Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hvala puno! vadila nalaze krvi i uz to provjeravala hormone stitne nema nikakvih odstupanja...pa sad da odem na ultrazvuk ili je to dovoljan pokazatelj da je sve ok?
hvala puno! vadila nalaze krvi i uz to provjeravala hormone stitne nema nikakvih odstupanja...pa sad da odem na ultrazvuk ili je to dovoljan pokazatelj da je sve ok?
Meni se desavalo da mi brzo pocne lupat dok nisu ustanovili da je od stitne bilo,ako nije od toga ona idi kardiologu meni se nekad cini grlo mi kucka hehehe
Molim vas za savjet.Naime, mama mi je slomila L4 kraljezak-sponatan fractura na terenu osteoporeze. Interesuje me da li neko zna koji preparati se imaju kupiti, a da pomazu boljem zarastanju kostiju, ili cajevi,ma sta god.Hvala unaprijed
mama mumi, moja nana je prije dvoje godine u 84 godini slomila ključnu kost, rame, rebra i ruku, znai niko se nije nadao da će preživjeti, a kamoli šta drugo. Helem, jedna rodica joj donese neku rusku smolu, koja je bila u jednom kvadratu promjera možda 5 sa 5 cm i od toga joj je naporavila 16 malih kvadratića, svaki dan po jedan taj kvadratić u čaši vode da se otopi, onaj najlon ispliva na vrh i lako se izvai, kaže moja nana da nije betno i da se da lijepo popiti, popila je ona sigurno jedno 7 tih pakovanja, kada smo je odveli na kontrolu sve sraslo, pitao dr. Gavrankapetanović šta smo joj davali, kaže žena je za knjiga, i mi mu kažemo za taj preparat i on kaže, da zna za to, zove se kao i tvoj nik, mumie smola i ostali preparati, pa eto pokušajte neće škoditi,
također sam čula i jaje u ljucsi da se navečer prelije cijelim limunom, ujutro je kađu u pjenu pretvoreno, ovo piti 40 dana, kažu birilać za kosti,
Molim vas za savjet.Naime, mama mi je slomila L4 kraljezak-sponatan fractura na terenu osteoporeze. Interesuje me da li neko zna koji preparati se imaju kupiti, a da pomazu boljem zarastanju kostiju, ili cajevi,ma sta god.Hvala unaprijed
Kalcij je jako tesko unijeti u organizam, a da se on apsorbuje. Postoje tablete koje su toliko stetne za zeludac a daj Boze da se ista od toga apsorbuje. Ali ima dosta prirodnih lijekova koji se mogu puno bolje pomoci
kada sam operisala lakat pila sam neku crvenu tecnost koja se kupuje u malim bocicama slicnim epruvetama.s obzirom kakve vrste je bio lom ,kosti su jako brzo zarasle.pa eto...pitaj u apotekama...jeste da je to bilo prije skoro 17 god...ali je vjerovatno jos proizvode.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Prilično mi hitno treba informacij gdje u Sarajevu može da se uradi papa i mamografija privatno i da rezultati budu expresno gotovi?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
može li mi neko nešto reći o velikom koagulogramu??? skontah samo da se trebam javiti u Zavod za transfuziologiju da mi uzmu krv, šta se u biti traži tim nalazom?? o čemu se radi? nešto i ne nadjoh putem googla
može li mi neko nešto reći o velikom koagulogramu??? skontah samo da se trebam javiti u Zavod za transfuziologiju da mi uzmu krv, šta se u biti traži tim nalazom?? o čemu se radi? nešto i ne nadjoh putem googla
Ja našla : "veliki koagulogram -vrsta grupne pretrage.Zajednički naziv za laboratorijske testove zgrušavanja krvi. obuhvata protrombinsko vrijeme, trombocite, agregaciju trombocita, aptv pretrage, fibrinogen, plazminogen, trombinsko vrijeme, D-dimer" Koliko sam skontala ti testovi se rade nakon spontanog, prije operacije i sl.
obični nalaz koagulacije krvi se radi uoči svake operacije obavezno...isti pokaže koja je brzina zgrušavanja krvi... što je važan podatak... ova veliki poršireni se radi ako ovaj standradni nije ok... ili ako se prekomjerno krvari iz rana...zbog provjere evntulanih problema pluća ili srca itd... naime porvjeravaju se svi faktori iz krvi ... za ovaj veliki uzima se dosta krvi i nalaz se duše čeka do običnoga...ne znam sada tačno koliko to možeš telefonom pitati...il već gore kad ti izvade krv će ti reći...
meni su to radili tokom trudnoce, kad sam normalno vadila krvnu sliku u laboratoriji, ginekolog mi je za svaki slucaj dao uputnicu i za to