Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 8:59:25
mamalina_
Maleni mi povraca i ima proljev..znaci sve sto mu dam da zaustavim proljev povrati..nije danima jeo nista..ima li iko ikakav savjet sta dati a da ne povrati?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:01:07
mamalina_
Maleni mi povraca i ima proljev..i sve sto mu dam da zaustavim proljev on povrati..evo od jutros (manje od sat vremena) drugi put proljev,sinoc opet povratio...ima li iko ikakav savjet kako ovo zaustaviti ili ovo samo od sebe mora proci...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:04:36
Dida79
IZVORNA PORUKA: mamalina_
Maleni mi povraca i ima proljev..znaci sve sto mu dam da zaustavim proljev povrati..nije danima jeo nista..ima li iko ikakav savjet sta dati a da ne povrati?
Kazes danima to traje,pa jeste li isli dr ?
U takvim situacijama ne forsiram da jede previse i obavezno nakon povracanja ne nudimu hranu makar pola sata i nakon toga samo po malo.Npr kasikicu caja pa opet kroz par minuta i sve tako..
jesi li probala sa kolom i grisinijem jedan gutljaj kole i onda jedan grisini ne previse samo po malo da on uzme
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:11:24
Medić*
Ako danima traje najbolje da ste otisli dr.
Ne forsiraj ga da jede. Neka unosi tecnosti. Crni caj je dobar, mozes i sipak dati. Ali po malo, nista naglo odjednom, Mozes uzeti Prolife suspenziju ili Linex kapsule. To mogu uzeti djeca bilo koje dobi pa i dojenčad. To su zapravo regulatori crijevne mikroflore narušene uslijed proljeva i povraćanja. Bilo bi dobro to piti i dan-dva nakon proljeva da se uspostavi ravnoteža enzima nužnih za normalan rad probave.
Ne znam koliko je djecaku. Mozes mu iskuhati rizinu sluz, malo stapica neka gricka. Ali ako danima traje najbolje da odete ljekaru
< Poruku je uredio medic slatki -- 9.11.2012 9:12:27 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:31:44
Mjeseceva Pratilja
Ovo sto je Dida, medic slatki pisale i ja sam praktikovala. Moja kcerka je isto nedavno bila bolesna..samo nije povracala. Ja bih dijete doktoru odvela. Da bude sa srecom.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:33:55
lepetetka
Maleni mi povraca i ima proljev..i sve sto mu dam da zaustavim proljev on povrati..evo od jutros (manje od sat vremena) drugi put proljev,sinoc opet povratio...ima li iko ikakav savjet kako ovo zaustaviti ili ovo samo od sebe mora proci...
dušice draga šta vas je to zaredalo , evo žene su ti pisale, rižinu sluz, štapiće, čaj od šipka, a obavezno uzmi nešto za crijevnu floru nešto.. a ako je učestalo i odvedi ga doktoru... a tečnosti obavezno daji po malo da ne dehidrira, pošto je i proljev i povraćanje skupa.. ljubim i tebe i dječaka i da vas to što prije popusti
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:35:16
demented
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Ne forsiraj ga da jede. Neka unosi tecnosti. Crni caj je dobar, mozes i sipak dati. Ali po malo, nista naglo odjednom, Mozes uzeti Prolife suspenziju ili Linex kapsule. To mogu uzeti djeca bilo koje dobi pa i dojenčad. To su zapravo regulatori crijevne mikroflore narušene uslijed proljeva i povraćanja. Bilo bi dobro to piti i dan-dva nakon proljeva da se uspostavi ravnoteža enzima nužnih za normalan rad probave.
Ne znam koliko je djecaku. Mozes mu iskuhati rizinu sluz, malo stapica neka gricka. Ali ako danima traje najbolje da odete ljekaru
i obavezno moras davati nesto za rehidraciju, mi smo uzimali orosal. dajes svakih 5-10 minuta po jednu kasicicu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:38:05
mamalina_
ma vodila sam ga dr..i sve su mi rekli sta da jede i dali eneterofuril i rehidromix..ali sta unese odmah povrati...a sad i proljev :(..joj vise.. hvala vam mile moje na savjetima
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:38:25
ladyblue RR
ne mora samo od sebe proći. ima virus i moraš paziti da ne dehidrira. ja se ne bih igrala i otišla bih dokrotu jer povraćanje zna biti pravo opasno. djeca mogu dehidrirati bukvalno za sat vremena. ovo ti pišem iz iskustva.
čaj od šipka na kašičicu, svakih 5 min. od hrane ništa osim riže kuhane, može je samo malo posoliti i neka bude onako kašasta sa onom sluzi. može i grisini.
opet ti ponavljam, pazi na dehidraciju.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:38:46
Medić*
IZVORNA PORUKA: demented
IZVORNA PORUKA: medic slatki
i obavezno moras davati nesto za rehidraciju, mi smo uzimali orosal. dajes svakih 5-10 minuta po jednu kasicicu
Da, cini mi se da je neko stavio i recept kako domaci napraviti ako se nema u kuci. Na litru vode prokuhane ide jedna cajna kasikica soli i neznam tacno kolio kasikica secera, sjecam se da je neko pisao.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:40:37
ladyblue RR
ma vodila sam ga dr..i sve su mi rekli sta da jede i dali eneterofuril i rehidromix..ali sta unese odmah povrati...a sad i proljev :(..joj vise.. hvala vam mile moje na savjetima
proljev nije zeznut kao povraćanje i sporije se dehidrira od proljeva.
enterofuril ti nema nikakvog efekta dok god povraća. ove otopine za dehidraciju su ok. možeš kupiti i ORS 200 (čini mi se da se tako zove) onaj Hipp-ov sok za rehidraciju.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:42:44
Halimaa
Linex baby ili Prolife, može i dvaput dnevno pošto je jak proljev, to bi trebalo da zaustavi. Enterofuril sirup je za proljev, ja bi to odma uključila, neće mu ništa biti gore. I doktoru, naravno. Moj je tako na moru dobio proljev i povraćanje nakon što je pojeo ćevape, ja sam mu dala dva linexa taj dan i naveče prolife - ništa drugo nisam imala. Čaj od šipka i brusnice, ja zasladim malo. Od hrane, riža, banane, supa, plazma keks sama...ali tek nakon što se stomačić smiri. Ako je izgubio apetit daj mu Pikovit.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 9:59:05
talisman
Ja u slucajevima povracanja mojima kuham caj od kore od Nara. Uvjek imam kuci osusenu koru i mojima nakon par kasicica smiri zeludac i sprijeci povracanje. Cula da je dobro davati i Colu , ali moje nece gazirano pa nisam to ni probala.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 12:36:43
mamalina_
dajem mu onu tecnost da ne dehidrira..sta god da pojede,znaci male kolicine rize iskuhane,suhi makaroni,dvopek..super bude ali navece kad krene spavati povrati to sve..juce je eto samo jednom,navece,danas jos nije nikako..caj od sipka napravila popio gutljaj strese se i ne svidja mu se i samo povrati..tako da...ma da je samo proljev lako je al ovo povracanje me ubi..od jutros nista nie htio..i bolje da je gladan nego da povrati...ako ne saniram ovo danas opet cu ga voditi dr..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 12:44:24
EEDITH
molim vas za pomoć,malena mi je imala neke grozne i gnojne bubuljice po stomačiću,bili kod dr,infekcija-prati rastvorom hipermangana i mazati geramicinom.sada je to hB skoro prošlo,mislim nema više tih čirića ,ali na jednom mjestu su bila 2-3 jedan blizu drugoga i kada sam je sinoć kupala osjetim ispod kože kao neke čvoriće,ma neznam ni kako da objasnim,kao klikerčići.help,danas ponovo idemo dr,ali bi bila zahvalna i za još neko iskustvo,ako ima
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 12:59:55
škorpija
IZVORNA PORUKA: eldinky
molim vas za pomoć,malena mi je imala neke grozne i gnojne bubuljice po stomačiću,bili kod dr,infekcija-prati rastvorom hipermangana i mazati geramicinom.sada je to hB skoro prošlo,mislim nema više tih čirića ,ali na jednom mjestu su bila 2-3 jedan blizu drugoga i kada sam je sinoć kupala osjetim ispod kože kao neke čvoriće,ma neznam ni kako da objasnim,kao klikerčići.help,danas ponovo idemo dr,ali bi bila zahvalna i za još neko iskustvo,ako ima
nažalost nemam ideju šta bi to moglo biti, kolika je bebica, a jel malenu vodiš kod pedijatra ili dermatologa
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 13:16:47
EEDITH
IZVORNA PORUKA: škorpija
nažalost nemam ideju šta bi to moglo biti, kolika je bebica, a jel malenu vodiš kod pedijatra ili dermatologa
bebica i nije baš skroz bebica ima 2 god.bili smo kod pedijatra,ali danas tražimo uputnicu za dermatologa,ako neko ima iskustva sa nekim dobrim dermatologom ,javite.hvata me panika,a imamo termin tek u 16h
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 13:18:24
Super Beba
Uradite bris na stafilokoku...Ako imaš negdje zbaviti biljku ranjenik (ali ne znam da li ga ima u ovo doba godine), pokušaj staviti malo njega na te čvoriće, da izbaci gnoj... Možeš stavljati i rivanola..ali nemoj ništa na svoju ruku dok ne vidiš briseve... Ako je stafilokok - nama je za kožu pomogla tobrex mast...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.11.2012 13:20:12
demented
mi smo imali jedan takav "klikercic" prije par mjeseci, nije bilo crvenila samo sam ga ja osjetila pod rukom. Kada smo otisli pedijatrici rekla je da je mozda cir u pitanju i poslala nas na hirurgiju gdje nam je receno da ga pratimo. Poslije par dana je nestao sam od sebe. Mislim da je bitno da nema crvenila i da boja koze nije promjenjena sto znaci da nema upale. U svakom slucaju obavezno idi doktoru da pogledaju.