Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Uh drage moje ja sam u prvoj trudnoci dobila amo 9 kila ali sam bila krupnija nego kada sam drugi put zatrudnila i u drugoj trudnoci sam dobila 17 kila i evo mom je sinu skoro 18 mjeseci i imam jos nekoliko da skinem. Obbicno kazu kada je zena krupnija dase manje udeblja ali naravno uvijek postoje iznimke.
Ja sam se porodila prije nepunih 6 mjeseci i u trudnoci sam se udebljala 12 kg nista stasno osim sto mi je stomak bio ogromannnnnhahah sva sam otisla bila stomak nigdje vise i poslije poroda izletilo je 10 kg. odmah zato ne brinit uletila sam u svoje stare hlace pusica vam i sretno!!!
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
Ja sam u 25-oj nedelji i od pocetka trudnoce, a prema poslednjem merenju od pre dve nedelje, ugojila se svega 5kg. Mada sam primetila da mi apetit naglo jaca ovih dana.
pozzz drage moje mame.... evo i ja da se oglasim malo... trenutno sam u 16-toj sedmici...na početku trudnoće sam čak smršavila 3 kg, jer sam imala strašnih problema sa mirisima- i ništa nisam mogla da jedem... sada se je to malo ustabililo..jedem poprilično normalnije...ali se nisam ništa udebljala... ali što nije bilo...može još da bude...kako kažu... hehheeeee al nema veze... i to će da se prebrodi...samo da bebana bude zdrava i živa... ljubim vas puno... i samo tako naprijed...
dincica to nije puno, ja bih voljela da sam toliko, ja sam ti u 39 sedmici a udebljala se 22kg. Ne jedem puno, isto kao sto sam uvek jela, jedino sto sam voca vise ubacila i sto pijem Prenatal. Valjda je to voda, bar se tesim A to ti nije puno, sve zavisi koliko si visoka?
cao, pozdrav svima, evo Laka da ti kazem da nisi rekord, ja sam u 20. sedmici i vec sam dobila skoro 9 kila... i e vidi se toliko na meni koliko je mene strah stat na vagu.. :))) hvala Bogu do sada je sve ok beba je ok , tako da mi je to najvaznije.. inace od pocetka nisam nikad povratila nisam nikakvih smetnji imala osim veeeelikog apetita i potrebu za snom... ostalo sve kao i prije nikakve velike promjene...
Ja sam u 18 sedmici. Udebljala sam se 3kg. Doktor je pravo zadovoljan. Inace sam sklona debljanu i mislila sam da cu do sada imati +10kg. Srecom ne lijepe se tako lako, iako mi je jos dosta ostalo do kraja. Uglavnom izbjegavam slatko, sokove i gazirana pica. Sve ostalo jedem i to bez ustezanja.
Evo i mene - danas usla u 36 sedmicu, a od zadnjeg vaganja imam 3 kile vise, sto je od pocetka pa do sada + 8! Kao da smo se dogovorile, Amela V i Dinciii:) Od toga je bebaca dobila preko pola kg. Mada, dr kaze da ima i vode jer su mi noge bas danas otecene kao dobro nadosle krofne i sreca da sam ovdje pa jos uvijek mogu hodati u natikacama. Zadnjih dana sam bas jela, imam pojacan apetit i potrebu za "nezdravom" hranom koju ni kada nisam trudna ne jedem, kao sto su kroasani i slicno. No, od sutra se vracam svojoj zdravoj prehrani. I to ne radi kila, jer cini mi se da je 8 kg na 176 visine smjesno, vec cisto iz zdravstvenih razloga. Pisa svima!
Porodila sam se prije nesto vise od mjesec dana,u trudnoci dobila sam 22kg. Sada imam vec 17kg manje-nisam nikako na dijeti,jer dojim. Nakon izlaska iz bolnice (imala sam carski rez,dakle lezala sam tamo 7 dana)imala sam nekih desetak kilograma manje).Dakle-nije tako strasno i dobiti 20 kg-sve se moze skinuti poslije poroda.
Prije trudnoce sam imala svega 50 kilograma, a dva dana pred porod sam se vagala i imala sam 65 kg. Danas, nakon 6 mjeseci imam 60 kg. Za vrijeme trudnoce nisam jela za dvoje, vec za jedno i to samo svjezu, kvalitetnu hranu - mnogo ribe (do 2-3 puta sedmicno), mladi sir (svakodnevno), zitarice (za dorucak obavezno), svjeze povrce i voce, te minimalan unos slatkisa, osim sto sam u devetom mjesecu dobila ludjacku zelju za eurokremom, pa se cesto zezam da je zbog toga moja Leona tako slatka.
Misljenja sam da je sasvim nebitno koliko ce se zena udebljati, koliko je bitno da uziva u svakom danu svog blazenog stanja.
Perduto, potpuno se slazem s tobom. Vazno je uzivati, ali i zdravo jesti, kile se daju rijesiti. I ja se bas trudim zdravo jesti, ali, bas kako je tebe napala zelja za eurokremom, tako je i mene za tim bijelim tijestima koja vec godinama nikako ne jedem:) DR kaze trazi svoje. Pa, kad trazi... Ali ipak, od sutra sam opet na svojoj standardnoj prehrani jer nema praznije kalorije od one iz secera i rafiniranih brasna. A kilice se skinu... I, gore sam mislila na pusu, ali tipkarska greska... Sorry...
Ja sam u 16 sedmici, a udebljala sam se 4 kile, što je mislim previše. Slažem se da je bitno da je beba zdrava, ali definitivno ne želim nagurati na 20-30 kila do kraja trudnoće. Jedem manje nego prije trudnoće, pijem prenatal i feroglobin i ne znam otkude te kile. Inače ako navečer jedem malo više, sutradan čitav dan povraćam, iako nisam imala previše problema sa mučninom na početku trudnoće. Još uvijek mogu stati u većinu stare odječe i raja na poslu nije ni skontala da sam trudna.
Ćao, evo da se i ja priključim ovoj priči o kilama, sad sam u 13 sedmici a, već sam dobila 5,5 kg i užasnuta sam činjenicom da sam se ugojila, a inače sam sklona debljanju.
evo sada kada sam rodila mogu reci da sam se u trudnoci udebljala 19 kg, nakon poroda kada sam dosla kuci i stala na vagu vidjela sam da sam izgubila 11 kg , jos uvjek ne mogu u svoje stare hlace jer me boli rana od carskog reza, ali jos koja kila dole pa ce i to biti moguce. Uglavnom nisam se nimalo opterecavala kilama u trudnoci, kad sam bila gladna jela sam a jela sam sve...mislim da nema potrebe zamarati se sa tim, ionako kad dodje bebica kile lete dole