ljubičica 28
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki Moj maleni ima 4,4 godine. Muz je haf Kurana, tako da je maleni poceo uz njega. Ima svoju sufaricu, sva slova ( harfove) tecno i jasno izgovara, sva ih pepoznaje. Jos pisanje ne ucimo. Deset___ak Kuranskih sura zna, jednostavno to nam je ritual pred spavanje, ponovimo one koje znamo i idemo na novu. Imamo i Kuranske price za djecu, pa to citamo. Sto se namaza tice, abdest zna uzeti kako treba, zna redoslijed, milina ga gledati, ima svoju malu sedzadicu donio mu deda sa hadza i nikom je neda. Uglavno uci se polako. Ide sa babijem na dzumu ako petkom nije u vrticu, ide na aksam namaz najcesce. Nista ga ne forsiramo, razgovaramo o vjeri, objasnjavamo jezikom koji razumije i onoliko koliko moze razumjeti. Ne zna klanjati, klanja ali gleda od nas sta mi radimo, zna samo nabrojati koje namaze imamo, zna sartove, ponekad se zapetlja pa se naljuti Za svoje male godinice koliko zna, mi smo zadovoljni :) Ellahmdulilah. Da ovim tempom i nastavi aBd A moj dječak zasad ne surađuje puno Babo i daidže ga zovu kad krenu u džamiju, kaže neće on kanjat. Planirala sam da ga aBd na proljeće i ljeto pođem voditi na namaz, bar na akšam da jer je tada najmanje svijeta a i kratko je. U kući mene uvijek ometa, sjeda mi u krilo i tako... A za učenje, zasad nam je praksa da navečer pred spavanje učimo rabbi jessir i subhaneke. Zasad uči rabbi jessir (becij tacij temim haj amin ) i sa mnom subhaneke prouči (pola ja, pola on). U zadnje vrijeme neće becij, samo aneke
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu... asthenozoospermia, produženi ciklusi 01.04.2011. mamino proljetno sunce
|