|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje pelene koristite?
26.11.2012 20:47:10   
Zvjerka

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Gledala sam reklamu za te fensi pelenice. Baš fora izgledaju!

koje su fensi da znamo

Pufies :) ima reklama na foxlife-u... mi nismo mogli da odolimo a da ne probamo i stvarno su fantasticne 10++

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1551
27.11.2012 9:34:23   
Alannah
Mi smo do sada probali babylove, violeta,bebe-konzumove i pampers one newborn u bijelom pakovanju. Babylove mi nekako bolje,evo sinoc je mama spavala pa bebu do jutros do 7 nije presvukla( sram me bilo) i nije propustila pelena.Trenutno smo na 3-ci,kupila babylove u kutiji jos sa onim popustom od 25%,tako da su mi ispale povoljne.Eh i ja cekam puffies da dodje,preslatke su na reklamiuser posted image

(odgovor članu Zvjerka)
Neposredna veza do poruke: 1552
27.11.2012 9:58:20   
Nellica
Sa starijom curicom smo prošli platnene teta Naide, Pampers premium, Pampers Active baby, baby love, Violeta i njoj su najviše odg. Pampers Active baby i nosila ih je do kraja, a mladja je počela sa Pampers Premium, Active baby, baby love i sada smo na pelenama labell iz Interexa i mogu Vam reći da su omjer cijene i kvalitete za svaku pohvalu.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 1553
3.12.2012 19:43:28   
Crnkica
plavo pakovanje violete u koje dođe uspavanka za bebe,katastrofa...ako naletite zaobiđite

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 1554
3.12.2012 20:45:02   
selebriti

IZVORNA PORUKA: dzejla2012

plavo pakovanje violete u koje dođe uspavanka za bebe,katastrofa...ako naletite zaobiđite

Što user posted image Noćne? Velike?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1555
3.12.2012 20:45:11   
aidana
uh meni je violeta katastrofa. ja dobila na poklon onaj jumbo pack i nisam ni potrosila pelene. user posted image bio uvijek mokar, a jednom se ukakio i do carapa mu doslo user posted image
Sad koristimo Lumpi i ja sam zadovoljna, nisu jos nijednom propustile.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1556
4.12.2012 20:22:17   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: selebriti

malo je reći em grube,ukočene,em smrde kad se upiški kao da se ukakila,danas kad je kakila sve joj prošlo jedva sam kutarisala,morala je kupat,a i sinoć sam...to su 3 dođe 30 komada.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1557
4.12.2012 21:33:21   
selebriti

IZVORNA PORUKA: selebriti

malo je reći em grube,ukočene,em smrde kad se upiški kao da se ukakila,danas kad je kakila sve joj prošlo jedva sam kutarisala,morala je kupat,a i sinoć sam...to su 3 dođe 30 komada.

E ne znam user posted image Žao mi je...

Mi smo u više navrata kupovali te, doduše br.5 i bili smo baš zadovoljni.

I dalje smo na Violeti i to na broju 6. A dugo smo Lumpi koristili koji nam je isti super baš.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1558
5.12.2012 15:59:45   
I love youu
Moze li jedan prijedlog?Trudnica sam,ali sam se informisala za pelene i citala sam sta ste vi ovdje pisale, pa sam se odlucila za pelene Lumpi ili Babylove?Koje su bolje od ovih dvoje?Sinoc sam bila bezveze u Mercatoru i gledala te Lumpi pelene, nije bilo ni 1 ni 2, pa me zanima da li uopste postoje ili je trenutno bilo nestalo.Koja velicina je dovoljna za tek rodjenu bebu?Ne znam jesu li duboke, plitke ili kakve?Koja je razlika u velicini Lumpi i babylove?

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1559
5.12.2012 16:10:07   
chuci
lumpi ne proizvodi brojeve 1 i 2, ako se nije šta promijenilo u zadnjih par mjeseci, a ne vjerujem.
meni su lumpi bolje jer su tanje. babylove su mi nekako previše debele i samim tim krute. iako sam koristila oboje sa curicom, ruku na srce ni jedne mi nisu propuštale ili nešto čoše bile. odustala sam od babylove jer su bile predebele a ljeto je dolazilo i moja curica je prohodala.. za zime su mi ok, i za malu bebu. nekako mi ne odgovaraju djetetu koje puže ili hoda zbog te debljine.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 1560
5.12.2012 16:16:51   
I love youu
Pa jel onda 3 lumpi velika za tek rodjenu bebu, ne znam od koliko je kg,nisam sinoc obratila paznju?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1561
5.12.2012 16:34:00   
chuci
moraš neke druge kupovati za tek rođenu bebu. imaš u dm akciju doneseš knjižicu tek rođene bebe i dobiješ paket pelena njihovih br 2, raspitaj se u dm.
zavisi i kolika bude beba kad se tek rodi. možda ti mogne jedinica a možda moradneš odmah na 2 kao ja. ja sam za početak koristila pampers premium. one jedine upijaju tečnu stolicu i iak osu skuplje meni su došle jeftinije jer je tada bila akcija kupovala se po dva paketa 3 u kartonu, i koristila sam onaj popust 25% iz dm knjižice pa su me dva paketa roja 3 tih dolazila oko 40 km.
uvijek postoji mogućnost da ti bebi neke pelene neće odgovarati. neke bebe se osipaju od jednih, neke od drugih. jednima su jedne tamam drugima plitke ili preduboke. ja sam svakakve izmjenjala.

uglavnom 1 je od 2 do 5 kg. iako su meni patronažne savjetovale da se sa 4 kg prelazi na 2.
broj 2 je od 3 do 6 kg. već sa 5 (max 5,5 kg) ideš na 3.
broj 3 je od 4 do 9 kg. kad je bebi 7,5 do 8 kg ideš na 4.
4 ide od 7 do 18 kg i ovaj broj se dosta dugo koristi.

moja djeca su rođena krupna 3900 i 4400 pa 1 ništa, nego odmah sam 2 morala kupiti. ustvari potrošila sam po jedan mali paket 1, ali to se potroši za 3-4 dana. u početku su oboje dobivali puno pa sam prije prve kontrole kod pedijatra sa malim već dugo 3 stavljala.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 1562
7.12.2012 1:17:12   
sanjalica_m
Mi koristimo Pampers Premium i super su nam. Ne propustaju, nema osipa, jako su tanke...preporucujem!
Beba je rodjena sa 3750gr i koristimo br1 (2-5kg), upravo trosimo zadnje komade i prelazimo na br2 (3-6kg). Sada beba ima mjesec dana i 4800gr

Mamina princeza 29.10.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1563
7.12.2012 1:30:31   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: sanjalica_m

Mi koristimo Pampers Premium i super su nam. Ne propustaju, nema osipa, jako su tanke...preporucujem!
Beba je rodjena sa 3750gr i koristimo br1 (2-5kg), upravo trosimo zadnje komade i prelazimo na br2 (3-6kg). Sada beba ima mjesec dana i 4800gr

Pampers Premium i jesu najbolje za male bebice (moje iskustvo) a kasnije smo počeli kupovati Lumpi (extra su, povoljne itd.)
Probali smo sve i definitivno su mi najgore Bebem i Violeta pelene. Mada npr. Violeta vlažne maramice za razliku od Pampersovih (koje meni lično imaju loš miris) su puno bolje.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu sanjalica_m)
Neposredna veza do poruke: 1564
7.12.2012 7:42:15   
Miimy
ja bas htjela pohvaliti Lumpi pelene jer koristimo vec 15 dana a jutros ospi na preponama i nogicama .... vise sam luda promjenih pelena kao luda sve neki belaj izgleda vracamo se na Pampers jer nam nista nepase nazalost....
jerl neko zna gdje ima kupiti Pampers onaj u kutiji sto reklamiraju....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1565
7.12.2012 8:18:09   
Jeca_Perec

IZVORNA PORUKA: Miimy
jerl neko zna gdje ima kupiti Pampers onaj u kutiji sto reklamiraju....

..ja sam vidjela u Konzumu

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1566
11.12.2012 9:09:41   
Daliyah92
Ja koristim pampers. Prvi brojevi (1-3) su bili ok, ali sad koristim 4+ i pise da je za bebe od 9 do 20 kg, a mojoj bebi su nekako male. Zapravo stegnu ga malo a on ima tek nesto vise od 6,5 kg. Koristila sam 4 (7-18 kg) do skoro i bas su ga stezale pa sam presla na ove ali mi ni one ne odgovaraju. Ili je to mozda od stramplica, mozda one pritisnu pelene user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 1567
11.12.2012 10:00:37   
chuci
kuda ga stegnu?
jel oko nogica ili oko pupice?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1568
11.12.2012 10:01:48   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Dalia92

Ja koristim pampers. Prvi brojevi (1-3) su bili ok, ali sad koristim 4+ i pise da je za bebe od 9 do 20 kg, a mojoj bebi su nekako male. Zapravo stegnu ga malo a on ima tek nesto vise od 6,5 kg. Koristila sam 4 (7-18 kg) do skoro i bas su ga stezale pa sam presla na ove ali mi ni one ne odgovaraju. Ili je to mozda od stramplica, mozda one pritisnu pelene user posted image

Pa mislim da je do strampli moj bebac ima godinu i 3 mjeseca i nosi 4+.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1569
11.12.2012 10:20:29   
chuci
ako ga stišću oko nogica, ali same pelene, znači bez štramplica kad ih nosi, onda promijeni tip pelena. 4 je velika za bebu od 6,5 kg a kamo li 4+.

ako ga stišću oko pupe labavije stavljaj.

možda mu ti stegneš pelenu oko stomaka pa opna ne može da se spusti mali te na taj način olabavi i oko nogica.

imaš i dubljih i plićih pelena zavisno od proizvođača. možda mu trebaju dublje.

ipak mislim da je do načina stavljanja i do štramplica.

jel mu i u kući stalno oblačiš štramplice? što će mu u kući. obuci mu trenerku neku, pamučnu ili plišanu ako ti je hladnije u klući. tako ćeš vidjeti je li do štrampli.

idi kupi paket 3 i njih troši. dok ne pređe 7-7,5 kg pa onda pređi na 4.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1570
11.12.2012 13:02:58   
sabinos
mi smo kao i vecina probali razne.od violete,molfixa,lumpija....dugo smo koristili one iz konzuma bebe i bila sam zadovoljna.meni su se licno svidjale one iz dm-a babylove ali nam nisu odgovarale,vazda je mokar bio.nesto sam stekla dojam da bolje pasu djevojcicama... a broj1 nikad nisam ni koristila jer je beba rodjena sa 4,750 i odmah smo uzeli 2.

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1571
11.12.2012 14:06:01   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: chuci

ako ga stišću oko nogica, ali same pelene, znači bez štramplica kad ih nosi, onda promijeni tip pelena. 4 je velika za bebu od 6,5 kg a kamo li 4+.

ako ga stišću oko pupe labavije stavljaj.

možda mu ti stegneš pelenu oko stomaka pa opna ne može da se spusti mali te na taj način olabavi i oko nogica.

imaš i dubljih i plićih pelena zavisno od proizvođača. možda mu trebaju dublje.

ipak mislim da je do načina stavljanja i do štramplica.

jel mu i u kući stalno oblačiš štramplice? što će mu u kući. obuci mu trenerku neku, pamučnu ili plišanu ako ti je hladnije u klući. tako ćeš vidjeti je li do štrampli.

idi kupi paket 3 i njih troši. dok ne pređe 7-7,5 kg pa onda pređi na 4.

Najvise oko nogica ga stegne. Pokusacu i bez straplica (i u kuci ih nosi jer je malo hladno ali evo ovih dana je toplije kod nas pa cu mu ih skinuti).

A trojka nema sanse, ona steze i bez stramplica. A ja planirala uzeti jos veci broj user posted image user posted image Ove 4+ i ne izgledaju velike.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1572
11.12.2012 14:22:07   
chuci
ja bi na tvom mjestu probala neke druge pelene.
i moj ima jake nogice i baš tu a kupovala sam mu uvijek pelene po kilaži.
možda mu ne odgovara dubina tih pelena. probaj lumpi. ili babylove ili bebe.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 1573
11.12.2012 17:31:12   
ninuska
da, i ja bih probala neke druge pelene. Uzmi manje pakovanje, ako ti ne budu odgovarale da nemas puno za baciti user posted image . Bas mi je cudno za tako veliki broj zuljauser posted image . Probaj druge, pa vidjeces

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1574
21.12.2012 22:32:10   
senka 81
Evo da se i ja javim... ja odnedavno koristim pelene koje dotad nisam vidjala na nasem tržištu, Helen Harper se zovu, i prezadovoljna sam. Ne propuštaju, a cijena je niža od svih ostalih pelena koje znam i koje sam koristila. Slučajno sam "nabasala" na njih, i od tada , samo njih koristim.

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *