|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
31.1.2013 10:58:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 3226
   RE: Zene sa Hidzabom
31.1.2013 11:03:48   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: canim

Islamsko bankarstvo je jako kompleksan pojam da bi se tako olako moglo pricati i nebih se slozila da je isto kamata i naknada koju bbi npr uzima.

Svaka usluga se plaća nije niko dužan da tebi za djabe vrši transfere novca na račun s tim da kod halal banaka je sve unaprijed utvrđeno i uglavnom su cijene fiksne i nema banka pravo to promijeniti bez da se naprijed usaglasite dok kod drugih banaka to nikad nije fiksno već procentualno se odredjuje i banke zadrzavaju pravo promijene kamatne stope... Itd joj ja sam nekad davno bas detaljno citala na ovu temu sad sam pola pozaboravljala trebala bih obnoviti gradivo hehehe.

Ja znam da je rijaset odobrio poslovanje BBI banke kao halal i dalje neću da dumam o tome.
Načim poslovanja, kako mi jedan prijatelj, inače hodža objasni, jeste da oni recimo, kod štednje, uzmu tvoj novac i njime posluju, grade škole, autoputeve i onda raspodjele dobit s tobom....
Kako se to razlikuje od ostlaih banaka ja ne znam...ali eto, neću da razmišljam.

Mamaajna, mislim da ti svjedeno dobiješ dio avista kamate...pogotovo jer ne možeš ni sa štednog računa podići sav novac, uvijek traže da ostaviš koju markicu da račun ne 'zjapi' prazan.
Al ne bitno...nađošmo način na koji se očistiti od kamateuser posted image

Primjera radi, recimo Unicredit banka investira u gradnju pivare, dok kod halal poslovanja je to naravno nedozvoljeno :)
Kod halal bankarstva nije poenta samo u kamati, naknadi, nazovite je kako hoćete, već i u načinu investiranja novca...Najprostije rečeno :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3227
31.1.2013 11:43:29   
Aiša
Ove druge komercijalne banke o kojima govorite, daju slobodna novčana sredstva uz određenu kamate, dakle ne investiraju oni u pivaru ili slično pa je to zbog toga haram (uz kamatu koja je sama po sebi nedozvoljena).

BBI banka ulazi u rizik zajedno sa investitorom, pa u skladu s tim ima različite naknade, ali i troškove. Na primjer, ako ćete kupiti stan ova banka neće samo dati novac (u vidu stambenog kredita kao kod dr. banaka) već ulazi u kupovinu stana kao udružioc sredstava, i samim tim snosi dio rizika u kupovini. Ovo je samo primjer.

Komercijalne banke ne zanima rizik koji ima onaj koji uzima ta sredstva, bitno je samo novac vratiti.

Opet, mislim da naše zakonodavstvo ne poznaje "islamsko bankarstvo" tako da bih voljela da možemo bez njih.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3228
31.1.2013 11:55:13   
canim
Ne znam gdje da postavim pitanje pa cu ovdje

Daliyah92, Jasmin vi bi mozda mogle odgovoriti ili neko ko je zivio kod arapa user posted image

Sta zene tamo daju djeci za imunitet, bolji apetit i slicno user posted image Ima li se kupiti neki pekmez od hurmi ili nesto s curekotom pa da je dobro za djecu ? Gdje to kupiti a da je kvalitetno, u apoteci ili imaju neka druga mjesta? Gdje kupiti kvalitetno curekotovo ulje i koje je najbolje.

Imate li kakve kremice i slicne stvari na prirodnoj bazi da preporucite za djecu ali i za nas user posted image

Mm ide poslovno tamo pa razmisljam sta da mi donese, sta bi mi mogao jos donijeti, meni nista ne pada na pamet.

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3229
31.1.2013 11:58:08   
SdZ
Canim, ja sam i ovdje kod nas nasla kremu od curokota. Iz Egipta je uvoze. Imam i sapun.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3230
31.1.2013 12:08:54   
canim

IZVORNA PORUKA: SdZ

Canim, ja sam i ovdje kod nas nasla kremu od curokota. Iz Egipta je uvoze. Imam i sapun.

A za sta je krema, jeli za njegu lica ili onako generalno ? Jesi zadovoljna.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3231
31.1.2013 12:10:08   
DM
Mm ide poslovno tamo pa razmisljam sta da mi donese, sta bi mi mogao jos donijeti, meni nista ne pada na pamet.

Ćurekotovo ulje, surmu, kanu....

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3232
   [Obrisana poruka]
31.1.2013 12:11:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 3233
31.1.2013 12:14:00   
djoisa
nedavno sam u dm vidjela melem od curekota i kremu..cak ima i neki gel za kupanje na bazi curekota

Neposredna veza do poruke: 3234
31.1.2013 12:14:09   
DM
Hurme, hurme, hurmeeeeeee

Vidi se ko o porodu razmišljauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3235
31.1.2013 12:37:24   
Medić*

IZVORNA PORUKA: doublemum

Samo nemoj rano sa hurmama da krene user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3236
31.1.2013 12:50:36   
DM

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Jel' to iz iskustvauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3237
31.1.2013 12:54:26   
canim
Imam Hurmi iz Saudije tako da mi ne treba ali bih nesto za ovu moju smizlu za imunitet, imal gdje sta efikasno na svijetu ono da pije i da se projede, imunitet ojaca itd...uh da mi je takvo sta naci hehehe.

A hurme treba jesti tek tamo krajem trudnoce, ne preporucuje se ranije jer mogu stvarati kontrakcije. Bar sam ja tako citala.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3238
31.1.2013 13:07:09   
Daliyah92

Daliyah92, Jasmin vi bi mozda mogle odgovoriti ili neko ko je zivio kod arapa user posted image

Sta zene tamo daju djeci za imunitet, bolji apetit i slicno user posted image Ima li se kupiti neki pekmez od hurmi ili nesto s curekotom pa da je dobro za djecu ? Gdje to kupiti a da je kvalitetno, u apoteci ili imaju neka druga mjesta? Gdje kupiti kvalitetno curekotovo ulje i koje je najbolje.

Imate li kakve kremice i slicne stvari na prirodnoj bazi da preporucite za djecu ali i za nas user posted image

Halali draga sto malo kasnim user posted image Ja znam jedino za curekotovo ulje, najbolje i najorginalnije u Medini, trgovina se zove (cini mi se) Hamil al misk, provjericu opet za ime pa ti javim. Ako hoces poslat cu ti i sliku tog ulja, kako tacno izgleda. Jest malo skuplje od onog egipatskog i sl. ali je 100% sigurno i dobro. Ali nije ni ono skupo, ako te zanima napisacu i cijenu.

Za jacanje imuniteta je sigurno dobro ovo ulje user posted image

A neke kremice i sl., sta te tacno zanima? Ne znam sta bih ti preporucila osim curekotovu kremu user posted image dobra je za masiranje i za jos stosta sigurno, samo se ne mogu sjetiti.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3239
31.1.2013 13:09:34   
canim
Ima li se gdje u Rijadu kupiti i gdje ?

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3240
31.1.2013 13:10:36   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: SdZ

A za sta je krema, jeli za njegu lica ili onako generalno ? Jesi zadovoljna.

Nije krema za lice, ima papren miris user posted image i ne bi smjela blizu ociju. A mozda ima i kremi za lice, ne znam. Ako nadje tu trgovinu nek pogleda u njoj, samo za nju znam da je originalna. Ja zivim u Rijadu a ne kupujem ulje ovdje nego iz Medine.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3241
31.1.2013 13:14:53   
Daliyah92

Ima ali ja ne garantujem za to ulje iz Rijada. Ne kazem da ne valja samo JA ne garantujem user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3242
31.1.2013 13:21:19   
canim

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Ima ali ja ne garantujem za to ulje iz Rijada. Ne kazem da ne valja samo JA ne garantujem user posted image

Ma mislila sam da nema to curekotovo ulje po prodavnicama ili apotekama u Saudiji da se kupi, kad je vec dobro, ili samo na tom mjestu ima user posted image mm nece ici u Medinu, nece imati vremena.

Neposredna veza do poruke: 3243
31.1.2013 14:19:14   
Daliyah92

Ma mislila sam da nema to curekotovo ulje po prodavnicama ili apotekama u Saudiji da se kupi, kad je vec dobro, ili samo na tom mjestu ima user posted image mm nece ici u Medinu, nece imati vremena.

Ima, ali drugi proizvodjaci i nisam ih nikad probala.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3244
31.1.2013 14:25:42   
canim
Ma nema veze nek se raspita kad stigne tamo, ici ce u vise gradova u Saudiji, ali nevjerujem da ce zbog obaveza stici i u Medinu ali ipak cu mu dati to ime pa nek potrazi user posted image

Dakle tamo zene uglavnom djeci daju curekotovo ulje za imunitet i apetit, haj probat cemo aBd.

Hvala

< Poruku je uredio canim -- 31.1.2013 14:26:10 >

Neposredna veza do poruke: 3245
31.1.2013 15:49:37   
treće
lani je hate postavljala tekst o hurmama koliko su dobre u trudnoći za razvoj ploda,da ojačaju uterus, a i pred porod olakšaju,
znači od početka do krajauser posted image , i još za dojenje

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3246
31.1.2013 15:51:34   
treće
i helba je dobra, nju i ovdje imaš samo skuplja je i ne znam kako se djetetu daje možda neka hanuma zna,helba ili sjeme piskavice

Ma nema veze nek se raspita kad stigne tamo, ici ce u vise gradova u Saudiji, ali nevjerujem da ce zbog obaveza stici i u Medinu ali ipak cu mu dati to ime pa nek potrazi user posted image

Dakle tamo zene uglavnom djeci daju curekotovo ulje za imunitet i apetit, haj probat cemo aBd.

Hvala

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3247
31.1.2013 15:52:13   
Medić*

IZVORNA PORUKA: treće

lani je hate postavljala tekst o hurmama koliko su dobre u trudnoći za razvoj ploda,da ojačaju uterus, a i pred porod olakšaju,
znači od početka do krajauser posted image , i još za dojenje

Da, po 14 hurmi nesto, cini mi se da ide. Ja hurme slabo volim, po jednu-dvije dnevno, pred kraj cemo pojacati dozu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3248
31.1.2013 17:06:44   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Iman83

A šta je sa BBI bankom...i halal načinom poslovanja?
Ja razmišljam da naše štednje prebacim kod njih.

nasim bankama po zakonu su "svezane ruke" u smislu djelatnosti s kojima se smiju baviti, tako da bi opstala islamska banka mora se baviti sirokim spektrom djelatnosti ulaziti u rizike i sl a to kod nas nema mogucnost, tacno kako se finansira ne znam BBI, priblizavaju je islamskom bankarstvu sto je moguce vise, to je tacno, al sad npr da su 100% islamska banka hmmmm....ja licno ne bih digla kredit kod njihuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 3249
31.1.2013 17:12:55   
jasmin

Halali draga sto malo kasnim user posted image Ja znam jedino za curekotovo ulje, najbolje i najorginalnije u Medini, trgovina se zove (cini mi se) Hamil al misk, provjericu opet za ime pa ti javim. Ako hoces poslat cu ti i sliku tog ulja, kako tacno izgleda. Jest malo skuplje od onog egipatskog i sl. ali je 100% sigurno i dobro. Ali nije ni ono skupo, ako te zanima napisacu i cijenu.

Za jacanje imuniteta je sigurno dobro ovo ulje user posted image

A neke kremice i sl., sta te tacno zanima? Ne znam sta bih ti preporucila osim curekotovu kremu user posted image dobra je za masiranje i za jos stosta sigurno, samo se ne mogu sjetiti.

Najbolje ulje je bas Hamil El-Misk.
Dalje,za imunitet polazem garanciju ako ustrajes da dajes,da ces vidjeti rezultate.
Med razmucen u vodi svako jutro ili dan. Ovo je inace Muhammed sallallahu alejhi we sellem pio svaki dan,pa ces zbog slijedjenja tog sunneta imati bereketa u zdravlju. Ja najcesce dam prije dorucka.
I mozes svaki dan ili svaki drugi prije meda dati kasicicu curekotovog ulja.
Jednom ili dva puta sedmicno cijedjeni limun uz sve ovo nabrojano.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 3250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *