|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
3.2.2013 21:02:36   
Esmica
U butiku Badem su extra hurme.Mi ih cesto tamanimo.
Ja kupim,skinem onu koricu i malenoj ugnjavim,voli pravo da ih jede.
I nisu skupe,2 KM u kutiji cini mi se od 250 gr.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3276
3.2.2013 21:59:44   
canim
Hajmo zene, specijalne hurme za trudnice, marka jedna hurma OrDZinal Saudiska user posted image
Eto Daliyah mozemo i biznis pokrenuti, ti samo salji, ja cu prodavati user posted image user posted image

Salim se, pitat cu mm za hurme, pa vam javim.
A pare ja bih rado mjenjala za dovu, tako da cete dobiti hurme u zamjenu za dovu, jel moze user posted image

A ima i vrijednih vehabija nemojte tako, ta prodavnice u Hrasnom se zove non stop cini mi se i rade non stop tako da ako vam je hitno da jedete hurme mozete kupiti kod njih u bilo koje vrijeme, eto reklamiram ih user posted image ja nisam jela njihove hurme, ne znam kakve su.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 3277
3.2.2013 22:07:06   
salmy
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: treće

odavno nisam zavirivala, prije rata su i papirne u vodi bile, možda ljudi ne znaju gdje se daje za održavanje džamije priloguser posted image
u fontane inače i u tržnim centrima ljudi bacaju
IZVORNA PORUKA: canim

Pa ubacuju novce i u onu fontanu kod ulaza, i zamisle zelju user posted image

hahahahahahahhahahahahahaha user posted image

nedavno na tv-u saznadoh da ima i neko "hodocasce" u Sarajevu od vajkada...prvo 7brace pa naka pravoslavna crkva pa katolicka svugdje se da prilog

DA ALLAH SACUVA "neupute" i dzahilijeta i ponajvise sirka i bidata u vjeri

Selam drage hanumeuser posted image  da se nadovezem na 7 brace...od kad znam za sebe znam da se tu davala sadaka...mozda je to neko "novo"saznanje pa smo neupiceniuser posted image  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3278
3.2.2013 22:19:19   
jasmin

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: treće

odavno nisam zavirivala, prije rata su i papirne u vodi bile, možda ljudi ne znaju gdje se daje za održavanje džamije priloguser posted image
u fontane inače i u tržnim centrima ljudi bacaju
IZVORNA PORUKA: canim

Pa ubacuju novce i u onu fontanu kod ulaza, i zamisle zelju user posted image

hahahahahahahhahahahahahaha user posted image

nedavno na tv-u saznadoh da ima i neko "hodocasce" u Sarajevu od vajkada...prvo 7brace pa naka pravoslavna crkva pa katolicka svugdje se da prilog

DA ALLAH SACUVA "neupute" i dzahilijeta i ponajvise sirka i bidata u vjeri

Selam drage hanumeuser posted image  da se nadovezem na 7 brace...od kad znam za sebe znam da se tu davala sadaka...mozda je to neko "novo"saznanje pa smo neupiceniuser posted image  

Zasto se tu davala/daje sadaka?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3279
3.2.2013 22:25:35   
salmy
Nema tog Sarajlije koji to ne zna, to su obicaji koji se prenose s koljena na koljeno, nebitno ko je koje vjere, svi idu i postuju to.Kad neko ide na dalek put , polaze neki vazan ispit ili jednostavno pozelis da ti je zdravlje bolje , krenes da das sadaku, prilog i da se pomolis, svako na svcoj nacin .
Na Bistriku se nalazi Jediler turbe u narodu poznato kao Turbe sedam brace. Legenda kaze da su tu sahranjeni nepravedno osudeni i pogubljeni ljudi, u narodu nazvano sedam brace , ne po krvi nego po nepravdi. Nad mezarima se pocela vidati svjetlost pa je svijet grobove ogradio daskom i pokrio simlom, kasnije su ga ozidali po naredenju Sulejman pase Skopljaka. Tu se nalaze jedna vrata I sedam prozora. Po obicaju krece se od sedam brace, obicno se ide utorkom ili petkom , ubaciuje se novac na mjesta predvidena za to u svih sedam prozora mora biti ista svota novca , ako u prvi stavis jedan eur tako i u ostalih sest, samo na prva vrata se stavi vise nego u ostale. Prilazi se sa lijeve strane uvijek, pozelis to zbog cega si dosao ubacuje se novac u jedan po jedan prorez i pomolis se tj proucis svak po svojoj vjeri. Narodna vjerovanja kazu da se poslije ubacivanja novca u sve kucice treba osluskivati prve rijeci slucajnog prolaznika, i ako je pozitivna rijec, zazeljeno ce biti ostvareno, ako nije onda ne treba ici taj dan na put ili izaci na ispit. I nikad se ne vracaj isti....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3280
3.2.2013 22:31:23   
Hanady RR
Novac iz turbeta sedam braće je novac islamske zajednice i raposređuje se isto kao i sav novac koji se u džamija ostavlja...
Istina legenda o sedma braće je o nevino nastradalim ljidma a ne o braći rođenoj...no nije u pitanju hodočašće nego poštovanje nevino stradalih kao i Jediler turbeta i mjesta-tekije koja je na tom mjestu nekada bila...

Istina napravljena je turistička atrakcija u obilasku...turbeta...katoličke, pravosalvne crkve  i jeversjske sinagoge..čisto kao ''dokaz'' da je sarajevo do vajkada multietnička sredina...simol zajedništva i poštovanja svega toga pa se i stranim turisima isto ubraja u ''obevzni'' porgram posjete...
nema mnogo gradova istim se pohvalitiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3281
3.2.2013 22:33:38   
jasmin
Ovo napisano,kada se stavi na vagu vjere islama,spada u SIRK !!!
Kome se moli i od koga se blagoslov trazi osim Stvoritelja svjetova,pa i tih 7 brace. I u ovom djelu je vise vrsta sirka,od molitve nekome drugom mimo Njemu...trazenja blagoslova...do zloslutnje u zadnjoj recenici. To je vise nego bolno. I bas kao sto Kur`an kaze:
“Zatekli smo pretke nase kako ispovjedaju vjeru i mi ih u stopu slijedimo“ ...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3282
3.2.2013 22:38:15   
R&T@
Zasto jednostavno kad moze komplikovano...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3283
3.2.2013 22:38:57   
Hanady RR
Jasmin samo ime kaže legenda....
Mislim da smo dovoljno zdrave misli ovdje da znamo da vjerovati u ovako nešto bilo bi u najmanju ruku smješno...
al poštovati sarajevsku legendu na mjestu gdje tekija postojala jeste i gdje 7 mezarja ima nije uopće strašno niti bolno...
proučiti Fatihu na mjestu tome i ostaviti novac koji će IZ raspodjeliti na održavanje sarajevskih mekteba ne može nikako biti loše...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3284
3.2.2013 22:45:01   
salmy
...znam da je babo rahmetli imao obicaj posle dzume otici...kao djeca smo ga ispitivali jeli se vratio istim putem...i sta je cuo kad je prolazio...
dzaba jasmin,meni su ti obicaji ostali.....i nema sanse da me razuvijeris

naravno molimo se jednom jedinom stvoritelju Allahu dz,i od Njega trazimo blagoslov.....tu nema price
a sadaka je nesto sasvim drugo,kao i obicaji

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3285
3.2.2013 22:48:16   
jasmin
Postovanje,dova i sadaka imaju svoje mjesto i vrijeme.
Ja uopce nisam pisala sebi kojoj je jasno sta je legenda user posted image ,ni bilo kojoj drugoj koja isto razmislja,vec svima onima koji razmisljaju drugacije i `podvale` to razmisljanje vjeri...vjeri koja to najstrozije osudjuje. Bilo je u historiji islama jos 7brace,o tome i Kur`an govori,ali Kur`an i osudjuje.
Ima jos uvijek...i kod kabura Poslanika se uci Fatiha,baca se i para,`postuje` se...rek`o bi insan,sta tu ima lose...? Naravno da ima...jer nije sve u logici,ima br`te i matematike...dosta matematike!
Jednostavno,da ne moze biti jednostavnije.

< Poruku je uredio jasmin -- 3.2.2013 22:50:42 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3286
3.2.2013 22:50:18   
jasmin

...znam da je babo rahmetli imao obicaj posle dzume otici...kao djeca smo ga ispitivali jeli se vratio istim putem...i sta je cuo kad je prolazio...

naravno molimo se jednom jedinom stvoritelju Allahu dz,i od Njega trazimo blagoslov.....tu nema price

Ja sam samo ovo htjela i reci-to je nesto drugo,nema veze s vjerom,osim u tome da to islam osudjuje.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3287
3.2.2013 22:53:14   
salmy
Jasmin(izvini na pitanju) kome ti dajes sadaku?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3288
3.2.2013 22:54:59   
jasmin

Potrebnima user posted image .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3289
3.2.2013 22:55:06   
chuci

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja uopce nisam pisala sebi kojoj je jasno sta je legenda user posted image ,ni bilo kojoj drugoj koja isto razmislja,vec svima onima koji razmisljaju drugacije i `podvale` to razmisljanje vjeri...vjeri koja to najstrozije osudjuje. Bilo je u historiji islama jos 7brace,o tome i Kur`an govori,ali Kur`an i osudjuje.
Ima jos uvijek...i kod kabura Poslanika se uci Fatiha,baca se i para,`postuje` se...rek`o bi insan,sta tu ima lose...? Naravno da ima...jer nije sve u logici,ima br`te i matematike...dosta matematike!

a što bi ovo podebljano bilo loše

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3290
3.2.2013 22:56:37   
Hanady RR

Ima jos uvijek...i kod kabura Poslanika se uci Fatiha,baca se i para,`postuje` se...rek`o bi insan,sta tu ima lose...? Naravno da ima...jer nije sve u logici,ima br`te i matematike...dosta!

Ja jasmin svojoj IZ vjerujem, njen sam član i sa halalom svaki dinar ostavim....
bez halala ne bih ga ni davala...
U mojoj mahlaskoj džamiji u mektebu mlad hodža djecu uči, moja djeca pred njega će ići...
Njemu plaća IZ da svoj vaz i znanje na moju djecu troši neradnim danom zvani nedelja...
meni dosta za znati pa sa halalom ja mu nosim ''prilog'' IZ-u u vjerovanju da će isto na pravom mjestu i završiti...

I svoju djecu ovakvom ''matematikom'' mislim učiti...

Ako neko matematiku na drugi način koristi, njemu na dušu ja nikoga za ruku pred Allah dž.š voditi neću niti on mene...
Imamo gdje odgovarati i za to, kako ja tako i oniuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3291
3.2.2013 22:57:04   
salmy

Po cemu mozes zakljuciti da im je potrebna?
ja nedavno ciki sa stakama dadoh,trazio jadnicak....pogledam ja on zaustavi taxi i ode...a ti salmy idi pjeske..user posted image    

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3292
3.2.2013 23:01:42   
jasmin

ja nedavno ciki sa stakama dadoh,trazio jadnicak....pogledam ja on zaustavi taxi i ode...a ti salmy idi pjeske..user posted image    

Jednostavno zakljucim. Svakodnevno gledam videoe organizacija koji se bave pomaganjem potrebnima pa odvagam gdje sta mogu.
A za te stvari tipa `ciko` i sl,isto tako odvagam i ako mogu-mogu,ako ne,cutke prodjem dalje,zamolim Boga da mu pomogne.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3293
3.2.2013 23:03:01   
Medić*

Ja sam samo ovo htjela i reci-to je nesto drugo,nema veze s vjerom,osim u tome da to islam osudjuje.

Upravo je i poenta u ovome.

Legeda samo. Mi je ne praktikujemo, niti cemo :)

Nesto sto nema veze sa vjerom. Sirk.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3294
3.2.2013 23:06:45   
salmy

Jednostavno zakljucim. Svakodnevno gledam videoe organizacija koji se bave pomaganjem potrebnima pa odvagam gdje sta mogu.
A za te stvari tipa `ciko` i sl,isto tako odvagam i ako mogu-mogu,ako ne,cutke prodjem dalje,zamolim Boga da mu pomogne.
fino ti to meni pojasnis...hvala tiuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3295
3.2.2013 23:10:25   
jasmin

IZVORNA PORUKA: chuci

Da me se ne shvati pogresno,generalno,u Fatihi nema nista lose subhanallah...
Ali kod kabura Poslanika sallallahu alejhi we selleme nema nikakvih posebnih ibadeta,jer je on to zabranio. Sve sto treba jeste nazvati mu selam,kao i Ebu Bekru i Omeru i donose se salavati na njega,sallallahu alejhi we selleme.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3296
3.2.2013 23:12:45   
treće
mislim da je ipak do nijeta onog ko dovu čini i kome je čini
ja kad mi zagusti izučim i spomenem poslanike , ashabe i zamolim Jednog Gospodara da mi olakša, ili nekom za koga dovim

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3297
3.2.2013 23:16:45   
chuci

Ali kod kabura Poslanika sallallahu alejhi we selleme nema nikakvih posebnih ibadeta,jer je on to zabranio. Sve sto treba jeste nazvati mu selam,kao i Ebu Bekru i Omeru i donose se salavati na njega,sallallahu alejhi we selleme.

jasnije hvala
mislim i od kuće proučimo fatihu za razne umrle kao dovu
što kaže treće do nijeta je. a bolje da se ne uči nego da neko ko nije siguran prouči i pogrešno pomisli zašto to uči

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3298
3.2.2013 23:21:26   
jasmin

jasnije hvala
mislim i od kuće proučimo fatihu za razne umrle kao dovu
što kaže treće do nijeta je. a bolje da se ne uči nego da neko ko nije siguran prouči i pogrešno pomisli zašto to uči

Ja,u biti,ne ucim Fatihu mrtvima,nego dovu. Puno je efikasnije svojim rijecima reci:O Uzviseni oprosti grijehe tom i tom,uvedi ga u dzennetske odaje i spasi ga Vatre...-nego prouciti Fatihu. U prvom jasno i precizno dovis ono sto treba mrtvacu,a Fatiha je dova zivima i zivi je trebaju uciti sebi. U njoj se trazi uputa,a nema upute nakon smrti.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3299
3.2.2013 23:22:20   
treće
kad smo kod djece moja mlađa curica sluša kad starija uči i ponavlja, i mora i ona pokazati šta zna
i slušala je amentu billahi s prevodom ali nije svega mogla da se sjeti i izrekla je šehadet i prevod i još" i svjedočim da je sve to tačno"user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *