Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.6.2012 21:34:44
animagical
A. je danas jeo krusku sa dm zitaricama za dorucak, palentu s kajmakom za neki branc/rani rucak i za veceru ledo meksicku mjesavinu s batakom, kuhano..... osim toga dojio je brat bratu jedno 10 puta... i da, uveli smo evo i treci obrok, danas!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.6.2012 23:05:19
Daja_sa
E drage mamite...ovo moje malo cedo pocelo pravo da brljavi sa hranom...sad obratna situacija ...donedavno sam kukala kako nece mlijeko samo na kasiku...sad opet samo hoce flasicu ali kasiku jok! Danas je kao meni bio: Aptamil 150ml... Dorucak: Jogurt sa Alnatura 5 Korn musli i banana Rucak: Teletina sa povrcem i rizom ( pojela 5-6 kasika i onda odjednom joj se zgadi kasica...dobije nagon na pocvracanje...ja uzmem hljeba pa joj "umacem" u kasicu e to vec kao hoce...). Vecera: Jabuka i Aptamil zitna kasica... Pred spavanje Aptamil 180ml... E da u toku dana je nakon neuspjelog pokusaja rucka spucala jos 180 ml Aptamila...i uz S je grickala breskvu i kajsiju. Voli voce u svim mogucim oblicima i nacinima pripreme...ali me ovi slani obroci vec pocinju zabrinjavati...
< Poruku je uredio Daja_sa -- 5.6.2012 23:06:08 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.6.2012 23:31:31
animagical
Dajo, ja sam u neka doba skontala da se ne nerviram previse...to jelo u fazama je i kod nas...npr pire krompir ili bilo sta gusce hoce jedino ako mu dan prstima, ko africka plemena a rijetke stvari voli i kasikom.... probaj kad se zgadi na nesto dati malo vode, pa onda nastaviti ,to nama upali
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 0:02:32
sporty mamaa
Mi smo danas jeli dm 3 korn plus kasica od marelice. Rucak, tikvica, krompiric, pileci file sa malo maslinovog ulja... Zene kako vi pravite taj musli, kako dajete recimo bananu i jabuku s jogurtom i plazmom, u kojem omjeru pravite? Ja nemam vise ideju, stalno vrtim tikvice, krompir, mrkvu, karfiol, brokulu, piletinu.... Ima ko kakav prijedlog sta jos uvesti? bebi je osam mjeseci....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 0:56:51
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
Dajo, ja sam u neka doba skontala da se ne nerviram previse...to jelo u fazama je i kod nas...npr pire krompir ili bilo sta gusce hoce jedino ako mu dan prstima, ko africka plemena a rijetke stvari voli i kasikom.... probaj kad se zgadi na nesto dati malo vode, pa onda nastaviti ,to nama upali
E pa isti su majke mi...nece ona vise zmiksane kasice da jede normalno na kasiku...nego moram "umakati" hljeb i tako jede...Probala sam joj udrobiti hljeba pa na kasiku ali jok!! davi se i ima nagon na povracanje...i cim osjeti neki komadic hrane kad joj dam na kasiku nece da jede...ali ako joj dam prstima njopa k'o velika...
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Mi smo danas jeli dm 3 korn plus kasica od marelice. Rucak, tikvica, krompiric, pileci file sa malo maslinovog ulja... Zene kako vi pravite taj musli, kako dajete recimo bananu i jabuku s jogurtom i plazmom, u kojem omjeru pravite? Ja nemam vise ideju, stalno vrtim tikvice, krompir, mrkvu, karfiol, brokulu, piletinu.... Ima ko kakav prijedlog sta jos uvesti? bebi je osam mjeseci....
sporty... ja u nekih 100ml jogurta stavim 2-3 supene kasike muslija...ostavim da se oni dobro natope i razmeksaju...dodam voce i izgnjecim viljuskom...a mozes i blendati... Ili mozes umjesto muslija staviti kasiku dvije mljevene plazme...Meni je inace ta kombinacija voce-jogurt-zitarice jako kvalitetan i ukusan obrok. Pored ovog sto si napisala mozete probati blitvu, spinat, boraniju,grasak,teletinu,ribu...barem smo mi to sve ruckali...a nama je 9 mjeseci:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 11:08:25
animagical
sporty probajte neko crveno meso, ako cura dobro zvace mozes traziti u mesnici da ti samelju komad nekog finog juneceg za bebu, to je super za zeljezo... ja cu danas A napraviti rizu za mljevenim mesom, meso na tavi izdinstam sa malo maslinovog i malo vode, dodam luka, celera, naribane tikvice, bude fino i kao saft se napravi, pa pomijesam sa bilo cime, sitnom tjesteninom, rizom, pire krompirom..... kuham mu razne ledo kombinacije povrca, riblje corbice, supu na telecoj koljenici, zelje sa zumancem i abc sirom, palentu, voli npr kuhanu piletinu s pavlakom i hljebom, razne supice, samo povrce iz supe izgnjecim, da ne bih davala samu vodu... ja sam primjetila da imam vise kombinacija od kad smo prestali blendati,jer radije pojede izgnjeceno meso i povrce,nego kad je sve smiksano skupa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 11:30:09
Gucci
Moja mala nece da jede nista sto joj ja napravim prije je jela super ali sad nesto izvodi i nece bas nista... napravi facu ono kao da joj se ne svidja i onda gura rukama kad ja krenem sa kasikicom kad napravim kasicu sa nekim mesom onda pogotovo nece... ne znam vise sta da radim, ove kupovne kasice hoce da jede... ima 8,5 mjeseci i nema sta joj nisam pravila i pokusavala ali ona nece pa nece... i jos uvijek ne zna da zvace, kad joj dam koricu hljeba ili neki keksic ona to malo vrti po rukama i baci, nema sanse da se prevari pa da stavi usta, a kad joj dam igracku ili nesto drugo to odma zavrsi u ustima...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 11:49:50
animagical
gucci probaj napraviti istog sastava kao i u teglici, procitaj otprilike koliko ide mrkve,koliko rize,koliko mesa,koliko brokule... ja sam skontala da moj bebic, koji ima isto 8,5 mjeseci, nece kad ja stavim previse mesa u corbicu... mislim da u one teglice ide mesa jako malo, a najvise mrkve i krompira...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 16:55:43
sporty mamaa
Daja Sa hvala na prijedlogu, probat cu ovih dana kombinaciju voce i jogurt pa javim kako je prihvatila. Inace nisam to dosad davala, ja vecinom za slatki obrok dam rizine pahuljice hipp sa nekom vocnom kasicom ili 3 corn isto mjesano sa kasicom. Rizine pravim sa izdojenim mlijekom a corn sa vodom. Oboje super pojede. Jednom joj pravila onaj receptic sa rr kravlji sir sa plazmom i bananom, moj Boze kako se mrstila, ma face samo takve pravila, nije nista zavrsilo u ustima. Animagical mi jos jedemo miksano, imamo samo dva zubica, cim nije nesto miksano davi se Starija je isto jela miksano do godinu i po, ja sam mislila do skole cu joj miksat Ovih cemo dana uvest neko crveno meso i spinat A kako molim te pravis zelje za zumancetom i abc, i mi cemo uvest zumanjce??
Gucci ako beba jede kupovne kasice probaj da joj stavis pola domace, pola kupovne, pa da postepeno povecavas kolicinu domace, a smanjujes kupovne, sve dok posve ne prihvati domacu. Ili da u domacu stavis jogurta, to je kod moje starije uvijek palilo, sve je mogla pojest s jogurtom. A za miksanje ne brini, pocet ce ona zvakat, gore sam napisala, moja starija curica je jela miksano do godinu i pol, a eno je sad zvace sve i svasta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 17:03:49
Gucci
Aaaa nadam se da ce nekad poceti zvakati i jesti sa komadicima sad za sad nece nista sto ima komadica, jer je valjda navikla da samo guta... eto danas sam joj napravila kasicu od krompira, mrkve i tikvice, stavila sam unutra sasvim malo banane i sve je to spucala, cak je mogla jos mozda joj je banana malo zasladila pa joj se svidjelo sutra cu joj probati s mesom napraviti i tako cu staviti malo banane pa cu vidjeti hoce li pojesti... a nije los taj prijedlog da mjesam kupovne i domace kasice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.6.2012 22:22:18
animagical
meni je iskreno bilo lakse dok je htio izblendano,jer bi pojeo za pet minuta,a sad jede pola sata minimalno, dok on to izganja po ustima, sto godina... a zgadi se na sve smiksano, i pokusa da pljune, pa vise i ne nudim... jedino izblendano sto hoce je nekakva babylove kasica u tegli, voce i integralne zitarice u nekom maxi pakovanju od 250gr... danas je pojeo citavu iz dva puta! i jos je jeo baby bolonjez i skoro cijelu casu cvrstog jogrta! masallah ne ureklo se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.6.2012 0:40:31
Lavić
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
A za miksanje ne brini, pocet ce ona zvakat, gore sam napisala, moja starija curica je jela miksano do godinu i pol, a eno je sad zvace sve i svasta
Sad mi je lakše, ni moj dječak neće ni najmanju grudvicu da pojede, nego mu dobro, dobro izblendam. Ako slučajno naleti na nešto što se treba 1% žvakati, odmah počne praviti face kao da će povratiti. I ja blendam, šta ću, bitno mi je da fino ruča, a kad-tad će početi žvakati. Doduše, ionako ima samo dva zuba
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.6.2012 15:55:21
ciciban26
Dajte prijedlog sta da rucamo. Kontala sam puretinu i tjesteninu bez jaja ali sta bih joj uz to. Stalno se vrtimo u krug brokula,karfiol,krompir,blitva,mrkva
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.6.2012 16:16:32
palachinken
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Dajte prijedlog sta da rucamo. Kontala sam puretinu i tjesteninu bez jaja ali sta bih joj uz to. Stalno se vrtimo u krug brokula,karfiol,krompir,blitva,mrkva
Pavlaku Malo skuhaj tjesteninu, skuhaj puretinu, pa onda baci u tavu kockicu putera i pavlake, eventualno jogurta, da se napravi sos i u tome provrti tjesteninu i meso, ima da bude preukusno. Talijani rano počinju sa sirom parmezanom, kod njih je meščini među prvim namirnicama u kalendaru dohrane, pa kontam da možemo i mi malo :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.6.2012 16:37:48
Malenaoduvijek
Ovako sam i ja blendala starijem sinu i dan danas izvoljeva jos ga krajnici muce pa sam sama sebi napravila medvjedju uslugu.mali jos nije ni zubuce dobio krenuo da zvace i nema sanse da bi kasicu pojeo ali zato veliki bacs me u ocaj vise
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.6.2012 17:28:04
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Pavlaku Malo skuhaj tjesteninu, skuhaj puretinu, pa onda baci u tavu kockicu putera i pavlake, eventualno jogurta, da se napravi sos i u tome provrti tjesteninu i meso, ima da bude preukusno. Talijani rano počinju sa sirom parmezanom, kod njih je meščini među prvim namirnicama u kalendaru dohrane, pa kontam da možemo i mi malo :)
hvala na ovom receptu, momak je spucao pun tanjir za pet minuta evo lezi i gleda crtani, ne moze da makne, stomak mu ne da
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.6.2012 11:57:26
ucitelj
molim savjet kad mogu bebacu od punih10mj davati przeno jaje (neda mi se kuhat) mislim na zumanjce od kad smi jest janjetinu paradaiz svjezu papriku i sto koristit kod uboda komaraca (nije bas kao komarac vise neka musica ima plikic koji je tvrd odo ja od teme al nezz di pitat) unaprijed hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.6.2012 12:57:41
animagical
tesko ces odvojiti bjelance od zumanceta ako przis jaje pa je najbolje kuhati...janjetinu smije odavno, kao i teletinu, slobodno...paradajz od godinu dana, a za papriku svjezu ne znam, mislim isto poslije godinu jer se u prvoj godini svo povrce kuha, a i paprika je poteska i kad se ispece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.6.2012 13:32:24
animagical
oho dobar rucak! kupim ideju, samo nemam rep ali imam koljenicu, moze i ona ja ovih dana A dajem domaci maslac, domaca jaja-od koka koje setaju travom i ceprkaju, domaci kajmak, domaci sir... ne pojede on puno kolicinski, ali neke stvari bas voli, npr puru s kajmakom, to mu je hit