|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
9.11.2012 13:32:33   
EEDITH
uh ,drage moje baš vam hvala.nedavno smo radili briseve i bilo sve u redu,bris kože nismo,to smo radili prije par mjeseci,jer inače se mučimo sa AD.koristim cijelu kolekciju a derma,ali ovo nije ništa slično.to su bili pravi mali čirići,ali samo po stomačiću,iznad pelene(znači ne ispod)to nju sada ne boli jer dok sam ja to mazala nije se bunila i kaže da je ne boli,ali je bolilo ranije dok su bile gnojne bubuljice.kojem dermatologu da je vodim u SA,nisam više pametna.ne mogu se skoncentrisati na posaouser posted image user posted image

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 1876
9.11.2012 13:51:46   
škorpija
eldinky sad se sjetim moj je imao slične čiriće kad je bio jako mali, ali na butinama i ispod pazuha, u pitanju je bila infekcija streptokokom koji je pokupio na moru u pijesku,  koristili smo bivacin mast, i neki jako skupi tečni sapun aktibakterisjki, plivasept i jako brzo je prošlo, ali radili smo bris kože i tek nakon toga smo dobili uputu šta da mažemo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 1877
9.11.2012 13:53:54   
škorpija

IZVORNA PORUKA: škorpija

eldinky sad se sjetim moj je imao slične čiriće kad je bio jako mali, ali na butinama i ispod pazuha, u pitanju je bila infekcija streptokokom koji je pokupio na moru u pijesku,  koristili smo bivacin mast, i neki jako skupi tečni sapun aktibakterisjki, plivasept i jako brzo je prošlo, ali radili smo bris kože i tek nakon toga smo dobili uputu šta da mažemo

uh možda je bio i stafilikok, nisam sigurnauser posted image uglavnom nije to ništa neobično i lako se liječi, čudi me da vas odmah pedijatar nije uputio da radite bris kože gdje su čirići

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1878
9.11.2012 14:07:00   
EEDITH
ma nisam ja išla sa malenom nego mm i naš pedijatar uvijek sve poveže sa AD,tako bar meni izgleda,ali danas idem JA

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1879
9.11.2012 14:10:00   
bellla
IZVORNA PORUKA: eldinky

uh ,drage moje baš vam hvala.nedavno smo radili briseve i bilo sve u redu,bris kože nismo,to smo radili prije par mjeseci,jer inače se mučimo sa AD.koristim cijelu kolekciju a derma,ali ovo nije ništa slično.to su bili pravi mali čirići,ali samo po stomačiću,iznad pelene(znači ne ispod)to nju sada ne boli jer dok sam ja to mazala nije se bunila i kaže da je ne boli,ali je bolilo ranije dok su bile gnojne bubuljice.kojem dermatologu da je vodim u SA,nisam više pametna.ne mogu se skoncentrisati na posaouser posted image user posted image

po ovome sto si opisala,lici mi na Stafilokoku aureus,mi smo deverali s njom nedavno,isto je imala na kozi,prvo jedan ciric koji se pretvorio u veliki cir,bris pokazao bakteriju,ped nas slala na kirurgiju,medjutim ja nisam htjela da je rezu,stavljali rivanol i nakon par dana proslo,nije nam dala da uzmemo rozi vec zuti plivasept,onaj blazi,nakon nekog vremena opet se pojavilo par bubuljica,ovaj put sam na svoju ruku uzela rozi ,jaci plivasept i prosli su u roku dva dana.

bas se spremam ovih dana ponoviti opet briseve da vidim jel se bestija vratila,nadam se da nijeuser posted image
U svakom slucaju napravi bris koze obavezno

< Poruku je uredio bellla -- 9.11.2012 14:11:24 >

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 1880
9.11.2012 14:25:25   
škorpija
i mi smo koristili rozi plivasept, nisam znala da ima i žuti, eldiny pedijatrica je čini mi se u startu pogriješila, naša je srećom prepooznala da se radi o bakterijskoj infekciji i relativno smo lako i jednostavno to riješili, ali su mu ostali bijeli kao ožiljci na mjestu gdje su bili čirići

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1881
9.11.2012 14:28:51   
EEDITH
Bellla,hvala puno,vjerovatno je to,jer je već jednom imala stafilokok kada smo radili bris nosa, u avgustu,svakako traži da uradim bris kože

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1882
9.11.2012 16:31:02   
Super Beba
eldinky - 99% je to, jer evo, nas nekoliko se javilo sa istim problemom kojeg je uzrokovala ista baja...I moj mali je imao čir na nozi (ostao mu je čak i ožiljak)...Bakterija sama nije strašna, ali je gadna ako se nakači na nešto (ranicu, posjekotinu, i sl.) i teško ju je izbaciti iz organizma. Ali hB ima maza svakakvih..Nažalost, plivasept više ne proizvode, ima sad neki drugi šampon - oksi nešto...Ne znam naziv..Ali eto, nama je pomogla tobrex mast + ranjenik + rivanol :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 1883
9.11.2012 16:49:38   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: Super Beba

eldinky - 99% je to, jer evo, nas nekoliko se javilo sa istim problemom kojeg je uzrokovala ista baja...I moj mali je imao čir na nozi (ostao mu je čak i ožiljak)...Bakterija sama nije strašna, ali je gadna ako se nakači na nešto (ranicu, posjekotinu, i sl.) i teško ju je izbaciti iz organizma. Ali hB ima maza svakakvih..Nažalost, plivasept više ne proizvode, ima sad neki drugi šampon - oksi nešto...Ne znam naziv..Ali eto, nama je pomogla tobrex mast + ranjenik + rivanol :)

user posted image user posted image hvala svima,odoh ja sa svojom curicom kod dr,držite nam fige,javim sutra šta je bilouser posted image ste

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1884
10.11.2012 12:44:09   
chuci
hitno mi je
ne mogu da nađem onaj članak sa onim lišćem kako se farba i druge razne ideje što su bile

nala

< Poruku je uredio chuci -- 10.11.2012 12:50:12 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 1885
10.11.2012 23:24:15   
reallove
Zenice,pomagajte..Mali je prije mozda sat i vise,malo udario glavom od krevet...Htio da uzme igracku sa poda i bub od ivicu kreveta..Nije puno plakao,odmah sam pokvasila peskir i stavila mu na celo,jos se malo igrao,gledao crtani i zaspao..Sada vidim,ima cvoruguuser posted image ..Sta mislite,sta da radim,da ga budim,vodim doktoru,stavim kakvu oblogu,sta cuuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1886
10.11.2012 23:42:54   
selebriti

IZVORNA PORUKA: reallove

Zenice,pomagajte..Mali je prije mozda sat i vise,malo udario glavom od krevet...Htio da uzme igracku sa poda i bub od ivicu kreveta..Nije puno plakao,odmah sam pokvasila peskir i stavila mu na celo,jos se malo igrao,gledao crtani i zaspao..Sada vidim,ima cvoruguuser posted image ..Sta mislite,sta da radim,da ga budim,vodim doktoru,stavim kakvu oblogu,sta cuuser posted image user posted image

Namaži puterom!

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1887
10.11.2012 23:47:22   
neki x

Aj mila moja...Nemoj paniciti,polako,svima nama se to barem jednom desilo...Namazi puterom malo,da ne ostane cvoruga...Ako nedaj Boze bude povracao,tad doktoru...Ali nece,smiri se,ako je nomalno gledao crtani i igrao se,nije mu nista...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1888
10.11.2012 23:48:05   
selebriti
A šta znači kada dijete povraća poslije udarca?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1889
10.11.2012 23:48:58   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: selebriti

uspavanost i povracanje, zahtjeva odlazak kod doktora, jedna od sumnji je potres mozga.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1890
10.11.2012 23:50:07   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: neki x

Aj mila moja...Nemoj paniciti,polako,svima nama se to barem jednom desilo...Namazi puterom malo,da ne ostane cvoruga...Ako nedaj Boze bude povracao,tad doktoru...Ali nece,smiri se,ako je nomalno gledao crtani i igrao se,nije mu nista...

ovo si dobro napisala..i ja bi namazala puterom...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1891
10.11.2012 23:50:26   
neki x
Moj mladji je neku noc opalio glavom o radijator,udario se tik do oka i rasjeko arkadu,krv je bukvalno lila i to bas tamna krv,meni se noge odsjekle...
Nekako sam se pribrala,ne znam ni kako...stavila malo hljeba i odmah je krv prestala(nakon sto mu je majica sa lijeve strane i ruka bila sva krvava)....Hvala Bogu,dobro je sve proslo...

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1892
10.11.2012 23:51:37   
neki x

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: selebriti

uspavanost i povracanje, zahtjeva odlazak kod doktora, jedna od sumnji je potres mozga.

Upravo tako...nedaj Boze...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1893
10.11.2012 23:53:22   
reallove
Hvala drage moje,namazala sam evo sada puterom,nije velika cvoruga,mala je i ne boli ga kad diram...Ma joj nemiran je pa kada dodje ono njegovo,ja sva strepim..I veceras evo,nema gdje ga nije bilo i na kraju,spusti se da uzme igracku i eto belaja..Hvala vam jos jednomuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1894
10.11.2012 23:56:59   
neki x

Hvala drage moje,namazala sam evo sada puterom,nije velika cvoruga,mala je i ne boli ga kad diram...Ma joj nemiran je pa kada dodje ono njegovo,ja sva strepim..I veceras evo,nema gdje ga nije bilo i na kraju,spusti se da uzme igracku i eto belaja..Hvala vam jos jednomuser posted image

E sto se tice toga da je dijete nemirno,procitaj moj post iznad,pa da vidis ko je No.1 u nestaslucima...user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1895
10.11.2012 23:57:25   
reallove

Moj mladji je neku noc opalio glavom o radijator,udario se tik do oka i rasjeko arkadu,krv je bukvalno lila i to bas tamna krv,meni se noge odsjekle...
Nekako sam se pribrala,ne znam ni kako...stavila malo hljeba i odmah je krv prestala(nakon sto mu je majica sa lijeve strane i ruka bila sva krvava)....Hvala Bogu,dobro je sve proslo...

Joj milauser posted image ..Ma ne mozes ih sacuvati,nikad dosta trke za njima..Moj je tako jednom,tacno ispred mene,pade i povrijedi glavicu,2 konca,ja sam tada bila luda od brige danima..I ja malo pretjerujem sto jest,jest,ali sta cu

< Poruku je uredio reallove -- 10.11.2012 23:59:50 >

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1896
11.11.2012 0:04:18   
neki x
Ma sve smo mi iste,dzaba,za koga cemo se brinuti,ako ne za njih...
user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1897
11.11.2012 0:09:30   
reallove

Ma sve smo mi iste,dzaba,za koga cemo se brinuti,ako ne za njih...
user posted image
user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1898
11.11.2012 0:47:26   
saritaa
drage mamice puter je odlican za cvorugice,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu...nazalost ovo sam sve isprobala na svojoj djecici pa znam da djeluje

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1899
11.11.2012 1:50:48   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: saritaa

drage mamice puter je odlican za cvorugice,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu...nazalost ovo sam sve isprobala na svojoj djecici pa znam da djeluje

Pamtim :)
Za puter sam znala, ali ne i za hljeb i brašno...daj Bože da nikad ne iskoristim ovo folove, ali eto, nek stoje u glavi :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

cuvate li snimke od vase bebe

...kad su bile male ako ste ih snimali,i volite li sad to pogledati kad su sada velike bebe......

cuvam i rado gledam (93%)

nismo snimali:-( (7%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *