teacher75
|
evo nadjoh svoj post od prosle godine IZVORNA PORUKA: teacher75 evo da se i ja tuspasim, friska s utiscima i jos umorna stigli sinoc oko 2. 1. dojam: brzo je proletjelo, kao da smo bili 3-4 dana a ne 7-8. valjda u frci oko lane i mog povracanja sve brzo proleti pa i odmor. zuljana je pravo mirno mjesti, gosti su najvise cesi. smjestaj nam je bio pravo fin i blizu gradske plaze. plaza se mjestimicno razlikuje, mi smo isli na dio gdje je sitni pijesak i sve plicak kao u ulcinju (s razlikom da je plaza puuuuuuuuno manja i mirnija pa se dijete ne mozen igdje izgubiti ) i tamo je lana uzivala, idealno za malu djecu koje vole igre u pijesku ni znaju plivati.do dubine nisam nikad ni otplivala, jako je daleko. lana je prvi dan odusevljeno skocila u more i napila se vode, tako da je ostale dane provela na plazi praveci kule ili i samom plicaku sjedeci, vise je nije zanimalo kupanje, slauf nije htjela ni da proba. nismo je forsirali. i ovako je uzivala u pijesku a mi smo mogli odmarati i izlezavati se dok se ona igra. nije guzva na plazi, ima djece pa joj je bilo zanimljivo. nismo nosili suncobran ali se prijepodne moze tamo naci hladovina, a kako se vrijeme nakon 2 dana pokvarilo (sto je nama super odgovaralo jer nije bilo prevruce) ni popodne nam nije trebao suncobran, jer je temperatura i sunce bilo bas ugodno, pa smo po citav dan bili na plazi. jedan dan smo isli na famoznu plazu vucine koja me nije posebno odusevila, ljepsa je na slikama i bila je prilicna guzva. lijepa je borovina i plaza poput plaza u makarskoj rivijeri, bilo je i talasa taj dan pa je bilo nezgodno sa lanom, al srecom ponijeli joj bili tada 1.put bazencic (koji je pukao nakon 2-3 dana pa nam vise nije ni trebao) pa se kupala i igrala u njemu.jedan dam smo bili otisli u sreser i drace malo, tamo mi je pravo bezveze, bas sam se razocarala, zuljana je puno ljepse mjesto. i zadnji dan-juce smo isli na korculu-setali cijeli dan, auto bili ostavili u orebicu,a isli tamo brodicom. u povratku smo bas bili umorni jer je valjalo voziti do sarajeva, ja sam stalnio u voznji povracala i tamo i vamo, bas sam se napatila. na moru mi je uglavnom bila muka pola dana svaki dan, pa mi je to kvarilo odmor, nisam imala apetit, nije mi se kuhalo, uglavnom smo se hranile vani, a buduci da je tamo samo jedan restoran, nabili su cijene pa iako je zuljana selo, cijene su ko na korculi u u dubrovniku- bas skupo...kupali smo se svaki dan, osim juce na korculi,2 puta nas je pljusak otjerao, ali se nakon sat vremena vrijeme popravilo. bilo je ugodno i ne pretoplo, jedino je prva dva dana bilo pravo vruce izmedju 12 i 5 pa smo tada bili u sobi...vidim da je neko pitao za voznju do orebica, sa pauzama treba najmanje 6 sati, jos kad nema guzve na putu- mi smo se do zuljane vozili oko 6 sati a od zuljane do orebica ima jos nekih 45-50 minuta. put je uzas, pun krivina, ja sam stalno povracala a lana je srecom spavala, pa nije