|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
7.2.2013 21:51:08   
aazra
Da budem iskrena moje dijete s četiri godine tek uči Fatihu, i još ponešto. Ne pada mi na pa,met da ga tjeram, po meni dovoljno je da dijete stekne osnove imana što će mu biti dobar temelj za dalje...

Čisto da ne bi lutalo, da poimanje smrti ne bude traumatično za njega, da ima neke moralne osnove i to je to. I da uči o vjeri kroz igru, kao sto i radimo,

Stvarno ne bi forsirala dijete, mislim da se tim samo postize kontraefekat, ne znam da li ti roditelji i majke misle kakve to posljedice moze imati na dijete, kad cujem ove neke stvari koje ste navele, ostanem bez teksta...user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3351
7.2.2013 22:07:05   
Hannan
A sto je lijepa tema :)
Jasmin blago tebi kad ih zadovolji "Meleci su dobra Bozja bica,a sejtani losa" kod mene je to eglena od 2 dana, da i ja na kraju zapetljam, a sto su losi, sta rade ako su losi, a kako izgledaju, a sto ,a jel imaju ovo , jel imaju ono...ja nakraju prebacim muzu imam osjecaj da on to radi spretnije od mene...i onda dodje i meni i kaze babo rece npr. da su sejtani losi, a jesu li stvarno losi".

A Sigruna sam da ono sto se od malena usadi u dijete da se to tesko napusta, naravno ako nije silom. Ja npr. M. nikad nisam tjerala da sa nama klanja, ali sam mu uvijek dopustala da se penje na ledja dok klanjamo, kad place uzimala ga u ruke i sl. njemu se to jednostavno omililo i postalo sastavni dio zivota.Kad neko podje u dzamiju on place ako ga nece povesti. Meni kaze kad klanjam sama ne moze to tako ja ti moram biti imam i ja njega pustim a on ceka kad ja krenem na ruku, sedzdu on naglas govori Allahu ekber i selam kad predajem :)Jedino mu je dzuma problem,jer mora da sjedi 20 min i suti a to je njemu nemoguca misija, pa ga mi ni ne tjeramo, kontam kad krene u skolu pa malo nauci da treba biti miran, sutiti i sl, da ce mu biti lakse.

Meni cesto naumpadne moja sestra kad kaze nas su dzamijom prepadali, u mektebu niko nije pricao o dzenetu, svi o dzehenemu, samo strasne price ako to ne uradis gorices, ili vec sta...i kad skontam vecinom je tako, pa sam ja krenula kontra mi pricamo o ljepotama dzeneta, pa tamo ima i cokolada, i cokoladno mlijeko i sve sto on voli uz naznaku ako Bog da, ili Allah najbolje, da ne bude prevarila dijete :)

I jedna prica od jedne starije seke koja ima 4 djece, i kaze najmladja kad je bila vec za namaza klanjala sve osim sabaha i kaze ja njoj pocnem pricati kad se probudi kako nam je bilo lijepo, klanjali, pa zalili caj/kahvu,citali, ucili Kuran, pa pricali, pa se dogovorili negdje da idu, pa sunce bilo ovako onako, ptice pjevale i tako par dana dok ona sama nije rekla i mene ujutro budite :) sad je ta cura hvala Bogu pokrivena, zavrsila medresu.

I ovo sto je Jasmin spomenula uvijek mu napomenem da ga Allah vidi, ako se ide s rajom igrati da pazi sta radi, jer nema veze sto ga niko drugi ne vidi, Allah vidi, i meleci pisu :) cak smo jedno vrijeme dok je manji bio navece pravili usmeni spisak sta je danas upisano na desnu stranu a sta na lijevu :)

nadam se da nisam bila dosadna :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3352
7.2.2013 22:28:07   
treće
ma kakvi dosadna,
moju curicu od 4 g dvije starije curice plašile nekakvim likovima iz crtanih doći će ti ovaj onaj, duhovi a ona ono utrzala se , vidim ja nije joj svejedno, i onda zauzima gard ruke na bokove... a ja ću im zvati Allaha( dž.š) i meleke pa će onda vidjeti..., meni laknulo

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 3353
7.2.2013 22:39:04   
treće
Hannan i moji tako, da se sve dooobro utvrdi,user posted image oni pitaju baš sve , svaku riječ iz ilahija-a kako je srce probo handžar?, i sl-

ali eto to kod jela namuče se da se najedu, i onda im je mrsko da im šejtan s njima dijeli, zato uče sretne
mamax3 ta objašnjenja i jesu najteža, gdje god mogu ukradem ideju,

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3354
7.2.2013 23:08:41   
hatepsut
Moj djecak ima skoro 11g,5. je razred,ide u osnovnu i u muzicku skolu i naravno u mekteb.Mislim da ce ovaj mjesec uci u Kur'an,inasha'Allah!Ja nisam pokrivena.Moje djete je naucilo dosta sura ponavljajuci zamnom,navece kad legne da spava.Klanjati zna,a naucio je zanom.nije znao etehijatu ali je naucio jer sam ja naglas ucila(kad skupa klanjamo) objasnjeno mi je da nema prepreka da skupa klanjamo jer je to bilo prije neke mozda 2g.sad klanja sam,dodje iz skole i kaze "mama jesi li ti klanjala" :) znam muzika haram,ali to je cisto da ima vise obaveza da nema vremena po ulici da hoda.
Djeca sve nauce od roditelja,mozete vi njih u 10 vrtica,mekteba ili sl. slat da ih naucite nekim stvarima ako se vi ne pridrzavte istih kuci sve pada u vodu.

A poznajem porodicu gdje curica ima oko 5g.ona sama voli hidzab sve to stoji ali voli da slusa djecije pjesmice.Bila je kod rodice i slusale su cd iz muzickog za prvi osnovne i curice ko curice plesale,ona je toliko batina dobila :( znaci ,nema napolje dok ne nauci sure koje je babo zadao...ne znam koliko grijesim ali po meni to je zlostavljanje !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3355
7.2.2013 23:28:17   
ananas_ze
da ne citiram , nesto imam potrebu reci hatepsut da mi se svidja muzicko obrazovanje djetetauser posted image ja ponekad na youtube poslusam neka djela Mozarta i njemu slicnih da kad ih negdje cujem da se ne obrukam, kako nemam muzicke kulture,jer moja profesija mi to ne dozvoljava
djevojcice sto se tice, i ja sam prvo naucila suru pa napolje, jos me babo ispita a od treme pola zaboravim, a ponekad ko prvi nauci dobije marku tad nema treme user posted image a biti toliko strog djevojcici od 5 god user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3356
7.2.2013 23:30:35   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Moj djecak ima skoro 11g,5. je razred,ide u osnovnu i u muzicku skolu i naravno u mekteb.Mislim da ce ovaj mjesec uci u Kur'an,inasha'Allah!Ja nisam pokrivena.Moje djete je naucilo dosta sura ponavljajuci zamnom,navece kad legne da spava.Klanjati zna,a naucio je zanom.nije znao etehijatu ali je naucio jer sam ja naglas ucila(kad skupa klanjamo) objasnjeno mi je da nema prepreka da skupa klanjamo jer je to bilo prije neke mozda 2g.sad klanja sam,dodje iz skole i kaze "mama jesi li ti klanjala" :) znam muzika haram,ali to je cisto da ima vise obaveza da nema vremena po ulici da hoda.
Djeca sve nauce od roditelja,mozete vi njih u 10 vrtica,mekteba ili sl. slat da ih naucite nekim stvarima ako se vi ne pridrzavte istih kuci sve pada u vodu.

A poznajem porodicu gdje curica ima oko 5g.ona sama voli hidzab sve to stoji ali voli da slusa djecije pjesmice.Bila je kod rodice i slusale su cd iz muzickog za prvi osnovne i curice ko curice plesale,ona je toliko batina dobila :( znaci ,nema napolje dok ne nauci sure koje je babo zadao...ne znam koliko grijesim ali po meni to je zlostavljanje !

user posted image za dječaka, a on je već veliki dečko.

A ovo drugo mi je van svake pameti user posted image . Ja ne vidim ništa loše u dječijim pjesmicama. Mi navečer učimo sureta (zasad ovo dvoje) a ujutro pjevamo pjesmice. I naravno da dijete neću siliti ni na što, bar ne dok ne sazrije a nadam se da tad neće biti ni potrebe.

I baš mi je drago čitati iskustva i metode mama starije djece. I ove male to ubrzo čeka. user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3357
7.2.2013 23:38:40   
treće

kod nas je ovako, ali efendija zadaje a mi vježbamo
a ima djece koja uče i u mektebu i znaju više od roditelja

a ostala sam baš paf kad sam pročitala za porodicu Bektaš, mislim iz Travnika, mama i babo hafizi i troje djece hafizi i četvrto uči hifz mašAllah

naravno da maltretiranje ne dolazi u obzir već samo lični primjer i puuno zalaganja, druženje s djecom, a ne haj ti to sam nauči

opet najvažniji je odgoj, ovo sve lakše ide,
meni je eto u mislima kako će oni to nositi kroz život, u školi,

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3358
7.2.2013 23:42:05   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: treće

a ostala sam baš paf kad sam pročitala za porodicu Bektaš, mislim iz Travnika, mama i babo hafizi i troje djece hafizi i četvrto uči hifz mašAllah

naravno da maltretiranje ne dolazi u obzir već samo lični primjer i puuno zalaganja, druženje s djecom, a ne haj ti to sam nauči

nisam mogla ostati ravnodusna na spomen ove porodice, prve su komsije mojih roditelja i zaista su divan primjer user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3359
7.2.2013 23:48:58   
ljubičica 28

I najmlađa djevojčica je postala hafiza user posted image ! Porodica za primjer, mašallah user posted image .
A mene je baš dirnula reakcija ove djevojčice dok još nije postala hafiza. Kaže mm, plakala je zbog toga što su oni svi hafizi i što će svi biti u džennetu skupa a ona neće s njima user posted image . Eto, hB, ostvari joj se želja ubrzo nakon toga user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3360
8.2.2013 8:39:21   
Daliyah92
Ja isto mislim da treba kroz primjer sve pokazati, da djeca to zavole. Ali ponekad treba i blago kazniti, mislim i ja nisam nekad mogla van dok ne naucim neku suru i sl. To je isto kao kad djetetu ne das van dok ne uradi zadacu iz skole, je li tako? A meni je bilo draze prepisivati sufaru ili uciti suru nego sve druge skolske zadace. Naravno mi smo za sve to dobivali novcane nagrade i bilo nam je drago kad znamo sta cemo dobiti user posted image (to kad smo bili mali, do 2.-3. raz.) i bas smo se trudili uraditi sto mama kaze jer znamo da ako uradimo imamo nagradu a ako ne uradimo imamo "kaznu" (ne mozes van, ili gledati crtani user posted image ).

I mislim da treba curice navikavati na maramu, polahko od malena, jos dok ima 4-5 god. Ponekad kad je hladnije da zavije maramu pa polahko i ljeti ponekad joj staviti maramu. Jer bolje je da zimi stavi neki topliji hidzabic nego kapu (ako nije previse hladno) tako da se navikne, da joj to bude normalno. Mene je mama tako navikavala, a tako rade i moj brat i sestra sa svojim kcerkicama user posted image Ako curica nikad ne stavlja maramu osim kad ide u dzamiju tesko da ce njoj to postati neki sastavni dio odjece. I kad poraste, kad se vec svi naviknu na nju tako bez marame kako ce se onda pokriti? Znam puno cura kojima je to bas najveci problem kad postanu punoljetne - "sta ce drugi reci"? Ja vjerujem da je ovako najispravnije, i ne smeta mi ako neko ima drugaciji stav, nacin odgoja user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 3361
8.2.2013 9:25:28   
chantal
A kako djeci objasniti neku razliku,npr.zašto mama nosi maramu a tetka ne nosi,a da pritom ne uvrijedim tetku,a ipak da pojasnim da je ispravnije ko mama? user posted image Ili što mama nema lijepe nokte kao tetka? geliranja&co
Težak vakat,da nam ih Allah dragi na pravi put uputi :)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3362
8.2.2013 9:33:32   
jasmin
IZVORNA PORUKA: chantal

A kako djeci objasniti neku razliku,npr.zašto mama nosi maramu a tetka ne nosi,a da pritom ne uvrijedim tetku,a ipak da pojasnim da je ispravnije ko mama? user posted image Ili što mama nema lijepe nokte kao tetka? geliranja&co

Kad su moji roditelji dosli na hadz i izlazimo mi skupa vani,kaze Rukaja mojoj mami,a gdje je tebi nano nikab?
user posted image
Jos je mala,pa na slicna pitanja kazem tako je odabrala,a mama ovako. Muslimanke trebaju biti pokrivene. Ako kaze,pa i ona je muslimanka...kazes naravno,to sto sad nije pokrivena,ne znaci da nece biti.
Ubijedi ih da i mama ima lijepe nokte user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 8.2.2013 9:35:30 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3363
8.2.2013 9:49:56   
treće
kažem čini dovu da i ta i ta..., moja je jedno vrijeme pitala i za žene na ulici, pa ja govorila možda ne znaju ili ne žele još...mama ti im reci...
nikab sam im teže objasnila jer su već čule grozne komentare drugih, ali bitno je da one ne doživljavaju naopako
a za ta dodatna ukrašavanj mi kažemo da ukrašavamo srce i ponašanje , da ne može zbog abdesta

IZVORNA PORUKA: chantal

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 3364
8.2.2013 9:55:25   
mamine oci
user posted image bravao za malu raju Allah da ih uputi an hairli putuser posted image
moj stariji sin 13godina, klanja od svoje 5godine tad je poceo i u mekteb posti Ramazan od svoje 8godine sad mu je 13 godina i vec sebe smatra velikim i sve sto bi odrastao covjek musliman trebao da obavlja i da zna on se trudi,naravno covjek se uci dok je ziv,nisam ga nikad forsirala anaprosto sam je imao zelju za namazom,postom itd...sto se mladjeg tice on je prica za sebe user posted image njega mora da teras i znas da ponesto zna ali kad ga pitas ne biti odgovorio nema sanse kad se zaigra ponekad se iznenadim kad cujem da zna neku suru ali da ti je kaze kad ga pitas nece,ni ne forsiram ga pricam koliko mogu,zna sta je namaz ponekad se prikljuci kad mi klanjamo ponekad nece opet kazem neslim, molim Allaha.dz.s.,da svacije uputi na hairli put pa i moju djecu,ali sve u svemu zadovoljna sam.user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3365
8.2.2013 10:17:27   
treće
za oveuser posted image svježe iranske hurme u Hoše AS marketima su 5KMkg, vagane su kutije otprilike 600gr 3KM, izađe dosta jeftinije nego u Bademu,

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 3366
8.2.2013 10:23:24   
treće
bravao za malu raju Allah da ih uputi an hairli put

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3367
8.2.2013 12:33:44   
ljubičica 28

Kad smo već kod klanjanja, evo mog malca sa svojim džematom user posted image :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=564746963540677&set=t.1379192668&type=3&theater

Gospodaru moj,

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3368
8.2.2013 13:03:29   
hatepsut

za oveuser posted image svježe iranske hurme u Hoše AS marketima su 5KMkg, vagane su kutije otprilike 600gr 3KM, izađe dosta jeftinije nego u Bademu,

Imas li kad uslkat te upakovane '! Haman da ja takve kupujem po 6km ?!

Ljubicice,ne vidimo sliki nismo fb prijatelji.

Ja moram samo da kazem koliko mi toliko i vjeroucitelj ima uticaj nad djecom,nas efendija je stavrno za primjer Allah ga nagradio,tako divno djeci(a i odraslim)prezentira vjeru ,stvarno za svaku pohvalu.

Ananas,hvala mila.Meni je bitno da on nema kad po vas dan djisat po mahali,mislim mora djete nekad da izidje i izlazi ali nema toliko vremena da ga ima u svakom djelu grada i sa svakim.A ima dosta djecice koja su na zalost krenula losim putem,sreca nemaju zajednicke interese.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3369
8.2.2013 13:10:07   
ljubičica 28
Evo sad user posted image :

user posted image

Naravno, ovo je samo igra. Ali je bitno da je to sastavni dio njegovog ivota.

< Poruku je uredio ljubičica 28 -- 8.2.2013 13:13:17 >

Gospodaru moj,

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3370
8.2.2013 13:21:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

user posted image

user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 3371
8.2.2013 13:22:42   
ananas_ze
ljubicice draga, mashaAllah, dusa draga user posted image on ima i svoj dzemat user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 3372
8.2.2013 13:30:29   
treće
a jeste ih posafo, MAŠALLAH
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

user posted image

Neposredna veza do poruke: 3373
8.2.2013 13:34:09   
treće
Hato, ne mogu fotke prenijeti na komp
neka šarena kutija, tri slike odozgo sa stranehurme na drvetu u sredini dijete s hurmama piše jaam shirin

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3374
8.2.2013 13:36:23   
ananas_ze
hate gde kupujes? mm za ramazan kupovao na pijaci u providnom vakum pakovanju, odlicne su bile

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *