|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
30.5.2012 11:57:39   
animagical
voce i zitarice obicno doruckuje a bogme i to na guranje, nije kakav s jelom, samo sisu prizna...al hajd, porast ce, sta fali... meni se nikad nije svidjalo to kad dr odredjuje bebi koliko treba puta da dojiuser posted image

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 9276
30.5.2012 12:19:10   
Gucci
Ma ni meni se ne svidjaju ti neki doktorovi savjeti, lahko je njemu pricati, sta cu ja kad ona pocne da trazi i da se dernjauser posted image nije dijete knjiga pa da je to sve tako lahko... meni su najgori ovi nocni podoji, nikako da ih smanjiuser posted image imam osjecaj da je samo navika a ne glad, jer nekad doji 5 min i to je to...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9277
30.5.2012 12:49:49   
plava72
Žene smijem li ja bebi od 6 mjeseci dodati koju kap domaćeg jabukovog pekmeza
u griz,taj pekmez je bez trunke šećera,sok jabuke upečen i sipan u tegle bez konzervansa i bilo kakvih dodataka....ona već mjesec dana jede čvrstu hranu pa reko da joj malo poboljšam ukus a i zdravo je

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 9278
30.5.2012 12:57:50   
ucitelj
naravno omace je domace zasto ne

ako ko zna nesto za ratiku javite

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 9279
30.5.2012 13:12:08   
selebriti

IZVORNA PORUKA: plava72

Žene smijem li ja bebi od 6 mjeseci dodati koju kap domaćeg jabukovog pekmeza
u griz,taj pekmez je bez trunke šećera,sok jabuke upečen i sipan u tegle bez konzervansa i bilo kakvih dodataka....ona već mjesec dana jede čvrstu hranu pa reko da joj malo poboljšam ukus a i zdravo je

Ja mislim da možeš. Nama je jabuka bila jedna od prvih namirnica i pekla sam se skoro svaki dan i miješala sa rižom.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 9280
30.5.2012 13:17:27   
animagical

IZVORNA PORUKA: Gucci

Ma ni meni se ne svidjaju ti neki doktorovi savjeti, lahko je njemu pricati, sta cu ja kad ona pocne da trazi i da se dernjauser posted image nije dijete knjiga pa da je to sve tako lahko... meni su najgori ovi nocni podoji, nikako da ih smanjiuser posted image imam osjecaj da je samo navika a ne glad, jer nekad doji 5 min i to je to...

upravo tako, kad trazi ne mogu da odbijem...imamo istu sitaciju s nocnim podojima, koji kod nas traju eto tek da me pomirise i vidi da sam tu, i naravno da me probudiuser posted image nikada nije prihvatio cuclu pa i nemam nekog izbora, ali priznam da idem linijom manjeg otpora pa dam siku umjesto da ga pronosam i uljuljam...

ucitelj ja sam rastiku jedino za nas odrasle koristila za motanje sarme u nju, a za bebu stvarno ne znam kako da je spremis... ubaci jedan listic u neko drugo povrce, pa vidi kako reaguje?

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 9281
30.5.2012 13:27:10   
mishkica
Ucitelj, ja dajem svojoj rastiku i to ovako: isjecem mlade rastike kao spanak za pitu kada pravim, obarim samo 5 minuta i onda na maslinovom ulju stavim malo cvenog luka i na to rastiku dodam malo vode i jedno 2 krompirica i jednu mrkvu, i oblijem vodom od nekog mesa, i kuham, bude preukusno..Drugi nacin: Obari rastiku stavi je na maslac sa malo luka, dodaj mesne vode(ja obicno sa telecih nogica ili sa teletine s kosti) neka se to lagano kuha, prespi rizom kad bude pri kraju skuhano..rastika se duze kuha, pa vidi oko prilike kad je gotova....nadam se da sam malo pomogla..Mi Hercegovci inace smo za te zelene pirjane maheriuser posted image user posted image user posted image Ja svojoj dajem sto i nama, nema njoj smisla kuhati radi neke 4 kasike koliko ona pojede, pa tako da ona meni jede sto i mi, smao u premalim kolicinama, a ni mi slano bas ne volimo, pa sve lagano zacinim...user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

Neposredna veza do poruke: 9282
31.5.2012 11:45:06   
ucitelj
user posted image user posted image user posted image user posted image ma dasta zelenilo samo siba
ja juce riskirala i dala mu obarila rastiku izgnjecila ubacila mladi krompir i rastiku u telecu juhicu skuhalo se na kraju stavil malo maslinova ulja i pojeo nije se zalio user posted image inace taj jede sv nije probirljiv samo zivahan pa ga i u hranilici moram vezatuser posted image

super mi je ona riza na mlijeku od dr.otkera stamanio mi je poprilicno

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 9283
31.5.2012 13:39:41   
Gucci

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Gucci

upravo tako, kad trazi ne mogu da odbijem...imamo istu sitaciju s nocnim podojima, koji kod nas traju eto tek da me pomirise i vidi da sam tu, i naravno da me probudiuser posted image nikada nije prihvatio cuclu pa i nemam nekog izbora, ali priznam da idem linijom manjeg otpora pa dam siku umjesto da ga pronosam i uljuljam...

ucitelj ja sam rastiku jedino za nas odrasle koristila za motanje sarme u nju, a za bebu stvarno ne znam kako da je spremis... ubaci jedan listic u neko drugo povrce, pa vidi kako reaguje?

bolje ti je da i ne pokusavas da ga ljuljas i nosas, jer nece upaliti sigurno... ja sam to pokusavala par puta, nosala je, ljuljala, pjevala itd. muz isto tako pokusavao ali bezuspjesnouser posted image ni moja mala nikada nije htijela cuclu a ni flasicu... tek sad pomalo kao pije iz flasice vodu, popije gutljaj pa je izbaci pa onda opet gutljaj-dva pa opet izbaciuser posted image sinoc sam joj pokusala dati mlijeko iz flasice dok je jos spavala, ali nije ni to upalilo, pocela je udarati i gurati flasicu i to u snu user posted image

Neposredna veza do poruke: 9284
31.5.2012 16:20:53   
sweet insanity
Smijem li N dati masline??? Naravno isprane i eventualno prodinstane???

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 9285
31.5.2012 23:03:13   
Fiona:*
Zdravo mame...
Citajuci neke vase postove opremila sam se sa prosom,purom,hippovim riznim papicama,pretis loncem
user posted image ..
Vjerujem da je na ovih 300 str sve vec napisano,ali od citanja sve mi se zbrkalo...
Moja curica ima 6mjeseci,i poceli smo sa baby rice papicom,i svidja joj se..user posted image
Sad opremljena sa ovim stvarima zelim da pocnem da jpj pravim neke kasice,ako imate kakav savjet bila bi vam neizmjerno zahvalna..
Kako da kuham u pretisu da li da sve zajedno stavim,recimo krompir mrkvu,citala sam da je to kao dobro za pocetak.
I ovaj proso i pura sta da s njima radim,stoje u kuhinji i gledaju me..user posted image
Da li da i to ubacim,kada zajedno ili...
Joj puna sam pitanja..user posted image
Mame help...user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9286
31.5.2012 23:29:54   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Fiona:*

Zdravo mame...
Citajuci neke vase postove opremila sam se sa prosom,purom,hippovim riznim papicama,pretis loncem
user posted image ..
Vjerujem da je na ovih 300 str sve vec napisano,ali od citanja sve mi se zbrkalo...
Moja curica ima 6mjeseci,i poceli smo sa baby rice papicom,i svidja joj se..user posted image
Sad opremljena sa ovim stvarima zelim da pocnem da jpj pravim neke kasice,ako imate kakav savjet bila bi vam neizmjerno zahvalna..
Kako da kuham u pretisu da li da sve zajedno stavim,recimo krompir mrkvu,citala sam da je to kao dobro za pocetak.
I ovaj proso i pura sta da s njima radim,stoje u kuhinji i gledaju me..user posted image

mislim da ti je najbolje mrkvu i jabuku za pocetak miksati zajedno bar sam ja tako... ja sam kuhala oboje iako kazu da moze i svjeze... sto se tice prosa ja njega mjesam sa 100ml vode i 100gr vocne hape (recimo od breskve ili jabuke) on moze i sa adaptiranim mlijekom ali ja posto dojim mijesam sa vodom... puru pravim sa vodom samo da ne bude gusta (i nju mozes pomjesati sa necim recimo pavlakom ali ja sam to tek od 7 mjeseca) eto nadam se da sam malo pomogla...

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Fiona:*)
Neposredna veza do poruke: 9287
1.6.2012 8:17:18   
ucitelj

Zdravo mame...
user posted image ..

a koliko je stara beba
jer ako je pocetak dohrane dajes samo krompir mrkvu jabuku krusku bananu rizu
a puru nemoj prije 7.mjeseca a ja proso nisam koristila jer nikad ga nisam probala pa nezz ni ja kako bi mu to dalauser posted image
nisam mu nikad kuhala(osim samu juhu) u pretisu posto je sve u malim kolicinama u pretisu svakako treba 15-20min tako da sam obicno kuhala
samo ti pitaj kad nije jasno jer ko ce sve ovo iscitatuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9288
1.6.2012 8:49:44   
djoisa
Fiona, evo nekih "pravila" dohrane :

Pravila dohrane:

1.   Uvodite novu hranu jednu po jednu da bi se dijete naviklo na novi okus.
2.   Napravite razmak od tjedan dana između uvođenja nove vrste hrane kako biste mogli utvrditi uzrok moguće alergijske reakcije.
3.   Kod dojenčadi koja su već pokazivala znakove alergije ili čiji su roditelji alergični na hranu, dohrana mora biti sporija i opreznija.
4.   U početku dajte djetetu vrlo male količine hrane (1-4 čajne žlice) i polako povećavajte količinu.
5.   U hranu za dojenčad ne stavljate sol, začine, niti šećer.
6.   Oblik hrane prilagodite djetetu.
7.   Kašice se daju žličicom, a tekućina iz čaše.
8.    tetno je stalno uzimanje zaslađenih sokova, naročito kod uspavljivanja. Prirodno iscijeđen svježi sok se u malim količinama daje poslije obroka.

6. mjeseci

-žitarice:kukuruzna krupica, brašno ili pahuljice, riža, rižine pahuljice
-voće:kruške, jabuke
-povrće:mrkva, koraba, špinat**, tikvice, blitva**
-masnoće i začini:ulje (maslinovo, suncokretovo),margarin

7. mjeseci

-žitarice:kukuruzna krupica, brašno ili pahuljice, riža, rižine pahuljice
-voće:kruške, jabuke banane, marelice, breskve, šljive, trešnje, dinje
-povrće:mrkva, koraba, špinat**, tikvice, blitva**
-meso:bijelo pileće i pureće meso, janjetina, teletina, kunić    
-riba:bijela riba
-masnoće i začini:ulje (maslinovo, suncokretovo),margarin

8. mjeseci

-žitarice:kukuruzna krupica, brašno ili pahuljice, riža, rižine pahuljice, pšenično brašno, krupica ili pahuljice, ječam, raž
-voće:kruške, jabuke banane, marelice, breskve, šljive, trešnje, dinje, kupine, jagode, borovnice, maline
-povrće:mrkva, koraba, špinat**, tikvice, blitva**, krumpir, mahune, brokula
-meso:bijelo pileće i pureće meso, janjetina, teletina, kunić, tamno meso, peradi   
-riba:bijela riba
-masnoće i začini:ulje (maslinovo, suncokretovo),margarin, maslac

vise mozes procitati ovdje: http://www.bebe-i-mi.com/djeca/38-djeca/376-dohrana.html, pri dnu stranice ima kompletna tablica
naravno, ovo su neke generalne smjernice, koje ti mozes prilagoditi sebi i svojoj bebi kako vama najbolje odgovara
..

< Poruku je uredio djoisa -- 1.6.2012 8:51:30 >

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9289
1.6.2012 8:50:55   
Malenaoduvijek
Fiona
Sve sto tek pocinjes davati je najbolje kuhati,moze i svjeze ali bolje je na pocetku prokuhati.

Sve uvodis jedno po jedno,prvo npr mrkvu skuhas u malo vode i izblendas je sa vodom u kojoj se kuhala.
Ne ocekuj da ce cura odmah jesti mnogo,par kasikica cisto da se upozna sa ukusima.
Kad probate jedno nakon par dana probate drugo da vodis ima li reakcije.

A proso ne znam jeli pahuljice ili pravi.za pocetak su ti bolje pahuljice njih imas u dmu jer su lakse za probavu.

OT tajra kako je momak

< Poruku je uredio MALA1994 -- 1.6.2012 8:54:19 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 9290
1.6.2012 12:36:28   
animagical
mrkva se ne blenda u vodi u kojoj se kuhala,nego u drugoj vodi, jer ta voda u kojoj se kuhala mrkva sadrzi previse vit A

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9291
1.6.2012 12:38:20   
Fiona:*
Hvala na savjetimauser posted image Danas cu poceti pomalo,ona ima 6 mjeseci i ja njoj vec dajem one papice rizne,i po danu nekad hipovu rizu sa vocem,cisto da se navikava na kasikicu i novi okus,pa cu kako ste rekli mrkvicu,pa sve pomalo,a proso je onaj iz dm-a alnatura..
A mogu li recimo kasikicu ove rizne hape da pomjesam sa mrkvom,tikvicom i slicnim sto se daju na pocetku pa da joj tako kasu napravim i dam?i da li trebam u tom slucaju prvo napraviti hapu sa strane pa pomjesati,ili onako u prahu mogu?user posted image
Znam da vas peglam da se ponavlajte ali stvarno mi treba bas vremena da sve iscitam,nije da nisam pokusala..user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9292
1.6.2012 12:49:05   
palachinken

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Smijem li N dati masline??? Naravno isprane i eventualno prodinstane???

MA masline su dosta slane, pa ja ne bih još.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9293
1.6.2012 12:53:22   
palachinken

Hvala na savjetimauser posted image Danas cu poceti pomalo,ona ima 6 mjeseci i ja njoj vec dajem one papice rizne,i po danu nekad hipovu rizu sa vocem,cisto da se navikava na kasikicu i novi okus,pa cu kako ste rekli mrkvicu,pa sve pomalo,a proso je onaj iz dm-a alnatura..
A mogu li recimo kasikicu ove rizne hape da pomjesam sa mrkvom,tikvicom i slicnim sto se daju na pocetku pa da joj tako kasu napravim i dam?i da li trebam u tom slucaju prvo napraviti hapu sa strane pa pomjesati,ili onako u prahu mogu?user posted image
Znam da vas peglam da se ponavlajte ali stvarno mi treba bas vremena da sve iscitam,nije da nisam pokusala..user posted image

Ja sam blendala sa malo više vode od kuhanja npr tikve, tako da dobijem rjedju kašicu i onda bih u to umiješala rižu ili proso u prahu (babylove u kartonskim kutijama) da dobijem željenu gustinu hapice.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9294
5.6.2012 11:06:58   
sweet insanity
Dajte mi kakvu ideju za povrtni obork za rucak. Stalno vrtimo brokula karfiol mrkva spinat-kontam tikvice al jedino ih mogu uzet u konzumu i sad ne znam koliko je to Ok, davala sma jabuke iz konzuma jucer jer na pijaci nema naravno vise domacih, i slabo ima svega na pijaci...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9295
5.6.2012 11:22:46   
djoisa
mislim da ima tikvica na pijaci, bar mi uvijek tamo kupimo...
ja sam u zadnje vrijema cesto kuhala prasu..za vikend je bio grasak, mladi kupili na pijaci ..takodje sada ima divnog mladog kupusa, danas to spremamo, malo kupusa s brokulom - koja kombinacija user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 5.6.2012 11:23:48 >

Neposredna veza do poruke: 9296
5.6.2012 11:38:52   
ucitelj
ja dajem tikvice iz kkonzuma kad ne stigne na pijacu samo ih malo dulje kuham jesi probala brokula karfiol pera od luka maldi krompir ledo kukuruz sve to skuhas i malo preprzis na maslacu

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9297
5.6.2012 12:54:16   
sweet insanity
vidis, kukuruz secerac nisam jos davala. jel ga onako cijelog das il ogulis kao sto to neki rade?? Brokule i karfiol jede uredno stalnouser posted image Tikvica kod nas na pijaci nema, a ni prase od prosle sedmice nema...

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9298
5.6.2012 13:02:06   
palachinken

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

vidis, kukuruz secerac nisam jos davala. jel ga onako cijelog das il ogulis kao sto to neki rade?? Brokule i karfiol jede uredno stalnouser posted image Tikvica kod nas na pijaci nema, a ni prase od prosle sedmice nema...

Misliš zrno po zrno da gulim? Mi jedemo kukurus, smrznuti, već duuuugo, u varivima.

Neposredna veza do poruke: 9299
5.6.2012 14:14:03   
Selminja
Kad kuhate piletinu (batak ili karabatak) jel skidate kožicu prije kuhanja?
I koji jogurt da probamo?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  370 371 [372] 373 374   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *