Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:20:20
canim
IZVORNA PORUKA: neki x
Koliko je stara djevojcica??? Mislim da nema potrebe za panikom...Mozda je dijete imalo buran dan,pa se to odrazava na spavanje i snove...
21 mjesec, nije da je nesto bio previse buran dan, ali jeste malo vise hodala i trcala vani nego inace, mozda se umorila, ne znam, ali je bas cudno da u pola noci me probudi njeno jecanje, nadam se da nije nista.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:28:37
reallove
Canim,nama se desavalo,mene je znao probuditi u neka doba odjednom u vrisak,sjecam se dobro,prepadne me,drhtim ja i njega smirujem.Proslo je samo od sebe,mislim da nemas razloga za paniku..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:29:06
neki x
IZVORNA PORUKA: canim
Koliko je stara djevojcica??? Mislim da nema potrebe za panikom...Mozda je dijete imalo buran dan,pa se to odrazava na spavanje i snove...
21 mjesec, nije da je nesto bio previse buran dan, ali jeste malo vise hodala i trcala vani nego inace, mozda se umorila, ne znam, ali je bas cudno da u pola noci me probudi njeno jecanje, nadam se da nije nista.
I ja se nadam da nije nista ozbiljnije...Neka te uz nju vise nego inace dok spava,prati sta,kako...Pokusaj joj pred spavanje dati kamilice,zbog umirujuceg dejstva... Nedaj Boze,ako se ne smiri situacija za par noci,svakako potrazi savjet pedijatra... Moj stariji je neku noc bukvalno imao nocne more,bas je lose sanjao,i bila sam se prepala...Najgore je sto nije prestajalo citavu noc,umijem ga,razbudim,dam mu caja,smirim ga,i zaspe on,ali nakon pola sata-sat,opet isto...Buran dan...hB proslo je... Poljubac za bebu,nadam se da ce sve biti ok
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:32:00
jasmin
Da vas pitam za savjet.
Mojoj curi se desava od rodjenja vec nekoliko puta da u snu odjednom pocne jecati ali ne glasno vec ono kao kad se dijete isplace pa nakon toga jeca i trza malo glavicom prilikom jecanja.
Sinoc se je to isto desilo, nju to ne probudi ona spava i jeca pa ne znam koji bi mogao biti razlog tome
Ovih dana joj zubi nicu pa nemirno spava i place u snu ali to ja povezem sa zubima pa ne znam jeli ovo jecanje moze imati veze s tim ili mozda da je sanjala nesto ili eventualno da nema nekih drugih problema za koje ja ni ne znam da postoje
Trebam li ja sta ici doktorima u vezi ovoga i kome ? Da pitam pedijatra Ne znam nisam pametna, jeli se kome desavalo ? Trebam li sta uzbunu dizati
Ma kakva uzbuna...Nista strasno. Ajetul kursijj tiho ucis pored nje,posljednje 3 sure iz Kur`ana i nece biti frke. Mozda je samo ruzno sanjala...sta god da je,ovo ce pomoci.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:32:04
Mya_81 RR
Ne znam jesam li dobro shvatila, ali napisala si da se to desilo svega nekoliko puta od rodjenja Apsolutno mislim da nemaš potrebu da brineš i razmišljaš bilo šta drugo osim da je to sasvim normalna stvar i da dogajdaje iz svakodnevnice prozivljava kroz snove. Nekad neprimjetno, nekad malo burnije, ali to je sve sasvim normalna pojava.
Nama se u prosjeku u zadnjih godinu dana to desava mozda dva puta sedmično (nekad ni jednom, nekad i vise od tri puta, zato kazem da je to neki prosjek). Nekad je simpatična, pa samo priča nešto i smije se (to mi je najsladje ), nekad malo plače i jeca, to mi nije nešto ugodno slušati, ali se ne probudi od toga i prodje vrlo brzo.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:33:34
neki x
IZVORNA PORUKA: jasmin
Da vas pitam za savjet.
Mojoj curi se desava od rodjenja vec nekoliko puta da u snu odjednom pocne jecati ali ne glasno vec ono kao kad se dijete isplace pa nakon toga jeca i trza malo glavicom prilikom jecanja.
Sinoc se je to isto desilo, nju to ne probudi ona spava i jeca pa ne znam koji bi mogao biti razlog tome
Ovih dana joj zubi nicu pa nemirno spava i place u snu ali to ja povezem sa zubima pa ne znam jeli ovo jecanje moze imati veze s tim ili mozda da je sanjala nesto ili eventualno da nema nekih drugih problema za koje ja ni ne znam da postoje
Trebam li ja sta ici doktorima u vezi ovoga i kome ? Da pitam pedijatra Ne znam nisam pametna, jeli se kome desavalo ? Trebam li sta uzbunu dizati
Ma kakva uzbuna...Nista strasno. Ajetul kursijj tiho ucis pored nje,posljednje 3 sure iz Kur`ana i nece biti frke. Mozda je samo ruzno sanjala...sta god da je,ovo ce pomoci.
Ucila sam i ja,a i on onako kroz san...Dusha moja...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:46:02
canim
Hvala vam na odgovorima i savjetima umirili ste me, meni je ovo bas bio upitnik, ali nisam nikad pitala dr. jer sam smatrala kao i vi vjerovatno neka reakcija na nesto sto se desavalo, ili je sanjala, mozda je zubic boli....ali nije se nikad ponavljalo uzastopno par veceri, do sad je ovako jecala svega mozda 4-5 puta. Sinoc me je bas prepala pa sam zato htjela da vas pitam jer mozda je to neko stanje u snu koje ja ne znam, jecala je bas duboko, kao da ju je neko isprepadao pa od silnog placa pocela da jeca. Nadam se da se nece cesto ponavljati...a tu smo mi blizu, njen je krevet uz nas spojen pa je ja samo prigrlim i umirim, hB jos dojimo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.10.2012 23:53:44
reallove
IZVORNA PORUKA: reallove
Moj je jutros budio se i place,ali ono tuzno..I ja ga uzmem,pitam sta mu je,kaze on,pa jedna seka je mene gurnula i neda mi kasiku i opet u plac...
Srce slatkoooo A moj je sanjao nekakve ptice koje su eksplodirale,jadnicak se bas prepao
dusa draga,prepao se
ma moj je znao i plakati i vristati,znao se i smijati,sanja svasta...Neku noc je sanjao doktora,kad se probudio,kaze meni doktor hoce dati bocu,dusa mamina,a taj dan je budalesao sa mojom zaovom i cijeli dan mu pricala nekakve price,da bi na kraju sanjao
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2012 21:47:09
Hanady RR
Da vas pitam za savjet.
a draga iz moga iskustav s anjih dvije...da ne ječi ja bih digla uzbunu... zube djeca odječe, buran dan, kad porgodaju pa razabiarju, pa nove face oko se i u gistima...oa i maženje naše i smijanje s anjima... nema potrebe za panikom...baš nikakve
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2012 22:49:10
milenium
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
a draga iz moga iskustav s anjih dvije...da ne ječi ja bih digla uzbunu... zube djeca odječe, buran dan, u pa razabiarju[/color], pa nove face oko se i u gistima...oa i maženje naše i smijanje s anjima... nema potrebe za panikom...baš nikakve
hanady molim te prevedi ovo podebljano,prvu rečenicu sam dešifrirala,ovo u sredini ne zna nitko a jedino ova zadnja rečenica je potpuno jasna.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 12.10.2012 12:36:16
škorpija
nije hitno, ali ne znam gdje da pitam, malcu je već drugi put u mjesec dana, gornja usna natečena, ispucala i bolna, nije prehlađen, kašljuca, ali nema temperaturu, nije ni herpes, da li je to možda do imuniteta ili su mu smao isucale od hladnoće, stvarno mus meta kad jede i pije, ja mažem zagrebačkim melemom kad zapse, inače ne da
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.10.2012 0:05:22
canim
Opet ja da pitam nešto. Ima li kakav sirup protiv bolova da kupim mojoj curi, zubici je slomise, niti ona spava kako treba a ni ja, onaj gel protiv bolnog nicanja zuba ne pomaže :(