Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zadnji put kad sam bila na vaganju, a to je bilo 15.09. imala sam 70,2 kg. danas kad sam isla doktoru isto i vagala se, imam 72,2 kg. za 8 dana udebljala sam se 2 kg. doktorica kaze da je to normalno. mozda mi se povecala samo kolicina vode, jer se na mom tijelu nista ne primjeti. samo mi stomak raste, cini mi se preko noci.
Mene stvarno panika hvata.... Ja sam 17-ta sedmica i mislim da sam dobila sigurno 5 kg, ako ne i više.... Stomak mi je ogroman... Kad kažem da pogode koliko sam trudna znaju mi reći i po 6 - 7 mjeseci..... (mada sam i prije imala stomaka)... Ne znam šta je, zaista ne jedem puno više nego prije, jedem normalno... Ne jedem naveče, izbacila sam slatko ( 80%)... Mogu vam reći da me zaista panika hvata... Neka je živo i zdravo ako Bog da, ali kako ovo zaustaviti.... Čini mi se i da su mi noge počele oticati Nemojte me pogrešno shvatiti, ali nekako mislim da je rano
Ja kad sam prvi put otisla na pregled imala sam 58 kg (6 sedmica), iduci pregled mi je bio u 16 sedmici i imala sam + 4 kg. Sad sam u 23(sutra idem na kontrolu9 i mislim da sam dobila sigurno jos 2 kg. 23 sedmica 6 kg, meni se to i necini tako lose..
A i stomak mi nije bas velik... nekako mi svugdje drugo ide:-)) npr. grudi, ogromne su
Jao ka kad citam vase postove prosto me stid. Ja sam danas bila na kontroli 16. sedmica i udebljala se 4 kile. Ali ja stvarno ne znam kako. Jer ne jedem nista vise nego sam prije jela.
Eh i ja sam u 20 imala 4 kg, a sad uh.... Jesi ti draga moja prestala folacin a presla na prenatal ili natal active? obicno se tako pocne debljati......
Na početku prve trudnoće sam iimala 56 kg (visina 180, prava mršavica) otišla u bolnicu sa 76 kg. Sada prije trudboće sam imala 66 kg i u 15 sedmici sam se udebljala 3 kg. Mada jedem sve normalno kao i prije, a za kasnije ćemo vidjeti...
Eh i ja sam u 20 imala 4 kg, a sad uh.... Jesi ti draga moja prestala folacin a presla na prenatal ili natal active? obicno se tako pocne debljati......
Jesam Idana. Pila sam folacin plus a sad pijem prenatal. Ali zar to ne treba tako? Ne kontam. Uh pa ti si dobra ti si sa 20 sedmica imala 4 plus a ja sa 16. Cisto sumnjam da cu zadrzati ovu kilazu do 20 sedmice.
Jesam Idana. Pila sam folacin plus a sad pijem prenatal. Ali zar to ne treba tako? Ne kontam. Uh pa ti si dobra ti si sa 20 sedmica imala 4 plus a ja sa 16. Cisto sumnjam da cu zadrzati ovu kilazu do 20 sedmice.
[/quote]
Ja, mislim, Tresnjice, da Idana misli na to da se od vitamina deblja. I ja sam cula za to od svoje prijateljice koja je inace sitne gradje, a udebljala se u trudnocu 27 kg. Ona tvrdi da je sve to od vitamina, jer nije puno jela. Mozda je fakat istina, pojma nemam, al.i meni je nejasno kako se mozes udebljati od jedne tablete, ao ne jedes slatkise i ostale slabe ugljikove hidrate i masnu hranu?! Ja idem 5. 10. na kontrolu i onda cu se vagati. Kuci zaobilazim istu u sirokom luku, da se bezveze ne nerviram. Zadnji put, 2. 9. imala sam 3 kile vise od pocetne, a 6 od najnize tezine i svih sest sam dobila u jednom mjesecu. Nadam se da necu nastaviti tend
Kod nekoga vitamini uticu na pojacanje apetita pa se zbog toga i udeblja..Sto kaze bebbe ne debljas se od tablete nego od hrane koju jedes. Ja to kod sebe nisam primijetila. Isto sam do 12. sedmice pila folacin ki onda Prenatal i vec sam napisala da sam dobila 17 kg do kraja sto na moju visinu od 180 cm i nije bilo puno...Nista se nije vidjelo, samo stomak i malo butine i guza (moje bolne tacke )
Ja sam u trudnoći bila ko slonica. Da nisam rodila par sedmica ranije, ne bi me mogla nikakva vaga izvagati. U 35 sedmici, +26. Užas, ali sam i rodila u 35 sedmici. Iz bolnice izašla sa 15 manje. I još imam viška. Zadnji mjesec nikako ni kila da ode , valjda Ramazan pa se više jede. Ma hajde otići će kile lagano, nek je moj bebač dobro
ja sam zatrudnilasa 56,7 Kg a kod poslednje posjete doktoru tj. u 19 sedmici trudnoce sam imala 64 Kg malko previse al et samo za posednji mjesec sam se udebljala 4 kg i doktorica mi je rekla da je puno :) ali nije nista lose , ma nek je moje bebce zivo i zdravo sve ostalo je nebitno
< Poruku je uredio Amira_EB -- 30.9.2008 17:04:16 >
ja sam sad u 22 sedmici trudnoce i imam 62,5 kg, kada sam zatrudnila imala sam 58,5 kg.Doduse ovo mi je druga trudnoca i cini mi se da sam, se se u prvoj trudnoci vise udebljala..sad i nemam kad-kuca, poso i trcim stalno za svojom cuicom( 2 godine), tako da sam u odlicnoj formi!Kilaza je individualna za svaku trudnicu, i nista vas ne treba zabrinjavati-kile slete cim se porodite.Vazno je da su bebe dobro..cuvajte se i pozdrav!Ima li jos ko da je drugorotka? pozdrav
I ja sam slicno kao i alanis, sad sam 21 sedmica, zatrudnila sa 57 kg a sada imam 61. Znaci 4 kilice. Ako se sve zajedno udebljam 10 kg ja cu biti zadovoljna.
Evo i mene s vaganja. 31 sedmica danas, a od zadnjeg vaganja dobila 1 kg Od toga pola beba pola ja . Ukupno, 4 od pocetka trudnoce... Nadam se da mi bebica nece biti premalena...
JA mislim, Dincii da je normalno... Ma, meni se i ove moje male kile cine normalne.... A ko ce ga znati... Od organizma do organizma.... Evo ti ovaj link http://mamaibeba.net/trudnoca/tezina.asp pa vidi.... Mislim da je po njeu premalo, ali ne sekiraj se. Sve dok beba dobiva u granicama normalne, OK je...
žene drage de meni preporučite kako da se udebljam,ja sam u trudnoći dobila samo 9kg,ostala trudna sa 48,asada je sergeju 11 mjeseci i ja sam još smršala,mislim da imam 47.Nemojte me pogrešno svatiti,nisam ona klasična mršavica bez grudi i guze,više sam onako sitna,sve je to lijepo rasporedjeno,slično kao Mina Kostić,ali da mi je da se udebljam nekih 5kg.Jedem sve i svašta,imam 2-3 obroka dnevno, i gricnem nešto izmedju.Eto sinoć sam pojela čitavu čokoladu,ali to meni nije problem,ima nas svakakvih slučajeva
hvala bebbe :)) sto se tice bebe,beba je jako napredna tako mi doktor kaze,prosle sedmice kad sam bila na kontroli beba je imala 2,5 kg mashala..tako da se ne sikiram :D a to sto se nisam puno udebljala mozda ima veze sa tim da inace sam malo punija pa sam imala zaliha
cao svima....ja sam u 25 nedelju i ugoila sam se 6kg i 500gr..mislim da je ok.Moj savet trudnice-vezbajte i nikako slano i kiselo to jako goji....pozdrav svima
Zdravo svima. Ja sam tek 6. nedjelja, ali sam vec radjala. Moram vas razocarati, ali ima dosta u tome kako ste gradjeni. To kazem iz razloga sto sam jela i slano i kiselo i masno (puter sam samo jela prva 4 mjeseca) a na kraju sam se udebljala 12 kila. Naravno, ne treba se opustiti, a i vjezbe su super, ako nista bar psihicki pomognu kao i sto naucis diati pravilno kad dodju bolovi.
Evo ja sada 23 sedmica a +7kg, mozda i nije puno na moju visinu jer sad imam 64 kg a 175 visoka ali problem je sto se prva 3 mjeseca nisam ni kg udebljala a posljednja dva svih 7 kg. Doktorica mi je rekla da sam malo pretjerala i da je normalno mjesecno po 1 kg. Moracu malo smanjiti klopu, manje pite a pokusacu za dorucak sa muslijem i sto vise voca. Kisele jabuke mi pravo gode.Kaze jedna starija zena da je dok je bila trudna jela jabuke pa su joj sad djeca lijepa ko jabuke
Evo ja imam do termina poroda jos 10 dana i od pocetka trudnoce do sada udebljala sam se ukupno 14 kg.Tih 14 kg mi je sve u stomaku.U sustini mi je konstitucija ista, samo napred stomacic. Nadam se poslije poroda uletiti opet u stare hlace.