|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 23:17:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu merima_s)
  Neposredna veza do poruke: 3201
   RE: Zene sa Hidzabom
26.1.2013 23:21:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: merima_s

Kod BBI za štednju ne dobivaš kamatu nego hediju, u smislu raspodjele profita. Banka će tvoje pare investirati, zaraditi i dio te zarade pokloniti tebi. U suštini to rade i druge banke, samo to nazivaju kamatom.
Za finansiranje tj.kreditiranje kupovine kod BBI imaš profitnu stopu, koja tokom trajanja ugovora ostaje fiksna, dok kod konvencionalnih banaka imaš kamatnu stopu, pri čemu još banke zadržavaju pravo da je koriguju zavisno od kretanja na tržištu.
Za krajnjeg korisnika to na kraju dođe isto, to je po meni stvar nijeta. Danas mnoge stvari ne možeš završavati bez banke, pa barem kad imamo tu BBI, treba je i prihvatiti kao najbolje rješenje.

Ma naravno...ja platu ne mogu primiti ako nemam otvoren račun u banci. I na tekućem računu imam kamatu..fening- fening ali imam je.
E sad mene zanima, radim li ja ispravno ako tu kamatu, tj iznos ekvivalentan istoj podjelim kao sadaku negdje?
Znam da je tako moj prijatelj uradio s kamatom puno većom od nekog sudskog utuženja...poklonio je džamiji.

Imanchek,najbolje je da svoje pitanje posaljes na minber.ba.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3202
26.1.2013 23:32:48   
ananas_ze
Iman ja bih uradila kako si ti vec napisla da bi uradila, na taj nacin, ostat ce tvoj novac halal, ali za dio koji das od kamate nemas nagradu i ja bih pisala na rijaset.ba

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3203
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 23:34:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3204
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 23:37:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ananas_ze)
  Neposredna veza do poruke: 3205
26.1.2013 23:42:36   
jasmin
http://el-asr.com/tekst/fikh/upoznaj-haram-da-bi-ga-se-sačuvao
Predzadnja recenica user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 26.1.2013 23:44:02 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 3206
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 23:50:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3207
27.1.2013 20:49:58   
mama x3
jasmin ovim postom me podsjeti na el asr a odavno nisam bila

Dzezak Allah !

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3208
27.1.2013 20:52:22   
mama x3
iskoristila bih temu da pitam gdije pokrivene iz Sa kupuju odijecu, mimo tekbira on mi bas ne odgovara, skoro cu tamo pa rekoh da se prinovim user posted image

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3209
27.1.2013 21:31:09   
canim
A sta trazis, tunike, kosulje, pantalone, suknje, duge mantile, abaje ??? Reci nam koji stil volis pa cemo ti reci gdje otprilike da trazis, za pokrivene se svugdje moze naci, samo zavisi koji stil nosis.

Namjenski pored tekbira imas i Zeyno butik, to ti je gore na Bascarsiji pored tramvajske stanice i imas jos jedan butik kad krenes prema vjecnici u onaj dio gdje je cevabdzinica Hodzic i plus na pijacama......ma ima svugdje user posted image

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3210
27.1.2013 21:32:36   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: merima_s

Kod BBI za štednju ne dobivaš kamatu nego hediju, u smislu raspodjele profita. Banka će tvoje pare investirati, zaraditi i dio te zarade pokloniti tebi. U suštini to rade i druge banke, samo to nazivaju kamatom.
Za finansiranje tj.kreditiranje kupovine kod BBI imaš profitnu stopu, koja tokom trajanja ugovora ostaje fiksna, dok kod konvencionalnih banaka imaš kamatnu stopu, pri čemu još banke zadržavaju pravo da je koriguju zavisno od kretanja na tržištu.
Za krajnjeg korisnika to na kraju dođe isto, to je po meni stvar nijeta. Danas mnoge stvari ne možeš završavati bez banke, pa barem kad imamo tu BBI, treba je i prihvatiti kao najbolje rješenje.

Ma naravno...ja platu ne mogu primiti ako nemam otvoren račun u banci. I na tekućem računu imam kamatu..fening- fening ali imam je.
E sad mene zanima, radim li ja ispravno ako tu kamatu, tj iznos ekvivalentan istoj podjelim kao sadaku negdje?
Znam da je tako moj prijatelj uradio s kamatom puno većom od nekog sudskog utuženja...poklonio je džamiji.

Imanchek,najbolje je da svoje pitanje posaljes na minber.ba.

Dobro me podsjetiuser posted image .
Ne nađoh ništa na minberu ali na rijasetovoj stranici stoji da je jedan od načina čiščenja od kamate upravo doniranje iste u dobrotvorne svrhe, rijasetu, potrebitom itd.

Hvala Bogu user posted image

otvoris stednu knjizicu,i na taj ti racun uplacuju,jest da nemas kartice.ja imam u banci stednu i kad uplate ne idu kamate,stanje stoji,nemam izvode itd.raspitaj se u administraciji svoje firme i u banci

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 3211
30.1.2013 8:00:15   
mama x3

IZVORNA PORUKA: canim

A sta trazis, tunike, kosulje, pantalone, suknje, duge mantile, abaje ??? Reci nam koji stil volis pa cemo ti reci gdje otprilike da trazis, za pokrivene se svugdje moze naci, samo zavisi koji stil nosis.

Namjenski pored tekbira imas i Zeyno butik, to ti je gore na Bascarsiji pored tramvajske stanice i imas jos jedan butik kad krenes prema vjecnici u onaj dio gdje je cevabdzinica Hodzic i plus na pijacama......ma ima svugdje user posted image

canim ja volim malo duze tunike i sukje, nekad sam ih nalazila preko prijateljice al sad se moram sama snalaziti jer ona vise ne trguje.

meni je ovo super al ima samo online i radnja u Jordanu

http://www.shukrclothing.com/international/default.aspx?sh_nrdr2=1

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3212
30.1.2013 9:10:41   
Medić*
Evo Canim ti je navela Tekbir i Zeyno butik. Pored toga imas na pijaci Otoka (otvorena ) Ima dva tri boxa samo za pokrivene. Ja cesto kod njih kupujem, cak ima i tunika, haljina, mantila, jeftinijih nego u ovim buticima a ista marka. Ja dosta toga sijem.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3213
30.1.2013 9:17:18   
treće
ovo je stranica jedne žene na pijaci Otoka kvadrant
http://www.facebook.com/pages/Had%C5%BEera-odje%C4%87a-za-pokrivene-%C5%BEene/203268016380001

pored nje odmah ima još jedna Azemina

ako ti je bliže na Ilidži na pijaci ima Zumra

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3214
   [Obrisana poruka]
30.1.2013 9:27:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 3215
30.1.2013 16:58:45   
mamaajna
u rajfajzenu,dobijes zutu knjizicu,sta ti se uplati na racun to i stoji,ako ga podignes u rokuu par dana,nuliras racun i nema nikakve kamate ni provizije,eee jedino ako taj novac orocis na neki period onda ti dizes kamatu.a sto se tice BBI banke oni umjesto kamate imaju poene,isti proizvod samo drugo pakovanje,uzimaju proviziju,ztaletim se ko papak na njihovu kreditnu rekose nema kamate,al ti uz ratu fino zaracunaju nekakvih poena,halal je ono koliko posudis toliko vratis.ako si uzeo 100KM a morao vratiti 101KM imas marku kamate.Allah opet najbolje zna a ja nemislim u DZehenem radi gluposti ko hoce bujrum niko mu nebrani

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 3216
30.1.2013 22:40:48   
merima_s
Pa ne može banka raditi džaba, mora imati neku zaradu od proizvoda koji ti prodaje. Na njihovim kreditnim karticama skroz je drugačiji način obračuna naknada nego obračun kamata kod ostalih. Na kraju krajeva sve kreditne kartice i jeste najbolje koristiti samo za plaćanje, za gotovinu te oderu pošteno. BBI banka nema kamatu nego profitnu stopu.
S duge strane debitne kartice su vezane samo za tekući račun, i ono kamae što za mjesec dobiješ je samo par feninga. Naravno da ako sav iznos podigneš odma čim tim legne na račun, tih par dana je prekratko da bi ti išta obračunali. Naravno da ni ovih par feninga kamate nije halal, ali sam baš nedavno čitala u Preporodu da se to treba dati u sadaku,ako se ne može izbjeći.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3217
30.1.2013 23:13:42   
treće
ali ti unaprijed znaš da je to 101 KM, ako su se šerijatski stručnjaci složili da je nešto halal, ja se ne bih usudila reći da je to isto ili samo drugo pakovanje.

IZVORNA PORUKA: mamaajna

u rajfajzenu,dobijes zutu knjizicu,sta ti se uplati na racun to i stoji,ako ga podignes u rokuu par dana,nuliras racun i nema nikakve kamate ni provizije,eee jedino ako taj novac orocis na neki period onda ti dizes kamatu.a sto se tice BBI banke oni umjesto kamate imaju poene,isti proizvod samo drugo pakovanje,uzimaju proviziju,ztaletim se ko papak na njihovu kreditnu rekose nema kamate,al ti uz ratu fino zaracunaju nekakvih poena,halal je ono koliko posudis toliko vratis.ako si uzeo 100KM a morao vratiti 101KM imas marku kamate.Allah opet najbolje zna a ja nemislim u DZehenem radi gluposti ko hoce bujrum niko mu nebrani

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3218
30.1.2013 23:22:31   
canim
Islamsko bankarstvo je jako kompleksan pojam da bi se tako olako moglo pricati i nebih se slozila da je isto kamata i naknada koju bbi npr uzima.

Svaka usluga se plaća nije niko dužan da tebi za djabe vrši transfere novca na račun s tim da kod halal banaka je sve unaprijed utvrđeno i uglavnom su cijene fiksne i nema banka pravo to promijeniti bez da se naprijed usaglasite dok kod drugih banaka to nikad nije fiksno već procentualno se odredjuje i banke zadrzavaju pravo promijene kamatne stope... Itd joj ja sam nekad davno bas detaljno citala na ovu temu sad sam pola pozaboravljala trebala bih obnoviti gradivo hehehe.

< Poruku je uredio canim -- 30.1.2013 23:25:34 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3219
31.1.2013 0:18:55   
canim
Hej sad mi naum pade da je nedavno neko tražio one velike podkape, ja kupila crnu i lila u accessorize u bbi bas sam se iznenadila kad sam vidjela da imaju, platila sam oko 11 km snizena sa 39. Imaju i velike svilene esarpe snizene sa 62 km na 18 km.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3220
31.1.2013 8:14:23   
DM
Hej sad mi naum pade da je nedavno neko tražio one velike podkape,

Je li misliš na one što pokrivaju zajedno i vrat i glavu?!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3221
31.1.2013 9:01:20   
mama x3
medic slatkic,trece i Canim hvala punouser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3222
31.1.2013 9:42:19   
treće

je li jedna 11

koliko su ti dobre, mislim čvrste, ja imam dvije ali ih ne nosim nekako čini mi se da bi moglo viriti kose sa svih strana za pola sata od stavljanja, nikako da isprobam kući
a opet dobre su što pokriju podvoljak fino

Hej sad mi naum pade da je nedavno neko tražio one velike podkape, ja kupila crnu i lila u accessorize u bbi bas sam se iznenadila kad sam vidjela da imaju, platila sam oko 11 km snizena sa 39. Imaju i velike svilene esarpe snizene sa 62 km na 18 km.

< Poruku je uredio treće -- 31.1.2013 9:46:55 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3223
31.1.2013 9:45:42   
canim
IZVORNA PORUKA: doublemum

Hej sad mi naum pade da je nedavno neko tražio one velike podkape,

Je li misliš na one što pokrivaju zajedno i vrat i glavu?!

Jeste, ovo je iz jednog djela i moze se nositi i samostalno ako ko voli ali je materijal kao majica ono rastegljiv. Evo slicno kao ovaj hijab na gornjoj slici.

http://www.google.ba/imgres?q=non+pin+hijab&um=1&hl=hr&sa=N&tbo=d&biw=1241&bih=606&tbm=isch&tbnid=R0zcT7RvrdaDuM:&imgrefurl=http://www.hijabstyle.co.uk/2010_05_01_archive.html&docid=KhI4qZPHX8TfuM&imgurl=http://farm5.static.flickr.com/4058/4566392116_18028368db.jpg&w=465&h=500&ei=kC0KUZ6gOIil4AT1lYDADw&zoom=1&ved=1t:3588,r:32,s:0,i:184&iact=rc&dur=1233&sig=105335542222672603278&page=3&tbnh=191&tbnw=178&start=31&ndsp=19&tx=72&ty=40

< Poruku je uredio canim -- 31.1.2013 9:46:42 >

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 3224
31.1.2013 9:50:43   
canim
IZVORNA PORUKA: treće

je li jedna 11

koliko su ti dobre, mislim čvrste, ja imam dvije ali ih ne nosim nekako čini mi se da bi moglo viriti kose sa svih strana za pola sata od stavljanja, nikako da isprobam kući
a opet dobre su što pokriju podvoljak fino

Prednji dio bas fino utegne tako da nema sanse da spadne a ostalo lezeno pada na glavu i vrat.

< Poruku je uredio canim -- 31.1.2013 9:51:46 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *