|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste se udebljale?
13.10.2008 13:46:37   
mamabb
Ja sam od posljednjeg vaganja dobila 1kg, tako da je sad +13,5 a 32 sedmica.

04.12.2008.

(odgovor članu Vana)
Neposredna veza do poruke: 276
13.10.2008 13:57:27   
Laka
Heh, drage moje pa ja sam rekorder onda, tek sam u 15 sedmici a udebljala sam se 6 kg mozda sad i vise ne smijem stati na vagu vec sedam dana

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 277
13.10.2008 20:42:42   
beni29
Uh drage moje ja sam u prvoj trudnoci dobila amo 9 kila ali sam bila krupnija nego kada sam drugi put zatrudnila i u drugoj trudnoci sam dobila 17 kila i evo mom je sinu skoro 18 mjeseci i imam jos nekoliko da skinem. Obbicno kazu kada je zena krupnija dase manje udeblja ali naravno uvijek postoje iznimke.

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu Laka)
Neposredna veza do poruke: 278
13.10.2008 21:24:16   
enna
Ja sam se porodila prije nepunih 6 mjeseci i u trudnoci sam se udebljala 12 kg nista stasno osim sto mi je stomak bio ogromannnnnhahah sva sam otisla bila  stomak nigdje vise i poslije poroda izletilo je 10 kg. odmah zato ne brinit uletila sam u svoje stare hlace user posted image  pusica vam i sretno!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu beni29)
Neposredna veza do poruke: 279
20.10.2008 9:37:35   
bebbe RR
Evo, da se "apdejtujemo" i mi s našim kilama - od posljednjeg vaganja, prije 15 dana, dobila 1 kg. Dakle, suma +5, 33 sedmice. Od te kile, beba je dobila pola. Posteno podijelileuser posted image Pozz

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 280
20.10.2008 13:07:25   
tresnjicaaa
Evo i mi danas bili na pregledu 20. sedmica + 4,5 kg. Doktorica a i ja smo vrlo zadovoljne. 

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 281
27.10.2008 20:28:09   
ringeraja
Ja sam u 25-oj nedelji i od pocetka trudnoce, a prema poslednjem merenju od pre dve nedelje, ugojila se svega 5kg. Mada sam primetila da mi apetit naglo jaca ovih dana.user posted image

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 282
27.10.2008 21:24:12   
mynxlee
ja sam se od pocetka trudnoce udebljala 7 kg, a sad sam u 34-oj sedmici. svih 7kg mi je u stomaku.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 283
29.10.2008 10:39:16   
mimy

pozzz drage moje mame....
evo i ja da se oglasim malo...
trenutno sam u 16-toj sedmici...na početku trudnoće sam čak smršavila 3 kg, jer sam imala strašnih problema sa mirisima- i ništa nisam mogla da jedem...
sada se je to malo ustabililo..jedem poprilično normalnije...ali se nisam ništa udebljala...
ali što nije bilo...može još da bude...kako kažu...
hehheeeee
al nema veze... i to će da se prebrodi...samo da bebana bude zdrava i živa...
ljubim vas puno... i samo tako naprijed...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj najdraži i ja u braku od 12.06.2006...
A ljoljimo se puno,puno duze...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 284
29.10.2008 13:52:44   
dincica
ja sam u 36 sedmici i do sad sam se udebljala 15 kg , mada doktor kaze da je to u redu . Pokusavam da manje jedem , pijem prenatal , a i jedem vise voce. Valjda to nije tako puno kg???

(odgovor članu mimy)
Neposredna veza do poruke: 285
29.10.2008 13:58:00   
demiana
dincica to nije puno, ja bih voljela da sam toliko, ja sam ti u 39 sedmici a udebljala se 22kg.
user posted image user posted image Ne jedem puno, isto kao sto sam uvek jela, jedino sto sam voca vise ubacila i sto pijem Prenatal. Valjda je to voda, bar se tesim user posted image
A to ti nije puno, sve zavisi koliko si visoka?

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 286
29.10.2008 14:00:36   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Okarica

U 39. sam sedmici. Udebljala sam se ukupno 10 kg i nadam se da je dosta.

Samo da dodam, na tome je i ostalo do poroda.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 287
29.10.2008 16:02:41   
amara
cao, pozdrav svima, evo Laka da ti kazem da nisi rekord, ja sam u 20. sedmici i vec sam dobila skoro 9 kila... i e vidi se toliko na meni koliko je mene strah stat na vagu.. :))) hvala Bogu do sada je sve ok beba je ok , tako da mi je to najvaznije.. inace od pocetka nisam nikad povratila nisam nikakvih smetnji imala osim veeeelikog apetitauser posted image  i potrebu za snom... ostalo sve kao i prije nikakve velike promjene...

ljubim vas sve

(odgovor članu Laka)
Neposredna veza do poruke: 288
30.10.2008 12:53:37   
Enana
Ja sam u 18 sedmici. Udebljala sam se 3kg. Doktor je pravo zadovoljan. Inace sam sklona debljanu i mislila sam da cu do sada imati +10kg. Srecom ne lijepe se tako lako, iako mi je jos dosta ostalo do kraja. Uglavnom izbjegavam slatko, sokove i gazirana pica. Sve ostalo jedem i to bez ustezanja.

Nase malo pile nam dolazi 05.04.2009. aBd

(odgovor članu amara)
Neposredna veza do poruke: 289
30.10.2008 22:28:14   
dinciii
ja sam u 36.sedmici i danas sam bila kod doktora sve ukupno sam do sada nabacila 8 kg...a bebica ima vec 3,2 kg user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Enana)
Neposredna veza do poruke: 290
31.10.2008 0:59:53   
Amela V.
Ja evo vec dvije sedmice (od zadnjeg pregleda) "stojim u mjestu". U 36-oj sam sedmici i do sada sam na +8kg, sto i nije lose.

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 291
31.10.2008 9:34:18   
visibaba
user posted image  mozel iko moj rekord oborit
20 sedmica 15kg (start bio sa 52kg)

3 trudnoca a sa prve dvije sam se isto po 25kg debljala

jedem, jedem  i samo jedem a kuharica sam muz mi kaze prva klasa

al sve je ok, mislim da sam bila premrsava na svoju 1,71cm visinu prije trudnoce tako da ovo sada i nije strasno ;)

budite mi site majkice user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 292
2.11.2008 18:42:12   
bebbe RR
Evo i mene - danas usla u 36 sedmicu, a od zadnjeg vaganja imam 3 kile vise, sto je od pocetka pa do sada + 8! Kao da smo se dogovorile, Amela V i Dinciii:)
Od toga je bebaca dobila preko pola kg. Mada, dr kaze da ima i vode jer su mi noge bas danas otecene kao dobro nadosle krofne i sreca da sam ovdje  pa jos uvijek mogu hodati u natikacama. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zadnjih dana sam bas jela, imam pojacan apetit i potrebu za "nezdravom" hranom koju ni kada nisam trudna ne jedem, kao sto su kroasani i slicno. No, od sutra se vracam svojoj zdravoj prehrani. I to ne radi kila, jer cini mi se da je 8 kg na 176 visine smjesno, vec cisto iz zdravstvenih razloga. Pisa svima! 

(odgovor članu visibaba)
Neposredna veza do poruke: 293
2.11.2008 19:31:07   
ewica
Porodila sam se prije nesto vise od mjesec dana,u trudnoci dobila sam 22kg. Sada imam vec 17kg manje-nisam nikako na dijeti,jer dojim. Nakon izlaska iz bolnice (imala sam carski rez,dakle lezala sam tamo 7 dana)imala sam nekih desetak kilograma manje).Dakle-nije tako strasno i dobiti 20 kg-sve se moze skinuti poslije poroda.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 294
2.11.2008 20:30:35   
Perduto

Prije trudnoce sam imala svega 50 kilograma, a dva dana pred porod sam se vagala i imala sam 65 kg. Danas, nakon 6 mjeseci imam 60 kg. Za vrijeme trudnoce nisam jela za dvoje, vec za jedno i to samo svjezu, kvalitetnu hranu - mnogo ribe (do 2-3 puta sedmicno), mladi sir (svakodnevno), zitarice (za dorucak obavezno), svjeze povrce i voce, te minimalan unos slatkisa, osim sto sam u devetom mjesecu dobila ludjacku zelju za eurokremom, pa se cesto zezam da je zbog toga moja Leona tako slatka.

Misljenja sam da je sasvim nebitno koliko ce se zena udebljati, koliko je bitno da uziva u svakom danu svog blazenog stanja. user posted image

Leona - 22.04.2008., 19:40h (Bik - Skorpija)

LEONA JE MAMINA MRVICA!!!

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 295
2.11.2008 21:23:24   
bebbe RR
Perduto, potpuno se slazem s tobom. Vazno je uzivati, ali i zdravo jesti, kile se daju rijesiti. I ja se bas trudim zdravo jesti, ali, bas kako je tebe napala zelja za eurokremom, tako je i mene za tim bijelim tijestima koja vec godinama nikako ne jedem:) DR kaze user posted image trazi svoje. Pa, kad trazi... Ali ipak, od sutra sam opet na svojoj standardnoj prehrani jer nema praznije kalorije od one iz secera i rafiniranih brasna. A kilice se skinu...
I, gore sam mislila na pusu, ali tipkarska greska... Sorry... 

(odgovor članu Perduto)
Neposredna veza do poruke: 296
2.11.2008 22:10:28   
škorpija
Ja sam u 16 sedmici, a udebljala sam se  4 kile, što je mislim previše. Slažem se da je bitno da je beba zdrava, ali definitivno ne želim nagurati na 20-30 kila do kraja trudnoće.
Jedem manje nego prije trudnoće, pijem prenatal i feroglobin i ne znam otkude te kile.
Inače ako navečer jedem malo više, sutradan čitav dan povraćam, iako nisam imala previše problema sa mučninom na početku trudnoće. Još uvijek mogu stati u većinu stare odječe i raja na poslu nije ni skontala da sam trudna.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 297
3.11.2008 9:18:38   
valika
ćao.....ja sam u 13 tjednu i udebljala sam se 5 kg...šta će biti do kraja pojma nemam...nek je živo i zdravo

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 298
3.11.2008 11:10:07   
una77
Ćao, evo da se i ja priključim ovoj priči o kilama, sad sam u 13 sedmici a, već sam dobila 5,5 kg i užasnuta sam činjenicom da sam se ugojila, a inače sam sklona debljanju.user posted image

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 299
3.11.2008 12:11:40   
dacy
evo sada kada sam rodila mogu reci da sam se u trudnoci udebljala 19 kg, nakon poroda kada sam dosla kuci i stala na vagu vidjela sam da sam izgubila 11 kg user posted image , jos uvjek ne mogu u svoje stare hlace jer me boli rana od carskog reza, ali jos koja kila dole pa ce i to biti moguce.
Uglavnom nisam se nimalo opterecavala kilama u trudnoci, kad sam bila gladna jela sam a jela sam sve...mislim da nema potrebe zamarati se sa tim, ionako kad dodje bebica kile lete dole user posted image

(odgovor članu una77)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *