|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
12.11.2012 14:19:05   
Lejla Ka
Nikad nisam znala ovo za ulje i opekotine. Ja čim se malo spržim mećem ljiljanovo ulje, i to natopim vatu i priljepim na opekotinu. Jest da boli neko vrijeme nakon toga, ali poslije mi ne ostane ništa. Kod manjih opekotina bukvalno za par minuta nestane. Eh, sad ovo što vještica kaže, da je bila kakva gora situacija možda bi se to pogoršanje drastično primjetilo pa bih ga vidjela. Ovako se ja zaklinjem u ljiljanovo na opekotinu.

I šta bi na kraju, šta interventno na opekotinu većih/dubljih razmjera?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1926
12.11.2012 14:26:04   
vjestica
rizikujem da ispadne reklama, ako jest, nek moderatori brišu
http://www.burnaid.com/
na nagovor sestre kupim taj gel da imam u kući (po njenoj stručnoj procjeni, nešto najefikasnije i može odmah na ranu, bolje i do vazelinske gaze, kojom se standardno previjaju opekotine)
i nedavno sam ga imala priliku isprobati na vlastitoj koži i uvjeriti se u učinkovitost
s obzirom da sam imala opekotine 2 stepena koju sam odmah namazala tim gelom (a kasnije i previjala kompresama sa tim gelom) - bolovi su prestali već isti dan, plikovi su sami ispuhali, da nije bilo potrebe da se buše, ni skidaju i za manje od 7 dana sam već prešla na jomelop E da mi ne ostanu ožiljci
opržila sam butinu cijelom dužinom ključalom vodom

< Poruku je uredio vjestica -- 12.11.2012 14:27:06 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1927
12.11.2012 14:31:31   
Lejla Ka
I sad reci da si ga dobila iz USA pa ću ti doć da mi malo nacjediš u teglicu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1928
12.11.2012 14:32:38   
vjestica
ne, ima ga nabaviti kod nas u većini apoteka
kod moje sestre ima sigurno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1929
12.11.2012 14:38:01   
Lejla Ka
Kupujem kad pođem kući.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1930
17.11.2012 21:34:55   
niki83
Nije u pitanje dijete ali jeste mm, nadam se da ce mi neko odgovoriti ubrzo..
Mm ima ospice, danas je treci dan kako izbijaju i peti dan temperature, on izgleda uzasno, bolesnik je pravi, danas smo ponovo isli kod dr. i rekli nam da se strpimouser posted image nista vise, a strasno je, danas temperatura nikako ne spada, propisali su mi analgin, i dala sam mu u 1 tabletu u 18h, jer je temp.bila 39, pa nista, i opet u 20h drugu tabletu, ali spala je samo na 38 stepeni. Smijem li mu ponovo dati paracetamol i kad? Za koliko, koliki razmak da napravimo? I smije li uz sve to da popije i lexilium da se malo smiri, nocima spavao nije, ludimo vise user posted image

N&N

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1931
17.11.2012 21:40:24   
Malenaoduvijek
Niki bas mi je zao..

Leksilijum smije .ja uopste ne znam koji je sastojak u analginu jertga izbjegavam.

Mozda ti se neko javi,iako ja mislim da nema paracetamola u njemu pa mmwmze nakon 2sata

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1932
17.11.2012 21:48:13   
DM
Niki-imate li flonidan ili lostop? To smije popiti(doc je mojim dječacima davao) da ga manje svrbi

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1933
17.11.2012 21:50:41   
bananica
pa veliki je on momakuser posted image brzo ce to proci

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1934
17.11.2012 21:50:59   
mama75

IZVORNA PORUKA: niki83

Mm ima ospice, danas je treci dan kako izbijaju i peti dan temperature, on izgleda uzasno, bolesnik je pravi, danas smo ponovo isli kod dr. i rekli nam da se strpimouser posted image nista vise, a strasno je, danas temperatura nikako ne spada, propisali su mi analgin, i dala sam mu u 1 tabletu u 18h, jer je temp.bila 39, pa nista, i opet u 20h drugu tabletu, ali spala je samo na 38 stepeni. Smijem li mu ponovo dati paracetamol i kad? Za koliko, koliki razmak da napravimo? I smije li uz sve to da popije i lexilium da se malo smiri, nocima spavao nije, ludimo vise user posted image

Smije popiti paracetamol, jer u analginu nema paracetamola. Ali ako je temp visoka, najbolje je ako imas Dalsy sirup od djeteta neka to popije, veliku kasiku. Sta inace pije kada ima temp, sta mu najbolje pomogne?
Lexilium smije, ali licno izbjegavam te vrste lijekova, pa se zato pitam je li mu bas neophodan?
I da, ako ga svrbi neka popije Flonidan - imas tablete za odrasle, a isto moze i sirup djeciji ako ga vec imate u kuci.
Sretno!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1935
17.11.2012 21:52:11   
bananica

IZVORNA PORUKA: mama75

Smije popiti paracetamol, jer u analginu nema paracetamola. Ali ako je temp visoka, najbolje je ako imas Dalsy sirup od djeteta neka to popije, veliku kasiku. Sta inace pije kada ima temp, sta mu najbolje pomogne?
Lexilium smije, ali licno izbjegavam te vrste lijekova, pa se zato pitam je li mu bas neophodan?
I da, ako ga svrbi neka popije Flonidan - imas tablete za odrasle, a isto moze i sirup djeciji ako ga vec imate u kuci.
Sretno!

i da dodam, voltaren cepice, naravno za odrasle

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1936
17.11.2012 22:17:14   
hanabanana
Smije uzeti voltaren čepiće za odrasle.
Ali ja bih ga odvela u hitnu.
Ne znam odakle ste, ali znam da se vodene ospice kod odraslih koji imaju preko 25 godina, često liječe bolnici.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1937
17.11.2012 22:22:28   
niki83
Danas smo bili u hitnoj, jer ovo nama izgleda extremno, dr. onako sva smirena kaze to je tako, strpite se, sta pije, mi kazemo paracetamol, kaze nista to, evo njemu analgin, i kad je temp. porasla ja mu dam, i opet drugi, ali kazem vam nista..
Zlo mu je, idem traziti pomoc dalje, hvala vam na odgovorima..I ne kaze se uzalud bolje da odboluje dok je dijete! Ovo je grozno.

N&N

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1938
17.11.2012 22:23:39   
hanabanana
Idite na CUM. ( ako si u Sarajevu )

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1939
17.11.2012 22:28:46   
sabinos
ja sam bila cetvrta godina faksa kad sam ih bolovala i kupili u apoteci neku bijelu tecnost vjerovatno od cinka i time mazala i brzo mi je proslo

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1940
17.11.2012 22:31:52   
Medić*

Danas smo bili u hitnoj, jer ovo nama izgleda extremno, dr. onako sva smirena kaze to je tako, strpite se, sta pije, mi kazemo paracetamol, kaze nista to, evo njemu analgin, i kad je temp. porasla ja mu dam, i opet drugi, ali kazem vam nista..
Zlo mu je, idem traziti pomoc dalje, hvala vam na odgovorima..I ne kaze se uzalud bolje da odboluje dok je dijete! Ovo je grozno.

Niki, moj muz je pod temmperaturom par dana, nisu ospice, voltaren cepice uzmite za odrasle. Da sto prije prodje aBg.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1941
17.11.2012 22:38:28   
Dida79

Uputnicu i na infektivno idite..Mm je bolovao ospice isti takav je bio otisli smo na infektivno tamo su mu dali inekciju ne znam tacno koju jer davno je to bilo,on se je u roku od pola sata preznojio spala mu temperatura i ujutru su ga odmah pustili kuci

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1942
17.11.2012 22:45:16   
selebriti
Krema URIAGE. Umijeruje svrbež.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1943
21.11.2012 8:48:53   
malenaa
drage moje molim vas savjet.
malac mi je prije 10 dana popio zinat radi upale grla, nije imao temp ... evo sada vec dva dana ista stvar, upala grla ,ne moze da spava, kenka ,place, nema temp, ali se slabost na njemu vidi. nosic curi (zeleni sekret) , tesko prica.
jucer sam ga odvela na kontrolu, doc je vidjela naravno opet upalu grla, kaze antibiotik... nisam dala dok ne uradim bris. tako da jucer sam privatno otisla i uradila mu bris guse i nosa. pricekat cu rezultate4 pa onda antibiotik ako bude trebao jer ocigledno zinat nije djelovao na to sto je njemu.
e sad... kako da mu pomognem u ovih dan dva dok ne budu rezultati. stavljala sam obloge od meda i bibera, spricam mu propolis u nos, tantum verde u grlo... topli cajevi. nista narocito ne pomaze.
dajte neki savjet... recept
unaprijed hvala vam puno drage moje
kiss

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1944
21.11.2012 8:56:00   
Nedi
zinat inace djeluje na vecinu baja (pod predpostavkom da zelene sline znace neku baju u nosu). Koliko dugo ste ga pili? Zinat se pije 7 dana i ako ste dobili manju bocicu a pili 4xdnevno potrosili ste ga ranije i prestali sa terapijom (ovo ja iz iskustva odkud cu znati da ima veca i manja bocica? Valjda mi je u apoteci trebala ponuditi obe a ne dati malu i da ja onda moram kupiti jos jednu malu i platiti je). Nemam pametan savjet osim da sto cesce izvlacis sline da se nebi spustile na pluca, da pije punooo tečnosti, c vitamin, supice. Pravi mekanu hranu da ne boli kada guta.
user posted image

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 1945
21.11.2012 9:03:05   
mamabb
uz ovo što ti je nedi rekla med i limun, izgnječi češnu dvije bijelog luka i stavi u to kašiku meda, pusti da se razvodni da pusti luk sok i procijedi i daji mu. prirodni antibiotik. isto tako za otapanje šlajma samo staviš crveni luk, vjeruj mi razvodne se sline i samo ih onda izvlači. Biće to dobro.
Nemoj ga siliti da jede ako ne moe, nego to vie tečnosti. Skuhaj dobru supicu, mesnu s povrćem i ocjedi je i daj mu da pije.
Ovo sam sve probavala sa svojom djevočicom i djeluje.

< Poruku je uredio mamabb -- 21.11.2012 9:04:46 >

04.12.2008.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1946
21.11.2012 9:07:02   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: mamabb

uz ovo što ti je nedi rekla med i limun, izgnječi češnu dvije bijelog luka i stavi u to kašiku meda, pusti da se razvodni da pusti luk sok i procijedi i daji mu. prirodni antibiotik. isto tako za otapanje šlajma samo staviš crveni luk, vjeruj mi razvodne se sline i samo ih onda izvlači. Biće to dobro.
Nemoj ga siliti da jede ako ne moe, nego to vie tečnosti. Skuhaj dobru supicu, mesnu s povrćem i ocjedi je i daj mu da pije.
Ovo sam sve probavala sa svojom djevočicom i djeluje.

Ovo sam ja takodjer radila kada je malena sa 2,5 god imala pred-upalu pluca. Bijeli luk + med + limun. Uz to uvijek crni luk isjeckan na tanjiricu pored kreveta da u toku noci udisce (crni luk absorbira baje iz vazduha a uz to djeluje na prohodnost nosica).

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1947
21.11.2012 9:10:37   
mamabb
mm je skoro bio na nekom seminaru o zaštiti bilja ili tako nešto i kaže da je jedna profesorica na izlaganju spomenula kako je dobro da se tako crveni luk i bijeli rasporedi, oguljen i prepolovljen po prostorijama i da onda nema bojazni da će u toj prostoriji u vazduhu opstati virus i baja.
Samo da znate.

04.12.2008.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1948
21.11.2012 9:24:13   
malenaa
zinat je popio veliku flasicu, i to do zadnje kapi redovno.
tad nije ni bilo slinica i ovoliko da ga je mucilo ko sada. nece da jede to sam predpostavljala ali sad smo mukom pojeli ispasiranu bananu i meda... caj jedva hoce gutljaj :((
sad cu napraviti i to sto ste mi rekli...
hvala vam puno mile moje,
nisam do sada nikako ga vidjala ovakvog a nema temp, zato ne bih da alarmiram sa antibiotikom opet i glupostima dok ne probam prirodno.
hvala vam

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1949
21.11.2012 9:28:12   
Nedi
malena moj nije imao turu ni kahnuo a dobio je upali pluća. Ipak ti cim dobijes nalaz odmah dr da ga preslusauser posted image

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *