maja78 RR
|
IZVORNA PORUKA: Adana IZVORNA PORUKA: mama75 ok, hvala! da li je neko ljetovao u Lovistu, da mi napise par detalja. kakva je plaza, ima li hlada, restorani, cijene i sl. Nisam ljetovala tamo, ali sam prije par godina bila par dana po nekoliko sati tamo u posjeti... Tamo mi inace zivi drugarica, Sarajka koja se udala u Loviste. Mjestasce ili selo je na samom vrhu Peljesca, dalje nema. :) Malo je, bas je malo... Ali kako je uvala u pitanju more je mirno, nema valova, vjetra velikog i sl. kao recimo u Orebicu. Mirno je. Plaza je fina. Ali nema se Bogznasta vidjeti... Znaci ''ubilo'' se za odmora. Ima dva-tri restorancica, kafic, turist biro, granap koji drzi jedna Bosanka, mislim da je Zenicanka, i nije bas jeftin... Trebali bi otvoriti i Studenac ili Konzum nisam sigurna... Mozda je vec i otvoren. Ima i osnovna skola do 4 osnovne, mala crkvica, groblje, mol... Ali uvijek se moze otici u Orebic malo proset_ati, pa brodicom otici na Korculu - ovo je ''pod moranje'' jer biti tamo i ne vidjeti Korculu je grijeh. :) U Orebicu ima i apoteka i doktor. I udaljen je nekih do pola sata voznje autom... Ima mozda 20ak kilometara od Lovista do Orebica. Izmedju Orebica i Lovista ima jos par manjih mjesta sa finim plazama. :) Mislim da iz Viganja takodjer ide brodica za Korculu. A na samom izlazu iz Orebica prema Lovistu ima vidikovac, prelijep je pogled. :) I da, preko Stona do Lovista, znaci sve kopnom da vozite ima nekih 320km od Sarajeva... ma kako nema vjetra, ubi vjetar tamo, dolaze jedrilicari tu, i surferi, poznato po tome