|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  372 373 [374] 375 376   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.6.2012 13:34:53   
djoisa
ima graska na pijaci dok ne bude domaceg nije los,, a i mladi kupus je fin samo ja nisam bebi davala kuhani kupus, ali mislim da cu ovih dana probati i da imaju tikve na pijaci mlade one okrugle i to cemo da probamo ove hefte..

gdje si zbavila domaci maslac...moram se i ja organizovati da ga dobijem..ja sam, skroz pogresno izbjegavala masnocu i nama i njemu, ali sad slijedi zaokret user posted image .. uskoro cu dobiti pravu pravcatu koku za zamrzivac..

< Poruku je uredio djoisa -- 11.6.2012 13:37:08 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9326
11.6.2012 13:41:39   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

sta pravite danas za rucak? samo nemojte reci brokuluuser posted image

Sataraš s piletinom i pavlakom.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9327
11.6.2012 13:44:51   
animagical

IZVORNA PORUKA: djoisa

ima graska na pijaci dok ne bude domaceg nije los,, a i mladi kupus je fin samo ja nisam bebi davala kuhani kupus, ali mislim da cu ovih dana probati i da imaju tikve na pijaci mlade one okrugle i to cemo da probamo ove hefte..

gdje si zbavila domaci maslac...moram se i ja organizovati da ga dobijem..ja sam, skroz pogresno izbjegavala masnocu i nama i njemu, ali sad slijedi zaokret user posted image .. uskoro cu dobiti pravu pravcatu koku za zamrzivac..

maslac nabavila na Nisicima, kao i domaca jaja i kajmak i sve ostalo... ma predivno im je... maslac drzim u zamrzivacu, imam neku povecu kolicinu, moze mi biti dva mjesecauser posted image

nego, opet ja s brojem obroka, Ajnur ziv nece da jede tri obroka, umjesto vecere se baca na mene da doji i ja odustanem... trebam li ja njega tjerati ili da ga pustim na miru?

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9328
11.6.2012 13:53:43   
djoisa
pusti dijete na miru..

tvoj ima 8 mjeseci i 2 obroka, mi smo u toj dobi imali samo 1 obrok..

samo ti njega prati sam on ce ti reci kad mu bude trebao 3 obrok..bar je tako kod mene bilo sada ima 2 obroka i 3 po zelji ja ponudim, a on nekad jede, nekad nece..ne forsiram meni to nema nikakvog smisla..mene su tjerali da jedem i to mrzim i mislim da zbog toga imam neki pogresan stav prema hrani, u neka doba sam dosla do toga da jedem i kad jesam i kad nisam gladna i da se prejedam, jer su mi uvijek govorili jedi, jedi..to ne zelim svom dijetu..

i jos nesto, bar ja tako razmisljam, dok je iskljucivo dojio SAM je znao traziti da jede i SAM je znao kad je sit.. ne zelim da mu kvarim taj osjecaj...

Neposredna veza do poruke: 9329
11.6.2012 14:16:09   
animagical
ne, on prekosutra ima punih 9 mjeseci

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9330
11.6.2012 14:19:21   
animagical
a mrzim i ja to sopanje djece sto jeste jesteuser posted image ali on i kada jeste gladan, zna odbiti cvrstu hranu, a zarovviti se u moju majicu da doji... zna da je gladan, ali nece da jede sta mu ponudimuser posted image pa cak i ako je to nesto sto voli... i onda me nane maltretiraju kako se on " navadio" da doji pa mi zato nece da jede... u biti meni je slatko kad on rovka siku, i ne smeta mi prestrasno, ali me nekad izbace iz takta komentarima

Neposredna veza do poruke: 9331
11.6.2012 14:28:36   
djoisa
zna on sta mu je bolje user posted image  istina je to i meni se desava ako ja nudim da nece, od drugih hoce..mada je on generalno super prihvatio dohranu..i voli da jede..i cinimi se da vise uziva kako je veci..
a posebno voli da jede kad vidi da i ostali zvacu, pa probaj da ga hranis tada, a preduhitris rovljenje po majci..a kad doji poslije jela ipak doji manje..da zasladi user posted image

Neposredna veza do poruke: 9332
11.6.2012 14:36:03   
animagical
mi svi skupa jedemo za stolom, a njemu, osim sto ga hranim, poredam po hranilici nekih mrvica hljeba, sira, flasicu vode, da se i on sam posluzuje i to mu se svidja... bude i po podu dosta ali nema veze... mi smo imali jedan dug period kad je sve odbijao, ali to je bilo izazenje zuba, kako se kasnije pokazalo...sada opet fino jede, ali dva obroka i ostalo bi sikio... doji 5 puta preko dana, noc ne brojim... ma zbunila me u biti danas pedijatrica na vakcini... kaze kako treba sada imati tri obroka ,prvi vocni,drugi povrce, supa, meso, i kao treci da mu bude neka od onih zitnih kasica sa AD koje ja uopste ne dajem, i dva dojenja na dan... ponudila sam jedno vece jogurt i to hoce, ali nezgodo je za po veceru,jer rano spava, vec u 9 a od jogurta kaki cim zaspiuser posted image pa to vise ne nudim navece

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9333
11.6.2012 14:39:16   
palachinken

mi svi skupa jedemo za stolom, a njemu, osim sto ga hranim, poredam po hranilici nekih mrvica hljeba, sira, flasicu vode, da se i on sam posluzuje i to mu se svidja... bude i po podu dosta ali nema veze... mi smo imali jedan dug period kad je sve odbijao, ali to je bilo izazenje zuba, kako se kasnije pokazalo...sada opet fino jede, ali dva obroka i ostalo bi sikio... doji 5 puta preko dana, noc ne brojim... ma zbunila me u biti danas pedijatrica na vakcini... kaze kako treba sada imati tri obroka ,prvi vocni,drugi povrce, supa, meso, i kao treci da mu bude neka od onih zitnih kasica sa AD koje ja uopste ne dajem, i dva dojenja na dan... ponudila sam jedno vece jogurt i to hoce, ali nezgodo je za po veceru,jer rano spava, vec u 9 a od jogurta kaki cim zaspiuser posted image pa to vise ne nudim navece

Kako se tek zbune mame koje nisu tako studiozno ušle u ishranu djeteta, kao ti user posted image Ne daj se pokolebati, ni od strane nana ni dalje, on itekako dobro napreduje, a znamo da je u prvoj godini majčno mlijeko broj jedan!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9334
11.6.2012 16:00:28   
animagical
joj, tacno mi zao zena s malim bebarama, kad ih zaspu savjetima, a one ko u nebranom grozdju... malo sam se osjecala danas kao na ispituuser posted image kaze mi doktorica, onako strogim glasom: pricajte mi o bebinoj ishrani... zamalo ne trazih da prvo napisem konceptuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9335
11.6.2012 16:04:54   
Lady26

joj, tacno mi zao zena s malim bebarama, kad ih zaspu savjetima, a one ko u nebranom grozdju... malo sam se osjecala danas kao na ispituuser posted image kaze mi doktorica, onako strogim glasom: pricajte mi o bebinoj ishrani... zamalo ne trazih da prvo napisem konceptuser posted image

Ono ti kao mama sa odraslim djetetom user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 9336
11.6.2012 17:23:49   
animagical
i ja se smijem ladyuser posted image ma danas gledam u DZ pile od dva mjeseca, ma mrva, ne mogu da se sjetim da je i A nedavno bio tolikiuser posted image bas je drugaciji osjecaj uzeti u ruke nesto onolisnouser posted image ovo kod mene citav klipan, tezak kao panj, vristi, svadja se, melje, ustaje da kao hoda, puze...izgubila sam sasvim osjecaj da imam bebu...jalijas pravi

< Poruku je uredio animagical -- 11.6.2012 17:24:07 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9337
11.6.2012 23:30:36   
Lavić

ponudila sam jedno vece jogurt i to hoce, ali nezgodo je za po veceru,jer rano spava, vec u 9 a od jogurta kaki cim zaspiuser posted image pa to vise ne nudim navece

Ako ce ti sta pomoci, ja ujutro dam neku žitnu kašicu, prije spavanja pije mlijeko, kad se probudi jede jogurt sa nekim vocem i plazmom, slijedeci je rucak - povrce i meso, poslije drugog spavanja jede ostatke rucka ili voca i pred spavanje mlijeko.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 9338
11.6.2012 23:31:54   
Lavić
Zaboravih, stolica je uredna ko svicarski sat user posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 9339
12.6.2012 13:37:31   
sporty mamaa
Animagical kakva je vakcina s 9 mjeseci? Jel vi kasnite ili?
Htjedoh vas upitati savjet(ne znam gdje drugo da pitamuser posted image meni tetka iz Austrije poslala kasica i kasica za malu. Ma ima ih brate 40 komada. Kad sam vidjelauser posted image Jos sve iste, povrce i svinjetinauser posted image A pise na njima da idu od 4 mjeseca, inace su bebivitine. Nekako mi svinjetina masna za tako malu bebu(8 i po mjeseci). Ja ziva ne znam sta bi s tim kasicama, da joj dajem pomalo ili? Buni me to sto pise od 4 mjeseca...

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 9340
12.6.2012 13:45:34   
djoisa
masnoca je dobra za bebe, bebe trebaju jesti masnu hranu da bi bile zdrave..ako te jedino buni ta masnoca slobodno daj

http://svetahrana.blogspot.com/2011/05/sveta-hrana-za-najmanje-meu-nama.html

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 9341
12.6.2012 14:49:13   
animagical

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Animagical kakva je vakcina s 9 mjeseci? Jel vi kasnite ili?
Htjedoh vas upitati savjet(ne znam gdje drugo da pitamuser posted image meni tetka iz Austrije poslala kasica i kasica za malu. Ma ima ih brate 40 komada. Kad sam vidjelauser posted image Jos sve iste, povrce i svinjetinauser posted image A pise na njima da idu od 4 mjeseca, inace su bebivitine. Nekako mi svinjetina masna za tako malu bebu(8 i po mjeseci). Ja ziva ne znam sta bi s tim kasicama, da joj dajem pomalo ili? Buni me to sto pise od 4 mjeseca...

ma to je ona vakcina sa 6 mjeseci, ali kasnili zbog suneta, i kasnije stalno neko bio bolestan, te nana, te ja, a svi ga dirali, pa dok sacekamo da vidimo jel mu preslo od nas, mjeseci prosliuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9342
12.6.2012 15:11:50   
animagical
a sto se ice masnoce, ja dajem supu na telecoj koljenici, kud ces masnije.... jedino znam da bebe smiju svo mlado meso, jagnjetinu i sl, samo da je mlado

Neposredna veza do poruke: 9343
12.6.2012 15:49:52   
sporty mamaa
A to ja kontam da sam preskocila vakcinuuser posted image A bebe su nam u par dana. Ma ja vidjela da u svim kalendarima nadohrane svinjetina ide sa 13 mjeseci, al nisu ni ovi valjda toliko ludi da bi na kasicu stavili od 4 mjeseca. Inace tu ima jos karfiol, mrkvica i brokula. Ma davat cu joj ponekad kad smo vani kasicu, taman da ne moram kuhat svaki dan. E sad kod nas je pravo upeklo, ima plus 30, a jA nemam pojma gdje da cuvam te kasice(jos su mi u dnevnom). Da li da ih stavim u frizider ili smiju ostat na ovoj temperaturi neotvorene?

Neposredna veza do poruke: 9344
12.6.2012 15:50:54   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: djoisa

masnoca je dobra za bebe, bebe trebaju jesti masnu hranu da bi bile zdrave..ako te jedino buni ta masnoca slobodno daj

http://svetahrana.blogspot.com/2011/05/sveta-hrana-za-najmanje-meu-nama.html

Hvalauser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9345
12.6.2012 22:46:08   
Fiona:*
Mame kad ste pocele davati blitvu,moja ima 6 mjeseci,kako ste je pripremali,i kako kajsiju da li je smije?Moja uziva jeduci rizne pahuljice i onu hipp vocnu kasu.Pa kad sam joj dala mrkvu i krompir vristala ko luda,onda ga mijesam sa riznom i to spuca tako..user posted image

Neposredna veza do poruke: 9346
13.6.2012 8:03:42   
djoisa
ako imas blitvu u basti i ako ces je spremati svjeze ubranu mozes je dati vec sa 6 mjeseci..a ako kupujes na pijaci radije nemoj jos..kajsija mislim da moze od 6 mjeseci kao i breskva..

(odgovor članu Fiona:*)
Neposredna veza do poruke: 9347
13.6.2012 11:15:03   
animagical
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

A to ja kontam da sam preskocila vakcinuuser posted image A bebe su nam u par dana. Ma ja vidjela da u svim kalendarima nadohrane svinjetina ide sa 13 mjeseci, al nisu ni ovi valjda toliko ludi da bi na kasicu stavili od 4 mjeseca. Inace tu ima jos karfiol, mrkvica i brokula. Ma davat cu joj ponekad kad smo vani kasicu, taman da ne moram kuhat svaki dan. E sad kod nas je pravo upeklo, ima plus 30, a jA nemam pojma gdje da cuvam te kasice(jos su mi u dnevnom). Da li da ih stavim u frizider ili smiju ostat na ovoj temperaturi neotvorene?

imas li neki hladniji plakar, ili negdje u hodniku n plocice, gdje je hladnije? i u radnjama stoj ena polici, pa valjda smiju i kod tebe, da ne zatrpas frizider?

ja sam u belaju kad idem vani, on ne voli kupovne slane kasice, a strah me da po ovom suncu nosam skuhano i vruce... obicno mu u povrce stavim zumance ili meso,ribu,kajmak, bas me strah, to je kvarljivo... da li bi mi pomogla ona termo torbica, koja se koristi za bocice? zna li iko?

< Poruku je uredio animagical -- 13.6.2012 11:26:32 >

Neposredna veza do poruke: 9348
13.6.2012 11:38:18   
djoisa
ja nikad dijete nisam hranila vani, jede kad krenemo i to je to, doduse mi nismo satima vani, bas zbog njega..ona tremo torbica meni skroz bezveze..

Neposredna veza do poruke: 9349
13.6.2012 12:37:13   
animagical
hajd, za po gradu bih se i snasla, ali ne znam sta da radim na moru... za voce cu lako, dodam zitarice i eto,ali mi je povrce skroz problem, a o mesu da ne pricam... da li skuhano povrce s mesom smije stajati jedno sat dva? ima li gdje kakav link o cuvanju hrane....

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  372 373 [374] 375 376   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  372 373 [374] 375 376   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *