|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
19.1.2013 23:01:51   
Bebica11
PITANJE: Kakav je stav islama o šali?

ODGOVOR: Ako je istinito ono što se govori onda je šala u govoru dozvoljena; posebno ako se to ne čini često. Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, znao se šaliti, ali nije govorio osim istinu. Ako je šala popraćena laganjem, onda nije dozvoljena. O tome je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao sljedeće:
”Teško svakom onom ko priča, pa slaže da bi time nasmijao narod. Teško njemu, zatim, teško njemu.”
ŠEJH IBN BAZ
(Fetve učenjaka dvaju harema – 279 str.)

http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=2&category=27&article=2593

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3176
20.1.2013 14:13:05   
aazra
IZVORNA PORUKA: treće

hej Snagom vjere... od Munira Gavrankapetanovića.. poznat naslov tek sad mi sinulo
prije par godina svi zaspu u kući a ja se nisam mogla odvojiti čitala u 2 u noći
i sva dešavanja i njegov pristup i blagost
pogotovo odanost prijatelja, je li ono r.Hasan Biber pojeo ceduljicu dok je visio
divna generacija u teškom vremenu
i skoro uvijek kada prođem Radićevom zamiljam gradilite i osuđenike, i ljude kako prolaze van gradilita

Nemam ništa dodati samo user posted image meni je mozda najinspirativniji onaj teskt o saburu, ili o trazenju savjeta u svim stvarima (što mi do tad nije bilo poznato) ili neki detalji iz zivota Poslanika Muhammeda s.a.v.s. kao onaj dio kada su pored njega prloazila dva starca i to druge vjere, a on ih namjerno pustio da prođu ispred njega kako se ne bi osjećali manje vrijednim...to me je baš nekako...duboko dirnulo, rekla bih user posted image

Posebno kad se sjetim nekih primjera ljudi kako hodaju cesto sa stavom "zar ne znate ko sam ja", naravno ističući pritom da su uzoriti vjernici, pa insan ne moze da se ne zapita da li bi svi morali takvi biti, je li to ispravno user posted image dok u primjeru našeg poslanika Muhammeda s.a.v.s. ne naiđemo na takav primjer skromnosti koji bi malo koji insan danas slijedio (egoizam je izgleda postao vrlina user posted image )

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3177
20.1.2013 14:26:16   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: Bebica11

MA KOD MENE do sad nije bilo normalno, preko 7-8 dojenja dnevno a 14mj joj, cijelu noc i najmanje 3-4puta po danu a jela je najmanje 2 obroka, 3. nije uvijek kako je sita od dojenja zato sam se ja razbolila imunitet mi opao

a sad planiram do 4 dojenja max imati tj upola manje, a evo mm spava s njom par noci, sinoc nam je prvi put noc prespavala, super ce biti ako ostaneuser posted image , ne namjeravam je vise po noci dojiti

Kad je dojenje u pitanju, sve je za normalno user posted image . Ja sam imala tu ''sreću'' da maleni od kako je počeo spoznavati stvari oko sebe nikad nije dojio u prisutnosti drugih. Tako da smo dojenje na taj način postepeno i skraćivali jer smo uvijek dojili u kući (eventualno u autu ili nekoj kabini). Čak ni u gostima nije htio jer ga je zanimao izgled sobe u kojoj bih ga pokušala nahraniti.

Bit će to kod tebe sve ok aBd, no sikiriki user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3178
21.1.2013 20:19:42   
mama x3
Na Ahiret preselila Medina Jusić

Nakon duge i teške bolesti u subotu, 19. januara 2013. na Ahiret je preselila Medina Jusić.
Bila je osnivačica i urednica edukativnog portala odgoj.com
Novinarstvom se aktivno bavila 13 godina, a od 2004. godine objavila je stotine stručnih pedagoških tekstova. Bila je stalna saradnica Jutarnjih novina, Preporoda, Zehre, Novih Horizonata, Sumejje.
Volonterski je radila s djecom s posebnim potrebama, te bila aktivna je u brojnim nevladinim organizacijama gdje je održala preko 150 radionica i seminara.
Aktivno je učestovala u edukacijama iz oblasti međureligijskog dijaloga, etičkog obrazovanja, mira i pomirenja.
Dženaza će se obaviti u utorak, 22. januara 2013. godine u 14.30 sati na Bakijskom mezarju FALETIĆI 2

Prenosi se da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: ''Kada čovjek umre, prekidaju se njegova dobra djela, osim u tri slučaja: trajna sadaka, znanje kojim se drugi koriste, ili dobro dijete koje za njega upućuje dove.

Sigurna sam da su mnogi, ako ne uzivo, onda poput mene kroz njene tekstove imali priliku upoznati ovu divnu zenu. U znak zahvalnosti za sve sto sam naucila o odgoju iz njenih tekstova odlucih da ovo postiram.
Allah joj podario Dzennet. Amin!

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 3179
21.1.2013 21:23:32   
ananas_ze
I ja sam istu vijest zeljela ovdje napisati, u aprilu 2012. prisustvovala sam konferenciji "Teorija i praksa ranog odgoja" gdje je Medina,kao ucesnica, govorila o svome radu i istrazivanju, za kratko vrijeme odusevila je sve prisutne, i kao takvu cu je pamtiti, neka joj se Uzviseni smiluje i podari Dzennet - Firdevs, amin!

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3180
21.1.2013 22:34:40   
jasmin
Necete se pokajati ako pogledate ovaj fascinantni video o zeni koju je Allah ozivio nakon 9 mjeseci klinicke smrti,zatim proglasenja klasicne smrti.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=En2UGwt3nOo#!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3181
21.1.2013 23:00:08   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: jasmin

Necete se pokajati ako pogledate ovaj fascinantni video o zeni koju je Allah ozivio nakon 9 mjeseci klinicke smrti,zatim proglasenja klasicne smrti.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=En2UGwt3nOo#!

Sad gledala, extra video. Volim da gledam videa o Islamu, vjeri, Bogu, a najviše volim da gledam predavanja dr. Zakir Naik-a.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3182
22.1.2013 8:19:17   
damma
predivna osoba, licno sam je poznavala user posted image
bila je udata za mog prijatelja..

Nek joj dragi Allah podari dženet a porodici sabura.
Amin!

2004.
2008.

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3183
22.1.2013 9:21:19   
malena sharena
Medinu sam davno upoznala, nisam je dobro poznavala, srele bi se ponekad, pratila sam njen rad kroz novine, ali bila je od onih osoba koje ti je uvijek drago sresti, uvijek s osmijehom na licu, ljubazna, skromna, pozitivna. Bas me je pogodila ova vijest. Da joj se Allah smiluje i uvede u lijepi dzennet. Amin

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3184
22.1.2013 10:01:27   
shpagica
IZVORNA PORUKA: damma

predivna osoba, licno sam je poznavala user posted image
bila je udata za mog prijatelja..

Nek joj dragi Allah podari dženet a porodici sabura.
Amin!

A nema joj muza medju ozaloscenim?

http://www.preporod.com/index.php/2011-08-07-02-51-49/3184-na-ahiret-preselila-medina-jusic-sofic.html

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3185
22.1.2013 10:25:22   
jasmin
Da joj se Allah smiluje.

< Poruku je uredio jasmin -- 22.1.2013 10:27:44 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3186
22.1.2013 12:41:11   
mama x3
S Medinine stranici.

O nama najbolje svijedoce nasa dijela.

Kad čelom dodirnem tle
I pred Veličinom Njegovom srcem padnem
Zadrhtim.
Suzu niz obraz pustim
Jer riječ sa usana neće
A i kako bi?
Ni ona jadna ne zna
Velikom veliku riječ kazati!

stihovi Lejlu Husnić

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3187
22.1.2013 16:08:46   
Medić*
Ovaj snimak sam juce gledala na FB. Allahu ekber.

Medinu sam licno poznavala :(( ali eto, svi smo Allahovi i Njemu se vracamo.

Allahu Uzviseni, podari joj iz svoje Milosti, vjecni mir i srecu!
Amin!

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3188
24.1.2013 9:36:44   
treće
http://majkaidijete.ba/poucne-price

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3189
24.1.2013 15:42:02   
treće
http://mmusicz.com/video/C1xx1Y6dAZo/Zbog_Tebe_Ahmede_Muhammede.html

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3190
25.1.2013 13:45:37   
lajlac
Pozdrav drage žene!

Malo sam isčitavala vaše postove vezano za učenje našim umrlima. Do sada bih neni učila Fatihu, ali kako vidim uče se dove. Jeli me neko može uputiti na neke od dova? nemojte zamjeriti, o mnogo toga nemam ni malo znanja. I ako dajem sadaku nekome, što se izgovara i može li se to uraditi i u ime umrloga?

Lajla

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3191
25.1.2013 14:11:01   
shpagica
Koliko znam el-Fatiha je dova nad dovama, ali evo nek ti ucenije zene kazu kako one rade.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3192
25.1.2013 14:48:54   
rerica

IZVORNA PORUKA: lajlac

Pozdrav drage žene!

Malo sam isčitavala vaše postove vezano za učenje našim umrlima. Do sada bih neni učila Fatihu, ali kako vidim uče se dove. Jeli me neko može uputiti na neke od dova? nemojte zamjeriti, o mnogo toga nemam ni malo znanja. I ako dajem sadaku nekome, što se izgovara i može li se to uraditi i u ime umrloga?

Prevod Fatihe je ovaj:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,

Milostivog, Samilosnog,

Vladara Dana sudnjeg,

Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!

Uputi nas na Pravi put,

na Put onih kojima si milost Svoju darovao,

a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!

tako da se fatiha uci za zive,a za umrle se uputi svojim rijecima dova da im Allah oprosti grijehe...

za sadaku samo cist nijet 31. ajetu Sure Ibrahim: ''Reci vjernicima, robovima Mojim, da namaz obavljaju i da udjeljuju i tajno i javno, dio onoga što im Mi darujemo, prije nego što nastupi Dan u kojem neće biti trgovanja ni prijateljstva!''

Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve selleme, rekao: "Mejjita (mrtvaca) prati troje: njegova porodica, njegov imetak i njegova djela.
Dvoje se vraća, a jedno ostaje s njim. Vraćaju se njegova porodica i njegov imetak, a sa njim ostaju njegova djela."

Allah najbolje zna !!!

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3193
25.1.2013 17:13:53   
jasmin
Kur'an se može učiti pred duše umrlih na način da svako uči svome preminulom i za to ne uzima bilo kakvu materijalnu nadoknadu. Učenje Kur'ana za pare nije ispravno. Pogrešno je, također, shvaćanje da umrli imaju koristi isključivo od učenja Kur'ana. Prema jednoglasnom mišljenju islamskih učenjaka mrtvi imaju koristi od: 1. Dove koja se upućuje Allahu za oprost njihovih grijeha, 2. Sadake koja se za njih dijeli i 3. Hadža (i umre) koji se za njih obave. Ostali oblici sjećanja na umrle su diskutabilni.
Zato upućujmo dove Svevišnjem Allahu da se u ovim mubarek danima smiluje našim preminulim, oprosti im grijehe, pređe preko njihovih hrđavih djela i uvede ih u Džennet. Dijelimo za njih sadaku! činimo djela koja su od opće koristi za društvo pa onda poklanjajmo sevape od tih dijela pred duše naših merhuma. Ako smo u mogućnosti, obavimo za njih hadž i umru. Od toga, naše rahmetlije, zasigurno, imaju koristi.
Allahu, smiluj se nama i našim umrlim i podari nam Svoju milost i okrilje! Amin!

Preuzeto iz časopisa Novi horizonti
Priredio: dr. hfz. Safvet Halilović

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3194
25.1.2013 22:24:40   
lajlac
Jasmin, rerica hvala mnogo!user posted image

Lajla

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3195
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 11:57:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lajlac)
  Neposredna veza do poruke: 3196
26.1.2013 12:16:08   
mamaajna
Hatib: Nezim Halilović Muderris

Braćo i sestre u islamu! Danas 01. rebiu-l-ahira 1430.h., što dogovara 27. martu 2009. godine, hutbu sam naslovio sa „Kamata – rat protiv Allaha“. Pomenuta tema se uklapa u vrijeme našeg življenja, obzirom da je na sceni pravi kolaps svjetskog ekonomskog poretka, koji je u cjelosti baziran na kamati, kao jednom od teških grijeha.

Jedan od glavnih ciljeva Šerijata je postizanje općeg blagostanja na Zemlji. Kur'an i hadis kao dva osnovna izvora Šerijata naređuju sve vrste dobra i u isto vrijeme zabranjuju sve ono što je štetno za pojedinca i društvo. Jedna od glavnih Kur'anskih zabrana odnosi se na nezakonito prisvajanje tuđeg imetka, a u prioritetu tih zabrana je kamata.
Po definiciji kamata označava "cijenu koju posuđivač plaća onome koji mu pozajmljuje novac" ili "povećanje kapitala na štetu drugih ljudi", što je oblik legalizirane pljačke.
Kaže Allah, s.w.t., u 278. i 279. ajetu Sure El- Bekare:

“O vjernici, bojte se Allaha i od ostatka kamate odustanite, ako ste pravi vjernici!“(278) „Ako to ne učinite, eto vam onda, neka znate, rata od Allaha i Poslanika Njegova! A ako se pokajete, ostaće vam glavnice vaših imetaka; nećete nikoga oštetiti, niti ćete oštećeni biti!(279) (Suretu El-Bekare, 278 – 279)
Allah, s.w.t., u citiranim ajetima naređuje bogobojaznost i odustajanje od ostatka kamate. Protiv onih koji to ne učine, On, s.w.t., objavljuje rat, a ko to od nas braćo i sestre smije povesti rat protiv svoga Stvoritelja? Onaj ko povede takav rat, zasigurno je gubitnik na obadva svijeta.

Oblici kamate su: 1. kreditne kamatne transakcije, 2. podizanje cijene zbog odgode plaćanja, 3. gomilanje zaliha, u iščekivanju povećanja cijene, 4. prodaja i kupovina kamatnih dugova i 5. špekulativne tansakcije.
Islam zabranjuje pohlepu za imetkom i škrtost, koje se ubrajaju u bolesti ljudskih srca. Čovjek ne smije biti rob dunjalučkih dobara i zbog toga se strogo zabranjuje iskorištavanje drugih ljudi sa ciljem njihova stavljanja u potpunu ovisnost. Kamata uništava ljudsko dostojanstvo, a kada čovjek izgubi dostojanstvo, njegov život nema nikakva smisla.

Kamata je rezultat ljudske pohlepe i želje da se na brz način dođe do novca, što za sobom povlači iskorištavanje drugih. Kamata dovodi do još većeg raslojavanja među ljudima, tako da oni slabi i siromašni postaju još siromašniji i slabiji. Kamata, razara ekonomski poredak u društvu i ona je slična neizliječivom karcinomu. Ona kamatare privikava na lagodan život, bez truda i stvaranja radnih navika.
I površna, a kamoli temeljita analiza ekonomskih prilika u svijetu, može da nas uvjeri da je kamata glavni razlog potpunog kraha svjetske ekonomije, a kako i ne bi kada su oni koji koriste kamatu objavili rat Allahu, s.w.t., i Njegovu Poslaniku, s.a.v.s..
Kamata je ugrozila ekonomski poredak, jer se ogroman novac našao u rukama malog broja pojedinaca, organizacija i država, koji manipulišu slabima i sve ih više guraju u provaliju beznađa.

Allah, s.w.t., u 280. i 281. ajetu Sure El-Bekare savjetuje da pričekamo dužnike, koji su u nevolji ili da im oprostimo dug, što je bolje za nas. Na kraju nas podsjeća na Dan u kojem ćemo Mu se svi vratiti i kada će nam prema našim djelima biti presuđeno:
"A ako je u nevolji, onda pričekajte dok bude imao, a još vam je bolje, neka znate da dug poklonite!“(280) „I bojete se Dana kada ćete se svi Allahu vratiti, kada će se svakome ono što je zaslužio isplatiti i nikome krivo neće učinjeno biti!“(281) (Suretu El-Bekare, 280 – 281)

Ovo braćo i sestre ne znači da imamo pravo od nekoga pozajmiti novac i potom mu to ne vratiti, pa se čak i ne izvinuti zbog nemogućnosti blagovremenog vraćanja duga. Mnogo je onih koji u ovom našem vremenu zloupotrebljavaju dobrotu pojedine braće i sestara, koji u ime Allaha, dž.š., pozajmljuju novac i druga materijalna dobra, a onda zajmoprimci zaborave na islamsku obavezu vraćana pozajmljenog. To slabi naše bratske veze i stvara međusobno nepovjerenje i podozrenje, tako da je sve više onih koji kažu da zbog lošeg iskustva po tom pitanju mogu pozajmiti samo onoliko koliko mogu halaliti.
Dva su velika grijeha, zinaluk i kamata, braćo i sestre uzrokom Allahove, s.w.t., kazne ljudima, a ta dva grijeha su u našem vremenu i našem okruženju uzela toliko maha, da su uistinu prava prijetnja. O tome Poslanik, s.a.v.s., u hadisu koji bilježi imam Hakim, kaže:

Prenosi Ibn Abbas, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Kada se u jednom mjestu pojave zinaluk (blud) i kamata, oni su sebi dozvolili Allahovu kaznu!“ (Hakim)
Svako ko bude u lancu kamate je proklet, kao što stoji u hadisu koji bilježi imam Ahmed:
Prenosi Džabir ibn Abdullah, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Allah je prokleo: onoga ko je jede, ko njome hrani druge, svjedoke i onoga ko je bilježi!“ (Ahmed)
Po citiranom hadisu, bilo kakav doticaj sa kamatom je haram, bez obzira da li se radi o kamati između dva pojedinca ili između fizičkog i pravnog lica i slično.
Poslanik, s.a.v.s., u drugoj predaji podučava ummet da je kamata uistinu veliki grijeh, pa kaže:
Prenosi Abdullah ibn Mes’ud, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: ”Kamata ima sedamdeset troja vrata (oblika). Najlakši oblik je da čovjek oženi svoju majku, a zaista je najveći grijeh napad na čast muslimana.“ (Hakim)
Kamata je mnogo teža od zinaluka, kao što stoji u predaji koju bilježi imam Ahmed:
Prenosi Abdullah ibn Hanzala, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Dirhem kamate koji čovjek pojede, znajući da je kamata, teži je kod Allaha od 36 činjenja bluda.” (Ahmed)
Kamata neminovno čovjeka vodi u propast, kao što stoji u hadisu koji bilježi imam Ibn Madždže:

Prenosi Abdullah ibn Mes’ud, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: «Kamata čak i kada se uvećava, njen svršetak je nestanak.“ (Ibn Madždže)
Poslanik, s.a.v.s., u hadisu koji bilježi imam Nesaija nagovještava vrijeme u kojem će se biti veoma teško sačuvati kamate:
Prenosi Ebu Hurejre, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Doći će vrijeme kada neći biti niko ko nije okusio kamatu; ako je ne probaju, onda će ih zahvatiti njena prašina!" (Nesaija)

Ono o čemu nas je Poslanik, s.a.v.s., obavijestio, već se ostvarilo u vremenu našeg življenja, jer onaj ko se ne bavi kamatom, biva pogođen njenim posljedicama.
Braćo i sestre! Čuvajmo se kamate i imetke stičimo samo na halal način, te ih čistimo zekatom i sadakom!

Molim Allaha, dž.š., da nam pomogne da sačuvamo svjetlo islama, da nas sačuva kamate i sticanja imetaka na nedozvoljen način, da uputi našu djecu i potomke, da nam bude milostiv na Sudnjem danu i da nas uvede u džennete u društvu sa: poslanicima, šehidima i dobrim ljudima!
Sarajevo: 01. rebiu-l-evvel 1430.h., 27. mart 2009.god.
Hutba: Džamija "Kralj Fahd"
Nezim Halilović Muderris

Prvi put objavljeno: petak, 27 Ožujak 2009 06:23

prenesn s stranice MINBER

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3197
26.1.2013 12:19:07   
mamaajna
Braćo i sestre! Čuvajmo se kamate i imetke stičimo samo na halal način, te ih čistimo zekatom i sadakom!

OVDE SE GOVRI CISCENJU HALAL IMETKA.
Ja sam licno pgasila sve kartice,pokajala se Allahu i krenula nanovo

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3198
   [Obrisana poruka]
26.1.2013 13:06:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 3199
26.1.2013 13:58:28   
merima_s
Kod BBI za štednju ne dobivaš kamatu nego hediju, u smislu raspodjele profita. Banka će tvoje pare investirati, zaraditi i dio te zarade pokloniti tebi. U suštini to rade i druge banke, samo to nazivaju kamatom.
Za finansiranje tj.kreditiranje kupovine kod BBI imaš profitnu stopu, koja tokom trajanja ugovora ostaje fiksna, dok kod konvencionalnih banaka imaš kamatnu stopu, pri čemu još banke zadržavaju pravo da je koriguju zavisno od kretanja na tržištu.
Za krajnjeg korisnika to na kraju dođe isto, to je po meni stvar nijeta. Danas mnoge stvari ne možeš završavati bez banke, pa barem kad imamo tu BBI, treba je i prihvatiti kao najbolje rješenje.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *