Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.10.2012 21:36:58
san4
Nedzla,sretno! I ja sam od danas na terapiji za vantjelesnu oplodnju.Ovo je moj prvi pokusaj. Ja imam samo jedan jajnik na kome je vec bila laparoskopska operacija zbog endometrioticne ciste, aulazim u postupak sa manjom endometriticnom cistom.Tako da situacija nije sjajna,ali sansa postoji i ja nekako vjerujem da nakon ovolike patnje i boli,moguca sreca! Od terapije sam dobila femaru i mislim da se tako zove puregon i sestog dana idem na kontrolu.Suprug i ja smo dobili sumamed i ja folacin. Usla sam opusteno,pa sad vidjet cemo kako ce dalje biti! Brine me ta femara,kazete glavobolje,a ovaj puregon hvala Bogu nista ne pece!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.10.2012 21:50:55
nedzla.
IZVORNA PORUKA: san4 'Brine me ta femara,kazete glavobolje,a ovaj puregon hvala Bogu nista ne pece!
Hvala san4, a tebi sretno sa stimulacijom. Mene glava nije boljela od femare, super sam je podnijela hB, a pomogla je i za dobre folikulice uz Božiju pomoć, a ti samo opušteno i bit će dobro aBd
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 20.10.2012 20:39:46
san4
Ne znam ima te li vi problema prilikom odgovaranja na predhodnu poruku,zapravo,kada se prijavim na forum,ne mogu da komentarisem ili mi treba malo vise vremena,ali i strpljenja.:( Nedzla, hvala na podrsci,znaci puno... Nego,mene od Femare ne boli glava(za sada),ali me vec pomalo boli jajnik.To je od ove stimulacije,zar ne!? Terapiju sam pocela primati 3dc i nekako mi se menstruacija smanjila,gotovo da je i nema,danas je 5dc,samo malo ima.Valjda tako treba.Barem se nadam! Veliki pozdrav!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 20.10.2012 23:40:19
nedzla.
IZVORNA PORUKA: san4 Nedzla, hvala na podrsci,znaci puno... Nego,mene od Femare ne boli glava(za sada),ali me vec pomalo boli jajnik.To je od ove stimulacije,zar ne!? Terapiju sam pocela primati 3dc i nekako mi se menstruacija smanjila,gotovo da je i nema,danas je 5dc,samo malo ima.Valjda tako treba.Barem se nadam! Veliki pozdrav!
i kod mene se smanjila , a i jajnici su me žigucali ali ne brini bit će to dobro aBd navijam za dobre folikulice
< Poruku je uredio nedzla. -- 20.10.2012 23:42:28 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.10.2012 12:45:43
delila1986
drage moje...ja u ponedjeljak idem na ultrazvučni pregled ( treći dan menstrualnog ciklusa) i nakon toga krecem sa terapijom i injekcijama...nadam se da ce sve biti uredu, što želim i svima vama....jako sam nervozna...i bojim se...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.10.2012 13:21:39
nedzla.
IZVORNA PORUKA: delila1986
drage moje...ja u ponedjeljak idem na ultrazvučni pregled ( treći dan menstrualnog ciklusa) i nakon toga krecem sa terapijom i injekcijama...nadam se da ce sve biti uredu, što želim i svima vama....jako sam nervozna...i bojim se...
draga delila, trebaš se opustiti, svima nam je tako, strah, neizvjesnost, nesigurnost, ali trebamo biti optimistične i jake, želim ti puuuuno sreće i da aBd sve bude hairli pomoći će nama Stvoritelj Milostivi
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2012 14:23:58
beka80
Delila 1986 želim ti puno sreće u postupku. Samo polako. I svim ostalim ženama koje su hrabro već na putu do svojih puno sreće. Pišite nam sve detalje, jer nama koje tek planiramo postupak svaka vest puno znači.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2012 22:36:57
delila1986
drage moje hvala vam na podršci...malo sam se umirila...krenula sam danas sa terapijom...dobila sam tablete i injekcije koje moram koristiti do subote, onda u subotu ponovo na kontrolu...pa cemo vidjeti kako dalje... nadam se da ce sve biti ok....pozzzz
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2012 22:43:26
sos15
Kao prvo, svim curama sretno u postupku i da nam javite trocifrene bete, pa da se zajedno radujemo.
Delila, možeš li mi napisati koji si protokol dobila? Ja sam u procesu prikupljanja injekcija, pa me sve zanima? Koliko i kojih injekcija i tableta primaš (piješ) koji dan?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2012 23:03:43
delila1986
ja i muz pijemo tri dana sumamed tablete, svaki dan po jednu tabletu poslije doručka zatim, ja pijem svako jutro i uvece femara tablete, te svako jutro folacin tabletu nakon doručka, te svako jutro primam injekcije puregon 150 jedinica koje sama sebi dajem u donji dio stomaka..tako je sve do subote, do kontrole...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2012 23:26:39
san4
Draga Delila,ja sam dobila istu terapiju kao i ti,sutra mi je 8 dc i idem na kontrolu.Od terapije,primijetila sam da sam razdrazljivija,placljivija,menstruacija mi je bila gotovo prestala,ali 6 i 7 dan malko se pojacala,pa sam malo zabrinuta,ali vidjet cemo sutra. Strah me da nakon ovolike pripreme dr sutra kaze da folikuli nisu narasli ili da zbog krvarenja moramo odustati:( Tebi zelim svu srecu i da sto prije dodes do svog cilja!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 1:10:18
nedzla.
san4 i delila1986 suborke moje oktobarske samo hrabro i uz Božiju pomoć aBd sve će biti ok sretno vam od i da folikule budu mašaAllah
ostale ženice hvala vam
IZVORNA PORUKA: beka80 Pišite nam sve detalje, jer nama koje tek planiramo postupak svaka vest puno znači.
beka80 pitaj sve što te zanima, a klinika je mašaAllah samo naprijed, trebamo se boriti za svoje uz Božiju pomoć, a po mom mišljenju do sada Bahceci je
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 17:40:20
san4
Hvala vam sto nam dajete podrsku,znaci puno... Delila,danas sam bila na kontroli. Obzirom da imam samo jedan jajnik na kome je sada manja endometrioticna cista,imala sam 5 folikula.Dr kaze da je to za moje stanje normalno,ali bilo bi malo da nije ovakva situacija.Kao,bitno je da jajnik radi.BIo je nekako opusten i ja zelim da mu vjerujem da je to ok.Da nije,prekinuo bi mi postupak,zar ne!? Pitao me je da li imam nuspojave lijeka,rekla sam da imam promjenu raspolozenja i depresiju,on kaze da je to ocekivano. Odredio mi je slijedecu terapiju.Danas puregon 150 jedinica i menopur ampule,a sutra isto to,samo jos u 14 sati centrotide ampule,prekosutra na kontrolu. Zelim da budem optimisticna,ali strah me,hiljadu pitanja... Kako podnosis Femaru?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 21:54:55
delila1986
san4 doktor vjerovatno zna kako treba, ja mu potpuno vjerujem..takav je utisak ostavio na mene...nadam se da ce biti sve ok, kada odes prekosutra na kontrolu. i ja imam slicne simptome poput nervoze, osjetljivosti.stalno bih plakala! sto se tice femare, nisam nista primjetila, tek je dva dana uzimam ali cini mi se da od puregona imam nadimanje stomaka, jer onog trenutka kada ubrizgam injekciju imam jako nadimanje stomaka, da li je to ok???
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2012 22:40:55
nedzla.
san4, ne sekiraj se bit će to dobre folikule aBd, samo hrabro delila1986, mislim da je to nadimanje stomaka popratna rekacija poslije injekcija, čitala sam o tome iz iskustava ženica sa RR koje su to prolazile, čak je i meni stomak malo bio napuhan u stumulaciji, a samo femara i folacin mersudinaaaaaaaaaa kako su tvoje rerice, hvala za podršku
ostale ženice