Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:24:03
Medić*
IZVORNA PORUKA: malena sharena
Moji su s mamine strane iz CG i vecina ljudi ne koristi padeze, jedino ovi malo obrazovaniji. Ali kao sto rekoh, ne smetw mi. Gore je kad cure iz Sqndzaka pricaju beooogradskim naglaskom, ah.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:25:00
animagical
Iz kog kraja tacnije ?
To jedino dosljaci i nobrazovani, padezi se itekako koriste ili ja neznam a poticem iz tih krajeva.
pa sjenica, pazar bate, prijepolje, bijelo polje, ne znam odakle je vesela, je li iz srbije ili crne gore,ali znam da je sandzak u pitanju... ovo za dosljake i neobrazovane ne vrijedi samo za taj kraj,vec za svaki
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:26:49
MAMA MA
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: vjestica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
čuj to, pa odakle je uopće to maaaoojka ? mislim iz kojeg dijela BiH srećom te moji ne govore
ja ne znam sta se ti cudis, pa znam odlicno da su najgore jezicke greske bas s tvog kraja...ljudi ne koriste ni sve padeze...ja se jezim kad cujem npr. evo me u vogoscu, umjesto vogosci itd.
eve me u crnu goru ili mene ćeš dati jedan sok meni je ovo čak simpatično i mi se svaki put tako zezamo, pogotovo kad odemo u CG
Iz kog kraja tacnije ?
To jedino dosljaci i nobrazovani, padezi se itekako koriste ili ja neznam a poticem iz tih krajeva.
A crnogorski akcenat uzivam slusati bas
I ja majke mi..kraljevi su
Dje si sokole sivi? Dje si gujo ljuta? Kako Sapko,Esko,Rafa? Jeste mi zdravo? Masala...Snajka trudna? Sina da dobijes akoBogda.. Hajde mrdjane moj,pa se javi da kafu na Bas carsiju popijemo u Saraj Bosnu
kraljevi.....
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:29:57
neki x
Dje si sokole sivi? Dje si gujo ljuta? Kako Sapko,Esko,Rafa? Jeste mi zdravo? Masala...Snajka trudna? Sina da dobijes akoBogda.. Hajde mrdjane moj,pa se javi da kafu na Bas carsiju popijemo u Saraj Bosnu
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:31:12
MAMA MA
IZVORNA PORUKA: neki x
Crazy woman
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:32:11
malena sharena
A MM cim malo duze radi na Carsiji pocne govoriti sh ima, sh se radi, jes dobar jarane, ma noooormala, standardica. Ne vjerujem koliko utice okruzenje na njega. A meni pocne umjesto nasih nadimaka govoriti - jarane. Sega
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:33:53
MAMA MA
A MM cim malo duze radi na Carsiji pocne govoriti sh ima, sh se radi, jes dobar jarane, ma noooormala, standardica. Ne vjerujem koliko utice okruzenje na njega. A meni pocne umjesto nasih nadimaka govoriti - jarane. Sega
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:34:14
Medić*
IZVORNA PORUKA: animagical
Iz kog kraja tacnije ?
pa sjenica, pazar bate, prijepolje, bijelo polje, ne znam odakle je vesela, je li iz srbije ili crne gore,ali znam da je sandzak u pitanju... ovo za dosljake i neobrazovane ne vrijedi samo za taj kraj,vec za svaki
Kao i svugdje, neko se gadja padezima, neko ih ni ne upotrebljava i sl.
Medjutim meni to ne smeta. Bitno mi je da moje dijete isprvno govori, ostali su po to pitanju nebitni, pravim se da ne cujem
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:34:36
neki x
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
Crazy woman
Ovo "crazy woman" je bilo u pozitivnom smislu,et samo da znas
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:35:22
MAMA MA
Crazy woman
skontala sam neki gujo ljuta
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:36:04
Medić*
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:39:29
neki x
Crazy woman
Aaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhhh za ovo nije dovljno milion smajlija hahahahahahahhaahahhh
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:41:23
MAMA MA
Crazy woman
Aaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhhh za ovo nije dovljno milion smajlija hahahahahahahhaahahhh
plačeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem,hahahahahahahahahahahahhahahahahaahhaahhaahhahahahaha.. ..majke mi stomak me boliiiiiiiiii,ahahahahahahahahahahahhahahahahahaha
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:45:45
malena sharena
Ili recimo ti Galicia normalno pricas naski. A ima nase raje, bili stariji od tebe kad su otisli u dijasporu pa kad pricaju kao ne mogu se sjetit nekih rijeci, ma idi bjezi. E to mi smeta.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:46:03
Medić*
IZVORNA PORUKA: Galicia
Sta ste zapeli za CG, meni je sasvim normalno da oni ne pricaju kao mi.
Upravo tako.
Recimo sandzaklijama je smijesno kako bosanci govore, bosancima kako sandze pricaju i tako.
Nismo svi isti, hvala Bogu pa nismo
Mozda se i meni neko smije kako pricam, malo bosanskim malo sandzackim dijalektom..medjutim ne zamaram se time . I da, ja se ne gadjam padezima i upotrebljavam ih u svom govoru
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:49:12
malena sharena
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Ma i meni su Crnogorci baš super, a tek Dalmatinci. Imam osjećaj da se stalno nešto zahebavaju kad pričaju, bez obzira na temu.
Skoro sam jednog Dalmatinca gledala na onoj emisiji 8.kat, legla sam od smijeha, beskrajno je simpatican. Pa se malo rastuzih, kontam, da je na nasoj televiziji tako dosao neko is nekog kraja Bosne, raja bi rekla vidi seljaka kako prica, nisam jednom cula takqv komentar
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:50:55
Galicia
Ili recimo ti Galicia normalno pricas naski. A ima nase raje, bili stariji od tebe kad su otisli u dijasporu pa kad pricaju kao ne mogu se sjetit nekih rijeci, ma idi bjezi. E to mi smeta.
Pa sad, ne mogu reci da sam 100% sigurna da znam sve, zapne nekad negdje. Rodica me cesto zeza, kaze da joj simpa pricam, ali ja ne vidim nista neobicno u mom govoru. A 20 godina sam izvan BiH.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:54:04
neki x
IZVORNA PORUKA: Galicia
Pa sad, ne mogu reci da sam 100% sigurna da znam sve, zapne nekad negdje. Rodica me cesto zeza, kaze da joj simpa pricam, ali ja ne vidim nista neobicno u mom govoru. A 20 godina sam izvan BiH.
E pa Galicia,sve pohvale za pravopis,nisam znala da si toliko van BiH A ima ih koji su "juce" otisli,pa ne znaju pricati,a kamoli pisati
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 3.10.2012 17:54:23
MAMA MA
[/quote]
kraljevi..... [/quote]
da se razumijemo..ovaj post nije neka uvreda ili nesto slicno..citav zivot se druzim sa dvije djevojke(nekad curice)koje su iz sandžaka...njihovog oca stvarno volim i suzper mi je covjek...i milion puta sam slusala ovakve razgovore...ono sto mi je interesantno je da njih dvije pricaju regularno po Rajvosa-ski kad su u raji negdje i normalno koriste padeze a kad ih nazove neko iz Sandžaka(sto je relativno cesto)glatko presaltaju na taj dijalekt i izbace padeze Ta transformacija je nevjerovatna...kad prekinu vezu opet se vrate na dijalekt kojim su pricale prije poziva...
Dok recimo njihov otac(inace covjek obavlja funkciju direktora jedne javne ustanove)i kad daje izjavu za medije on prica svoj dijalekt isto ko i u kuci i u Sandžaku...