|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
11.11.2012 8:55:23   
Medi_87
da jos dodam da je za opekotine dobro bjelance jajeta, nazalost iz iskustva znam

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1901
11.11.2012 10:39:53   
reallove

IZVORNA PORUKA: saritaa

drage mamice puter je odlican za cvorugice,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu...nazalost ovo sam sve isprobala na svojoj djecici pa znam da djeluje

Hvala Saritaa,dobro je znati,za ne daj Boze..Moj maleni je dobar hB,cvoruga je nestalauser posted image ,znaci puter pomogaouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 1902
11.11.2012 10:42:42   
reallove
Ali da nam opet ne zatreba puter,evo ga spusta se sa tobogana na glavuuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1903
11.11.2012 10:46:53   
Medić*
Nisam znala ni za bjelance ni za brasno. Upamtila user posted image

Za puter i sredinu hljeba smo znali :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1904
11.11.2012 18:29:32   
R&T@

,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu..

user posted image

Citam da si ti probala, i da medic vec zna, ali meni skroz cudan savjet...

Ne vjerujem da bih ga smjela isprobatiuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1905
11.11.2012 18:37:04   
jasmin
Za cvoruge obloga s medom idealna.
Za opekotine i zaustavljanje krvi curekotovo ulje,a pozitivno je sto se ne plasite infekcije jer se kod nekih metoda lijecenja koristi kao dezinfekciono sredstvo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1906
11.11.2012 18:38:15   
Medić*
IZVORNA PORUKA: tajra

,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu..

user posted image

Nekada kada mi je F imao blizu dvije godine, udario je o ivicu stola, dobro se razrezao, nana mi za srecu bila tu, odmah je uzela sredinu hljeba i stavila mu na celo. Nije stiskala, vec onako samo drzala na ranu. Tako je drzala nekoliko min, krvarenje je stalo, dijete se malo smirlo, tek onda smo otisli na hitnu da mu ociste i pogledaju. Uglavnom tada sam za hljeb prvi put cula i isprobala.) Za puter odavno znam. I to smo isprobali user posted image

Jasmin takodjer rece med i curekotovo ulje user posted image To onako jedemo/pijemo za sada :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 11.11.2012 18:40:04 >

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1907
11.11.2012 18:48:54   
škorpija
ne znam za te stare recepte, ali da ste držale i komad sterilne gaze na rani sigurno bi krvarenje stalo, bitan je pritisak na ranu, a ne šta se koristi, iako ja ne bih baš hljeb stavljala. Isto tako taj recept baš s puterom mi nije jasan, stvar je tom da je puter hladan, a sve što je hladno smanjuje otok, isto biste postigle i sa hladno kesom majoneze. a za brašno i opekotine, e to tek ne mogu da skontamuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1908
11.11.2012 19:00:56   
ElmaB

IZVORNA PORUKA: škorpija

ne znam za te stare recepte, ali da ste držale i komad sterilne gaze na rani sigurno bi krvarenje stalo, bitan je pritisak na ranu, a ne šta se koristi, iako ja ne bih baš hljeb stavljala. Isto tako taj recept baš s puterom mi nije jasan, stvar je tom da je puter hladan, a sve što je hladno smanjuje otok, isto biste postigle i sa hladno kesom majoneze. a za brašno i opekotine, e to tek ne mogu da skontamuser posted image

Ovo za brašno sam isprobala na sebi. Ja sam se spržila po cijeloj dužini noge vrelo ključalom vodom, nekad davno i odmah su me posuli brašnom. Kad sam došla u bolnicu neka stara medicinska sestra je rekla, da bolju stvar nisu mogli uraditi. Brašno nije dozvolilo da mi se stvore veliki plikovi koje bi morali rezati, već se samo koža zgulila. I naravno, ljiljanovo ulje me je spasilo.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1909
11.11.2012 19:11:33   
neki x
Meni stvarno nije jasno....

Niko vas i ne tjera da poslusate,a kamoli da koristite "stare bakine" savjete...

Nego trcite doktorima za svaku sitnicu,a posle na njih drvlje i kamenje...

Cuj ne bih ja to smjela i nije mi jasnouser posted image user posted image user posted image

Nedaj Boze da vase dijete dozivi ni najmanji udarac,ogrebotinu ili bilo sta,to je najbitnije,a hoce li mu biti na glavi puter zbog cvoruge,hljeb zbog automatskog zaustavljanja krvi,ili brasno ne znam ni ja zbog cega...to je najmanje bitno...

user posted image

< Poruku je uredio neki x -- 11.11.2012 19:13:20 >

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1910
11.11.2012 19:18:52   
Halimaa

Potpisujem! uvijek su mi bile čudne te stvari :) Puter u nos kažu- nikad nam nije pomogao, samo bi umekšao kožu kao krema. :) Nisam protiv prirode ali brate ne treba se plašiti ni medicine kao da smo iz kamenog doba user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1911
11.11.2012 19:24:42   
R&T@

IZVORNA PORUKA: neki x

Niko vas i ne tjera da poslusate,a kamoli da koristite "stare bakine" savjete...

Cuj ne bih ja to smjela i nije mi jasnouser posted image user posted image user posted image

Nedaj Boze da vase dijete dozivi ni najmanji udarac,ogrebotinu ili bilo sta,to je najbitnije,a hoce li mu biti na glavi puter zbog cvoruge,hljeb zbog automatskog zaustavljanja krvi,ili brasno ne znam ni ja zbog cega...to je najmanje bitno...

user posted image

Sto se ti upaliuser posted image

Kako nije bitno sta cu koristitiuser posted image
Zelim djetetu pomoci, a ne odmoci...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 1912
11.11.2012 19:33:40   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Halimaa

Potpisujem! uvijek su mi bile čudne te stvari :) Puter u nos kažu- nikad nam nije pomogao, samo bi umekšao kožu kao krema. :) Nisam protiv prirode ali brate ne treba se plašiti ni medicine kao da smo iz kamenog doba user posted image

Ne potisujem user posted image user posted image

Moj brat je zamalo izgubio zivot sa 3 godine, jer dr nisu znali sta mu je. Dijete nije jelo, pilo, povracalo je konstantno, smalaksalo. Odjednom. Taj dan je pao sa kreveta. Lezao u bolnici sa mamom nekoliko dana. Otpustili ih kuci u nadi da ce nakon terapije biti bolje. Nije bilo bolje. Istinito, moj rodjeni brat. Sta se desava. Stara nana iz komsiluka kaze mojoj mami, dijete je smasilo vrat ( tako se kaze kod nas ) odveli dijete kod jedne starije zene, znam da mu je dizala vrat, nemojte pitati kako jer sam i ja bila mala 9-10 godina. Tri puta tako dijete doslo sebi.Moj brat danas ziv i zdrav. Dr nisu znali sta je sa njim.

Sta je sa problemom kada se razvije pupak user posted image Tada stare nane uzmu soljicu i zavijaju, pomogne odlicno. U takvim situacijama covjek je u stanju probati sve, stto je provjereno i sto nece sigurno skoditi, posebno za svoje dijete.

I nismo iz kamenog doba, za sebe znam sigurno user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 11.11.2012 19:44:42 >

(odgovor članu Halimaa)
Neposredna veza do poruke: 1913
11.11.2012 19:47:55   
škorpija
pa dobro i mojoj seki su namještali želudac,salijevali stravu i šta ja znam, ne znam je li pomoglo, odmoglo nije, kakave veze to ima,

ali me baš nerviraju provjereni recepti za koje samo treba upotrijebiti zdrav razum da skontaš da tu nema ništa aman-zaman i da se mora baš to koristiti u tu svrhu,

nervira me što će jednu mladu majku zbuniti da eto ako nema putera u kući, dijete će ostati s čvorugom na glavi, umjesto da se da savjet da se stvai bilo šta hladno na otok i da će on splasnuti, jel se razumijemo sad na šta mislim, ne kažem da vaši savjeti nisu ok, ali nije to sad birilać, (što bi rekla mama almauser posted image )

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1914
11.11.2012 19:56:56   
Medić*
Razumijemo se. Ja vise vjerujem dr ali eto desi se nekada da je covjek jednostavno sprijecen iz raznoraznih raloga otici iste sekunde dr, onda mora pribjeci onome cemu zna provjereno, bio puter, hladne obloge. Nama se tako desilo, krv zaustivili ali cim se dijete smirilo, muz stigao otisli dr na ciscenje i previjanje, jednom na sivenje.

U stravu zasigurno ne vjerujem user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 11.11.2012 19:57:27 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1915
11.11.2012 23:31:19   
neki x

IZVORNA PORUKA: neki x

user posted image

Sto se ti upaliuser posted image

Kako nije bitno sta cu koristitiuser posted image
Zelim djetetu pomoci, a ne odmoci...

user posted image user posted image user posted image Ma veze nemamuser posted image user posted image user posted image

Eto kako cu odmoci djetetu,ako mu stavim komadic hljeba,da mu zaustavim krvarenje???

I ja sigurno zelim odmoci svom djetetu.....user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio neki x -- 11.11.2012 23:32:00 >

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1916
11.11.2012 23:34:41   
M kao Mama

pa dobro i mojoj seki su namještali želudac,salijevali stravu i šta ja znam, ne znam je li pomoglo, odmoglo nije, kakave veze to ima,

ali me baš nerviraju provjereni recepti za koje samo treba upotrijebiti zdrav razum da skontaš da tu nema ništa aman-zaman i da se mora baš to koristiti u tu svrhu,

nervira me što će jednu mladu majku zbuniti da eto ako nema putera u kući, dijete će ostati s čvorugom na glavi, umjesto da se da savjet da se stvai bilo šta hladno na otok i da će on splasnuti, jel se razumijemo sad na šta mislim, ne kažem da vaši savjeti nisu ok, ali nije to sad birilać, (što bi rekla mama almauser posted image )

pa, đe mene nađe da citiraš, hahaha

a jedna naša zajednička frenica iz sudskih klupa, je umjesto mesa zaleđenog, n masnicu prislonila karabatak, hahaaa

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1917
12.11.2012 0:00:27   
saritaa

user posted image

evo kako sam cula za brasno, od poznanika sin pre par godina zapalio se skroz dok je nesto radio oko auta, isao u Italiju ne lijecenje i presadjivanje koze, i dr. njegovim roditeljima rekli da su ga posuli brasnom stanje sa kozom bi bilo puno bolje, otad ja isprobala par puta na sebi i jednom na djetetu, eh sad to nisu bile Bog zna kakve opekotine,a li nije bilo ni plikova.

a vezano za hljeb mislim da je fazon u tome sto se hljeb nece zalijepiti za ranu,a zaustavit ce krv user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1918
12.11.2012 0:05:55   
saritaa

pa valjda svak ziv zna da se na cvorugu stavlja hladna obloga, ali brate ako imas putera pa valja i to pokusati,a moja svekrva pritisne nozem i meni to malo smijesno jer mora biti noz, jok kasika ili sta drugo user posted image ali bgm. ja u strahu pustim da koji put i nozem pritisne user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1919
12.11.2012 0:07:16   
vjestica

neki od tih "provjerenih" recepata imaju više štete nego koriti ili privremeno pomognu, pa naprave još više štete -npp čuvarkuća u uho, ulje i so na opekotinu (bilo šta što je masno, ne smije na svježu opekotinu, ok ljiljanovo ulje kasniej)
i da , i men nerviraju ti savjeti, pogotovo kad ti niko ne zna reći zašto i kako, nego samo -tako kažu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1920
12.11.2012 0:08:55   
neki x
Aman,zamanuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1921
12.11.2012 0:11:54   
hanabanana
U vrijeme svog izbejglištva radila sam u restoranu kao pomoćni radnik.
Imali smo dva roštilja, uvijek je radio desni, nikad lijevi.
Ja se jedan dan nagnem svom težinom, dlanom na lijevi, i čujem kako cvrći meso, moje - vlastito, s dlana.
Nestalo plina na desnom i upalili lijevi roštilj.
Do mene stajao stari kuhar, ja od šoka i boli zanijemila, a on mi ruku svu posuo solju. Mislim da je kilogram istresao.
Gledala sam ga ko svjetsko čudo i pitala se jel normalan.
Nije mi ni ožiljak ostao, nisam morala ni ljiljanovo ulje poslije stavljati.
Tako da u sol vjerujem.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1922
12.11.2012 0:13:41   
teacher75
a ja znam da kod opekotina pomaze secer, kadgod sam se opekla umocila sam prst (ili doticni dio tijela) u secer i proslo je jako brzo

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1923
12.11.2012 0:14:02   
neki x

IZVORNA PORUKA: hanabanana

U vrijeme svog izbejglištva radila sam u restoranu kao pomoćni radnik.
Imali smo dva roštilja, uvijek je radio desni, nikad lijevi.
Ja se jedan dan nagnem svom težinom, dlanom na lijevi, i čujem kako cvrći meso, moje - vlastito, s dlana.
Nestalo plina na desnom i upalili lijevi roštilj.
Do mene stajao stari kuhar, ja od šoka i boli zanijemila, a on mi ruku svu posuo solju. Mislim da je kilogram istresao.
Gledala sam ga ko svjetsko čudo i pitala se jel normalan.
Nije mi ni ožiljak ostao, nisam morala ni ljiljanovo ulje poslije stavljati.
Tako da u sol vjerujem.

Eh i ja ovako u hljeb...
Pisem samo iz iskustva...A ne govorim-tako kazu...

Neposredna veza do poruke: 1924
12.11.2012 0:15:00   
vjestica
nije so sporna, nego ulje
ulje ima visok toplotni kapacitet i provodjivost, pa zadržava toplotu i produbljuje opekotinu
navela sma so i ulje, zato što tako ide taj recept
ljiljanovo ulje kasnije, kad je zarasla opekotina, da ne ostane ožiljak, ok

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Auto-karavan ili limuzina?
kaktuscic

Koja vrsta auta je bolja za cetvoroclanu porodicu?

Karavan (72%)

Limuzina (28%)

Broj svih glasova: 225

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *