Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 9:42:48
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: malena sharena
Pisala sam vec negdje...od nane rahmetli sam cula da za pokvarenu vocku kaze nevaljala, kao ne valja za jest, uvijek mi to cudno bilo. E sad mi bas merak rec ova jabuka je nevaljala, baci je
da isto i moji govore zamislite kako je meni, mm se stalno ibreti mojim izrazima, on strogi Bosanac bar do 3 koljena a tek moja kći kad počne, nano uželjela sam ti se
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 9:42:56
malena sharena
IZVORNA PORUKA: mamine oci
mene rijeci ne izbacuju iz takta, zaista mi nije bitno ko kako prica,bitno je da se razumjemo, vise mi je bitno da je neko covjek da se moze pricati ljucki nego nacin izrazavnja,kad sa nekim pricam ne glumim nastavnicu,bosanskog,srpskog,ili hrvatskog ne trazim dlaku u jaje i ne kalifikujujem ljude na Bosance,Sandzaklije,Crnogorce i sčlicno samo na dobre i lose ,ali vidim da mnogi prave poredjenja i sa se ismijavanju nacinu govora necijeg porekla sto je smijesno,ali hvala Bogu pa nismo svi isti,mene ce prije izbaciti iz takta necija ne iskrenost nego reci neka prica ko kako hoce, samo nek je insan
I sama sam ti takva. Recimi primijetila sam kad me neko inace nervira onda me nervira i izgovor, postapalice, dize mi se kosa na glavi. A kad mi je osoba draga i gadjanje padezima i pogresaj izgovor i cudni naglasci mi ne smetaju.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 9:51:12
malena sharena
Vesela i moj je cistokrvni Bosanceros, pa se svakodnevno ibretimo jedno drugom Od njega sam prvi put cula rijeci fasunga, saulisati i kifeli. Znate li vi sta to znaci?
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 9:55:23
veeseelaa
Vesela i moj je cistokrvni Bosanceros, pa se svakodnevno ibretimo jedno drugom Od njega sam prvi put cula rijeci fasunga, saulisati i kifeli. Znate li vi sta to znaci?
ove dvije druge nikad čula a fasunga jel to ono što dodje unutar lustera? il griješim?
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 9:57:59
MAMA MA
odo po fasungu znaci kupiti namirnica za jedan period(bar je to kod mene rijec za to) saulisati znaci smiriti umiriti kifeli znaci razguli produzi dalje
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:05:57
Medić*
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
odo po fasungu znaci kupiti namirnica za jedan period(bar je to kod mene rijec za to) saulisati znaci smiriti umiriti kifeli znaci razguli produzi dalje
Fasunga je kod nas ono sto vesela rece gdje ide sijalica. Ovo ostalo jos nisam cula
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:10:40
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ove dvije druge nikad čula a fasunga jel to ono što dodje unutar lustera? il griješim?
Fasunga je mjesecna nabavka, kupovina, kad odes da se namiris ...
grijesis vesela
ipak ne griješim
Idemo direktno i kratko. Pre bilo kakve “operacije” nad lusterom uverite se da nije pod naponom. Ukoliko su postavljene ispravne sijalice ovo vam neće predstavljati problem. Ukoliko pak nema sijalica moraćete da ispitate da li je kabl pod naponom glinaricom. Jednostavno je prislonite na kontakt u centru fasunga.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:15:25
Medić*
fasung
Njem. fassung sa značenjima: 1.ono što nekome pripada da primi,sledovanje 2.vrat sijalice, takođe i sijalično grlo 3.okvir nakita ili tehničkih predmeta 4.optočavanje,uokviravanje,uokvirenje(slike)
Od tuda u našem jeziku se upotrebljavaju reči fasunga za nabavku mesečnih potrepština kao i fasovati najčešće kao pretnja - fasovat ćeš ti meni.
< Poruku je uredio medic slatki -- 4.10.2012 10:17:19 >
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:15:44
malena sharena
medicu, meni je to nepoznata rijec, nikad je prije nisam cula :) Al se sjetih sta mi uvijek zapara usi. Kad neka zena kaze, pricajuci o svom muzu, moj Adnan, moj Esad, moj Damir. Ja uvijek kazem: kod mene O......, nikad ne kazem moj O..... Nekako mi to posesivno zvuci, kao da nagladi ciji je, kao da ja to ne znam. Al ovo moRe bit da je samo do mene i moje muhanatosti.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:17:45
malena sharena
IZVORNA PORUKA: medic slatki
fasung
Njem. fassung sa značenjima: 1.ono što nekome pripada da primi,sledovanje 2.vrat sijalice, takođe i sijalično grlo 3.okvir nakita ili tehničkih predmeta 4.optočavanje,uokviravanje,uokvirenje(slike)
Od tuda u našem jeziku se upotrebljavaju reči fasunga za nabavku mesečnih potrepština kao i fasovati najčešće kao pretnja - fasovat ćeš ti meni.
Covjek se stvarno uci dok je ziv. Super, nisam znala za ova znacenja.