treće
|
IZVORNA PORUKA: Dalia92 IZVORNA PORUKA: treće svi ostali linkovi i sadržaji nemojte me pogrešno shvatiti su za mene internet informacije, jer nemam potvrdu tih škola , tog učenja. ako neko ne uči mevlud ili ne uči umrlim Kur an taj se tako izjasni i napiše zašto, a ne odmah novotarija itd, da li me razumijete? neko će drugi napisati nije tako nego ovako, može na nekoj nezvaničnoj internetskoj stranici neko izmijeniti hadis ili ajet IZ ima rijaset_.ba koja je ipak zvanična ovdje i hajmo reći to je ono što bi trebali svi da kabulimo nemojte me pogrešno shvatiti pa dobro ja sam napisala novotarija ne misleci na ucenje kur ana umrlim nego za nisane. a novotarija je sve ono sto danas ljudi smatraju da je dio islama a nikad to poslanik i njegovi ashabi nisu radili. evo npr.zajednicki zikr poslije namaza. u svim dzamijama se to radi i smatra se da je dio ibadeta. a nije. nije na taj nacin. stariji ljudi misle da se to mora i da namaz nije ispravan bez zikra u dzamiji,zajednickog. a za ovo da ce beko napisati nije tako nego ovako, to se lahko provjeri. ako je napisao da hadis biljezi buhari, muslim,... onda uzmes buharijevu knjigu hadisa i provjeris. a ne brini,onaj ko napise odakle je izvukao hadise,ko ih prenosi, taj nemoze lahko slagati jer zna da ce neko sigurno provjeravati. a ovi sto napisu samo tako je i tako kako ces provjeriti je li ustina kad ne znas u kojoj ces knjizi traziti. ma dobro, to ja tako mislim, ja rako radim. i samo kazem da je bitno napisati dokaze.a inace prof.enes.lj. daje fine odgovore, citala sam ih puno i zna on o islamu, i ovaj odg.zadnji je tacan. a i u mom linku stoji jedno misljenje ucenjaka koji kazu isto sto i taj prof. samo je to trebalo procitati. nemam nista protiv da se povodi za rijaset_om svako ko hoce. ja licno neidem na njihovu stranicu jer vise volim vidjeti dokaze za ono sto citam. zasto da ne? ali ne kazem da oni iz rijaset_a izmisljaju. p.s. pisem sa bratovog moba pa se ne znam snaci, ne znam ni gdje su velika slova ali nadam se da ste razumjele sta hocu reci. nadam se da me necete pogresno shvatiti, pisem samo svoje misljenje. i nadam se da se nece niko ljututi. volim ja vas sve, pa zar nismo sestre po islamu nisam samo na novotarija ovaj put mislila, neko drugi će naći drugi hadis, nebitno evo ja sam konkretno našla razlike u fikhskim tumačenjima bio je tekst o jedenju svinjske želatine i još niz propisa sa kojima se ne slaže ni prof. Ljevaković ni niz drugih učenjaka, a taj tekst je za mene internet informacija, a prof LJEVAKOVIĆ ipak fetvei emin i kažem da se dovodi do zabune lično volim mevlud učim ga, učila ga je moja pranana, moje nane i dede, moji roditelji moj lični srodnik, koji je profesor islama i hafiz ga uči i kaže da je ispravno, i kada neko napiše da je novotarija zato kažem držimo se zvaničnog a ovo za zikir u damiji ne znam za starije, ali svako ima svog imama pa ga pita,pa i oni mogu pitati
< Poruku je uredio treće -- 17.1.2013 10:51:03 >
|