|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta
4.10.2012 10:21:30   
MAMA MA

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mislim da fasunga nije sarajevski žargonuser posted image , meni to baca na uvedenicu, germanizam strogi

ma dobro to...nego samo sam ovdje cula da se taj izraz koristi za namirivanje...

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1376
4.10.2012 10:21:30   
malena sharena
Pa evo ti tamo pod 1 - sledovanje, valjda od toga

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1377
4.10.2012 10:22:07   
Medić*

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Pa evo ti tamo pod 1 - sledovanje, valjda od toga

Moguce da je od toga.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1378
4.10.2012 10:23:57   
veeseelaa
ma neće nas niko zbuniti sa nama nepoznatim riječima, sve mi saznamo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1379
4.10.2012 10:32:13   
Lady26
Ja za fasungu znam samo u smislu "otici u nabavku", tj otici po fasungu...
Za druge zaista ne znam...
Ne koristim i iskreno nisam odavno ni cula al eto znam odavno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1380
4.10.2012 10:34:00   
D_K
fasung je kod mene degenek.. do duse, malo blaza verzija degeneka..
ozbiljno..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1381
4.10.2012 11:49:09   
Galicia

IZVORNA PORUKA: D_K

fasung je kod mene degenek.. do duse, malo blaza verzija degeneka..
ozbiljno..

Isto.
Mama mi je znala cesto reci "fasovaces ti meni". user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1382
4.10.2012 11:51:30   
Medić*

IZVORNA PORUKA: medic slatki

fasung

Njem. fassung sa značenjima:
1.ono što nekome pripada da primi,sljedovanje
2.vrat sijalice, takođe i sijalično grlo
3.okvir nakita ili tehničkih predmeta
4.optočavanje,uokviravanje,uokvirenje(slike)

Od tuda u našem jeziku se upotrebljavaju reči fasunga za nabavku mejsečnih potrepština kao i fasovati najčešće kao pretnja - fasovat ćeš ti meni.user posted image

D-K i Gali evo odakle to user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1383
4.10.2012 11:53:23   
SdZ
Od tuda u našem jeziku se upotrebljavaju reči fasunga za nabavku mejsečnih potrepština kao i fasovati najčešće kao pretnja - fasovat ćeš ti meni.

Kod nas u narodu se ove dvije rijeci bas ovako i koriste.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1384
4.10.2012 11:56:27   
Galicia
Npr "veli" sam koristila kao zajebanciju jedno vrijeme, i tako mi je ostalo. Sad vrlo cesto koristim "veli, velim". Uglavnom mi je simpaticno.

MM veli user posted image da je njemu fasunga hrana, namirnice. Eto.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1385
4.10.2012 17:40:06   
klemzi

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Vesela i moj je cistokrvni Bosanceros, pa se svakodnevno ibretimo jedno drugom Od njega sam prvi put cula rijeci fasunga, saulisati i kifeli. Znate li vi sta to znaci?

odo po fasungu znaci kupiti namirnica za jedan period(bar je to kod mene rijec za to)
saulisati znaci smiriti umiriti
kifeli znaci razguli produzi dalje

user posted image user posted image user posted image

Fasunga je kod nas ono sto vesela rece gdje ide sijalica. Ovo ostalo jos nisam cula user posted image
A kod nas kad dobiješ fasungu, dobio si batine user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1386
4.10.2012 18:04:44   
animagical
fasunga moze biti sledovanje necega a mogu i batine, saulisati znaci nesto obuzdati, savladati, npr ja ne mogu da saulisem dijeteuser posted image a kifeli stvarno ne znamuser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1387
4.10.2012 18:09:39   
Lady26

IZVORNA PORUKA: animagical

kifeli stvarno ne znamuser posted image

Razguli, bjezi i sl... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1388
4.10.2012 19:25:46   
danery
ja sam u osijeku,a imam prijateljicu iz hercegovine koju bez wow razumijem mada koristi hrpu riječi koje drugi nitit razumiju niti znaju user posted image najbolje mi bude kad ona svoje nešto ispriča tipa:
NU DEDER,OHANI MALO,BOGATI....ISTO TI JE IL PRDIO IL GOVORIO....MOJA KAD ZANEBESI,MOŠ SE SLIKAT....onda drekne na dijete UBIT ĆU TE (misleć-dobit ćeš batina),a ljudi odmah user posted image user posted image
neki dan je KUVALA ručak,pa je napravila BIŽU i uz to ZAKUVALA kifl'ce,a za desert je bila IZLIVAČA s pudingom user posted image user posted image user posted image
ja sam se skoro udavila od smijeha kad je sve to nabrojala drugoj prijateljici koja ju je samo blijedo gledala user posted image user posted image i onda rekla ajme oprosti,al što si ti sad zapravo ispričala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1389
4.10.2012 21:21:47   
Graziella
user posted image user posted image
moje se djete cesto igra sa djecom koja su se nedavno doselila sa sela nekog,pa tako dođu kod nas svi skupa nekad igraju se,e hajmo reko sad sve igračke pospremiti,kazu nismo mi to RAŠĆERALIuser posted image user posted image user posted image ,i eno kaze gore viškuće ima keruser posted image user posted image

(odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 1390
4.10.2012 21:28:35   
Graziella
*moje dijete

(odgovor članu Graziella)
Neposredna veza do poruke: 1391
4.10.2012 21:32:15   
danery
isss....eeeeeeee....kad se sjetim moje susjede (došla za vrijeme rata kod nas u mjesto) kako je tjerala reda među djecu.....sve po redu i rasporedu,pa bi stala nabrajati 7 djece redom sa vrha stepenica:

MAAAAAAAAAART'NE,STAAAAAZO,SILV'JA,AAAAAAAANTEEEE (ostalih se ne sjećam kako su se zvali user posted image ),POLET',POTEC',GOTO' RUČAK!!!

a najsilnija mi je bila pedagoška mjera KA' TE PUKNEM ŠAMAROM-ODMA' LIJEŽEŠ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1392
4.10.2012 21:35:23   
D_K

IZVORNA PORUKA: Graziella

ima,i eno kaze gore viškuće ima ker

kad ovo procitah u mislima mi stara bosanska kuca, nena sa šamijom, unuci se igraju i ona im zabrinuto govori 'viš' kuće ima ker'.. bas kao u neka staara vremena user posted image

Onaj pogled :))))

Neposredna veza do poruke: 1393
4.10.2012 22:41:39   
MAMA MA
"nemoj se ti braco slikavat s mojim Dženanom,nekako stršiš povižnjeg"

Ovo čuh neki dan...prevod molimuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio MAMA MA -- 4.10.2012 22:42:51 >

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1394
4.10.2012 22:44:51   
neki x

kifeli. Znate li vi sta to znaci?

Razguli iliti razliguuser posted image user posted image

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1395
4.10.2012 22:44:58   
bananica

IZVORNA PORUKA: danery

isss....eeeeeeee....kad se sjetim moje susjede (došla za vrijeme rata kod nas u mjesto) kako je tjerala reda među djecu.....sve po redu i rasporedu,pa bi stala nabrajati 7 djece redom sa vrha stepenica:

MAAAAAAAAAART'NE,STAAAAAZO,SILV'JA,AAAAAAAANTEEEE (ostalih se ne sjećam kako su se zvali user posted image ),POLET',POTEC',GOTO' RUČAK!!!

a najsilnija mi je bila pedagoška mjera KA' TE PUKNEM ŠAMAROM-ODMA' LIJEŽEŠ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ovo mi je glavno

(odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 1396
4.10.2012 22:49:10   
Lavić
Prica mi kolegica s posla - od komsinice curica krenula u skolu, a do tada je cuvala nana.
Sjedila na casu neko vrijeme, pa se digla i pocela spremati sa rijecima "Cerajte me zene!"user posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1397
4.10.2012 22:50:10   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: danery

ja sam u osijeku,a imam prijateljicu iz hercegovine koju bez wow razumijem mada koristi hrpu riječi koje drugi nitit razumiju niti znaju user posted image najbolje mi bude kad ona svoje nešto ispriča tipa:
NU DEDER,OHANI MALO,BOGATI....ISTO TI JE IL PRDIO IL GOVORIO....MOJA KAD ZANEBESI,MOŠ SE SLIKAT....onda drekne na dijete UBIT ĆU TE (misleć-dobit ćeš batina),a ljudi odmah user posted image user posted image
neki dan je KUVALA ručak,pa je napravila BIŽU i uz to ZAKUVALA kifl'ce,a za desert je bila IZLIVAČA s pudingom user posted image user posted image user posted image
ja sam se skoro udavila od smijeha kad je sve to nabrojala drugoj prijateljici koja ju je samo blijedo gledala user posted image user posted image i onda rekla ajme oprosti,al što si ti sad zapravo ispričala user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni je baš simpa ova tvoja prijateljica.
A riječi tipa biža (grašak) i izrazi "zakuvala kiflice" je karakteristično za kraj odakle je ona Vjerovatno ni ona tebe ne bi razumjela da si joj ti rekla da si skuhala grašak.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 1398
4.10.2012 22:50:14   
neki x
A kad mi kaze :aaaaaaaj GOLEMO,ranila bih se odmahuser posted image user posted image user posted image

To koriste kad hoce da kazu da je nesto aman,wow,ili eto kad ih nesto fascinira,ma ne znam vise ni ja,al cuj GOLEMOuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1399
4.10.2012 22:52:03   
danery

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

"nemoj se ti braco slikavat s mojim Dženanom,nekako stršiš povižnjeg"

Ovo čuh neki dan...prevod molimuser posted image user posted image user posted image

meni to zvuči da je braco previsok user posted image pa strši POVIŠ dženana user posted image

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *