|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
9.2.2013 17:27:52   
mama x3

http://www.besplatniseminarskiradovi.com/PEDAGOGIJA/Porodicni-odgoj-u-islamu.htm

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3401
9.2.2013 21:00:41   
SdZ
Nije li grijeh ono crtanje s kanom po tijelu?

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3402
9.2.2013 21:11:47   
rerica
IZVORNA PORUKA: SdZ

To je slično tetovaži, a ona je zabranjena. Dakle, nikakvo crtanje i slikanje po tijelu nije šerijatski prihvatljivo

Znaci,tetovaa s kanom ili nečim drugim nije dozvoljena, bila privremena ili trajna.

< Poruku je uredio rerica -- 9.2.2013 21:13:45 >

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3403
9.2.2013 21:14:03   
SdZ
A ja sam bas suprotno cula. user posted image Da je dozvoljeno jer se sapira s vodom.
Bas sam zbunjena.user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3404
9.2.2013 21:17:14   
mama x3

IZVORNA PORUKA: rerica

To je slično tetovaži, a ona je zabranjena. Dakle, nikakvo crtanje i slikanje po tijelu nije šerijatski prihvatljivo

Znaci,tetovaa s kanom ili nečim drugim nije dozvoljena, bila privremena ili trajna.

izvini jel mozes ovo pojasniti.

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3405
9.2.2013 21:27:10   
rerica
http://www.mullasadra.ba/component/javoice/Pitanja%20/1117-tetoviranje-kanom

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3406
9.2.2013 22:41:20   
aazra

IZVORNA PORUKA: Iman83

Skvo, ima nas puno koji 'hakujemo' temu a neodgovaramo opisu isteuser posted image

I ja ovdje spadam user posted image

Ali bas mi je zato super tema...ove zene koje nose hidzab uvijek su raspolozene da nekoga posavjetuju, i ova razmjena iskustava, razmisljanja je bas pozitivna, ne osjecam se nimalo manje vrijednom jer ja tu ne spadam (po nazivu teme) niti se osjeti ta razlika...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3407
9.2.2013 22:56:01   
rerica

IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Iman83

Skvo, ima nas puno koji 'hakujemo' temu a neodgovaramo opisu isteuser posted image

I ja ovdje spadam user posted image

Ali bas mi je zato super tema...ove zene koje nose hidzab uvijek su raspolozene da nekoga posavjetuju, i ova razmjena iskustava, razmisljanja je bas pozitivna, ne osjecam se nimalo manje vrijednom jer ja tu ne spadam (po nazivu teme) niti se osjeti ta razlika...user posted image

svim ljudima dobre volje,bujrum...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3408
9.2.2013 23:15:57   
treće
user posted image
IZVORNA PORUKA: mama x3

http://www.besplatniseminarskiradovi.com/PEDAGOGIJA/Porodicni-odgoj-u-islamu.htm

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3409
10.2.2013 12:58:00   
Daliyah92
Znate li kako postaviti pitanje na minber.ba? Kad se otvori stranica ima gore: pitanja i odgovori i kad to otvorim ima pise kontakt, je li se tu pise pitanje? Ja ne vidim nigdje drugo da ima za pisati pitanje.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3410
10.2.2013 17:07:41   
mama x3

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Znate li kako postaviti pitanje na minber.ba? Kad se otvori stranica ima gore: pitanja i odgovori i kad to otvorim ima pise kontakt, je li se tu pise pitanje? Ja ne vidim nigdje drugo da ima za pisati pitanje.

Jeste. mm je tako postavljao piatanja.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3411
10.2.2013 17:47:53   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mama x3

Jeste. mm je tako postavljao piatanja.

Ok, hvala user posted image Ja sam isto jednom tako postavila pitanje i nisam dobila odgovor, pa sam pomislila da nije tako.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3412
11.2.2013 15:40:13   
mama21e

IZVORNA PORUKA: treće

Kad klanjam stavim je pored sebe i ona se tad usuti i samo me posmatra Isto kad ucim Kur'an stavim je u krilo i uzmem joj rukice i milujem Kur'an i poslije ona to sama radi .... Dosta je bitno da dijete vidi sta mi radimo, jer ipak mi smo njihovi uzori i oni ce raditi ono sto mi radimo... Ja cu se truditi i molim Allaha dragog da nam svima olaksa i da uspijemo izvesti ovu djecicu na Pravi put! Amin!

Amin,
nisam ni sumnjalauser posted image u tebe,ljubi muminče, i išAllah i trudilice da dobiju svoj evlad

Amin! user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3413
11.2.2013 18:52:28   
anđelo
MašAllah prijo moja,lijepo mi snahu odgajaš nema šta user posted image user posted image
A moj beban kad obavljam namaz ja ga stavim da leži pored sedžade.On onda tako se ušuti, u mene gleda , a kad obavljam rukju i sedždu on se grohotom smije i onda rukama na sedždi mi miluje lice.Ono što je meni zanimljivo jeste da dok ne obavim namaz on se ne pomjera već sve u mene gleda

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 3414
12.2.2013 15:46:04   
mama21e

IZVORNA PORUKA: anđelo

MašAllah prijo moja,lijepo mi snahu odgajaš nema šta user posted image user posted image
A moj beban kad obavljam namaz ja ga stavim da leži pored sedžade.On onda tako se ušuti, u mene gleda , a kad obavljam rukju i sedždu on se grohotom smije i onda rukama na sedždi mi miluje lice.Ono što je meni zanimljivo jeste da dok ne obavim namaz on se ne pomjera već sve u mene gleda

user posted image user posted image
Osjete prisustvo meleka i tu neku smirenost, zato se i oni umire user posted image Ma ljubim ja svog malog pametnjakovica, mashaAllah! user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3415
12.2.2013 17:48:44   
Daliyah92
OT- mama21e, ova bebica na tvom avataru je li tvoja? Premedena je user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 12.2.2013 17:49:25 >

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 3416
12.2.2013 18:28:35   
ananas_ze

ja za ovo crtanje kanom nisam cula da je haram, imal kakav valjan dokaz obzirom na to da kana vremenom izblijedi i ne steti tijelu, dok tetovaza steti i ne blijedi?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3417
12.2.2013 18:40:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja za ovo crtanje kanom nisam cula da je haram, imal kakav valjan dokaz obzirom na to da kana vremenom izblijedi i ne steti tijelu, dok tetovaza steti i ne blijedi?

Zasto je neka lijepa izvedba kanom haram?
Recimo ovaj fazon?
user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3418
   [Obrisana poruka]
12.2.2013 19:52:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3419
12.2.2013 21:01:12   
treće
Razlog zabrane ne leži u činjenici što je to tetovaža, kana ili tome slično, već zato što biva uzrokom nereda u društvu i potiče strasti na zabranjen način. Sa islamskog gledišta, dok se po pitanju neke stvari pouzdano ne dokaže njezina zabranjenost, može se koristiti. Uzvišeni Bog, baš kao što je zabranio da se dozvoljeno smatra zabranjenim, isto tako zabranio je da se zabranjeno drži dozvoljenim. Pa prema tome, ne treba pridavati važnost svemu što se napiše ili negdje pročita. Namaz sa rukama, nogama ili noktima iscrtanim kanom nije problematičan i ispravan je. Ono čega se treba ovdje kloniti, jesu ozljede koje se mogu nanijeti tijelu ili duši pojedinca, a i samom društvu. S druge strane, to što je tetoviranje kanom tradicija Arapa, nije dokaz za njenu dozvoljenost, niti izlaže njezinu filozofiju. Možemo zaključiti da nešto nije zabranjeno, sve dok nemamo čvrstu potvrdu o njegovoj zabranjenosti.

sljedeće je sa rijaset_.ba
Pitanje

Selam.

U zadnje vrijeme u mojoj okolini pojavili su se neki modni trendovi iscrtavanja određenih dijelova tijela kanom ili knom... Zanima me kakav je stav islama po tom pitanju? Da li ima ikakve smetnje ako iscrtam ruku kako je predstavljeno na slici?

Odgovor

Esselamu alejkum!

Ne bismo Vam preporučili da to činite, jer privlači poglede, posebno ako bi se te šare nalazile na otkrivenom dio tijela koji inače treba biti pokriven pred strancima. Takve šare imaju stanovitu sličnost s tetovažom.

http://www.ordinacija.hr/zdravlje/preventiva/tetoviranje-kanom-uzrokuje-leukemiju/

< Poruku je uredio treće -- 12.2.2013 21:02:22 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3420
12.2.2013 21:09:56   
ananas_ze
trece hvala na svim informacijama, ja bas i ne bih na rukama sarala, nego negdje gdje se ne vidiuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3421
12.2.2013 22:06:29   
treće
i ja kontala tabane bih jedino mogla,
jedna moja jaranica tako sebi napravila šare , kao da iznenadi muža, a on se zaprepastiouser posted image i vidio da se malo i rastužila zbog reakcije pa joj rekao" ma hajd` opraće" se k`o da je utješi

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3422
12.2.2013 22:57:18   
ananas_ze
ja bih iznad noznog zgloba, sta fali tu? mislim sto moraju biti ruke?

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3423
12.2.2013 23:04:12   
mama21e

OT- mama21e, ova bebica na tvom avataru je li tvoja? Premedena je user posted image

Jeste, moja Sukejna user posted image Hvala ti user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3424
12.2.2013 23:20:28   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: mama21e

Jeste, moja Sukejna user posted image Hvala ti user posted image

da ti Allah cuva i bude zadovoljan njome, amin! a ime, malo je reci da mi se svidja user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 3425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *