Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 5.11.2012 20:27:42
pahuljica85
Drage cure, veliki pozdrav svima...vec duze vrijeme citam vase komentare, pa bi molila ako je ko radio hsg+ transvaginalnu laparoskopiju kod Balica da mi malo pojasni kako je bilo to kod Vas? Zakazano mi je sad 14.11. al me je pravo strah.Inace mm i ja vec 4,5 god pokusajemo kod mene PCO a kod njega oligoastenozoospermia. JA 27 MM 37 god. Sta mislite da li ce nam predloziti inseminaciju ?? Hvala unaprijed
Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! 6.11.2012 12:04:13
delila1986
san4 drago mi je sto smo se upoznale, nadam se da cemo zajedno docekati lijepe vijesti! kako se ti osjecas? primjecujes li ti na sebi ikakve promjene?..meni je prva dva dana bilo prisutno uzasno nadimanje stomaka i uzasni gasovi, s oproštenjem. danas mi je nekako ubrzano lupanje srce..i malo me zeldac boli. da li je to ok? mozda malo od tableta ili sam malo opterecena pa i ponesto umislim sebi... uglavnom, nestrpljiva sam! sve najbolje!
< Poruku je uredio Visnja RR -- 6.11.2012 12:10:44 >
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 6.11.2012 12:34:33
ena0002
IZVORNA PORUKA: pahuljica85
Drage cure, veliki pozdrav svima...vec duze vrijeme citam vase komentare, pa bi molila ako je ko radio hsg+ transvaginalnu laparoskopiju kod Balica da mi malo pojasni kako je bilo to kod Vas? Zakazano mi je sad 14.11. al me je pravo strah.Inace mm i ja vec 4,5 god pokusajemo kod mene PCO a kod njega oligoastenozoospermia. JA 27 MM 37 god. Sta mislite da li ce nam predloziti inseminaciju ?? Hvala unaprijed
To je radila Napolitanka..posalji joj pp
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 6.11.2012 17:06:38
choirgirl
Mersudina kakva je kod tebe situacija? Nadam se da je sve za 5:) Ja sam radila FET u petak, sa smrzlicem (mojim jedinim) iz postupka koje smo u isto vrijeme radile... pa cekam...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 6.11.2012 18:30:10
Mia
IZVORNA PORUKA: choirgirl
Mersudina kakva je kod tebe situacija? Nadam se da je sve za 5:) Ja sam radila FET u petak, sa smrzlicem (mojim jedinim) iz postupka koje smo u isto vrijeme radile... pa cekam...
choir mila, sretno sa tim malim slatkim pingvincicem
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 6.11.2012 19:18:25
san4
Delila,Mersudina,Ena hvala na podrsci,znaci puno! Delila,za simptome,ne znam sta bih ti rekla,pospana sam i umornija,to je vjerovatno od progestana,stomak mi je tvrd i malo me ko zigne u predjelu jajnika i to je to. To za ubrzaniji rad srca,ako ti se cesto javlja,mozda da odes do ljekara,vjerovatno nije nista i sto kazes,ipak na nas ovo psihicki utice,trudimo se da smo jake,ali ne smijemo zaboraviti da smo izlozene hormonskoj terapiji. I ja tebi zelim svu srecu i da uspijes da ostvaris svoj san! Ostalim curama koje su u postupku zelim puno srece!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 6.11.2012 21:21:57
nedzla.
IZVORNA PORUKA: mersudina 27 Sta nam je sa nasom nedzlom
mersudina tu sam, pomalo virnem, ali nemam plaho vremena. Uglavnom dobro sam hB, oporavila sam se od negativne tete-bete i aBd uz Božiju pomoć ići ćemo dalje tako je suđeno i drugačije ne može biti
delila i san4 od vam želim trocifrene bete
čuvajte se, odmarajte i opustite se što je moguće više
a te hormonalne terapije su stvarno ni ja se još nisam oporavila, stomak mi tvrd, oteknut, baš sam
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.11.2012 10:00:55
Mia
delila betu mozes uraditi i u ordinaci Al Tawil (u Importane centru). Ja msilim da je tu najjeftinije ... 20 KM. JA sam radila prosli mjesec, alli nazalost nisu bili dobri rezultati. Tebi od srca zelim trocifrenu betu
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.11.2012 10:08:13
nedzla.
IZVORNA PORUKA: delila1986 drage moje , gdje ste vi radile nalaz bete? znate li koliko kosta u Bahceci klinici isti? ja bih najradije kod njih!
Kod Bahcecija ti je 50 KM, a možeš raditi u laboratoriji u svom gradu, odeš po uputnicu kod ginekologa i kažeš kad ti je predviđen dan za betu, bez problema će ti dati hitnu uputnicu i bit će ti beta gotova isti dan. Ja sam sada tako uradila i sve koštalo 12 KM
Želim ti od +++ tetu-betu
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.11.2012 19:45:39
san4
Samo da vas pozdravim,posebno Delilu! Pomalo sam nervozna,pokusavam da kontrolisem emocije,ali mi nesto ne ide. Cekam 15 kada cu raditi betu,ako ne dobijem ranije Ponekad imam klasicne simptome PMS koji se iznenadno povuku,stomak mi je i dalje napuhan i dojke su mi povecane i bolne. I kao da cu dobiti svakog casa. I jos progestan,stalno nesto curka,a ja kontam eto vjestice.Jutros sam na ulosku imala jedno dva milimetra nesto smedkasto,kao stara krv,tokom dana nista,pa nadam se da nije nista strasno Puno srece svima nama!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.11.2012 22:19:08
delila1986
san 4, i ja tebe pozdravljam, naravno i sve ostale na forumu! imam iste simptome kao i ti, nervoza, žigovi jajnika, imam osjecaj svaki čas da ću ugledati vjesticu, kao što ti kazes a progestan me bukvalno smori. od stalnog "curenja" do lupanja srca nekih 10-tak minuta nakon uzimanja istog. i stalno spavam, spavam i samo bih spavala. UŽAS!!! ali izdražećemo sve i idemo 15. ako Bog da po naše pozitivne bete!!!!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 12.11.2012 22:16:34
zelenooka mackica
pozdrav svima, da li bi mi neko mogao protumaciti nalaze hormona koje sam radila 3 dana ciklusa i upravo sam ih dobila putem e mail-a...jako sam nestrpljiva i puna ocekivanja da saznam sta se dogadja u mom tijelu, obzirom da do trudnoce ne dolazi vec godinu i pol dana. Nisam u prilici sto skorije vidjeti svog doktora, nalazim se u drugom gradu, molim vas da mi pomognete, ako znate tumaciti nalaze...veliki pozdrav
Dakle, ovo su rezultati, radjeni 3 dana ciklusa
FSH (S) 8,0 (5,8-21,0) OVULACIJSKA FAZA (2,8-11,3) FOLIKULARNA FAZA