|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
25.10.2012 12:45:06   
mamabb

IZVORNA PORUKA: smajli80

Molim vas za savjet

Dječak 9 mj i 8600gr ima temp. Kolike paracetamol(čepiće) da mu stavim od 120 ili 150mg.

Zaboravila sam otkad mogu ti veliki znam da idu po kilaži ali to kasnije nešto i ne igra ulogu.

Ajte molim vas hitno mi je skače mu temp. već je 38.5user posted image

120 i to ako tura prelazi 38.7

04.12.2008.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1826
25.10.2012 12:47:11   
smajli80
Ok,hvalauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1827
27.10.2012 12:49:32   
koka i po
kolika je vjerovatnoca da je dijete alergicno na Pikovit?
ovih dana sam ga pocela davati S. ali dijete se ospe(osip slican kada se ozari zarom).ubrzo nestaje ali ostane crvena koza.osip se javi samo po licu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1828
27.10.2012 13:47:32   
felix
koka, mislim da moze biti od pikovita jer znam da je skoro pisala Ladyblue da se kod nje N osipala od pikovita ....
prestani ga davati i daj mu florindan .
za osip ako ne nestane

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1829
28.10.2012 9:43:07   
Alma_27
e ovako:
tri dana pije ospen za upalu grla i sirup za iskasljavanje. u cetvrtak, u subotu i danas ima temperaturu koja varira 38-38,5. skinemo lijekovima do 37 ali cim popuste lijekovi, opet temperatura. ne skidamo dok se ne popne do 38,5.

je li normalno da do sada antibiotici nisu djelovali? da li d aga vodimo ljekaru. bojim se da ce mu tamo samo dati jace antibiotike... ili da pustimo da se organizam sam izbori? on miruje, pije caj, med... i da, ima 3god.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1830
28.10.2012 9:49:11   
sretna sam jako
Meni je pedijatar rekao da tek ako dijete ima povisenu temperaturu iznad 38 °c 5 dana da onda treba doktoru al ovako do 5 dana je ok, nije zabrinjavajuce. Sad ti znas kako ti dijete izgleda i kako se ponasa. Ako ti je sto sumnjivo svakako ga odvedi, ako nije mozes sacekati do tih 5 dana.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1831
28.10.2012 9:50:43   
martajay

IZVORNA PORUKA: Alma_27

e ovako:
tri dana pije ospen za upalu grla i sirup za iskasljavanje. u cetvrtak, u subotu i danas ima temperaturu koja varira 38-38,5. skinemo lijekovima do 37 ali cim popuste lijekovi, opet temperatura. ne skidamo dok se ne popne do 38,5.

je li normalno da do sada antibiotici nisu djelovali? da li d aga vodimo ljekaru. bojim se da ce mu tamo samo dati jace antibiotike... ili da pustimo da se organizam sam izbori? on miruje, pije caj, med... i da, ima 3god.

ili nije dobio adekvatan antibiotik, ili je, u međuvremenu, zakacio i virus, tako da mu antibiotik liječi upalu, ali ne djeluje na virus.

7.4.2009.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1832
28.10.2012 11:23:22   
Romali

e ovako:

Prošle zime smo imali identičnu situaciju sa Ospenom. nakon 4 dana visoka temp.se vraćala.
Opet smo otišli kod ljekara koji je promijenio antib., dao nam je Zinnat, jer ima širok spektar djelovanja.
Nakon 3 doze dječak je bio mnogo bolje.
Ja bih sačekala do sutra pa ako se temp.nastavi, znaš šta vam je činiti.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1833
28.10.2012 11:43:26   
Srculence

IZVORNA PORUKA: martajay

e ovako:

ili nije dobio adekvatan antibiotik, ili je, u međuvremenu, zakacio i virus, tako da mu antibiotik liječi upalu, ali ne djeluje na virus.

ovo se nama desilo ljetos ,prvo upala pa onda virus...antibiotik nije djelovao a uz to smo još muku mučili sa prolivomuser posted image
Možda bi bilo dobro da ga odvedeš pedijatru da uradite nalaze da se utvrdi jel viroza u pitanju il da se jednostavno promijeni antibiotik,tako sam ja uradila.Brzo ozdravljenje želimouser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1834
28.10.2012 11:59:23   
Ben 10
Mi smo takodje 5 dana pili antibiotik jer su nam rekli da ima upalu grla,a tem. nije spadala ,vjerovatno je bio virus i dok se sam nije izborio nije ni prestalo...Odvedi opet kod dr...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 1835
28.10.2012 12:15:42   
Alma_27
i ja mislim da je virus zato sto je mnogo djece ovdje bolesno. odvest cu ga sutra pedijatru. sad radi samo hitna pomoc. ne znam kakav ljekar je dezurni. on izgled adobro koliko to moze biti u bolesti. nece nista da jede ali pije tecnost. da mu ukljucim royal jelly? da malo otvori apetit

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1836
28.10.2012 12:54:29   
Ben 10
Sve dok ima tem.slabo ce ti jesti ,samo sto vise tekucine i bice to uskoro dobro.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1837
29.10.2012 9:03:07   
Mjeseceva Pratilja
Djevojcica ima proliv. Odbija hranu. Vec 3-4 dana popije malo mlijeka ujutro, kasnije jogurt, jedan krastavac ili pola jabuke, malo mlijeka pred spavanje i to je to. I pije puno vode.
Je li ima neki prirodni lijek da se proliv zaustavi?
Ovo je prvi put da odbija hranu. Napredna je, nije izbirljiva. Sta da radim? Pls, help.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1838
29.10.2012 9:06:57   
salmy
Koliko znam na proliv nesmijes davati: jabuke,krastavce,mlijeko i to sve sto si napisala
Daji caj  od sipka,rizinu sluz...i jogur lgg...obavezno neki eneterofuril ili prolife

Samo dijetalno,i nemoj je tjerati ako ne moze...bitno je zaustaviti proliv...

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1839
29.10.2012 9:07:59   
Leena
mrkva i rižina sluz, znači iskuhaš rižu, baš puno, onda procijediš onu vodu iz nje i to joj daš, mada može i jesti raskuhanu rižu, ako bude htjela. Dobar je i čaj od šipurka, ako ti bude htjela.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1840
29.10.2012 9:08:49   
veeseelaa
mlijeko, jabuke i ostalo što nabrajaš ja ne dajem Ajši kad ima proljev
dajem joj da pije čaj od šipurka, bananu, grickalice, rižu ....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1841
29.10.2012 9:10:15   
DM

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Djevojcica ima proliv. Odbija hranu. Vec 3-4 dana popije malo mlijeka ujutro, kasnije jogurt, jedan krastavac ili pola jabuke, malo mlijeka pred spavanje i to je to. I pije puno vode.
Ovo je prvi put da odbija hranu. Napredna je, nije izbirljiva. Sta da radim? Pls, help.

Mlijeko isključiti skroz(zbog masnoće) dok se stolica ne normalizuje!
Iskuhana riža, pa davati sluz(može se sa rižom skuhati i mrkva) i posoliti!
Rehidromix, linex, prolife, jabuka izerendana-pa pustiti da oksidira, dvopek. štapići, jogurt ab kultura....
Ima na temi proliv detalajn spisak!
U bit je važno samo da ne dehidrira dok ima proliv, nadoknadiće ona kad ozdravi!
Sretno

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 1842
29.10.2012 9:12:08   
Medić*
Rizina sluz, pire krompir, banana, kuhana mrkvica, caj od sipka, izribana jabuka ( malo da odstoji ) cesci i manji obroci. Izbaci mlijece proizvode, dojenje je preporuceno. Proci ce, sa srecom :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1843
29.10.2012 9:13:22   
Malenaoduvijek
Zene vec rekose sta ne smijes.mlijeko moze ali bez laktoze.osim gore nabrojanog dobar je caj od kore sipka-nara,jabuka moze ali pecenaa

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1844
29.10.2012 9:17:23   
Medić*
IZVORNA PORUKA: MALA1994

Zene vec rekose sta ne smijes.mlijeko moze ali bez laktoze.osim gore nabrojanog dobar je caj od kore sipka-nara,jabuka moze ali pecenaa

Mislim da pored pecene jabuke moze i narendana, nama su tako rekli, ali da bas odstoji tj, potamni:)

< Poruku je uredio medic slatki -- 29.10.2012 9:18:00 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1845
29.10.2012 10:23:21   
reallove

Moj je nedavno imao sve to+ povracanje..Ja sam davala caj od kore sipka,plazmu,stapice,kuhala rizu ali ono rijetko da ima sluzi,stavima u to i mrkve malo,makarone sa jogurtom,to je ono sto je jeo i nije povracao,a i pomoglo mu je

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 1846
29.10.2012 10:24:12   
reallove

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Mislim da pored pecene jabuke moze i narendana, nama su tako rekli, ali da bas odstoji tj, potamni:)

ovo sam i ja cula da je dobro

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1847
29.10.2012 10:28:33   
Mjeseceva Pratilja
Hvala vam puno.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1848
29.10.2012 10:32:28   
Lejla Ka

Ja ne znam koliko je curica stara. Kod proliva su dobri slani štapići. Ako je starije dijete od 4 godine može mu se dati i malo koka-kole uz štapiće (znam da zvuči suludo, nama je to preporučila pedijatrica, a znamo i sa druge strane da su ljekari to preporučivali).

Ako dijete dostta pije, onda je ne treba forsirati da uzima hranu, jer je to prirodni mehanizam da se da vremena crijevnoj flori da se regeneriše. Jogurt je dobar, naročito one neke LB kulture. Nemoj brinuti što ne jede sve dok dosta pije. Nabavite neku otopinu za rehidraciju, i to ponekad zaustavi proljev.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 29.10.2012 10:33:26 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1849
29.10.2012 10:45:56   
Srculence
Nama je ljetos protiv proljeva pomogla Humana HN .Ona je baš protiv proljeva sa bananom.

http://www.humana.rs/proizvodi/za-slucaj-dijareje.html

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Djetetove faze
teacher75

Koja djetetova faza je za roditelje "najteza"?

0-1 godina (43%)

1-3 godine (36%)

4-6 godine (2%)

7-10 godina (2%)

12-14 godina (0%)

15-18 godina (18%)

Broj svih glasova: 61

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *