|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
31.7.2012 18:22:41   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: san4

cure,pratim vas svaki dan ,drago mi je sto ide sve kako treba.
I ja sam se narucila na konsultacije i pregled,pa da vidimo sta dr.kaze za mene.
Kad kazete cijenu postupka od 5000-5700,je li mislite samo na postupak bez lijekova?

Sam postupak je 4000 km, za svaku ženu,,,,,,,,,,, pregledi su tu uključeni,,,

A sve ostalo su vađenje hormona koji koštaju čini mi se oko 96 KM,,, to ti možda rade dva ili tri puta zavisno od žene do žene,,,,,, i lijekovi zavisi kako reaguješ ja evo računam po sebi da bi me moglo izaći lijekovi i vađenje hormona oko 1650 KM ali eto dok ne dođem do kraja ništa sigurno nije,,,,,,

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 401
31.7.2012 21:12:32   
Alfa
Hvala vam na odg! Kako sam shvatila, to je klinika isključivo sa VTO jel da? Znači pregled i nalazi su usmjereni ka tome, nije ono pregled, pa stimulacija, pa hajde kući, pa pokušaj prirodno, pa opet se izgubi koji mjesec i godina, sve u krug ili!!?? Jeste li vi još u pokušajima, pa kao i kod mnogih došlo do zasićenja, pa ste se odlučile za ovu kliniku ili su dijagnoze takve da samo može VTO? Ja sam sve prošla od stimulacija do lapar., sve ok, kažu idealno, kod MM isto tako, a neće, ne znam više šta ću, a kažu opustite se, pa kako, nismo u fazi zabavljanja da se opustimu, sad samo mislimo o tome.
A svakako cu pročitati sve što je napisano na ovom postu, hvala!

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 402
31.7.2012 22:07:35   
Mia
mersudina i elice od sveg srca navijamo da vam ovi postupci aBd budu dobitini user posted image user posted image user posted image

mersudina draga, jesi vidjela kako vrijeme leti ... jos jucer si se mucila oko postupka za histeroskopiju, a danas vec stoperica user posted image znaci sad ce i punkcija i aBd puuuuuno lijepih folikulcica, pa onda fina trocifrena beta. E tad cemo praviti dernek user posted image user posted image

Ostalim curicama puno srece u postupcima.

A gdje je Ray user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 403
31.7.2012 22:21:02   
san4
Elica5,hvala puno na odgovoru!Sada sam jos vise zagrijana i jedva cekam konsultacije!Moj slucaj je komplikovan i ne smijem puno da se nadam,alinesto sam pozitivna!
Tebi,a i ostalim koje ste u postupku,zelim sve najbolje i da vam se ostvari najveca zelja!
Alfa,vecinom na vto se odlucuju osobe koje mozda jedino jos na ovaj nacin mogu ostvariti trudnocu!
Poslije prve moje operacije kada mi je zbog endometrioticne ciste odstranjen jajnik,pokusala sam sve i svasta,milion pregleda,ne bi li prirodno ostvarila trudnocu,laposkopija i histeroskopija,prije toga HSG,onada ono cekanje u cekaonicama...
Sada kada se okrenem,ne bih to ponovila,jer sam izgubila i vrijeme,zivce,a i novac.
Samo da napomenem,da i sami nasi ljekari nisu mi odmah savjetovali vto,a sada mislim da je to greska!Ja sam poslije te operacije bila idealan kandidat!
Hocu da kazem,odluka da se ide na vto je jako teska!Ali,ponekad cekajuci da se ostvari trudnoca do koje tako lako ne dolazi,silni pregledi i cekanje za mene je bilo jako frustrirajuce!Za mene je bilo bolje da sam se ranije odlucila za vto!
Mozda bi do sada ostvarila svoj najveci san!
Naravno,ovo je moje misljenje !Ali kod vas je sve ok,pa je  to drugacije!Mozda se jos teze odluciti!
Zelim ti sve najbolje!

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 404
31.7.2012 22:25:16   
sos15
Mersudina i Elice, sretno!
Drago mi je da sve ide pravim tokom. Kod vas se baš približilouser posted image !
Mi smo danas bili opet u Sa i ništa nisu našli. Idemo opet u septembru. Vama želim da do tada već objavite pozitivne bete i postanete trudnice.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 405
31.7.2012 22:35:12   
mersudina 27
Mia uhhh kako vrijeme brzo prolazi,tacno prije mjesec dana sam bila na histero,a veceras stoperica,ma ide to brzo,jest da dotuzi ono dosadno bocanje,ali nista strasno.Vidjet ces ubrzo ako Bog da.Ja cu razmisljati pozitivno,mada nemam nikakav osjecaj,sve su mi se emocije pomijesale.Al nek bude po Bozijoj volji.Ti mi draga moja uvijek dajes podrsku i bas mi znaci,hvala ti na tome.Takodje i ostalim curama hvala na lijepim zeljama,saljem vam od srca jedan veliki user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 406
31.7.2012 22:46:15   
mersudina 27
Sos user posted image bas mi je zao zbog nalaza,ali do septembra cete uspjeti sigurno,pa ako Bog da, da se mi radujemo tvojoj betici.Saljem ti jedan veliki user posted image podrske.

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 407
31.7.2012 22:51:59   
Mia

IZVORNA PORUKA: mersudina 27

Mia uhhh kako vrijeme brzo prolazi,tacno prije mjesec dana sam bila na histero,a veceras stoperica,ma ide to brzo,jest da dotuzi ono dosadno bocanje,ali nista strasno.Vidjet ces ubrzo ako Bog da.Ja cu razmisljati pozitivno,mada nemam nikakav osjecaj,sve su mi se emocije pomijesale.Al nek bude po Bozijoj volji.Ti mi draga moja uvijek dajes podrsku i bas mi znaci,hvala ti na tome.Takodje i ostalim curama hvala na lijepim zeljama,saljem vam od srca jedan veliki user posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 408
1.8.2012 9:19:35   
anaši1507
Mersudina sretno sutra jedva čekam lijepe vijesti user posted image
drage cure koje ste u postupku želim vam puuuuuuuuuuuuuno sreće
navijam za veeeeeeeeeeeeelike bete user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 409
1.8.2012 16:55:24   
kokouli
Cure pozdrav ,nova sam na forumu ,imam slicnih problema kao i vi ,pa sam se odvazila pridruziti se,naime jako me zanima ta nova Baceci klinika ,tj.sve me zanima .Vidim da vas ima vec u postupcima na koji se i sama spremam pa tako htjela bih postaviti neka pitanja npr.koliko stoji postupak s lijekovima ,koji lijekovi kako sta ,pa ako ima neko da mi odgovori bila bih sretna .

Neposredna veza do poruke: 410
1.8.2012 17:32:36   
AAvalon
mersudina, veliko sretno user posted image user posted image user posted image zelim ti uspjesan postupak ako Bog da
kokouli, iscitaj malo temu, cure su bas sve detaljno opisale user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 411
1.8.2012 17:41:19   
mersudina 27
Avalon bas ti hvala od srca,nadam se da ce sve biti kako treba aBd.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 412
1.8.2012 20:55:56   
kokouli
Cittala sam malo ,al me zanima koji lijekovi se koriste ,mislim koliko njih ,od kojeg dana ,i tako to.Ja sam bila u 1 postupku ali na zalost bez uspjeha ,pa bih zeljela ovo ljeto opet pokusati ,zato pitam jer bi se mozda odlucila za ovu novu kliniku.

Neposredna veza do poruke: 413
1.8.2012 20:57:22   
kokouli
I da vidim da je mersudina27 svjeza u tome ,upratila sam i samo da pozelim sve najbolje i da uspije i uskoro dobije svoju bebicu.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 414
1.8.2012 22:09:37   
mersudina 27
kokouli dobro dosla,hvala ti,sto se tice terapije sve je individualno,niko ti nemoze reci bas koju bi ti terapiju koristila.Jer nas sve gledaju kao zasebne slucajeve,uglavnom prvo te dr. pogleda na UZ i sve nalaze koje imas pa tek ti poslije odredjuje stimulaciju.Kod mene je bio Puregon,Menopur i Cetrocide ampule.Cijena ti opet zavisi od broja primljenih ampula,sam postupak kosta 4000KM za svaku zenu plus stimulacija,otprilike sa svim troskovima izadje vise od 6000KM.Eto kolko sam ti ja mogla pomoci,znaci to je moje iskustvo, sad neznam za ostale djevojke kolko su sta placale.Eh sad opet imas i zaledjivanje koje se dodatno placa 300KM ustvari ako imas sta zalediti.Najbolje ti je da odes na konsultacije kod dr.Envera i s njim popricas o detaljima.Sretno

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 415
2.8.2012 7:57:57   
anaši1507
draga piši nam kako je prošlo.... user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna veza do poruke: 416
2.8.2012 8:45:12   
patrizia
Mersudina čvrsto držim palčeve da sve prođe u najboljem redu i da se bebice zakače čvrsto za svoju mamicu.U toj cijeni od 4000 KM jeli ti rade punkciju pod općom anestezijom ili?

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 417
2.8.2012 10:09:39   
kokouli
Mersudina hvala ti puno,a tebi sretno i veliki zagrljaj,pa ta mi se cijena tice ok.i da sto kazes treba otici ,pa ja mislim da cu krajem mjeseca to uciniti .Svim ostalimuser posted image user posted image curama sretno .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 418
2.8.2012 10:16:00   
anaši1507
Mersudina user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  sigurna sam da stižu user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 419
2.8.2012 10:50:35   
mersudina 27
Patrizia hvala,punkcija se radi u opstoj anesteziji,tako da je skroz bezbolna.Cure koje se spremaju za punkciju zaista nemate razloga za strah. Kokouli bas ti hvala,ma najbolje ti je uzeti termin i licno porazgovarati sa dr.o svemu,vidjet ces da je predivan covjek.Anaši Bog te cuo,hvala user posted image user posted image user posted image .Elice user posted image user posted image Sabas jesil krenula sa stimulacijomuser posted image user posted image

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 420
2.8.2012 11:59:26   
Amela86
Drage zene,veliki pozdrav ... molim vas za misljenje i izvinite ako je OT nisam znala gdje da pitam ... naime,u ponedeljak sam radila vaginalni bris i papa test,a noc prije sam imala odnos. hoce li to uticati na nalaz? hvala puno i izvinite sto upadam ovako

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 421
2.8.2012 12:05:21   
AMELIC
Mersudina, Elice i ostale curice koje će uskoro u postupke nek vam je sa srećomuser posted image user posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Amela86)
Neposredna veza do poruke: 422
2.8.2012 12:07:26   
AMELIC
Amela86 imaš temu papa test na:PROBLEMI SA ZATRUDNJIVANJEM
http://www.ringeraja.ba/forum/m_16598/mpage_1/key_/tm.htm#16598
A inače odnos ne bi trebalo imati 2-3 dana prije papa testa ili uzimanja brisevauser posted image

< Poruku je uredio AMELIC -- 2.8.2012 12:10:05 >

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 423
2.8.2012 12:14:18   
delila1986
pozdrav svima!!!
nova sam na forumu pa zelim da vas pitam da li je neko imao slican problem kao ja i moj muz. naime, kod muza je uspostavljena NECROSPERMIJA, tj. nema ni jedan pokretni spermatozoid.

svaki nalaz spermiograma je pokazao isto u posljednjih 1,5 godinu dana. moj muz je radio sve potrebne nalaze koje su mu doktori preporucili do sada, i svi su savreseno uredu, tako da nikome nije jasno zasto nema ni jedan pokretan.( osim sto je utvrđeno malo prosirenje vene na lijevom testisu, tzv. varikokela)., ali doktori smatraju da to ne bi trebalo imati velikog uticaja, moglo bi smanjiti pokretljivost ali da ne postoji ni jedan pokretan zbog toga, to im nije opravdano. ali mog muza u posljednje 1 godinu i boli ta lijeva strane i to svakim danom sve jacim intenzitetom.

koristio je razne terapije( profertill, tešićevi čajevi, vitaminski dodaci, alternativna medicina, bioenergija), ali rezultati su isti.
prije par dana smo se odlucili otici na kliniku Bahceci u Sarajevu ( Hadzici), da vidimo njihovo misljenje. muz je kod njih uradio spermiogram kako bi utvrdili kojim putem da krenemo. doktor je koristio neke dvije metode za pokusaj ozivljavanja spermatozoida i nisu mu bili bas jasni rezultati. tako da nije mogao sa sigurnoscu trvditi ni da su mrtvi niti da su zivi, sto je nevjerovatno. cinjenica je da su potpuno nepokretni.
doktor je narucio i neku trecu najnoviju metodu, koja treba stici iz Istambula za nekih 7 dana pa cemo pristupiti i toj.nakon toga cemo znati sta ciniti dalje i kojim putem krenuti.
mene zanima sada, da li je neko imao slicnih iskustava da mi napise nesto o tome.
ako neko zna koliko kosta hromosomski test (cjelokupni hromosomski status), neka mi napise, bitno mi je.

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 424
2.8.2012 12:21:57   
Amela86

IZVORNA PORUKA: AMELIC

Amela86 imaš temu papa test na:PROBLEMI SA ZATRUDNJIVANJEM
http://www.ringeraja.ba/forum/m_16598/mpage_1/key_/tm.htm#16598

hvala,pogledat cu,ma dr.iznenada predlozila briseve a ja se nisam sjetila da napomenem za odnos

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *