pa mi ona Firuze ide na živce, nevjerovatno.
I Sulejmanova opsesija njome...ona pisma...pjesme...jao mogla bih ga zadavitiuser posted image

Pa je i meni herc na mjestu sad kad znam da će i nju Hurka po kratkom postupkuuser posted image

Ja ovu ne poznajemuser posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 629
10.2.2013 19:21:54   
Crnkica
sulejman i na netu,kad poželite http://www.sulejman.rtl.hr/

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 630
11.2.2013 20:57:46   
aazra
Vidi Anđelo, nemoj se šta uvrijediti...ako te serija nervira, nemoj gledati...sama glumica je rekla kako je ona dozivjela tu ulogu...pohlepna, sebična zena, ali i pored svega ludo zaljubljena u sultana...pa sve i da je vise bila pohlepna, nego zaljubljena, to nije razlog da mi koje gledamo prestanemo gledati ovu vrhunsku seriju - po glumcima, po scenariju, po svemu user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 631
11.2.2013 21:03:28   
teacher75
gleda li ko na obn-u da mi ispricau ukratko najvaznije iz vecerasnje epizode, nista nisam upratila od djeceuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 632
11.2.2013 21:14:42   
aazra
Opet mi je dvaput otisla poruka..ali that''s it, sorry zbog ponavljanja...Teacher svasta se izdesavalo...pogledaj na youtube uvijek imaju te epizode koje su vec emitovane...ili sacekaj reprizu u nocnim satima user posted image

Ali, ukratko ako zelis: saznalo se za Nigar i Ibrahim pasu, mada je on odlucio "otkaciti je" user posted image , imao je nekih ispada s onom austrijsko delegacijom, malo izigravao autoritet, Mustafa odveo negdje Huremine sinove, i pretucena Daje kad je napustala harem zbog toga sto je slucajno ubila onu babicu...je''l ti sad sta jasno user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 11.2.2013 21:20:59 >

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 633
11.2.2013 21:34:21   
teacher75

IZVORNA PORUKA: aazra

Opet mi je dvaput otisla poruka..ali that''s it, sorry zbog ponavljanja...Teacher svasta se izdesavalo...pogledaj na youtube uvijek imaju te epizode koje su vec emitovane...ili sacekaj reprizu u nocnim satima user posted image

Ali, ukratko ako zelis: saznalo se za Nigar i Ibrahim pasu, mada je on odlucio "otkaciti je" user posted image , imao je nekih ispada s onom austrijsko delegacijom, malo izigravao autoritet, Mustafa odveo negdje Huremine sinove, i pretucena Daje kad je napustala harem zbog toga sto je slucajno ubila onu babicu...je''l ti sad sta jasno user posted image

ma nemam kad da gledam citavu epizodu, ovo za ibrahima i nigar sam upratila ali ovo za Daje nisam ni u prethodnim epozodama, pa ako mi mozes sam oto ispricat sta je bilo

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 634
11.2.2013 21:56:05   
aazra
Eh ovako: Znas onu Gulsah, ona je jako ljubomorna na Daje, posebno otkad je Valide vratila na staru duznost, a nju degradirala...nakon sto je ona babica uradila abortus Efsun, nakon cega je ona umrla, odlucili su je protjerati, medjutim Gulsah joj je rekla da ce joj pomoci ako ubije Daje...To je ova babica prihvatila i usunjala joj se u kupatilo i cula razgovor izmedju nje i Nigar i sve skontala, i da je Nigar trudna i da je u vezi s ibrahimom..i prisla Daje s namjerom da je ucjenjuje, Daje se naljutila, opalila je i ova je udarila kao u neki umivaonik i na mjestu umrla...tada su je morali po pravilima harema udaljiti iz dvora, Valide joj htjela dati kuću i novac da moze pristojno zivjeti...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 635
11.2.2013 21:58:03   
aazra
..Kada su je na putu napali neki razbojnici i izudarali...user posted image ona se vratila s kocijom, ali ne u dvor nego zakucala na vrata od Nigar bas u momentu kad je nju "otkacio" Ibrahim, ova ju je prigrlila, valjda ce joj pomoci, hoce li ostati ziva ne znam...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 636
11.2.2013 22:04:46   
teacher75
hvala. bas mi zao i daje i nigaruser posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 637
11.2.2013 22:22:35   
chantal

Vidi Anđelo, nemoj se šta uvrijediti...ako te serija nervira, nemoj gledati...sama glumica je rekla kako je ona dozivjela tu ulogu...pohlepna, sebična zena, ali i pored svega ludo zaljubljena u sultana...pa sve i da je vise bila pohlepna, nego zaljubljena, to nije razlog da mi koje gledamo prestanemo gledati ovu vrhunsku seriju - po glumcima, po scenariju, po svemu user posted image

I na kraju krajeva većinom i komentarišemo radnju i likove u seriji,vjerovati da se sve odigralo onako kako prikazuju je smješno,jer serija je samo "nadahnuta historijom" a kad komentarišemo historijske činjenice i likove onda to i naglasimo,jer vrlo lahko dođe do miješanja jabuka i krušaka

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 638
11.2.2013 22:25:07   
chantal

..Kada su je na putu napali neki razbojnici i izudarali...user posted image ona se vratila s kocijom, ali ne u dvor nego zakucala na vrata od Nigar bas u momentu kad je nju "otkacio" Ibrahim, ova ju je prigrlila, valjda ce joj pomoci, hoce li ostati ziva ne znam...

Hoće,ali ne zadugo

< Poruku je uredio chantal -- 11.2.2013 22:26:35 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 639
   [Obrisana poruka]
11.2.2013 22:44:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 640
11.2.2013 22:51:56   
felix

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mene počela nervirati serijauser posted image
Večeras je nisam ni gledala...sve se nuser posted image što u krug vrte, isto sve.
Kad će kraj, zna li ko?

eeee draga moja nema kraja hahha ja sam gledala do 85 epizode ..unaprijed znaci ima jos puno toga ....bice sve napetije zanimljivije
ukratko , ibrahima ce ubiti dzelati sulejmenovi tak ce on narediti jer mu je hurem nahuskala i poljuljala nepovjerenje u njega vidjecete o cem je rijec
nigar kalfa ce rodi zensko bebu , hatidze ce ju uzet i slagat da je mrtva rodjena ..... posle ce nac je hurem i sklopiti sporazum sa ibrahim da otjera firuze ona ce mu vrati dijete i tako bude .....

firuze ce se otrovati , jer su se njih dvije dogovorile koja prva izgubi sulju pije otrov hurem vidjecete kako joj klopku stavlja da je suljo zamrzi i ona na kraju otrov pije .....

imas puno toga ja cekam sad da izadje 86 epizoda da gledam

Neposredna veza do poruke: 641
11.2.2013 22:57:06   
chantal
Imaćeš taman vremena da malo odmoriš,na RTL-u (ako tu gledaš) emituju samo do četvrtka,pa će uslijediti pauza,ne znam zbog čega

Neposredna veza do poruke: 642
11.2.2013 22:57:14   
felix

hoce ostat ziva ne zadugo kad umre majka sulejmenova( posle saznanja da ibrahim vara hatidze , ona ce se komirat ) doce do sebe , al nece moc pricati ....umrece jer je hurem saznala za ibrahim i hatidzinu vezu , i rece majci suljinoj da sve zna , i da ce rec njenon kceri tad majka dobiva udar i umire. Daja nece moc preboljeti njen gubitak pa ce se objesiti .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 643
11.2.2013 23:01:00   
felix

IZVORNA PORUKA: chantal

Imaćeš taman vremena da malo odmoriš,na RTL-u (ako tu gledaš) emituju samo do četvrtka,pa će uslijediti pauza,ne znam zbog čega

ja ne gledam ni na obn ni na rtl. vec sam sve pregledala na strn.natabanu net hahha sve sam odgledala što vi niste i što još nije bilo na rtl ko prati ..te unaprijed serije ......
tak da sad cekam da izbace 86.epizodu da gledam dalje nisu još .
Tek od 70 desete ep.pocinje pravo da znate et ono baš biče svega ......

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 644
   [Obrisana poruka]
12.2.2013 0:05:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 645
12.2.2013 0:29:13   
saritaa
ja gledala seriju jedno vrijeme pa prestala...sad samo nekad malo virnem ,ona Hurem mi krv popi ...a po ovom kako su prikazali u seriji Suljo ili je bio neki zesci mazlum ili je Hurem bas bila vjestica...mislim stvarno user posted image user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 646
12.2.2013 8:26:23   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: anđelo

meni Hurem uopšte nije simpatična , ma koliko voljela Suljketa itd, na tu temu.
Hurem o kojoj sam čitala ,uopte nije bila cvjećka.To je bila žena željna vlasti,u narodu su smatrali da je sihirbašica ,te da je upravo sihrima držala Suljketa pod kontrolom.

Čitajući njena pisma koja je pisala sultanu (originalna pisma),može se vidjeti koliki je manipulator bila.

Nahuškala Suljketa da ubije Ibrahima.Suljke ga ubio i odmah se pokajao čim je to uradio.Danima je bio tužan zbog toga,u depresiju je pao.
s druge strane Ibrahima u seriji prikazuju kao krvoloka,sa kršćanskom muzikom u pozadini itd,kao nekoga ko nije bio iskreno u vjeri Islam.
Istina je drugačija.To su Turci zapravo u seriji htjeli malo opravdati Sulejmana zbog njegovih postupaka...

i ima toga još koliko hoćete...

a kome se to Bogat trebaju turci pravdati danas sto je Sulejman ubio Ibrahima , mislim bezveze komentar .
Da i dalje mislim da je Sulejman donosio sam odluke ja gdje god sam citala o Ibrahimo sve najbolje samo je htjeo da se uzdigne do Sulejmana i vise eeee vidis ako je ista TIM ljudima mogao uraditi nazao jeste TO da se s njim poredi , pa oni su zbog vlasti ubijali djecu a kamo li nekog Ibrahima .

I da meni nije jasno zasto toliko mrzite Hurrem user posted image user posted image user posted image sta jos ce ispasti da je Ukrajinka vladala sviejtom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

MAhidevran je trovala sina to bar pokazuju u seriji i svojim otrovom sve vise ga priblizavala smrti i njega i Ibrahima jer pise da je jedna od najvecih smrtnih presuda njegova naklonjenost Mustafi e trebao je gleda svoja posla , a i Mahidevran go se i rogat ne bodu :))).
A Hurem da joj je bilo drago za Smrt Mustafe pa svakom bi ako zna ako on umre nece moja djeca , mislim to su druge okolnosti drugi zivoti , da znam ja neko ili moji sinovi aj bih sigurno mozda i teska srca rekla NEKO ali bih rekla neko i ne samo ja i svi ostali .

A na kraj krajeva svu su ovo samo predpostavke sta je tu stavrno bilo Bog zna , jedino sto je sa sigurnoscu koja su bojna polaj osvojena ova djeca sto su se radjala i tako jos par jako bitnih stvari sto svak zna a ovo ostalo sve je to nagadjanje .

< Poruku je uredio Mirkica -- 12.2.2013 8:33:44 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 647
12.2.2013 11:53:33   
aazra
Predlazem da prekinete s historijom da nam neko od moderatora ne bi stavio temu pod kljuc user posted image

Ovo je tema o serijiiiii user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 648
12.2.2013 13:44:57   
Mirkica

Predlazem da prekinete s historijom da nam neko od moderatora ne bi stavio temu pod kljuc user posted image

Ovo je tema o serijiiiii[/b] user posted image

bas i na pocetku stoji da je serija inspirisana stvarnim likovima i dogadjajima sve u svemu serija je dobra malo neke scene pretjeraju al et moze proci

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 649
12.2.2013 14:21:53   
anđelo

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: anđelo

meni Hurem uopšte nije simpatična , ma koliko voljela Suljketa itd, na tu temu.
Hurem o kojoj sam čitala ,uopte nije bila cvjećka.To je bila žena željna vlasti,u narodu su smatrali da je sihirbašica ,te da je upravo sihrima držala Suljketa pod kontrolom.

Čitajući njena pisma koja je pisala sultanu (originalna pisma),može se vidjeti koliki je manipulator bila.

Nahuškala Suljketa da ubije Ibrahima.Suljke ga ubio i odmah se pokajao čim je to uradio.Danima je bio tužan zbog toga,u depresiju je pao.
s druge strane Ibrahima u seriji prikazuju kao krvoloka,sa kršćanskom muzikom u pozadini itd,kao nekoga ko nije bio iskreno u vjeri Islam.
Istina je drugačija.To su Turci zapravo u seriji htjeli malo opravdati Sulejmana zbog njegovih postupaka...

i ima toga još koliko hoćete...

a kome se to Bogat trebaju turci pravdati danas sto je Sulejman ubio Ibrahima , mislim bezveze komentar .
Da i dalje mislim da je Sulejman donosio sam odluke ja gdje god sam citala o Ibrahimo sve najbolje samo je htjeo da se uzdigne do Sulejmana i vise eeee vidis ako je ista TIM ljudima mogao uraditi nazao jeste TO da se s njim poredi , pa oni su zbog vlasti ubijali djecu a kamo li nekog Ibrahima .

I da meni nije jasno zasto toliko mrzite Hurrem user posted image user posted image user posted image sta jos ce ispasti da je Ukrajinka vladala sviejtom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

MAhidevran je trovala sina to bar pokazuju u seriji i svojim otrovom sve vise ga priblizavala smrti i njega i Ibrahima jer pise da je jedna od najvecih smrtnih presuda njegova naklonjenost Mustafi e trebao je gleda svoja posla , a i Mahidevran go se i rogat ne bodu :))).
A Hurem da joj je bilo drago za Smrt Mustafe pa svakom bi ako zna ako on umre nece moja djeca , mislim to su druge okolnosti drugi zivoti , da znam ja neko ili moji sinovi aj bih sigurno mozda i teska srca rekla NEKO ali bih rekla neko i ne samo ja i svi ostali .

A na kraj krajeva svu su ovo samo predpostavke sta je tu stavrno bilo Bog zna , jedino sto je sa sigurnoscu koja su bojna polaj osvojena ova djeca sto su se radjala i tako jos par jako bitnih stvari sto svak zna a ovo ostalo sve je to nagadjanje .

Draga Mirkice ,ja kada gledam seriju ,ne gledam je samo da se zabavim.Seriju promatram kritički kao naučnik ,kao historičar.U tome se mi razlikujemo.Iz tog aspekta je i tumačim.Sve gore navedeno što sam ranije rekla u svom postu stojim i dalje iza toga.Za mene nije gledati ovu seriju tek toliko da mogu razglabati o Hurem..i ostalim likovima ,ko je kome zabio nož u leđa,a koje ova nova glumica itd...
To je sve manje bitno.Promatram seriju kao jednu cjelinu,mene zanimaju događaji,te odstupanja od istih u naučnoj literaturi.Samo sam htjela da dam svoj osvrt na lik Hurem jer je u seriji prikazano njeno ponašanje kao opravdano itd...jako puno spletki itd...

ja samo komentarisala i prenjela vam šta piše u literaturi.Ne tamo nekoj seriji već u literaturi

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *