Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim. u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze. znaci da li vi uzmete ista prije davanja krvi????help
ja sam znala prije davanja nalaza popiti kafu a i pojesti kiflu ali mi je secer uvijek na donjoj granici, nizak holesterol ali obandacila bih se da gladna odem do DZ zbog anemije.. e sad, posto imas visok secer, ne bih ti smjela nista preporuciti.. smijes li pojesti kiflu i zaliti vodom? zna li koja kakav bi efekat na nalaze ovo imalo?
sabinos,pokusaj kupiti tablete u apoteci. Moje su se zvale Navidoxine,a vjerujem da je svugdje drugaciji naziv,ali isti sastav komplex b vitamina Meclozine dihydrochloride Pyridoxine hydrochloride
molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim. u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze. znaci da li vi uzmete ista prije davanja krvi????help
ja sam znala prije davanja nalaza popiti kafu a i pojesti kiflu ali mi je secer uvijek na donjoj granici, nizak holesterol ali obandacila bih se da gladna odem do DZ zbog anemije.. e sad, posto imas visok secer, ne bih ti smjela nista preporuciti.. smijes li pojesti kiflu i zaliti vodom? zna li koja kakav bi efekat na nalaze ovo imalo?
D_K nemam visok secer nalaz je bio lazan zbog zvaka prije davanja krvi.
SABINOS u predhodnoj trudnoći sa sinom 3x sam završavala u bolnici zbog prijevremenih bolova i svaki put bi to bilo poslije doručka.Po prijemu su mi vadili krv i urin i ništa im nije smetalo što se tiče KKS i ŠUK-a. Prije vađenja pojedi kiflu i zalij sa vodom i ponesi čokoladicu tipa Snickers pa pojedi odmah po vađenju krvi.
evo ja sam sad zvala svoj DZ, kaze sestra da smije kiflu ali kad sam joj rekla da zeni skoci secer samo od zvake, ona kaze da bi mooozda mogla pojesti nesto (meni padose na pamet oni neukusni, bezlicni keksici od rize iz dm-a, mozda oni neki za dijabeticare, samo da zavaras zeludac) ali ako moze tempirati da ustane u pola 8 i odmah na vadjenje nalaza.. trudnice imaju prednost u laboratoriji..
evo ja sam sad zvala svoj DZ, kaze sestra da smije kiflu ali kad sam joj rekla da zeni skoci secer samo od zvake, ona kaze da bi mooozda mogla pojesti nesto (meni padose na pamet oni neukusni, bezlicni keksici od rize iz dm-a, mozda oni neki za dijabeticare, samo da zavaras zeludac) ali ako moze tempirati da ustane u pola 8 i odmah na vadjenje nalaza.. trudnice imaju prednost u laboratoriji..
D_K aj lav ju te plaho sto si se raspitala.ovo za ovaj secer ne znam da li je bilo slucajno ali sam ponovila nalaz bez uzimanja icega prije davanja krvi,i sve bilo ok.i nije to bilo nesto visoko,neznatno povisen
D_K aj lav ju te plaho sto si se raspitala.ovo za ovaj secer ne znam da li je bilo slucajno ali sam ponovila nalaz bez uzimanja icega prije davanja krvi,i sve bilo ok.i nije to bilo nesto visoko,neznatno povisen
predstavila sam se kao 'prijateljica' od tebe opisala sam ovo sto ti navodis ali fakat na prvu kaze zena 'slobodno neka uzme kiflu' a onda ja 'potegnem slučaj žvake' - tu sam je vec satjerala u cosak
nazalost nemam,muz radi od pola8 a nalazi se rade od 8.imam zaovu ona radi,sestru ima malu bebu i ne zivimo blizu,tako da nista...nije on ni nemiran,slusat ce me ali gdje cu ga voditi,nidje veze
bas mi je zao.. mozda da poneses uz sebe nesto ako ti bude lose, sigurno ce ti biti gore ako pojedes nesto i zeznes nalaze, onda sve ispocetka. ponesi kiflicu ili neku laganu gricalicu, vodu (za prije nalaza) i sok (za poslije da te 'digne') i lagano.. nesto kontam jogurt, on je mozda neutralan.. sad sam dosadna ali bas nesto kontam.. mozda ce se javiti neko 'iz struke' da presjeku tvoje brige..
Prije davanja krvi ne smije se jesti samo ako će se provjeravati šećer u krvi. Svi ostali nalazi se mogu izvaditi i nakon jela. I u opće nema veze da li ste pojeli nešto slatko ili slano, ugljikohidrati se razlažu u šećer i dižu vam nivo u krvi.
< Poruku je uredio sabinos -- 14.9.2012 21:54:24 >
Ako mi neko moze odgovoriti ili dati savjet...super! Ponekad, a u zadnje vrijeme cesto mi kao preskace srce ako me razumijete. Pocne lupati ubrzano pa onda kao da iskoci ili preskoci i vrati se u normalno stanje. Stvara mi nelagodu...
Ako mi neko moze odgovoriti ili dati savjet...super! Ponekad, a u zadnje vrijeme cesto mi kao preskace srce ako me razumijete. Pocne lupati ubrzano pa onda kao da iskoci ili preskoci i vrati se u normalno stanje. Stvara mi nelagodu...
Kontrolisi stitnu zlijezdu,i onako preventivno zakazi kod kardiologa.