Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 22:56:20
danery
jeje,i meni je zanimljiva....malo me ljutila druga prijateljica koja je toj prigovarala kako priča djetetu na svom dijalektu,pa će mala krivo govoriti ja opet smatram da je maloj prednost što roditelji govore različitim dijalektima,pa će dijete znati više naziva za mnoge stvari,bit će joj se lakše snaći i sporazumjeti....čak štoviše a to kaže li dijete SAĆI ĆU ili SIĆI....glavo da se spusti dolje
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 22:58:11
klemzi
Ja sam danas čula staaaaru nanu u svom komšiluku kako unuku kaže " Biži otale, iđi anam" Iako su sve riječi pogrešne, razumjela sam je i ja i unuk...baš mi nešto bi simpatično to...podsjeti me komentar D_K na to
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:04:29
danery
ja se uvijek sjetim prabake kako je govorila "tupli vudi" (topla voda),"furt","fest".... ne pamtim kad sam zadnji put čula nekoga da kao moja baka kaže da je "utekao" ili da je "tio krepat od smija"
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:06:36
ananas_ze
ne znam jel iko do sad rekao, al mene imenica sok u genitivu kod pojedinih ljudi izbacuje iz takta, jer je izgovaraju s kratkim akcentim: "hoces soka", a ja kazem "soooka", ako me mozete ovako tipkajuci razumjeti
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:13:49
mishkica
Mene bode ćaća i mater za roditelje, a ovdje u okolini mojoj puno tako govore, i to mladi i obrazovani ljudi, i mrzim ono kada rijeci koje zavrsavaju na m neko okrene na n, tipa nisan umjesto nisam, ne znan- ne znam, uh sta meni sve smeta, ali mi je ovo bas nesto ruzno cuti, para dobro usi....
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:25:14
MicoTico
Ja govorim "kuham kafu", ali je generalno uvijek ispečem ( to kad pijem tursku ili domaćicu, kako je ja zovem) .U džezvu stavim kafu, malo je propržim onako na suho ( ako me kontate), pa tek onda zalijem vrelom vodom. Mene je tako baka učila da pravim kafu, a i sama jegovorila "ispeći kafu".
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:26:39
bananica
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Ja govorim "kuham kafu", ali je generalno uvijek ispečem ( to kad pijem tursku ili domaćicu, kako je ja zovem) .U džezvu stavim kafu, malo je propržim onako na suho ( ako me kontate), pa tek onda zalijem vrelom vodom. Mene je tako baka učila da pravim kafu, a i sama jegovorila "ispeći kafu".
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 23:28:40
MicoTico
IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: MicoTico
bude li bolja?? moram tako probati
Meni je tako najbolja. Ja je pijem gorku, ali kad pravim mm-u dodam mu i šečer, pa na suho s kafom mješam dok se ne istopi i onda zalijem vrelom vodom. Mm kaže da ima malo ukus po karameli.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 13:24:40
saritaa
IZVORNA PORUKA: neki x
A kad mi kaze :aaaaaaaj GOLEMO,ranila bih se odmah
To koriste kad hoce da kazu da je nesto aman,wow,ili eto kad ih nesto fascinira,ma ne znam vise ni ja,al cuj GOLEMO
Neki nemoj tako, ja cesto kazem "e golemo" , bas mi nesto simpa
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 14:36:34
Galicia
Jeste normalan i kod moje mi mame u meni.
Pristaviti, znaci staviti dzezvu sa vodom da kuha, ok. Al posto ja ne kuham tursku kafu, nemam sta pristaviti. Samo ono kuhalo da upalim sa vodom. Dobro mozda mogu i to nazvati "da pristavim".