Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 10:32:13
Lady26
Ja za fasungu znam samo u smislu "otici u nabavku", tj otici po fasungu... Za druge zaista ne znam... Ne koristim i iskreno nisam odavno ni cula al eto znam odavno
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 11:51:30
Medić*
IZVORNA PORUKA: medic slatki
fasung
Njem. fassung sa značenjima: 1.ono što nekome pripada da primi,sljedovanje 2.vrat sijalice, takođe i sijalično grlo 3.okvir nakita ili tehničkih predmeta 4.optočavanje,uokviravanje,uokvirenje(slike)
Od tuda u našem jeziku se upotrebljavaju reči fasunga za nabavku mejsečnih potrepština kao i fasovati najčešće kao pretnja - fasovat ćeš ti meni.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 17:40:06
klemzi
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
IZVORNA PORUKA: malena sharena
Vesela i moj je cistokrvni Bosanceros, pa se svakodnevno ibretimo jedno drugom Od njega sam prvi put cula rijeci fasunga, saulisati i kifeli. Znate li vi sta to znaci?
odo po fasungu znaci kupiti namirnica za jedan period(bar je to kod mene rijec za to) saulisati znaci smiriti umiriti kifeli znaci razguli produzi dalje
Fasunga je kod nas ono sto vesela rece gdje ide sijalica. Ovo ostalo jos nisam cula
A kod nas kad dobiješ fasungu, dobio si batine
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 18:04:44
animagical
fasunga moze biti sledovanje necega a mogu i batine, saulisati znaci nesto obuzdati, savladati, npr ja ne mogu da saulisem dijete a kifeli stvarno ne znam
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 19:25:46
danery
ja sam u osijeku,a imam prijateljicu iz hercegovine koju bez wow razumijem mada koristi hrpu riječi koje drugi nitit razumiju niti znaju najbolje mi bude kad ona svoje nešto ispriča tipa: NU DEDER,OHANI MALO,BOGATI....ISTO TI JE IL PRDIO IL GOVORIO....MOJA KAD ZANEBESI,MOŠ SE SLIKAT....onda drekne na dijete UBIT ĆU TE (misleć-dobit ćeš batina),a ljudi odmah neki dan je KUVALA ručak,pa je napravila BIŽU i uz to ZAKUVALA kifl'ce,a za desert je bila IZLIVAČA s pudingom ja sam se skoro udavila od smijeha kad je sve to nabrojala drugoj prijateljici koja ju je samo blijedo gledala i onda rekla ajme oprosti,al što si ti sad zapravo ispričala
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 21:21:47
Graziella
moje se djete cesto igra sa djecom koja su se nedavno doselila sa sela nekog,pa tako dođu kod nas svi skupa nekad igraju se,e hajmo reko sad sve igračke pospremiti,kazu nismo mi to RAŠĆERALI ,i eno kaze gore viškuće ima ker
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 21:32:15
danery
isss....eeeeeeee....kad se sjetim moje susjede (došla za vrijeme rata kod nas u mjesto) kako je tjerala reda među djecu.....sve po redu i rasporedu,pa bi stala nabrajati 7 djece redom sa vrha stepenica:
MAAAAAAAAAART'NE,STAAAAAZO,SILV'JA,AAAAAAAANTEEEE (ostalih se ne sjećam kako su se zvali ),POLET',POTEC',GOTO' RUČAK!!!
a najsilnija mi je bila pedagoška mjera KA' TE PUKNEM ŠAMAROM-ODMA' LIJEŽEŠ
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 21:35:23
D_K
IZVORNA PORUKA: Graziella
ima,i eno kaze gore viškuće ima ker
kad ovo procitah u mislima mi stara bosanska kuca, nena sa šamijom, unuci se igraju i ona im zabrinuto govori 'viš' kuće ima ker'.. bas kao u neka staara vremena
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 22:44:58
bananica
IZVORNA PORUKA: danery
isss....eeeeeeee....kad se sjetim moje susjede (došla za vrijeme rata kod nas u mjesto) kako je tjerala reda među djecu.....sve po redu i rasporedu,pa bi stala nabrajati 7 djece redom sa vrha stepenica:
MAAAAAAAAAART'NE,STAAAAAZO,SILV'JA,AAAAAAAANTEEEE (ostalih se ne sjećam kako su se zvali ),POLET',POTEC',GOTO' RUČAK!!!
a najsilnija mi je bila pedagoška mjera KA' TE PUKNEM ŠAMAROM-ODMA' LIJEŽEŠ
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 22:49:10
Lavić
Prica mi kolegica s posla - od komsinice curica krenula u skolu, a do tada je cuvala nana. Sjedila na casu neko vrijeme, pa se digla i pocela spremati sa rijecima "Cerajte me zene!"
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 4.10.2012 22:50:10
MicoTico
IZVORNA PORUKA: danery
ja sam u osijeku,a imam prijateljicu iz hercegovine koju bez wow razumijem mada koristi hrpu riječi koje drugi nitit razumiju niti znaju najbolje mi bude kad ona svoje nešto ispriča tipa: NU DEDER,OHANI MALO,BOGATI....ISTO TI JE IL PRDIO IL GOVORIO....MOJA KAD ZANEBESI,MOŠ SE SLIKAT....onda drekne na dijete UBIT ĆU TE (misleć-dobit ćeš batina),a ljudi odmah neki dan je KUVALA ručak,pa je napravila BIŽU i uz to ZAKUVALA kifl'ce,a za desert je bila IZLIVAČA s pudingom ja sam se skoro udavila od smijeha kad je sve to nabrojala drugoj prijateljici koja ju je samo blijedo gledala i onda rekla ajme oprosti,al što si ti sad zapravo ispričala
Meni je baš simpa ova tvoja prijateljica. A riječi tipa biža (grašak) i izrazi "zakuvala kiflice" je karakteristično za kraj odakle je ona Vjerovatno ni ona tebe ne bi razumjela da si joj ti rekla da si skuhala grašak.