|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
1.2.2013 13:41:11   
Daliyah92
Canim, moze ti tm donijeti zem-zem vode, ovdje je ima u Rijadu otprilike je litra 4 KM. Ona je takodjer jakooo ljekovita. Vidi ovaj hadis:

Džabir r.a, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
“Voda zemzem služi za ono za što se namijeni.” (Ahmed i Ibn Madze). user posted image

A moze ti i donijeti curekut onako u zrnu. To ovdje npr. posipaju po kiflicama ili na salatu stave. Meni licno nema lijep ukus, a ako hoces reci mu neka ti donese malo pa probaj.

Eto to je ono sto meni pada napamet user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3251
1.2.2013 14:06:39   
canim
Hvala Dalija , imamo mi ovdje kupiti curekota u zrnu, to jako cesto koristim kao i druge sjemnke. Ulje isto ima kupiti ali pretpostavljam da ga ipak tamo malo drugacije pripremaju zato sam i pitala koje je najbolje. A zemzem of course user posted image gdje ce doci bez toga.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3252
1.2.2013 14:24:14   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: canim

Hvala Dalija , imamo mi ovdje kupiti curekota u zrnu, to jako cesto koristim kao i druge sjemnke. Ulje isto ima kupiti ali pretpostavljam da ga ipak tamo malo drugacije pripremaju zato sam i pitala koje je najbolje. A zemzem of course user posted image gdje ce doci bez toga.

Pa eto, nista ti drugo ni ne treba user posted image Curekot (u zrnu ili ulju), zemzem, i med i to je to. Nsto si spominjala ima li kakav pekmez ili sto, to mozda ima ali vjeruj mi da ja ne znam, nisam nikad kupovala takvo sto. Isto tako i kremice, mozda imaju ali ja ne znam.

Ne znam zna li tm arapski, ali ako zna neka potrazi nesto sto tebe zanima, kremice u apotekama a ako zelis kakav pekmez ili nesto ima veliki market zove se carrefour, tu neka potrazi i mozda nesto nadje. Ja inace tu sve od hrane kupujem.

Kad ce on ovamu i koliko ce biti? Ako nece jos, ja cu mozda uskoro u market pa da vidim ima li pa da ti javim, mozda tm nece imati vremena traziti, ako dolazi poslom. Ako te jos sta zanima reci user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 1.2.2013 14:25:38 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3253
3.2.2013 13:11:01   
aazra
Pitanje za forumašice iz Sarajeva...

Ako navraćate u Begovu dzamiju, ili prolazite haremom sigurno prođete i pored dva turbeta (rahmetli Gazijinog i Murat - bega), ja sam odnedavno primijetila da su počeli ubacivati novac user posted image

Pretpostavljam da je novotarija, ipak da provjerim sta vi mislite...Ja samo zastanem malo, pručim Fatihu, i to je sve...jučer tako isto uradim i krenem kad čujem zveckanje kovanica, okrenem se vidim zena iza mene ubacuje ili ubacuje user posted image ..pojma nemam ni kroz sta ubacuju, ni ko to kupi, mozda ipak uzimaju iz dzamije pa se računa kao sadaka...nemam pojma, meni je nekako logičnije dati ako već imam koji fening ili markicu nekom od prosjaka...ali ako ima neki razlog mada sumnjam da bi trebalo i tamo ubacivati, voljela bi da znam user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 3.2.2013 13:13:04 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3254
3.2.2013 13:36:36   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aazra

Ako navraćate u Begovu dzamiju, ili prolazite haremom sigurno prođete i pored dva turbeta (rahmetli Gazijinog i Murat - bega), ja sam odnedavno primijetila da su počeli ubacivati novac user posted image

Pretpostavljam da je novotarija, ipak da provjerim sta vi mislite...Ja samo zastanem malo, pručim Fatihu, i to je sve...jučer tako isto uradim i krenem kad čujem zveckanje kovanica, okrenem se vidim zena iza mene ubacuje ili ubacuje user posted image ..pojma nemam ni kroz sta ubacuju, ni ko to kupi, mozda ipak uzimaju iz dzamije pa se računa kao sadaka...nemam pojma, meni je nekako logičnije dati ako već imam koji fening ili markicu nekom od prosjaka...ali ako ima neki razlog mada sumnjam da bi trebalo i tamo ubacivati, voljela bi da znam user posted image

user posted image
Moze biti i sirk,Allah zna,sve ovisi sto baca taj novcic i sta njim hoce.
U svakom slucaju je novotarija. Zna se kome se daje sadaka.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3255
3.2.2013 13:42:10   
rerica

IZVORNA PORUKA: aazra

NOVOTARIJA

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3256
3.2.2013 13:43:24   
canim

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Pa eto, nista ti drugo ni ne treba user posted image Curekot (u zrnu ili ulju), zemzem, i med i to je to. Nsto si spominjala ima li kakav pekmez ili sto, to mozda ima ali vjeruj mi da ja ne znam, nisam nikad kupovala takvo sto. Isto tako i kremice, mozda imaju ali ja ne znam.

Ne znam zna li tm arapski, ali ako zna neka potrazi nesto sto tebe zanima, kremice u apotekama a ako zelis kakav pekmez ili nesto ima veliki market zove se carrefour, tu neka potrazi i mozda nesto nadje. Ja inace tu sve od hrane kupujem.

Kad ce on ovamu i koliko ce biti? Ako nece jos, ja cu mozda uskoro u market pa da vidim ima li pa da ti javim, mozda tm nece imati vremena traziti, ako dolazi poslom. Ako te jos sta zanima reci user posted image

Ma dosta mi je zem zem i hurme a mm kaze da curekot dolazi iz Egipta tako da je najbolje od tamo da trazimo. Med nebih jer mi imamo super zelenilo u Bosni tako da nam je med odlican. Vidjela sam na TV da u Turskoj ima neki pekmez od hurmi, pa rekoh mozda tamo ima neki bolji , ali nije problem kad dodju hurme aBd mogu ja to napraviti, domace user posted image
Mm zna arapski tako da mu nije problem ni pitati ako bude sta trebalo, tebi hvala na preporukama i sto si se ponudila da skoknes do marketa user posted image

Nego glavni razlog sto sam ja pitala sve ovo je jer me moja mala curica brine sto nece da jede, pa ja sve mislim da nema negdje neka tajna u prirodnim preparatima kod zena u drugim zemljama pa da mi je to kupiti i da se projede user posted image user posted image

Iman ako budes dolazila u Sa ako hoces ostavit cu ti hurmi da imas za poroda user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3257
3.2.2013 13:46:56   
canim
Pa ubacuju novce i u onu fontanu kod ulaza, i zamisle zelju user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3258
3.2.2013 14:01:52   
treće
odavno nisam zavirivala, prije rata su i papirne u vodi bile, možda ljudi ne znaju gdje se daje za održavanje džamije priloguser posted image
u fontane inače i u tržnim centrima ljudi bacaju

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3259
3.2.2013 14:10:56   
mamaajna
posto je ovo stranica o djeci,da vas pitam koliko vi poklanjate paznje islamskom odgoju vase djece.moj sin os 13g zna sve harfove i cita iz Ku rana i naravno obavlja svih pet namaza,posti,cak ima obicaj ubaciti i koju marku u sanducic u dzamiji,znaci daje sadaku.curica od 3g za sad zna da jede desnom rukom,kaze bismilah kad se oblaci,a kad jede redovno zaboravi.user posted image ,zna suru ihlas i za sad klanja 2-3 namaza tj.kad je raspolozena.hidzab voli,ima pofinu kolekciju hidzaba i turbana,pa ponekad ih nabaci kada idemo vani.mada ljudi reaguju sto smo joj "to" nabili na glavu.ali to je njena volja,i zaista voli ici i u dzamiju i kad mi uzmemo uciti iz Ku rana i ona ima svoj i ona uci.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3260
3.2.2013 15:55:23   
Daliyah92

Ma dosta mi je zem zem i hurme a mm kaze da curekot dolazi iz Egipta tako da je najbolje od tamo da trazimo. Med nebih jer mi imamo super zelenilo u Bosni tako da nam je med odlican. Vidjela sam na TV da u Turskoj ima neki pekmez od hurmi, pa rekoh mozda tamo ima neki bolji , ali nije problem kad dodju hurme aBd mogu ja to napraviti, domace user posted image
Mm zna arapski tako da mu nije problem ni pitati ako bude sta trebalo, tebi hvala na preporukama i sto si se ponudila da skoknes do marketa user posted image

Nego glavni razlog sto sam ja pitala sve ovo je jer me moja mala curica brine sto nece da jede, pa ja sve mislim da nema negdje neka tajna u prirodnim preparatima kod zena u drugim zemljama pa da mi je to kupiti i da se projede user posted image user posted image

Iman ako budes dolazila u Sa ako hoces ostavit cu ti hurmi da imas za poroda user posted image user posted image

Ma ovdje ni nema meda. Mm je donosio iz Bosne nekim poznanicima ovdje jer je bas od nas pravi med user posted image

Samo ti njoj ulja i meda daj da pije, po malu kasikicu ulja (2-3 puta na dan,zavisi kolika je ona) i poslije toga med razmucen u toploj vodi. Poslije meda u vodi nece joj se uzrigivati od ulja. Probaj tako pa vidi, nadam se da ce biti bolje. user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3261
3.2.2013 16:04:30   
jasmin

Ma ovdje ni nema meda. Mm je donosio iz Bosne nekim poznanicima ovdje jer je bas od nas pravi med user posted image

Samo ti njoj ulja i meda daj da pije, po malu kasikicu ulja (2-3 puta na dan,zavisi kolika je ona) i poslije toga med razmucen u toploj vodi. Poslije meda u vodi nece joj se uzrigivati od ulja. Probaj tako pa vidi, nadam se da ce biti bolje. user posted image

Kako nema meda?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 3262
3.2.2013 16:27:09   
Daliyah92
Ma mislim ima, ali nema da je dobar kao nas user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3263
3.2.2013 16:29:05   
treće
više puta sam čitala i slušala da je med najbolje uzimati iz onog kraja gdje živiš, da te biljke koje pčele koriste najviše odgovaraju uslovima života čovjeka koji tu živi,
med s matičnom mliječi je dobar za imunitet, i perlice ribljeg ulja

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3264
3.2.2013 16:36:13   
treće
ah pa ulažemo se u odgoj, a nikad dosta,ali baš se dajemo
mašAllah za tvoju dječicu,
IZVORNA PORUKA: mamaajna

posto je ovo stranica o djeci,da vas pitam koliko vi poklanjate paznje islamskom odgoju vase djece.moj sin os 13g zna sve harfove i cita iz Ku rana i naravno obavlja svih pet namaza,posti,cak ima obicaj ubaciti i koju marku u sanducic u dzamiji,znaci daje sadaku.curica od 3g za sad zna da jede desnom rukom,kaze bismilah kad se oblaci,a kad jede redovno zaboravi.user posted image ,zna suru ihlas i za sad klanja 2-3 namaza tj.kad je raspolozena.hidzab voli,ima pofinu kolekciju hidzaba i turbana,pa ponekad ih nabaci kada idemo vani.mada ljudi reaguju sto smo joj "to" nabili na glavu.ali to je njena volja,i zaista voli ici i u dzamiju i kad mi uzmemo uciti iz Ku rana i ona ima svoj i ona uci.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3265
3.2.2013 17:06:05   
jasmin

Ma mislim ima, ali nema da je dobar kao nas user posted image

Ma imaju jos kako dobar,skup k`o dragulj,ali i ljekovit. I ovo sto napisa trece za med je sasvim logicno.

Neposredna veza do poruke: 3266
   [Obrisana poruka]
3.2.2013 17:31:57   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 3267
3.2.2013 17:36:55   
Medić*
Canim hoce li ti muz donjeti dosta tih hurmi, ja bih rado kupila od tebe, odnosno mogu li naruciti da i meni donese malo tih hurmi, 2 pakovanja user posted image , zem zem vodu user posted image , ulje smo vec dobili, imamo ga jos :)

Rado bih to od tamo kupila, nego ove hurme kod nas :) Meni iz Turske donose ali nije mi to to :)))

Cijena nije bitna user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 3.2.2013 17:37:37 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3268
3.2.2013 17:54:32   
maja78 RR
Izvinite sto upadam na ovu temu.

Ali nedavno sam kupila hurme, nikad bolje u zivotu nisam jela (volim ih jako) i drugacije su nego ove standardne sto se kod nas prodaju.
Kupila sam ih u prodavnici u hrasnom, drze vehabije tu prodavnicu. Tamo gdje je azel za djecu na trolejbuskoj stanici, pa sa strane te gradjevine sa radnjama.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3269
   [Obrisana poruka]
3.2.2013 17:59:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 3270
3.2.2013 18:07:37   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Canim hoce li ti muz donjeti dosta tih hurmi, ja bih rado kupila od tebe, odnosno mogu li naruciti da i meni donese malo tih hurmi, 2 pakovanja user posted image , zem zem vodu user posted image , ulje smo vec dobili, imamo ga jos :)

Rado bih to od tamo kupila, nego ove hurme kod nas :) Meni iz Turske donose ali nije mi to to :)))

Cijena nije bitna user posted image

Ja bih se 'pretplatila' na isti paket, ako nije belaj user posted image
Sad ce Canim pored dvije trudnice pozaliti sto ikad spomenu javno da joj muz ide u Saudijuuser posted image

Pa eto da narucimo po kutiju dvije da nam njen muz donese, sevab mu je user posted image

A tebi cemo lako poslati busem, nije to daleko, samo ako covjeku nije tesko da nam uzme :)

Canim, halali, sama si kriva user posted image

Majo, hvala, znam gdje je ta radnja pored Azela, vidjet cu da uzmem da probam jedno pakovanje, ja nisam ljubitelj ali sada mi trebaju user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3271
   [Obrisana poruka]
3.2.2013 18:12:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 3272
3.2.2013 19:42:00   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: treće

odavno nisam zavirivala, prije rata su i papirne u vodi bile, možda ljudi ne znaju gdje se daje za održavanje džamije priloguser posted image
u fontane inače i u tržnim centrima ljudi bacaju

hahahahahahahhahahahahahaha user posted image

nedavno na tv-u saznadoh da ima i neko "hodocasce" u Sarajevu od vajkada...prvo 7brace pa naka pravoslavna crkva pa katolicka svugdje se da prilog

DA ALLAH SACUVA "neupute" i dzahilijeta i ponajvise sirka i bidata u vjeri

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3273
3.2.2013 19:43:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Ali nedavno sam kupila hurme, nikad bolje u zivotu nisam jela (volim ih jako) i drugacije su nego ove standardne sto se kod nas prodaju.
Kupila sam ih u prodavnici u hrasnom, drze vehabije tu prodavnicu. Tamo gdje je azel za djecu na trolejbuskoj stanici, pa sa strane te gradjevine sa radnjama.

user posted image user posted image

hajd nek i nesto "vehObije" dobro donesu i po dobrom se spomenuuser posted image

obicno narod ne bi priznao ni da imaju dobre hurme baruser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 3274
3.2.2013 20:07:17   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

user posted image user posted image

hajd nek i nesto "vehObije" dobro donesu i po dobrom se spomenuuser posted image

obicno narod ne bi priznao ni da imaju dobre hurme baruser posted image

Kad smo kod hurmi.
Pitao profa na medinskom fakultetu naseg studenta cime se iftari za ramazan.
On rekao `bi hurma`.

Oni izraz hurma koriste za zenu.
U razredu je bio prolom kad je hud tako rekao user posted image .

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *