Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 21.11.2012 9:38:39
lepetetka
možeš ga malo u kupatilo odvesti, napuni kadu vrele vode da se stvori para i neka malo udiše da samo razvodnjavaš slinice, ili naspi u lavor možeš i kamilicu, neka se malo nadnese nad lavor a možeš mu glavicu pokriti peškirom preko da ipak ima koncentracija pare... naveče ovaj luk, špricaj to što špricaš i u nos i u grlo.. samo neka sekret izlazi.. ljubim vas puno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 21.11.2012 10:17:08
malenaa
njemu su 3ipo godine, uzela sam sad neko lizalo za upalu zdrijela, malo samo hoce, propolis sprej i za grlo i za nos ... sad sam potopila bijeli luk u med pa cu mu i to dati . nisam cula za pastile?? ali on odbija ,pljuje,povraca sve sto mu je ljuto zato mi je bolja solucija sprej pa zalije cajem. i ja se bojim necega podmuklog jer nema temp... ali cekat cu do sutra da videim nalaz brisa, pa ionako trebam s njim na kontrolu i crp vaditi. ako doc nije cula nista na plucima jel moguce da ipak mogu biti pluca?
skvo- imam inhalator, hocu li mu samo fizioloskom ili da dodam nesto???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 21.11.2012 11:36:09
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: malenaa
njemu su 3ipo godine, uzela sam sad neko lizalo za upalu zdrijela, malo samo hoce, propolis sprej i za grlo i za nos ... sad sam potopila bijeli luk u med pa cu mu i to dati . nisam cula za pastile?? ali on odbija ,pljuje,povraca sve sto mu je ljuto zato mi je bolja solucija sprej pa zalije cajem. i ja se bojim necega podmuklog jer nema temp... ali cekat cu do sutra da videim nalaz brisa, pa ionako trebam s njim na kontrolu i crp vaditi. ako doc nije cula nista na plucima jel moguce da ipak mogu biti pluca?
skvo- imam inhalator, hocu li mu samo fizioloskom ili da dodam nesto???
Mozes samo fizioloskom, slobodno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.11.2012 11:26:31
minie
IZVORNA PORUKA: teacher75
a ja znam da kod opekotina pomaze secer, kadgod sam se opekla umocila sam prst (ili doticni dio tijela) u secer i proslo je jako brzo
Moj maleni se nedavno opekao na staklo kamina, i to poprilicno, ja sam mu odmah stavila rukicu pod mlaz hladne vode i stavila puno secera, i kasnije mu umocila rukicu u kiselo mlijeko, toga sam se sjetila. A kazu da je najbolji lijek za opekotine kiselo mlijeko + kukuruzno brasno. Stvorio mu se veliki plik koji smo mazali jekodermom i ljiljanovim uljem i sam mu je pukao i ogulio se, eno hB nova kozica postala bez oziljka. Nisam ga vodila doktoru jer bi mu oni samo rasjekli taj plik i vise bgi ga boljelo. Taj isti dan je vec puzao i nije ga rukica boljela, bila mu je zamotana (sterilna gaza i zavoj)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 14:49:38
Bebica11
drage zenice
mojoj curi je sad god dana i pojavio joj se soor u ustima i vodila sam je dr kaze ima i na krajnicima, i da joj dam boraks na dudu od flasice(posto ne cucla cuclu) da popije malo da joj se skine
sta bih trebala davati od hrane, osim jogurta, imate li kakav savjet a sta izbjegavati da nam to sto prije prodje???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 14:58:19
mala_sa
Bebice ja ti stavrno nemam nikakv savjet oko soor-a; mi to hB nismo imali; al reko da te napomenem da postavis pitanje i na temi Problemi sa dojenjem. da se baja sto prije rijesite
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 19:59:05
Halimaa
Drage mame, ja čitam ove postove, pune panike, brige, u biti oko stvari sasvim normalnih za dijete... ne shvatam vaše ponašanje ili mi se čini da neke od nas žive ispod staklenog zvona, pa ne vide šta se sve događa okolo, mnogo lošije i gore, bolesti, smrti, svakakva iskušenja... Razumijem, i sama crknem od brige radi kašlja i temperature, takve smo sve, ali treba nekad malo pogledati oko sebe i shvatiti da postoje mnogo gore, neizlječive, smrtonosne, misteriozne bolesti, ne dao Bog, poremećaji, dijagnoze i ljudi se opet bore. A vi kukate radi sora. kAD vidim sve te silne plačljive, ne znam bil se smijala ili plakala. Da li stvarno ne poznajete ni jednu majku koja trpi mnogo gore stvari, niste nikad prošli kroz bolnicu, ne pratite vjesti ili apele za pomoć....Samo želim malo podići svijest. Sebi i vama. Nadam se da neće biti pogrešno shvaćeno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 20:27:07
Galicia
Halima, svidja mi se sto si napisala. Cesto puta sam htjela nesto reci, ali se predomislim. Nisam hladnokrvna, ali neke majke su placljive i kraljice drama, to je nenormalno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 20:42:55
Bebica11
NEISKUSNA sam, prvo dijete pa trazim savjet, da i prirodnim putem pomognem svom djetetu, ako je moj post pogresan na ovoj temi molim Hanady i druge moderatore da ga izbrisu
A isto tako molim moderatore da skrenu paznju clanovima na ismijavanje tudjih problema ma koliko sitni izgledali ne bih ulazila u rasprave, vjerujem da iste clanice imaju puno vece probleme od mog pa eto ne znaju bil plakale il se smijale na "problem sora" pa da im ne dirnem u hal, il da im ne bude tesko, molim dragog Boga da im olaksa ako imaju neki od ovih ozbiljnih problema koje su navele
Iman, malasa
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 20:54:35
Hanady RR
Bebice upućena si na pravu temu i tamo si se i javila...
Na ovoj temi ne mogu brisati postove o tome će nadležni moderator donijeti odluku al da jesam nadležna ja bih imala svoj stav koji bih post izbrisala
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 20:57:06
Medić*
Bebica samo ti pitaj, post ti je na pravom mjestu. Ignorisi ono sto ti smeta.
Evo cure ti rekose sta je kod sora dobro. Nama su nistatin kapi pomagale, Gencijana mast cini mise da je za to, pitaj u apoteci. Prokuhana voda i malo sode bikarbone, umocis gazu i obavijes oko presta i tako polako ocistis djetetu, vise puta na dan. Svaki put trebas novo praviti. Nije to nista strasno, vecina djecice to dobije :)
< Poruku je uredio medic slatki -- 29.11.2012 20:58:22 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 21:24:26
Halimaa
Znala sam da će biti pogrešno protumačeno. Kakvo ismijavanje, pa sve smo majke, i ja sam znala plakati zbog sitnice na mom djetetu. Ali kako imam blisku rodbinu koja radi na mjestima gdje je lahko vidjeti tuđu nevolju, znam za mnoge nevolje roditelja kojima je temperatura i sline mačji kašalj. Znači, ne morate stavljati ovako nešto kad vam treba pomoć oko prehlade.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 29.11.2012 22:11:38
mama75
bebice nama je nistatin pomogao; to su kapi koje dijete može i gutati. Iskreno, ja bih ti savjetovala da prvo probas sa Nistatin kapima pa ako ne pomognu onda borax. Znam da svi mi slusamo sta nam dr kaze, ali eto, pokusaj mozda prvo 2-3 dana sa Nistatinom. Ovo kazem jer ja licno ne bih djetetu nikada borax čak ni lokalno primjenila, a kamoli oralno. A za ove komentare ne brini; samo ti pitaj. Naravno da smo svjesni da ima puno gorih problema od nasih trenutnih, ali kako kazu: svakom je njegova muka najgora. Osim toga, traziti savjet nije grijeh. Neko je manje osjetljiv, neko vise. Ja npr dijete ne vodim doktoru sem ako nije bas bas bolesno ili temp traje duze od 6 dana. Mnogi me zbog toga cudno gledaju, ali to je moja odluka. Ali isto tako razumijem majke koje odmah idu doktoru.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 10:43:33
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Bebica11
drage zenice
mojoj curi je sad god dana i pojavio joj se soor u ustima i vodila sam je dr kaze ima i na krajnicima, i da joj dam boraks na dudu od flasice(posto ne cucla cuclu) da popije malo da joj se skine
sta bih trebala davati od hrane, osim jogurta, imate li kakav savjet a sta izbjegavati da nam to sto prije prodje???
Nistatin kapi su dovoljne. Najbolje da ti to uradi neka medicinska sestra. Ako dojiš, moraš i ti tretirati bradavice, i to kod svakog podoja. Soor zna biti vrlo bolan ako se ne tretira odmah. Moja H. je imala, ali je problem riješen za dan, patronažna koja nam je dolazila je u jednom potezu skinula sve, i više se nije nikada pojavio.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 10:48:35
Lady26
IZVORNA PORUKA: Bebica11
NEISKUSNA sam, prvo dijete pa trazim savjet, da i prirodnim putem pomognem svom djetetu, ako je moj post pogresan na ovoj temi molim Hanady i druge moderatore da ga izbrisu
A isto tako molim moderatore da skrenu paznju clanovima na ismijavanje tudjih problema ma koliko sitni izgledali ne bih ulazila u rasprave, vjerujem da iste clanice imaju puno vece probleme od mog pa eto ne znaju bil plakale il se smijale na "problem sora" pa da im ne dirnem u hal, il da im ne bude tesko, molim dragog Boga da im olaksa ako imaju neki od ovih ozbiljnih problema koje su navele
Iman, malasa
Ma kakvo brisanje posta ne budi smijesna.... Svako se brine za svoje dijete i zbog najmanje sitnice, no skiriki....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:00:14
ninuska
Stvarno vas ne razumijem. Zena je pitala za savjet ako imate isiti recite a ako ne cemu cudjenje. Znaci, obzirom da nije nista smrtonosno, hB, ne treba ni pitati. Treba dijete pustiti da se pati 10 dana, a problem moze biti rijesen za dva dana . Tuzno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:03:28
Bebica11
jutros smo vadile briseve, bice u srijedu nalaz
jucer sam dosta s boraksom skinula, al ima jos, jedino mi je frks za te krajnike( da neko ozbiljno ne shvati nije da sad umirem radi toga al nemam ideje kako skinuti ) a nistatin kapi su nam propisali al su "deficitarne" u 3 apoteke ih nema
jel neko davao malom djetetu lgg kupovni jogurt dukatov??? kupila sam i ja da pijem, ne dajem joj hljeba ni slatka, malo me grize savjest jer je ovih dana nana pocesto dolazila i davala joj monte il red kinder cokolade, jer N je pocela tek jesti s 9-10mj pa sad se svi zadaju oko mene da je hrane
i nisam znala da trebam mazati bradavice prije svakog podoja, ja sam to 2-3puta na dan, al sad cu cesce, i tesko mi je da ih susim jer N odmah trci da sisa, jedino ovako kad spava