Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.10.2012 12:49:32
koka i po
kolika je vjerovatnoca da je dijete alergicno na Pikovit? ovih dana sam ga pocela davati S. ali dijete se ospe(osip slican kada se ozari zarom).ubrzo nestaje ali ostane crvena koza.osip se javi samo po licu.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.10.2012 13:47:32
felix
koka, mislim da moze biti od pikovita jer znam da je skoro pisala Ladyblue da se kod nje N osipala od pikovita .... prestani ga davati i daj mu florindan . za osip ako ne nestane
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 9:43:07
Alma_27
e ovako: tri dana pije ospen za upalu grla i sirup za iskasljavanje. u cetvrtak, u subotu i danas ima temperaturu koja varira 38-38,5. skinemo lijekovima do 37 ali cim popuste lijekovi, opet temperatura. ne skidamo dok se ne popne do 38,5.
je li normalno da do sada antibiotici nisu djelovali? da li d aga vodimo ljekaru. bojim se da ce mu tamo samo dati jace antibiotike... ili da pustimo da se organizam sam izbori? on miruje, pije caj, med... i da, ima 3god.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 9:49:11
sretna sam jako
Meni je pedijatar rekao da tek ako dijete ima povisenu temperaturu iznad 38 °c 5 dana da onda treba doktoru al ovako do 5 dana je ok, nije zabrinjavajuce. Sad ti znas kako ti dijete izgleda i kako se ponasa. Ako ti je sto sumnjivo svakako ga odvedi, ako nije mozes sacekati do tih 5 dana.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 9:50:43
martajay
IZVORNA PORUKA: Alma_27
e ovako: tri dana pije ospen za upalu grla i sirup za iskasljavanje. u cetvrtak, u subotu i danas ima temperaturu koja varira 38-38,5. skinemo lijekovima do 37 ali cim popuste lijekovi, opet temperatura. ne skidamo dok se ne popne do 38,5.
je li normalno da do sada antibiotici nisu djelovali? da li d aga vodimo ljekaru. bojim se da ce mu tamo samo dati jace antibiotike... ili da pustimo da se organizam sam izbori? on miruje, pije caj, med... i da, ima 3god.
ili nije dobio adekvatan antibiotik, ili je, u međuvremenu, zakacio i virus, tako da mu antibiotik liječi upalu, ali ne djeluje na virus.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 11:23:22
Romali
Prošle zime smo imali identičnu situaciju sa Ospenom. nakon 4 dana visoka temp.se vraćala. Opet smo otišli kod ljekara koji je promijenio antib., dao nam je Zinnat, jer ima širok spektar djelovanja. Nakon 3 doze dječak je bio mnogo bolje. Ja bih sačekala do sutra pa ako se temp.nastavi, znaš šta vam je činiti.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 11:43:26
Srculence
IZVORNA PORUKA: martajay
ili nije dobio adekvatan antibiotik, ili je, u međuvremenu, zakacio i virus, tako da mu antibiotik liječi upalu, ali ne djeluje na virus.
ovo se nama desilo ljetos ,prvo upala pa onda virus...antibiotik nije djelovao a uz to smo još muku mučili sa prolivom Možda bi bilo dobro da ga odvedeš pedijatru da uradite nalaze da se utvrdi jel viroza u pitanju il da se jednostavno promijeni antibiotik,tako sam ja uradila.Brzo ozdravljenje želimo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 11:59:23
Ben 10
Mi smo takodje 5 dana pili antibiotik jer su nam rekli da ima upalu grla,a tem. nije spadala ,vjerovatno je bio virus i dok se sam nije izborio nije ni prestalo...Odvedi opet kod dr...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2012 12:15:42
Alma_27
i ja mislim da je virus zato sto je mnogo djece ovdje bolesno. odvest cu ga sutra pedijatru. sad radi samo hitna pomoc. ne znam kakav ljekar je dezurni. on izgled adobro koliko to moze biti u bolesti. nece nista da jede ali pije tecnost. da mu ukljucim royal jelly? da malo otvori apetit
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 9:03:07
Mjeseceva Pratilja
Djevojcica ima proliv. Odbija hranu. Vec 3-4 dana popije malo mlijeka ujutro, kasnije jogurt, jedan krastavac ili pola jabuke, malo mlijeka pred spavanje i to je to. I pije puno vode. Je li ima neki prirodni lijek da se proliv zaustavi? Ovo je prvi put da odbija hranu. Napredna je, nije izbirljiva. Sta da radim? Pls, help.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 9:06:57
salmy
Koliko znam na proliv nesmijes davati: jabuke,krastavce,mlijeko i to sve sto si napisala Daji caj od sipka,rizinu sluz...i jogur lgg...obavezno neki eneterofuril ili prolife
Samo dijetalno,i nemoj je tjerati ako ne moze...bitno je zaustaviti proliv...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 9:07:59
Leena
mrkva i rižina sluz, znači iskuhaš rižu, baš puno, onda procijediš onu vodu iz nje i to joj daš, mada može i jesti raskuhanu rižu, ako bude htjela. Dobar je i čaj od šipurka, ako ti bude htjela.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 9:10:15
DM
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja
Djevojcica ima proliv. Odbija hranu. Vec 3-4 dana popije malo mlijeka ujutro, kasnije jogurt, jedan krastavac ili pola jabuke, malo mlijeka pred spavanje i to je to. I pije puno vode. Je li ima neki prirodni lijek da se proliv zaustavi? Ovo je prvi put da odbija hranu. Napredna je, nije izbirljiva. Sta da radim? Pls, help.
Mlijeko isključiti skroz(zbog masnoće) dok se stolica ne normalizuje! Iskuhana riža, pa davati sluz(može se sa rižom skuhati i mrkva) i posoliti! Rehidromix, linex, prolife, jabuka izerendana-pa pustiti da oksidira, dvopek. štapići, jogurt ab kultura.... Ima na temi proliv detalajn spisak! U bit je važno samo da ne dehidrira dok ima proliv, nadoknadiće ona kad ozdravi! Sretno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 9:12:08
Medić*
Rizina sluz, pire krompir, banana, kuhana mrkvica, caj od sipka, izribana jabuka ( malo da odstoji ) cesci i manji obroci. Izbaci mlijece proizvode, dojenje je preporuceno. Proci ce, sa srecom :)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 10:23:21
reallove
Moj je nedavno imao sve to+ povracanje..Ja sam davala caj od kore sipka,plazmu,stapice,kuhala rizu ali ono rijetko da ima sluzi,stavima u to i mrkve malo,makarone sa jogurtom,to je ono sto je jeo i nije povracao,a i pomoglo mu je
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.10.2012 10:32:28
Lejla Ka
Ja ne znam koliko je curica stara. Kod proliva su dobri slani štapići. Ako je starije dijete od 4 godine može mu se dati i malo koka-kole uz štapiće (znam da zvuči suludo, nama je to preporučila pedijatrica, a znamo i sa druge strane da su ljekari to preporučivali).
Ako dijete dostta pije, onda je ne treba forsirati da uzima hranu, jer je to prirodni mehanizam da se da vremena crijevnoj flori da se regeneriše. Jogurt je dobar, naročito one neke LB kulture. Nemoj brinuti što ne jede sve dok dosta pije. Nabavite neku otopinu za rehidraciju, i to ponekad zaustavi proljev.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 29.10.2012 10:33:26 >