|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo...
2.11.2012 9:49:07   
delila1986
mersudina,
obzirom da sam ja malo kasnije ukljucena na farum, onog dana kad sam i krenula sa terapijom..nisam bas u toku sa situacijom kod tebe, ali sam malo vracala stranice nazad...ti si uradila cjeli postupak i hvala Bogu uspjesan je, jel tako??? je li to prvi put?

san4, do koje faze si ti stigla?

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 776
2.11.2012 9:53:33   
anaši1507
bit ću toliko slobodna i odgovoriti umjesto naše Mersudine, da njoj je hB uspjelo i to iz prvog puta!!! user posted image  user posted image

Neposredna veza do poruke: 777
2.11.2012 9:59:08   
delila1986
drago mi je za mersudinu, sve najbolje joj zelim...
kako prolaze dani u blazenom stanju?

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 778
2.11.2012 11:21:21   
mersudina 27
anaši kako si ti user posted image user posted image

delila1986 ja sam imala 22JS i poslije punkcije pojavili su se mali problemcici zbog kojih je dr.odgodio ET.Tako da su meni vracene mrzlice i hB one su tuj u mome pupi, muce me iz dana u danuser posted image ali to su slatke muke,samo da bude sve u redu to mi je nabitnije.
Ako ti dr.Enver i odgodi ET to je sigurno bolje za tebe,tako nista ne brini.
Ja vec znam par dragih zenica iz cekaonice Bahceci i sve nose blizance tako ne brini nece ni tebe aBd zaobiciuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

Neposredna veza do poruke: 779
2.11.2012 11:27:17   
beka80

IZVORNA PORUKA: delila1986

anaši1507
hvala na podršci, mislim da nisu sve oplodili..jer nije bilo potrebe..obzirom da imaju 4 kvalitetna embrija, onda su to 4 jajne celije oplođene, tako sam ja shvatila..ispravite me ako grijesim!
pitali su me jos- obzirom da imam tako dosta jajnih celija dali zelim donirati za neke njihove eksperimente ili sta vec, one celije koje su ostale. dozvolila sam naravno!

delila prvo želim ti svu sreću u postupku. Verujem da ćeš uspeti, jako si mladauser posted image ( predpostavljam da je ovo godna rođenja ). Ali ne razumem zašto si donirala jajne ćelije???? user posted image Mogla si da zamrzneš embrione, da ti sve ćelije oplode i da zamrzneš embrione. Recimo, sada ostaneš trudna i aBd postaneš majka, nakon dve, tri godine mogla bi da odeš po svoje smrzliće i opet budeš trudna.
Ne znam dali si ovo imala u vidu kada si donela odluku da doniraš jć.
Idem sada da pročitam tvoje predhodne poruke, možda se tamo nalazi odgovor na moje pitanje. Želim ti puno srećeuser posted image .

Peta će biti uspešna.

Neposredna veza do poruke: 780
2.11.2012 11:33:04   
anaši1507
hej draga mersudina dobro sam, čekam i dalje nalaz kariograma i trebao bi biti gotov sredinom 12-tog mjesecauser posted image  i onda po user posted image  user posted image
Mersudina jesu li tebi oplodili sve jajne stanice koje si dobila u postupku??

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 781
2.11.2012 12:35:09   
mersudina 27
anaši bas i je drago zbog tebe.

Meni su oplodili sve,ustvari od 22JS oplodilo se 12,dva embrija su odumrla treci dan i tako da sam imala 10 za zelediti.
Prilikom odmrzavanja skoro svi embriji su dosli do faze blasti i eto hB imam ih dovoljno ako bih se kad odlucila da imam malo vise bebica user posted image user posted image

delila ja zaista neznam zasto su to tebi trazili, kontam da nije nekakav nesporazum,jer mi dobro znamo,a i naravno dr.sta znaci 1JS,a ne 14koje ces donirati user posted image user posted image

Mozda nam se javi neka od djevojaka koja zna o cemu se radi,pa da nam objasni,cisto da ne bude neke zabune oko toga.

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 782
2.11.2012 13:26:33   
delila1986
sad ste me stvarno zabunile!!¨
doktor me jedne prilike pitao, ako mi ne bude potrebne ostale celije zelim li donirati..mozda nisam najbolje shvatila o cemu se radi...a od 18 jajnih celija oplođeno je 4, tako su mi jucer telefonom rekli..na koji fazon i sta ne znam...mozda nisam bas u toku svih desavanja oko jajnih celijaa ali svakako da cu ih pitati sta se desilo sa ostalim..moguce je da nisu ni mogli sve oplodoti zbog lose dijagnoze moga moza..ne znam..stvarno..upala sam u ovo vrlo brzo..mlada jesam..i zelim sto prije bebicu..brzo sam se odlucila za ovo tako da i nisam prikupljala informacije o svemu ovome, samo sam jedan dan odlucila i otisla na kliniku...dalje slijedila njihove upute,,

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 783
2.11.2012 13:32:10   
delila1986
mozda su mislili na ove koje nisu oplođene, mozda njih koristi za nesto jer evo mersudina i tebi od 22 jajne celije uspjeli su oploditi 10 i zamrzniti..mislim da se o tome radi..ja im potpuno vjerujem mislim da se ne bi s time igrali..naravno da bih zaledila svoje embrije i cim prije isla po drugu bebicu...hehehhh..

Neposredna veza do poruke: 784
2.11.2012 13:55:14   
delila1986
drage moje...zao mi je sto sam vam dala pogresnu informaciju...ja sam kriva..nisam shvatila o cemu se radi...ne znam kako sam uopste sebi u glavi drzala da mi je to doktor rekao..bila je prica o necemu sasvim drugom...zvala sam sada kliniku i objasnili su mi da sam u zabuni...kao sto sam pretpostavila, spermiogram moga muza nije bas najbolji i zbog toga je od 18 jajnih stanica oplođeno 4. a ostale se ne moguu koristiti.
jos jednom mi oprostite na ovoj krivoj informaciji..jer imam jako povjerenje u njih od prvog dana i ne bih zeljela nikako da degradiram uspjesnost i profesionalnost doktora Envera, i cijelog njihovog tima.

Neposredna veza do poruke: 785
2.11.2012 17:22:57   
nedzla.
delila mašaAllah, da spremna odeš po svoje user posted image user posted image user posted image user posted image aBd pa ako to bude i sljedeći mjesec neka sačekaj dr. zna kad je najbolje vrijeme za to user posted image

ja sam hB danas veće puuuuuno bolje, mala beta(negativna) bila je juče, a danas je novi dan i nove pobjede slijede, eh zadoravih stigle je i gospođa user posted image i baš fino lagano ide, nemam nekih bolova user posted image

hvala vam na podršci koju ste mi pružale sve do dana bete, a sada ja vama želim sve naj naj bolje od user posted image uz Božiju pomoć, Allah je Milostiv user posted image On zna kad je pravi trenutak za nas user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

Neposredna veza do poruke: 786
2.11.2012 20:12:47   
beka80
nedzla user posted image

Delila, hvala ti što si nam razjasnila ovu dilemu. Ja sam se baš zabrinula jer i ja imam veliko poverenje u dr.Envera i planiram postupak. Sad mi je jasnije i to je ok. Tebi želim sve naj,naj. Jesi li bila na UZ? Kada je transfer. Kakva ti je reakcija organizma bila posle punkcije? Ja sam baš bolovala, a nisam imala toliko ćelija.

< Poruku je uredio beka80 -- 2.11.2012 20:13:22 >

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 787
2.11.2012 21:20:32   
delila1986
na UZ sam bila kad je bilo posljednje mjerenje folikula, punkciju sam radila u srijedu i sada cekam da mi jave kada je transfer..ocekujem ili sutra ili u ponedjeljak..naravno, ako doktor predlozi sa sacekam sljedeci mjesec, poslusacu njegov savjet.
hvala Bogu punkciju sam dobro podnjela..nisam imala neke jake bolove...prvi dan sam konstantno lezala,odmarala..malo bolova kao pred menstruaciju, vec drugi dan je sve bilo ok.
nedzla drago mi je da si malo bolje, tako i nastavi, budi optimisticna sve ce biti bolje nego sto mislimo!

jos jednom, stvarno mi je zao zbog plasiranja one pogresne informacije, ja ne znam da li sam o tome citala na drugim forumima jer sam u posljednih nekoliko dana stalno tragala za tim informacijama, mozda sam negdje procitala za neku drugu kliniku ili mi je neko rekao..ne znam...previse sam opterecena ovim pa sam mozda donijela pogresan zakljucak.
HALALITE mi jos jednom, a u kliniku Bahceci imam potpuno povjerenje i ocarana sam njihovim radom..od samog pristupa, prvog kontakta, pa sve do najsitnijih detalja.

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 788
2.11.2012 22:15:09   
nedzla.

nedzla drago mi je da si malo bolje, tako i nastavi, budi optimisticna sve ce biti bolje nego sto mislimo!

Ma vjera u Gospodara Svevišnjeg i Njegovu odredbu mi daje snagu da sve prebrodimuser posted image
na nama je da se trudimo, a da li će uspjeti i kada to samo Allah zna

drago mi je što se mm zagrijao za nove postupke, čak je sam rekao: "Ma hajde kad smo već krenuli, ići ćemo i dalje..." a inače mi je bilo pravo teško da ga nagovorim da pokušamo nešto od MPO user posted image

al eto ide na bolje aBd user posted image korak, po korak
volja, psihološka priprema, obostrana želja......

Gospodaru Milostivi,

Neposredna veza do poruke: 789
3.11.2012 19:50:31   
delila1986
drage!!!
danas sam radila transfer, sve je proslo u najboljem redu..jako sam zadovoljna.. sad odmaram i ocekujem pozitivni rezultat, ako Bog da!

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 790
3.11.2012 20:02:28   
Visnja RR
djevojke trebam jednu pomoc

krajnje vrijeme da se u federaciji pokrene prica o besplatnom VTO i doniranju spolnih stanica koje u svim drzava oko nas postoji ukljucujuci i RS (sto je zalosno... ista smo drzava a razlicit tretman zena koje zele ostvariti majcisntvo a imaju problem sa istim)

Osobe koje su pokrenule ovu pricu s ciljem da se i u federaciji donese zakon o besplatnom VTO i doniranju spolnih stanica pitaju da li je neka od vas iz RS kako bi dale neke bitne informacije...
Hvala!

< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.11.2012 20:17:14 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 791
3.11.2012 20:57:35   
sos15
Delila, drago mi je da je sve dobro prošlo i od srca ti želim da nam javiš trocifrenu betu.

Neposredna veza do poruke: 792
3.11.2012 20:58:41   
sos15
Već sam se prijavila na drugoj temi,ali evo i ovdje.user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 793
   Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta!
3.11.2012 21:46:41   
nedzla.

drage!!!
danas sam radila transfer, sve je proslo u najboljem redu..jako sam zadovoljna.. sad odmaram i ocekujem pozitivni rezultat, ako Bog da!

mašaAllah delila user posted image
koliko embrija ti je vraćeno?
da ti Allah olakša i obraduje te aBd za 15 dana user posted image user posted image
samo miruj što višeuser posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.11.2012 21:59:09 >

Gospodaru Milostivi,

Neposredna veza do poruke: 794
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
4.11.2012 10:01:17   
delila1986
vracena su mi dva embrija a dva su zaleđena
sama sam kuci..mogu da lezim po cijeli dan
muz je na poslovnom putu, tako da se mogu odmarati koliko zelim...heh!!
pozzz

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 795
4.11.2012 17:44:37   
nedzla.

vracena su mi dva embrija

mašaAllah da tamo ostanu 9 mjeseci
i na ljeto aBd dođu user posted image user posted image zdrave bebice user posted image

Gospodaru Milostivi,

Neposredna veza do poruke: 796
5.11.2012 11:28:38   
ena0002
Delila sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 797
5.11.2012 16:47:43   
delila1986
HVALA DRAGE MOJE NA PODRSCI..ZNACI PUNO...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 798
5.11.2012 19:55:11   
san4
Dobro vece,cure!user posted image
Nisam imala Interneta par dana i jako ste mi ne dostajale!
Kao sto znate,sporije sam reagovala na terapiju sto je normalno s obzirom na moje stanje,ali sam na kraju uspjela.Posto imam samo jedan jajnik na kome endometrioticna cista,a vec je tretiran laparoskopijom(Otklonjena cista )takav je napravio tri jajne celije.
Uradena je punkcija i transfer.Od tih tri jajne celije,dvije su se oplodile i smjestene tamo gdje im je mjesto.Kod mame!user posted image user posted image
Punkcija je bila bezbolna i stvarno,svaka pohvala za tim,od naseg doktora,anesteziologa i divnih sestara.
Transfer,takoder!user posted image
Sada cekam i mirujem!
Nedzla,jako mi zao,vjeruj mi !user posted image
Delila,mi smo zapravo upoznale na klinici,samo smo obje bile smusene n a dan transfera,tako da ti nisam rekla da sam skontala da si to ti!Drzim ti fige i zelim ti svu srecu svijeta,da beta bude pozitivna!user posted image

Neposredna veza do poruke: 799
5.11.2012 20:05:04   
sani@neri
drga moja dobro si rekla krajnje je vrijeme da se država o nama zabavi

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *