Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eh, evo i mene - posljednje zvanicno vaganje pred porod juce, a udebljala sam se devet kila. Nadam se da ce na tome i ostati. S tim da sam prilicno otecena.
Ja sam sad u 21. sedmici,a dobila sam 3,5 kg i to izmedju prvog i drugog pregleda. Pa kad sam skontala kojim putem sam krenula,odmah sam se zaustavila. Tako da drzim sad tu kilazu sa te +3,5 Mada mislim da sam u zadnjih 7 dana sigurno nesto dobila,jer veceram po 2 puta Sta da radim kad sam stalno gladna...
svaka ti čast to zaista nije puno...3,5kg..čovječe toliko sam se ja udebljala u prvom tromjesječju...sta ce biti do kraja pojma nemam...sam neki mi beba ziva i zdrava....
Ja sam u 18 tjednu i udebljala sam se tri kile, prije nisam baš mogla jesti zbog mučnina ali sada bi mogla krenuti jer sam svaki čas gladna ...pazim da ne pretjeram, budemo vidjeli hoču li uspijeti.
Ja sam 4mj trudnoce i za sada sam dobila skoro 4kg a jedem malo vise mogu pola dana da ne pojedem(al jedem ja) al kada dode popdne mene uhvati nenormalna glad ako nastavim ovako neznam sta ce biti dok rodim,nastojim malo paziti al to je teze malo.
ja eto 39 sedmica i 16 kila dosad dobila al stacu i to je dobro s obzirom kakav apetit imam i borim se da sto manje jedem dosad sam svakodnevno isla u setnje i trosila kalorije ...a sad mi se u zadnje vrijeme neda nikako a i zima je pravo
samo ti jedi kao sto jedna rece snaga na usta ulazi,a nama se valja poroditi,sto ce reci da nam treba snage dosta valjda cemo poslije te kg odbaciti od sebe
20-ta sedmica je nastala danas.....a što se tiče kilaže-samo 1kg gore... ako ovako nastavi...biće super... ja vam inače nisam baš neka mršavica(73kg/1,72visine)-pa stoga-kako i sam doktor kaže-nema opasnosti za bebu...ona svoje dobije... pijem i vitamine za trudnice..jedem puno povrća i voća... i to je jedino što mi paše... mirisi me i dalje ubiše-i kako stvari stoje...napast sam na okolinu...čak i kolegice koje rade sa mnom u uredu-prestale su koristiti parfeme-jer vam ja ne silazim sa šolje-ili sa prozora...jednostavno je tako....al sve to prihvatam s osmijehom...a sreća i kolege...junior je pravo odlučan...
super, treba jesti .ja sam prije trudnoče imala 57kg, a visoka sam 169cm.sad ima 3kg više,tako kaže njihova vaga..ali nije mi jasno kako mogu vagati sa robom i čizmama...ja pitam da li je to normalno pa da, ja vam odbijem taj višak...nisam baš to primjetila...moja vaga doma pokazuje dvije kile...ali nema veze...napokon mogu jesti....a mirise ne mogu podnijeti....sve mi još uvijek smeta...uf ti mirisi....i muž je smanjio mirisanje....
Ja sam vam sad u 28.sedmici i za to vrijeme sam uspjela da skupim 9.5 kilograma,stim da mi je sve otislo u stomak,pa se sve bojim da nebi pretjerala jer kazu da dolazi period kad kilaza sve vise raste,al sta mogu sto je tu je najbitnije je to da je bebica ok. Pusa.......
evo i mene ja sam u 32 sedmici i dobila sam 9 kg,sto je super jer sam dobila samo kilo i pol vise od onog sto bi doktori rekli idealnog po nekim nijihovim mjerilima
draga moja meni ti moj dragi doktor obavezno odbija odjecu i obucu tako da je tvoja vaga ipak u pravu
IZVORNA PORUKA: mnn
super, treba jesti .ja sam prije trudnoče imala 57kg, a visoka sam 169cm.sad ima 3kg više,tako kaže njihova vaga..ali nije mi jasno kako mogu vagati sa robom i čizmama...ja pitam da li je to normalno pa da, ja vam odbijem taj višak...nisam baš to primjetila...moja vaga doma pokazuje dvije kile...ali nema veze...napokon mogu jesti....a mirise ne mogu podnijeti....sve mi još uvijek smeta...uf ti mirisi....i muž je smanjio mirisanje....
trudit ču se da se ne udebljam...jedem pomalo kako mi dođe, imam ionako mali želudac pa i kad bi htjela pretjerati ne mogu....volim kolače najviše.upočetku ih nisam ogla vidjeti ali kad mi je muž donio prije dva dana komad čokoladne torte odmah sam navalila, dobro da je bila samo jedna kriška jer da ih je bilo više sve bi pojela
nebi da ti pametujem ili tako nesto,al moram ti spomenuti da je trudnicama zabranjeno unositi previse slatko u organizam,bilo da se radi o kolacu,cokaladi ili preslatkom vocu. jedan od razloga je taj sto su trudnice podloznije dobivanju dijabetesa,a drugi je sto secer koji se unese u organizam pretvara u nast i zbod toga plod dobiva maje kolicine hranjivih materija
znam ja to, zato i ne jedem slatko stalno nego rijetko kao taj put...pazim jako na to jer su mi na početku trudnoče rekli doktori da treba paziti na šečer...zbog tako da moram paziti, uf teško je ali moram