|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
29.8.2012 14:55:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

Drage moje,treba mi strucan savjet,tj,ako je neka cula savjet od doktora kad je alergijski kasalj u pitanju.Naime,mojima je naisao period tog alergijskog kaslja,i ja,po savjetu saudijskih doktora dajem curekotovo ulje i med,sto im dosta pomaze,no dobih i ovdje savjet da skuham caj od lista dunje.Taj savjet je moja sveki cula od neke zene,a toj zeni je opet neki travar rekao da nema nista bolje.Eh,kako je alergijski kasalj,ne bih da izazovem neku novu alergiju,ne daj Boze,pa me zanima zna li neka od vas sta kazu doktori po ovom pitanju.Hvala najljepsa.

čaj od lista dunje nije loš...za piti...samo on može valjati kod brohitisa al se pomješa sa jagorčevinom suhom cvijet...
stim da zanš zasigurno da ti dijeca nisu alergična na to...
dunja nije largen al je bilja...i kamilica može nekome biše odmoći nego pomoći....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1776
29.8.2012 15:04:58   
jasmin
To je problem,prvi put se srecemo s listom dunje i zato me zanima smijemo li probati.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1777
6.9.2012 12:48:04   
Alma_27
sinu (10mj) se zacrvenila guza zbog nekog cudnog proljeva.

kao da je opecena. i sad, ja nemam pri ruci nista sto sam inace koristila kad se malo zacrveni guza. gledam i imam samo fenistil gel koji se, izmadju ostalog, koristi i za opekotine. smije li se fenistil gel koristiti i za ovo user posted image

ja sam mu sad samo obukla pamucne gacice i ostavila guzu da se provjetri

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1778
6.9.2012 12:50:01   
chuci
ja ne bih fenistil da ga ne ''ujede''. mislim da se ona ne smije stavljati ako ima i malo razderane kože, npr na ogrebotinu. ja ne bih. bolje namaži maslinovim uljem, imaš li toga?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1779
6.9.2012 12:51:47   
koka i po
sta je najbolje i sta trenutno zaustavlja proliv mimo lijekova?(njih dajem)

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1780
6.9.2012 12:53:59   
veeseelaa
ne znam koliko dijete ima, al ako je odraslije pomiješati kašikicu kafe i kašikicu šećera i pojesti 

< Poruku je uredio veeseelaa -- 6.9.2012 12:54:23 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1781
6.9.2012 12:54:47   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: koka i po

Enterofuril najbrže....ali nema toga što će trenutno u roku odmah zaustaviti.

Neposredna veza do poruke: 1782
6.9.2012 12:56:59   
mama75

Isto kao kod povracanja, bitno je da stomak profunkcionise. Dakle: coca-cola, mineralna voda gazirana i negazirana, linex ili nesto slicno, caj od sipka, banana, suhi kex, nemasna hrana, riza, jabuka pecena... Meni je jedna dr objasnila da kod proliva i povracanja slabo pomazu lijekovi, da se sve mora hranom i tekucinom postici.

Neposredna veza do poruke: 1783
6.9.2012 13:01:25   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: chuci

ja ne bih fenistil da ga ne ''ujede''. mislim da se ona ne smije stavljati ako ima i malo razderane kože, npr na ogrebotinu. ja ne bih. bolje namaži maslinovim uljem, imaš li toga?

imam maslinovo. reci cu muzu da nadje i zambakovo ulje kad krene s posla. ne znam ima li zambakovog ulja u apotekama user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1784
6.9.2012 13:02:24   
koka i po
rijec je o mom I.ima 13 god.
dajem enterofuril.linex,orosal.
sa kolom smo probali nista ne pomaze.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1785
6.9.2012 13:03:04   
malena sharena
Meni je mama kao djevojcici davala kasicicu kafe pomijesanu sa malo jabukovog sirceta (tek toliko da se moze popiti). Stvarno djeluje, sin ti je veliki, mislim da mozes probati s ovim, slobodno malo vise kafe stavi.

< Poruku je uredio malena sharena -- 6.9.2012 13:04:24 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1786
6.9.2012 13:09:23   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Alma_27

imam maslinovo. reci cu muzu da nadje i zambakovo ulje kad krene s posla. ne znam ima li zambakovog ulja u apotekama user posted image

Dječija krema sa zinkom.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1787
6.9.2012 13:10:29   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Alma_27

sinu (10mj) se zacrvenila guza zbog nekog cudnog proljeva.

kao da je opecena. i sad, ja nemam pri ruci nista sto sam inace koristila kad se malo zacrveni guza. gledam i imam samo fenistil gel koji se, izmadju ostalog, koristi i za opekotine. smije li se fenistil gel koristiti i za ovo user posted image

ja sam mu sad samo obukla pamucne gacice i ostavila guzu da se provjetri

jekoderm ili nevenova krema

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1788
6.9.2012 13:25:22   
rose 87

rijec je o mom I.ima 13 god.
dajem enterofuril.linex,orosal.
sa kolom smo probali nista ne pomaze.

E. se patio zadnjih dana sa proljevom,bas ga stomacic bolio kako mu ni lijekovi ni ishrana nisu pomogli procitam na netu za med. ugalj i kupim u apoteci,proljev je stao a i on se nije zalio da ga boli stomak vise,jutros je imao prvu cvrstu stolicuuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 1789
13.9.2012 19:10:00   
chuci
šta da radim
ajša mi kakila i u stolici ima malo krvi. jučer je jala kikiriki i tačno se vidi da joj je krv od tog dijela kake gdje je komadić kikirikija i kao linija dalje. nema puno, nema ništa poslije na guzi

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1790
13.9.2012 19:14:11   
Hanady RR

šta da radim
ajša mi kakila i u stolici ima malo krvi. jučer je jala kikiriki i tačno se vidi da joj je krv od tog dijela kake gdje je komadić kikirikija i kao linija dalje. nema puno, nema ništa poslije na guzi

može biti da je samo razlog tvrđa stolica od kikirikija...i ona razlog sukrvici...
sad jeli prvi put jedete kikiriki?
i drugo jel krv bila vježe crvena ili zgrušana i tamnija?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1791
13.9.2012 19:16:30   
felix

šta da radim

i ja bi se sigurno prepala, da sam to vidjela .Nadam se da je od kikirikija i da se nece ,ponavljati više ......neznam ništa na to rec sem, da bude ok abd a hoce drugarica...
user posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1792
13.9.2012 19:21:39   
kaktuscic
Ako je stolica tvrda zna se desiti krvi... Nama se jednom desilo, ali je bas bila tvrda stolica, nisam nista bogzna radila osim sto sam mu nudila laksu hranu. Ma vjerovatno to nije nista, ali prati slijedece.

Neposredna veza do poruke: 1793
13.9.2012 19:25:28   
chuci
krv je bila crvena, svježa. jela je kikiriki i prije.
možda nisam dobro napisala. stolica je bila normalna. komadić kikirikija je ''virio'' iz cjeline i odatle je počinjala krv. ja mislim da joj je to uzrok. može li joj nešto biti. trebam li je voditi dr ili su to neke male ranice koje same zarastu. nema nikakve krvi poslije. Ona kaže ništa je ne boli.
inače kada joj je tvrda stolica zna se poslije nužde žaliti da je boli guza a sada ništa.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 1794
13.9.2012 19:27:13   
Hanady RR
prati nadrene stolice...al ne bih ja brinula...po ovom opisu nem potrebe za ljekara...te su tranice do tvrde stolice ili hrane normalne, pa i žilice male u crijevima znaju ppucati bez ikakavih posljedica...
samo prati dalje...ako nastavi odvedi doktoru...ovako ništa strašno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1795
13.9.2012 19:33:54   
chuci
hvala vam puno
ma nisam ja neki paničar ali rekoh da provjerim sa ženama za svaki slučaj

user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 1796
13.9.2012 20:50:15   
Mjeseceva Pratilja

šta da radim

I nama se desilo vec dva puta i dosta dugom vremenskom razdoblju..Ovako kako i sama opisujes. Doktor je rekao da pratimo naredne stolice i se ne brinemo. Desava se i ok je.
Pokusaj da malo laksu hranu djetetu nudis ili ako ne to, onda topao caj od kamilice i ici ce mnogo lakse. Ne brini se.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1797
29.9.2012 7:20:56   
djoisa
U kojem d.z. pedijatar radi subotom? Zovem OmerMaslic niko se ne javlja, gdje mogu odvesti malenog ima temperaturu?

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1798
29.9.2012 7:22:24   
ElmaB
Vrazova i Kumrovec(Otoka).

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1799
9.10.2012 23:09:01   
canim
Da vas pitam za savjet.

Mojoj curi se desava od rodjenja vec nekoliko puta da u snu odjednom pocne jecati ali ne glasno vec ono kao kad se dijete isplace pa nakon toga jeca i trza malo glavicom prilikom jecanja.

Sinoc se je to isto desilo, nju to ne probudi ona spava i jeca pa ne znam koji bi mogao biti razlog tome user posted image

Ovih dana joj zubi nicu pa nemirno spava i place u snu ali to ja povezem sa zubima pa ne znam jeli ovo jecanje moze imati veze s tim ili mozda da je sanjala nesto ili eventualno da nema nekih drugih problema za koje ja ni ne znam da postoje user posted image

Trebam li ja sta ici doktorima u vezi ovoga i kome ? Da pitam pedijatra user posted image Ne znam nisam pametna, jeli se kome desavalo ? Trebam li sta uzbunu dizati user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vanjske roletne
Admin

Molim da napiset_e svoja iskustva po pitanju vanjskih roletni...planiramo ovih dana uraditi..i konacno skinuti zaluzine koje su odron..nista odvratnije i gluplje nisam imala i koju firmu ste angazovali za iste: Saplast Ettect neka treca

odgovor (97%)

odgovor (3%)

Broj svih glasova: 107

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *