|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
17.1.2013 18:26:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3151
   RE: Zene sa Hidzabom
18.1.2013 8:48:12   
Aiša
Prije nekoliko mjeseci sam na radiju BIR čula nešto, pa bih da provjerim ako koja do vas zna....

Znamo da je potpuno dojenje (za ženu koja želi da joj dojenje potpuno bude) dvije godine..

Eh, tada sam čula, ali sam se kasno uključila, pa nisam sigurna je li hadis ili neko tumačenje (preporuka) da ženi koja dijete nosi 9 mjeseci (trudnoća) potpuno dojenje može biti i 21 mjesec, za onu koja nosi 7 mjeseci potpuno dojenje može biti i 23 mjeseca, a za ženu koja se porodi sa šest mjeseci trudnoće potpuno dojenje je 24 mjeseca. Nisu spominjali porod sa osam mjeseci trudnoće. mene zanima, je li ovo neki hadis, ajet je jasan, ali mi je ovo bilo interesantno, kao što možete vidjeti da se radi o 30 mjeseci potpune vezanosti za majku (trudnoća plus dojenje).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3152
18.1.2013 10:03:20   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Aiša

Prije nekoliko mjeseci sam na radiju BIR čula nešto, pa bih da provjerim ako koja do vas zna....

Znamo da je potpuno dojenje (za ženu koja želi da joj dojenje potpuno bude) dvije godine..

Eh, tada sam čula, ali sam se kasno uključila, pa nisam sigurna je li hadis ili neko tumačenje (preporuka) da ženi koja dijete nosi 9 mjeseci (trudnoća) potpuno dojenje može biti i 21 mjesec, za onu koja nosi 7 mjeseci potpuno dojenje može biti i 23 mjeseca, a za ženu koja se porodi sa šest mjeseci trudnoće potpuno dojenje je 24 mjeseca. Nisu spominjali porod sa osam mjeseci trudnoće. mene zanima, je li ovo neki hadis, ajet je jasan, ali mi je ovo bilo interesantno, kao što možete vidjeti da se radi o 30 mjeseci potpune vezanosti za majku (trudnoća plus dojenje).

To je,koliko se ja sjecam,Ibn Abbas protumacio ajet,da mi Allah oprosti ako sam ga pomijesala s drugim ashabom. Cula sam za ovo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3153
18.1.2013 10:06:28   
Aiša
Spomenuli su Ibn Abbasa, tako da je onda to user posted image .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3154
18.1.2013 10:09:54   
jasmin
Da,on je,evo nadjoh iz Tefsira.
Uzvišeni veli: "Majke neke doje djecu svoju pune dvije godine, onima koji žele da dojenje bude potpuno."

Iz ovog je Ibn-Abbas zaključio da je najmanje vrijeme trudnoće šest mjeseci jer je Uzvišeni u drugom ajetu rekao: "nosi ga i doji trideset mjeseci" (46:15)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3155
18.1.2013 12:49:05   
aazra
Zanima me koji prijevod Kur'ana vi imate? Ja imam dva i autor je u oba isti - Besim Korkut, mada znam da i po tom pitanju postoje mnoga razmimoilazenja, pojedini prijevodi se čak od strane nekih grupa ne smatraju vjerodostojnim user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3156
18.1.2013 15:11:46   
treće
hej Snagom vjere... od Munira Gavrankapetanovića.. poznat naslov tek sad mi sinulo
prije par godina svi zaspu u kući a ja se nisam mogla odvojiti čitala u 2 u noći
i sva dešavanja i njegov pristup i blagost
pogotovo odanost prijatelja, je li ono r.Hasan Biber pojeo ceduljicu dok je visio
divna generacija u teškom vremenu
i skoro uvijek kada prođem Radićevom zamiljam gradilite i osuđenike, i ljude kako prolaze van gradilita

< Poruku je uredio treće -- 18.1.2013 15:19:05 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3157
18.1.2013 15:16:46   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aazra

Zanima me koji prijevod Kur'ana vi imate? Ja imam dva i autor je u oba isti - Besim Korkut, mada znam da i po tom pitanju postoje mnoga razmimoilazenja, pojedini prijevodi se čak od strane nekih grupa ne smatraju vjerodostojnim user posted image

Ja imam Korkutov. Znam i sama nesto arapskog pa mi nije problem kad naidjem na ono sto je preveo,a u biti nije tako.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3158
19.1.2013 13:25:32   
mamaajna
esselamu alejkum,trenutn citam knjigu MLADI CE MJESEC PET SIJATI D MUNIRA GAVRANKAPETANVICA EXTRA knjiga,cita se u jednm dahu,tema mladi muslimani iz 2 svjedskg rata u zatvru u sarajevu,trebate prcitati da vidite sta je prava vjera i sabur u ime Allaha,i sta su sve muslimani przivljavali da se zataska njihv pstjanje

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3159
19.1.2013 14:09:54   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Aiša

zanimljivo tumacenje, ja sam ga i zaboravila, davno sam cula al evo sad ste me prisjetileuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3160
   [Obrisana poruka]
19.1.2013 15:21:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Aiša)
  Neposredna veza do poruke: 3161
19.1.2013 15:28:26   
ljubičica 28
I mene ovo zanima. Ja sam onda trebala okončati dojenje a planirala sam taman do drugog rođendana.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3162
19.1.2013 17:03:10   
Aiša
Iman, ljubičice,

Ovo bih uzela samo kao preporuku, opet bi se držala ajeta da je potpuno dojenje 24 mjeseca (da naglasim - onima koje žele da dojenje potpuno bude), dakle, ako je žena u mogućnosti da doji dvije godine, mislim da je to svakako bolje.

Sada za ovih 30 mjeseci, dobro ste shvatile, 9+21 ili 7+23 ili 6+24.

ljubičice, ne moraš ti ništa prekidati ovdje je ključno da dojenje "može biti " potpuno i u ovim slučajevima iznad, a opet to je tumačenje drugog ajeta koje je jasmin navela (tumačenje Ibn Abbasa).

Ono što bih ja uradila, dvije godine bi uzela kao ključne (ukoliko je majka u mogućnosti).

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 3163
19.1.2013 18:54:32   
jasmin
Ja se drzim `havlejni kamilejni`-pune dvije godine. Racunam po lunarnim mjesecima. To sto je Ibn Abbas spomenuo vise se odnosi na to da trudnoca moze trajati 6 mjeseci. S tim da nije greska dojiti 21 mjesec,ali nije mi zahmet ni tih 3 vise,bas zbog ajeta iz sure Bekare.

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3164
19.1.2013 20:15:29   
Bebica11
Jel sa navrsene dvije godine pocnete dijete odbijati postepeno il ga postepeno odbijate da konacni prekid dojenja bude s 2 godine??? ovo me zanima jer moja mala bas bas puno podoja dnevno ima i nekako mi zao da joj smanjujem al i ja se iscrpljujemuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3165
19.1.2013 20:24:28   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jel sa navrsene dvije godine pocnete dijete odbijati postepeno il ga postepeno odbijate da konacni prekid dojenja bude s 2 godine??? ovo me zanima jer moja mala bas bas puno podoja dnevno ima i nekako mi zao da joj smanjujem al i ja se iscrpljujemuser posted image

Ja sam pocela umanjivati obroke dva mjeseca prije. Recimo 3,4 u 24 sata. Jutarnji i pred spavanje je bio osnovni. Nakon mjesec dana uvedemo samo ujutro i pred spavanje. 15 posljednjih dana samo pred spavanje. Mlijeko svakako smanji,a beba vise nema toliku zelju. Zadnji dan sam mu dala samo da,reda radi,kusa zadnji put. Ma ovlas dodirnuo. I nije vise trazio nikako,a mlijeko nije naviralo vise nikad.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3166
19.1.2013 21:05:30   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja sam pocela umanjivati obroke dva mjeseca prije. Recimo 3,4 u 24 sata. Jutarnji i pred spavanje je bio osnovni. Nakon mjesec dana uvedemo samo ujutro i pred spavanje. 15 posljednjih dana samo pred spavanje. Mlijeko svakako smanji,a beba vise nema toliku zelju. Zadnji dan sam mu dala samo da,reda radi,kusa zadnji put. Ma ovlas dodirnuo. I nije vise trazio nikako,a mlijeko nije naviralo vise nikad.

eh super nekako nisam imala predstavu kako stauser posted image
sad primam penciline pa izdajam se da se ne prekine dojenje nadam se da ce prihvatiti, imam jos 3 dana, vec 4 ne doji, a eto htjela je danas, htjece valjda i za 3 dana uh bas se brinemuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3167
19.1.2013 21:13:05   
ljubičica 28

Ja se drzim `havlejni kamilejni`-pune dvije godine. Racunam po lunarnim mjesecima. To sto je Ibn Abbas spomenuo vise se odnosi na to da trudnoca moze trajati 6 mjeseci. S tim da nije greska dojiti 21 mjesec,ali nije mi zahmet ni tih 3 vise,bas zbog ajeta iz sure Bekare.

Zbog ovog i ja planiram da dojenje traje pune dvije godine (po lunarnom kalendaru), al me ovo računanje malo zbuni. Onda aBd ne prekidam sad user posted image

Bebice, moj momak već skoro godinu dana doji samo pred spavanje. Kako se broj spavanja smanjivao, tako je smanjivao i podoje. Prije nekoliko mjeseci sam mu ja sama ukinula dojenje pred dnevno spavanje, te smo trenutno na dva podoja (ujutro i uvečer). On nikad i nije tražio da doji u javnosti, niti preko dana često tako da mi je ovo bilo lahko izvesti. Mislim da neće biti problema završiti sve. I baš će mi biti žao user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3168
19.1.2013 21:47:15   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Zbog ovog i ja planiram da dojenje traje pune dvije godine (po lunarnom kalendaru), al me ovo računanje malo zbuni. Onda aBd ne prekidam sad user posted image

Bebice, moj momak već skoro godinu dana doji samo pred spavanje. Kako se broj spavanja smanjivao, tako je smanjivao i podoje. Prije nekoliko mjeseci sam mu ja sama ukinula dojenje pred dnevno spavanje, te smo trenutno na dva podoja (ujutro i uvečer). On nikad i nije tražio da doji u javnosti, niti preko dana često tako da mi je ovo bilo lahko izvesti. Mislim da neće biti problema završiti sve. I baš će mi biti žao user posted image

MA KOD MENE do sad nije bilo normalno, preko 7-8 dojenja dnevno a 14mj joj, cijelu noc i najmanje 3-4puta po danu a jela je najmanje 2 obroka, 3. nije uvijek kako je sita od dojenja zato sam se ja razbolila imunitet mi opao

a sad planiram do 4 dojenja max imati tj upola manje, a evo mm spava s njom par noci, sinoc nam je prvi put noc prespavala, super ce biti ako ostaneuser posted image , ne namjeravam je vise po noci dojiti

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 3169
19.1.2013 21:50:25   
amra_sa
Izvinite što upadam u vaše rasprave jer ja ne nosim hidžab, ali moram s vama da podijelim jedan vic. user posted image Nemojte me pogrešno shvatiti.

Šta je ljubav ?
"Ljubav je kad momak namigne curi na Teraviji, a ona se izgubi i počne klanjati Sabah namaz" user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3170
19.1.2013 21:55:54   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Izvinite što upadam u vaše rasprave jer ja ne nosim hidžab, ali moram s vama da podijelim jedan vic. user posted image Nemojte me pogrešno shvatiti.

Šta je ljubav ?
"Ljubav je kad momak namigne curi na Teraviji, a ona se izgubi i počne klanjati Sabah namaz" user posted image

eto ne znam al meni nije smijesanuser posted image

generalno treba biti pazljiv s vicevima na racun vjere, islama, islamskih imena, narocito "mujo", "haso", "huso", "fata", nisu to dzabe smisljena imena sve su to skracenice od podlih komunjara

mujo-Muhammed
Fata- hazreti Fatima
Haso-Hasan (unuk Poslanika saws)
Huso-Husejn (unuk Poslanika saws)

eto da se okoristimouser posted image

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 3171
19.1.2013 22:04:42   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

MA KOD MENE do sad nije bilo normalno, preko 7-8 dojenja dnevno a 14mj joj, cijelu noc i najmanje 3-4puta po danu a jela je najmanje 2 obroka, 3. nije uvijek kako je sita od dojenja zato sam se ja razbolila imunitet mi opao

a sad planiram do 4 dojenja max imati tj upola manje, a evo mm spava s njom par noci, sinoc nam je prvi put noc prespavala, super ce biti ako ostaneuser posted image , ne namjeravam je vise po noci dojiti

Moj decko je s 14 mjeseci dojio vise od 7-8 puta dnevno. Sve ce to biti ok.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3172
19.1.2013 22:23:01   
amra_sa
Bebica 11 koliko znam i Muhammed a.s. se volio šaliti. Nije mi bila namjera da na bilo koji način nekog provociram ili da se zezam na račun vjere. Isto tako nemam namjeru da ti se pravdam, ali želim malo da se osvrnem na tvoj post. Ja bih sad mogla da kažem kako ti kao jedna (pretpostavljam vjerski odgojena žena, koja po mom mišljenju treba biti primjer drugima) možeš upotrijebiti riječ "podle komunjare" Znači svi ljudi koji su živjeli u komunizmu bili su podli i komunjare ? Riječ podla, podao = vrlo ružna riječ, riječ komunjara = pogrdan naziv za pripadnika komunizma. Islam voli umjerenost, a ti si ovim riječima ipak pretjerala, zar ne ? Btw, ja nisam ni podla, nit'' sam komunjara, ali eto ne volim bilo kakvo etiketiranje.
Isto tako, pitam te da li ti smetaju vicevi na račun Perice i učiteljice ? Mora da su Srbi i Hrvati krivi za viceve o Muji i Hasi a Muslimani za viceve o Perici ? Hallo, kakva je to logika ?

< Poruku je uredio amra_sa -- 19.1.2013 22:25:23 >

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3173
19.1.2013 22:29:05   
ananas_ze
vi o dojenju, zao mi je sto sam sad ko padobranac, jer ne bih ja nista o tome, nego bih se vratila na snove jer zelim s vama nesto podijeliti sa vama : prije 15ak dana mama mi je rekla da mi je jedan drug iz djetinjstva u komi, da i ako prezivi nece biti dobro, naravno da mi je tesko palo, ali sam ga prije par noci usnila, bio je neopisivo lijep i nasmijan, a nogu je drzao na fudbalskoj lopti, prelijepo sam se osjecala i bilo mi je drago da sam ga sanjala. mama mi je jucer rekla da se probudio iz kome i da je dobro hB, trebat ce mu vremena da se oporavi jer je na infuziji, ali bice dobro aBd user posted image toliko od mene

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3174
19.1.2013 22:44:34   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Bebica 11 koliko znam i Muhammed a.s. se volio šaliti. Nije mi bila namjera da na bilo koji način nekog provociram ili da se zezam na račun vjere. Isto tako nemam namjeru da ti se pravdam, ali želim malo da se osvrnem na tvoj post. Ja bih sad mogla da kažem kako ti kao jedna (pretpostavljam vjerski odgojena žena, koja po mom mišljenju treba biti primjer drugima) možeš upotrijebiti riječ "podle komunjare" Znači svi ljudi koji su živjeli u komunizmu bili su podli i komunjare ? Riječ podla, podao = vrlo ružna riječ, riječ komunjara = pogrdan naziv za pripadnika komunizma. Islam voli umjerenost, a ti si ovim riječima ipak pretjerala, zar ne ? Btw, ja nisam ni podla, nit'' sam komunjara, ali eto ne volim bilo kakvo etiketiranje.
Isto tako, pitam te da li ti smetaju vicevi na račun Perice i učiteljice ? Mora da su Srbi i Hrvati krivi za viceve o Muji i Hasi a Muslimani za viceve o Perici ? Hallo, kakva je to logika ?

Da draga moja, podli ljudi su smislili u doba komunizma upravo te skracenice za EHLI BEJT i najuzu Poslanikovu saws porodicu smisljaju podle viceve a VECINA LJUDI nije podla i ne zna, sejtan pridje pa se sprdaju s tim imenima, zasto to nije Sena, Rile i sl, nego jok, nikako iskorijeniti MUjo-Muhammed, Fata-Fatima, Haso i Huso, osipam se na te viceve

a isto nesmijesni su i vicevi o tom nekom Perici cak su jako odvratni i vulgarni pa mi nisu smijesni

A STO SE TICE ISLAMA I ZBIJANJA SALA, te dokone stvari nisu od Islama, cak stavise proglaseni su licemjerima i otpadnicima vjere oni koji su se samo jednom nasalili na racun Poslanika saws i ashaba (bila je rijec o trbusima ashaba i tad je donesen za iste propis mozes malo progooglat)

ja sam te upozorila na Islam i zbijanje sale na racun muslimana jer to je opasno moze izvesti iz vjere

doduse nisam neki slatkopisac i nemam neku metodologiju preko interneta vec ja to direktno kazem, nisam nikoga licno ciljala pisem opcenito

a vic jel neko klanjao teraviju il sabah i koketiranje u dzamiji je ismijavanje Allahove kuce, MENI ne znam za drugeuser posted image

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 3175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *