|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju
12.12.2011 20:28:15   
vila_7
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Pozdrav ženice,

Ja imam jedno kratko pitanje, kako vade krv djeci starijoj od godinu ( 14-15 mj.).
Iz vene ili iz prsta?

Hvala unaprije dna odgovorima.

user posted image

mojoj su (15,5 mjes.) vadili iz prsta - ali trebala je samo neke rutinske nalaze jer je zdrava-cisto da dr.vidi treba li joj kakve vitamine ili sirup za imunitet ukljuciti

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 326
29.12.2011 9:48:22   
salmy
Joj drage moje mene je uhvatilo pravo

Eh sad?? jucer sam momka kad je zaspao nosila do stana,a pravo je tezak
Od sinoc me boli u predjelu krsta,nemam pojma sta je?jesul bubrezi,kicma krsta.Nikada nisam imala tih problema.Sinoc polila aspirin i prestalo me,i naravno kad je popustilo opet me boli,lose sam spavala.Jednostavno me ziga na obje strane,pijem brusnicu i uvin caj.Ne idem puno na wc
Jeli neko imao slicno iskustvo?kontam da odem na ultrazvuk,ali kod koga? znala sam nekada otici kod dr Davorke veber,ali sad bih promjenila dr

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 327
29.12.2011 9:54:42   
teacher75
pa mozda su te ledja uhvatila od nosanja il te negdje propuh uhvatiouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 328
29.12.2011 9:58:39   
henna ze
kad te zaboli popij brufen ako ne dojiš...otidji na uzv..to nije skupo a vidiš da li je sve ok..ako bude..a hoće ako Bog da..uradi i urinokulture...
mene nekad uhvati bol u donjem dijelu ledja...kad ružno spavam...
a isto me boli i kad mi se ešerihija razmniži...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 329
29.12.2011 10:02:45   
salmy
Ma joj nemam pojma sta je,prije mozda mjesec dana sam radila lab,nalaze,I pila sam esbesul jer urin nije bio ok,ali poslije nisam imala problema sve do juceruser posted image

Inace pijem skoro svaki dan brusnicu(volim je pravo)ali ne kontam ovaj bol?mozda cu ipak otici na uz
Hvala Vam drage

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 330
29.12.2011 10:35:45   
henna ze
draga moja..to je znači ipak..to..morkaćni kanali i bubrezi...
na uzv  može biti da se ništa ne vidi ali ako bakterija dodje do bubrega onda ide taj bol..govorim ti iz iskustva jer sam to prošla..isto nisam mogla u wc
sad da ne ispadnem pametnica..
ja ti uglavnom pijem uvin h čaj i to po 2-3 šolje dnevno..brusnica na našem tržištu..pa čak ni ona u rifuzi nije ni vidjela brusnicu..jer oni njoj uzmu dušu prije nego je osuše ..tako da je to bacanje novca..a pogotovo one u fiilter vrećicama..ondje svega ima..brusnice najmanje..tako da preporučujem uvin H ili ako već kupuješ brusnicu u apoteci ima ono neko malo pakovanje sušene...oko 7-10 KM..al nju kad skuhaš..to je mrak...

uz te bolove sam nekad osjećala mučninu, glavobolju...ako se upala proširi..je moja dr kaže da zahvati cijeli živac na kojem"stoje "organi...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 331
29.12.2011 12:34:51   
salmy
Hvala ti draga puno,popila sam aspirin i prestalo me trenutnouser posted image Pijem i ja uvin caj ali u brusnicu ga dodam,ruzan mi brate onako

A brusnicu kupujem osusenu,ja je volim i đaba,najdraze mi je pojesti plodove

Ako nastavi bol ipk cu se najaviti dr,zvala sam polikliniku Sunce Agram,ultrazvuk abdomena je 50KM

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 332
30.1.2012 13:25:01   
Nedi
Hitno mi treba pomoc. mm-u je sinoc na treningu pukao mišić na nozi. On naravno nema namjeru ici doktoru i sutra misli da ce moci ici na posao. Ima neku kremu i steznik za to mjesto.
Sta da radim? Da ga odvucem doktoru? Kako se tretira povreda? Sta mu treba od lijekova?

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 333
30.1.2012 13:28:34   
koka i po
doktor i strogo mirovanje.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 334
30.1.2012 13:29:48   
Nedi
IZVORNA PORUKA: koka i po

doktor i strogo mirovanje.

Koliko dugo?

I treba mi jedan dobar argument za odlazak dokrotu tipa "ako se ne tretira ispravno mozda neces vise igrati" ili tako nesto

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 335
30.1.2012 13:31:06   
koka i po
ako se ne tretira ispravno imati ce problema citav zivot i vrlo vjerovatno da ce mu treninzi biti daleka proslost.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 336
30.1.2012 13:33:12   
Nedi
Hvala na savjetu, težak je strašno kad je odlazak doktoru u pitanju...uff....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 337
6.7.2012 12:01:36   
ziki
Imam jedno pitanje za cure iz Sarajeva imate li koga na infektivnoj klinici Koševo, mamu su mi juče vratili na infektivnu a prošli put smo imali loše iskustvo, tj vrlo neozbiljno su je shvatili pa samo neko da je malo pogleda. Puno bi mi značilo

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 338
6.7.2012 20:53:29   
Ben 10
Dali moze biti uvecan CRP,leukociti i ostalo sve u granicama normale ,ako je zeljezo relativno nisko,ne hemoglobin nego Fe

< Poruku je uredio Ben 10 -- 6.7.2012 20:54:11 >

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 339
6.7.2012 22:40:04   
DM
CRP nema nikakve veze sa Fe, nego sa virusima i bakterijama!
ako CRP nije puno visok-znači da je virusna upala, aa ko je pak izrazito visok-onda je u pitanju bakterijska up'ala koja bi se trebala liječiti antibiotikom(o visini CRP između virusne i bakterijske upale -mišljenja se mimoilaze)

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 340
6.7.2012 22:42:34   
Ben 10
Meni je 26,6 CRp,a Fe 2...Rece mi dr da moze biti uvecan zbog anemicnosti...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 341
6.7.2012 22:46:07   
DM
Ne znam-možda se javi neko iskusniji(ovo sam ja pisala iz svog iskustva)!
A šta piješ za tako nisko željezo?
Je li trudnoća u pitanju?

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 342
6.7.2012 22:52:44   
Ben 10
Ma nije u pitanju trudnoca ,prije par dana imala temperaturu i otisla kod dr ,ona mi dala da izvadim nalaze i tako otkrijem da imam zeljezo 2 i povisen crp...
Dali mi danas ferum tablete za zvakanje.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 343
6.7.2012 23:03:53   
DM
Pij i c vtamin(u tabletama ili limunadu) jer pospješuje apsorpciju Fe u organizmu, a asd je sezona bobičastog voća koje je bogato i Fe i vit, C pa malo pojačaj-sretno!

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 344
13.9.2012 11:22:32   
sabinos
molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim.
u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze.
znaci da li vi uzmete ista prije davanja krvi????help

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 345
13.9.2012 11:42:00   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sabinos

molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim.
u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze.

ne...morat ces nekako...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 346
13.9.2012 11:43:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sabinos

ne...

najprije nađi način d ane vodiš starije dijete...
a mučninu kontoliši gutljajima malim vode u kretanju svom...

imala sma situ situaciju ir ovno radila nalaze vodeći računa d ane budu ''lažni'' pokazatelji istih raid konzumirinja ičega...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 347
13.9.2012 11:43:30   
SailorMoon
Ja sam normalno jela i öpila uvjek kad mi je gin vadio krv.
Jer sam nekad isla i posle podne na kontrolu

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 348
13.9.2012 11:44:00   
Mirkica
ja sam iz zabune uzela gutljaj kahve pa su me vratili za sledece jutro , znaci nekako ces se morati snaci ponesi uza se nesto za jelo pa cim izvadis pojedi .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 349
13.9.2012 11:45:57   
mama75
Ne mozes nista jesti, samo malo vode mozes popiti. Ja ponesem sok i stapice i pojedem odmah poslije. Jer meni je uvijek muka kada sam gladna, bila trudna ili ne user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *