Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 22:46:27
sabas
rerice na predhodnim postovima je pisano o cijenama , 4000KM postupak , lijekovi oko 1500 (zavisi kako se snadjes ili koliko primas terapije ) s.gram 100KM ako ima potrebe da se radi , tri puta nalazi estradiol 2x progesteron po 50 KM = 150 (moze manje ili vise puta opet zavisi od razvoja situacije )
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 22:54:10
nedzla.
IZVORNA PORUKA: sabas
rerice na predhodnim postovima je pisano o cijenama , 4000KM postupak , lijekovi oko 1500 (zavisi kako se snadjes ili koliko primas terapije ) s.gram 100KM ako ima potrebe da se radi , tri puta nalazi estradiol 2x progesteron po 50 KM = 150 (moze manje ili vise puta opet zavisi od razvoja situacije )
tako je sabas, upravo zavisi od reakcije, nama su rekli ako se odlučimo da ne planiramo fiksno 5.500/6.000 KM jer ni oni neznaju kakva će situacija biti
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 23.10.2012 23:06:36
Adna29
Prvi put sam na forumu..neznam ni o cemu bih pisala ..ja i mm zelimo bebu,2 god.smo u braku.prosle god.imala sam spontani,ev vec nekih 5mjeseci pokusavam ostati trudna..Sta vi mislite imam li razloga za brigu?I koje su dijagnoze,kad se mora na inseminaciju?
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 23.10.2012 23:09:07
Adna29
Ja i mm hocemo bebu.Vec nekih 5 mjeseci pokusavamo.Sta mislite jel to zabrinjavajuce?Prije god.dana imala sam spontani?Koje su indikacije za inseminaciju?
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 23.10.2012 23:11:34
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Adna29
Prvi put sam na forumu..neznam ni o cemu bih pisala ..ja i mm zelimo bebu,2 god.smo u braku.prosle god.imala sam spontani,ev vec nekih 5mjeseci pokusavam ostati trudna..Sta vi mislite imam li razloga za brigu?I koje su dijagnoze,kad se mora na inseminaciju?
kod nas je problem oligo/asteno.... manji broj i pokretljivost spermića, s obzirom da je kod mene hB sve ok, doktor nam je savjetovao da par puta pokušamo inseminaciju jer je lakši postupak(dosta je i jeftiniji), ali je zato i uspješnost manja, dr. nam je rekao da je uspješnost inseminacije 15% a IVF-a oko 60% pa mi odlučismo pokušati IUI, ovo naša druga inseminacija i nadam se da će biti uspješna aBd a što se tiče tvoje situacije Adna29, ne znam šta bih ti ispravno savjetovala, kod tebe je ipak došlo do trudnoće hB, dok ja nikada nisam ostala trudna i to je već druga priča, ali možda bi bilo dobro i da odeš do neke klinike za VTO pa da se konsultuješ u Bahceciju su konsultacije besplatne
< Poruku je uredio nedzla. -- 23.10.2012 23:18:39 >
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 24.10.2012 21:46:46
beka80
IZVORNA PORUKA: Adna29
Adna29 moje mišljenje je da par koji je u braku godinu dana i ne čuvaju se, a nije došlo do tudnoće treba da se obrate stručnjaku za sterilitet ( to piše i na sajtu Bahceci klinike). Kod vas je hB došlo do tudnoće prirodnim putem ( ja o tome mogu samo da sanjam) što ukazuje da "problem" nije veliki, ali ipak postoji jer su prošle dve godine braka. Većina žena koje se bore sa sterilitetom će se složiti da je naš najveći neprijatelj vreme. Zato ti savetujem da odmah kreneš sa traženjm uzroka zbog kog ne dolazi do ponovne trudnoće. Nemojte čekati još dugo, obratitie se stručnjaku. Poz...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 25.10.2012 20:25:57
nedzla.
IZVORNA PORUKA: beka80
nedzla kako prolaze dani do bete. Vidim da si aktivna na forumu. Jel miruješ, ono ležanje po ceo dan ili se ponašaš normalno? Ima li nestrpljenja?
draga beka, nestrpljiva sam i nervozna neznam šta bih ti rekla; imam simptome kao da ću dobiti, a nemam nikakve "nove" znakove da se nešto dešava, malo sam tužna i pomislim "šta ako ne uspije i ovaj put?", ali molim Dragog Allaha da mi olakša, da snage i ono što je dobro za nas
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 25.10.2012 21:02:57
Alfa
Draga Nedžla upravo sam i ušla na forum da vidim ima li tebe i Allyann i da pitam ima li kod vas šta novo? Ja joč čekam, danas mi je 27 DC, a 13 dan od inseminacije.Ma sva sam ja u grču, strahu, strepnji,a istovremeno i nadi....sve govorim -što ne bi moglo uspjeti, a onda-ma možda nije.. Ako je i naumila da dođe, ja sam se sva stisla kao da joj ne dam. Kažu-opusti se i ne razmišljaj! Ma ja ne mogu protiv sebe, samo mislim na to i znam da će mi grozno biti ako me stomak zaboli, ali izdržaću, pa opet ispočetka... Ma i meni se jave ti simptomi kao da ću dobiti, a onda ništa, pa su to momenti u kojima se nadam. Isto sam luda ovih dana... pozz za vas...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 25.10.2012 22:13:40
nedzla.
Alfa i ja sam gledala ima li tebe na temi inseminacija, da li si šta novo pisala i evo ti se meni javi meni je tako nešto teško da nemogu opisati, plačljiva sam, tužna, nesigurna , nemam nikakvih simptoma samo mi se čini da ću dobiti ne daj Bože, ali rano je i za simptome meni je 23 dc, drago mi je što misliš pozitivno i želim da aBd pozitivno i bude
delila
neka Dragi Allah da kako je najbolje
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 26.10.2012 21:14:02
san4
Nedzla,znam taj osjecaj tuge i znam koju bol osjecas u dusi.I znam da se to ne moze kontrolisati,pa tako,mila,ne znam ni sta bih ti rekla,sem da te razumijem
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 27.10.2012 13:38:54
delila1986
drage moje...danas sam bila na kontroli...folikule su masallah( koliko sam ja razumjela doktora ima ih 11, a kao krajnji prag je da bude 5-nisam sigurna u ove brojke ali najbitnije je da je odktor zadovoljan) dobila sam neku injekciju koju trebam primati u 14:00 danas i sutra, te nastavljam sa puregonom i jos nekom injekcijom, zaboravila sam naziv... zadovoljna sam, hvala Bogu danasnjim pregledom i doktor je prezadovoljan... u ponedjeljak ponovo idem i ako bude sve po planu mogli bismo onda u srijedu ili četvrtak obaviti transfer, uz Božiju pomoć. moram priznati da me danas nakon primanja ovih injekcija pomalo bole jajnici, ali tako valjda treba jer se tim injekcijama navodno i prosiruju jajnici...i pomalo me glava boli...to je od danas neke reakcije..a do danas nisam nista primjecivala osim nadimanja stomaka...toliko od mene.. svima vam zelim mnogo srece i da nas dragi Bog obraduje onim što željno očekujemo.. danas sam čula na klinici da imaju danas 5 transfera...želim im svu srecu i uspjeh...pozzz i cujemo se...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 28.10.2012 0:26:27
nedzla.
IZVORNA PORUKA: delila1986 u ponedjeljak ponovo idem i ako bude sve po planu mogli bismo onda u srijedu ili četvrtak obaviti transfer, uz Božiju pomoć.
kad je punkcija aBd delila?
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 28.10.2012 13:57:31
sabas
draga amanda izvini ali malo je nepristojno sa tvoje strane da se bas na ove teme javljas Vjestice tj menstruaacije ne ocekujemo ovaj mjesec i Tema sterilitet Ocigledno je da na ovim temama zene zudno zele da ne dobiju M i da to bude znak da smo trudne, a ne ono sto ti ocekujes. Jeste silom prilika smo 'iskusne' ali u temama kao ostati trudan a ne kako sprijeciti trudnocu . Jos jednom te molim ne javljaj se na ove teme, da si dobro iscitala to sto te interesuje , znala bi da je nalaze bete mjerodavan pokazatelj dal si ili nisi trudna. U bilo kom privatnom labu mozes za KM 20-50 uraditi nalaz iz krvi ( beta HCG) bude gotov za sat vremena . Drage moje saborke Nezla , dalila , san .... zelim da sve ne dobijemo M narednih devet mjeseci da na svijet donesemo zive i zdrave bebice
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 28.10.2012 14:56:46
delila1986
nedzla!
ne znam tacno nista kad je punkcija...sutra idem ponovo na kliniku i rekli su mi ako bude ovako teklo kao do sada onda cemo najvjerovatnije srijeda ili cetvrtak raditi transfer...sto znaci da ce punkcija biti ili utorak ili srijeda, koliko sam ja uspjela upratiti doktorovu pricu!! pozzz.