|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  367 368 [369] 370 371   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.5.2012 12:49:14   
sweet insanity
dorucak-kajgana
uzina:pravi mama evo visnje i banana :)
rucak: povrce sa rizom ili tjesteninom vjerovatno.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9201
22.5.2012 13:39:08   
saritaa
zenice kako pripremate teletinu, jel skhate vecu kolicinu mesa pa zaledite komadice ili za svaki obrok posebno kuhate, koliko treba vremana komadicu teletine da se skuha ?

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9202
22.5.2012 14:20:13   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: saritaa

zenice kako pripremate teletinu, jel skhate vecu kolicinu mesa pa zaledite komadice ili za svaki obrok posebno kuhate, koliko treba vremana komadicu teletine da se skuha ?

ja nista ne ezamrzavam skuhano, jedino meso zamrznem pa ga onda uzimam i kuham. Kuham teetinu 20ak min, ma ono kad vidim da je mekana i fina, izvadim.

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 9203
22.5.2012 15:54:59   
animagical
ja zamrzavam telecu koljenicu, jer ne mogu bas svaki cas da je kuham, nije prakticno... zamrznem u one sterilne zdjelice iz apoteke, skupa s mesnom vodom i to dodajem u povrce

Neposredna veza do poruke: 9204
22.5.2012 16:04:38   
djoisa
ja ne zamrzavam iskuham komad stavim u taperver zdjelu, i dodam pre kraj kuhanja...meso s vodom koristim max 3 dana...obicno iskuham nesto mesa za vikend u pretis loncu, posto radim, i ne nudim meso svaki dan..

evo jedna receptic:
iskuhano meso pureceg zabatka + mrkvica + komad prase + proso u zrnu

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9205
22.5.2012 18:00:40   
Skvo RR
dorucak: 3korn sa jednom bananom
rucak: piletina, karfiol, brokula,mrkva,hljeb
vecera: hipp kasica baby keks
I mlijeko....

Ja zamrzavam i piletinu i teletinu...;)

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9206
22.5.2012 18:30:54   
sweet insanity
Ma da vam kazem, probat cu i ja skuhati pa zamrznuti i koristiti. Mogu jelde one bocice za urin sterilne??

Eh mame sta mislite o onim hipp good night kasicama u teglici? N jeprobala prekjucer banana i riza i mlijeko i sve je pojela, jako joj se dopalo. To se jelda u biti ne razlikuje od od onog hipp good night sto ja smlatim sa vodom? To eto veceramo sada ili tu sa vodom, ostalo mama pravi, ponekad uskoci koja vocna kasica ili mlijecni desert ako smo vani. Slanu kupovnu sam probala dati jer sam ju dobila, i nije lose ovako za uzurbane momente ili kad se je vani. Ta ishrana bi trebala biti ok? Mislim sada ako joj pocnem davati i te good night za veceru? Nekako razmisljam isto mi je to il d akupim pahuljice pa pravim sa mlijekom. Taj vecernji obrok jedino nije nikada domaci, ostalo jeste sem ponekad uzine. Ima i kombinacija naravno i ovog i onog skupauser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9207
22.5.2012 18:57:35   
eko beba
žene drage, kako naučiti bebu od 9 mjeseci da jede slano? Ima li iko neki savjet? Ja sam više luda. D. jede voće, doji, jede one 3 korn, ali sa slanim obrocima se mučimo već tri mjeseca, ništa slano neće ... neće povrće i neće meso. Neće ni slane kupovne kašice. Jednom sam mu dva dana samo slano nudila i rezultat je bio da pojede 50-60 gr za cijeli dan, što mi je premalo. i sa tih 50 grama sam se mučila dok mu uguram. Nisam mogla više izdržati i na kraju sam mu opet dala bananu. Meni sve ovo skupa nije normalno user posted image
Heeelp

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

Neposredna veza do poruke: 9208
22.5.2012 19:20:00   
DM
Eko beba-pa malo po malo -doći će i to na svoje!
Moj prijedlog, ako ste krenuli sa voćem, probaj mu s tim voćem ukombinovati neko povrće(naravno prihvatljive kombinacije)-recimo-daš mu jabuku, pa onda jabuku i mrkvu zajedno, pa onda mrkvu i krompir.
Ili rižu sa nekom voćkom(riža i breskva-odlična kombinacija), pa onda rižu sa mesom.....
Banana sa sirom mladim je odlična(čak se i meni svidjela) samo prati tablice i sretno

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 9209
22.5.2012 19:55:34   
eko beba
isprobavala sam - rižu mu "uvalim" sa jogurtom. Mrkvu sa jabukom -samo ako je extra raspoložen. Krompir ni u jednoj varijanti, brokule spadaju u tih 50 gr koje uspijem, isključivo sa jogurtom. Ma baš ne znam user posted image ... sa starijim, kad bi se pojavilo da ne prihvata neko povrće, obično bih riješila problem za 5 do7 dana ... a ovo tri mjeseca ... baš mi je bad. A tablice pratim svakako.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 9210
22.5.2012 21:56:36   
Alma_27
ja nisam probala s jogurtom ali mozes staviti malo putera, vrhnja... ne znam jesi li probala vec. nama to cini veliku razliku u ukusu i sve pojede kad tako malo "zacinim". i koje zrno soli nece skoditi.

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 9211
22.5.2012 21:59:05   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: animagical

ja zamrzavam telecu koljenicu, jer ne mogu bas svaki cas da je kuham, nije prakticno... zamrznem u one sterilne zdjelice iz apoteke, skupa s mesnom vodom i to dodajem u povrce

ja sam pravila iskuhanu koljenicu ali tako da malo vode ostane i onda to procijedim i isjeckam ono meso pa istresem u plitku plasticnu posudu (bude kao zele) i, kad malo zaledi, isjecem na kockice. to se moze stavljati u svaki slani obrok

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9212
22.5.2012 22:02:04   
Malenaoduvijek
eko bebo
ja sam imala problem sa mladjim isto nije htio "slano" da jede pa sam kombinovala ovako kao sto ti dmum rece.

mene tikva spasila,ja sam njemu kombinovala sve sa tikvom i imas i slatki krompir i mrkvu pa valjda nesto upali.

a nisam uvodila so jer beba koja nikada nije probala posoljeno ne zna sta je slano zaista ne moze joj biti bljutavo kako je nama....

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 9213
22.5.2012 22:34:09   
ucitelj
cao
danas ila u dm i trazila te 3corn i 4corn nesto i nikako nisam mogla skontat sta je to i kako se pravi molim vas pomoc
hvala

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9214
22.5.2012 22:34:49   
mishkica
Mamice moje heeelp, ova moja svrljica sve zivo odbija rucati...uvijek sam mrzila ono nosanje tanjira za djecom, a moja sada kako se noga docepala nece u hranilici ni 3 minute, i sto joj uspijem uvaliti u to malo jadnog vremena pojede i odmah ustaje, rukama i glavom mase, ma nista ne uspije pojesti..Ima li smisla trckarati sa tanjirom, jer mi je to stvarno zadnjeuser posted image user posted image nikad se sa jelom nismo ni proslavili, pa sada smo bas dno dna, eh da napomenem uspijem joj bocu ujutro i navece dati, i to sam joj dobro probusila cuclu da brzinski potamani na gusto nestle riza i kakao sa 8 zitarica po nekih 200-220ml, i odmah na noge, imate li kakav savjet? ja postala i pjevacica i klaun i plesacica samo da je zabavim koju minutu da pojede nestouser posted image user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

Neposredna veza do poruke: 9215
22.5.2012 22:39:55   
Malenaoduvijek
mishkice
ako mozes ikako nemoj trcati za njom.

nego probaj ti njoj npr naviti neki crtic koji voli ako voli ijedan (mislim ako gleda) i pomalo je zapricavaj i daj joj da jede.

ja sam svom starijem i novine davala da cijepa i igracke razne i crtice na laptopu dok nije shvatio da treba mirno da sjedi dok ne pojede i da nema hodanja i jela.
a i mladji isto.ja kad kazem vecera odmah idu obojica u kuhinju sjedaju i cekaju da im dam da jedu.
sretno u svakom slucaju

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 9216
22.5.2012 23:24:12   
mishkica
Mala1994, hvala ti, ma i meni je bas mrsko kad vidim ono nosanje tanjira za djecom, uvijek sam govorila ma radije bi i gladno dijete nego da me voza onakouser posted image user posted image Ali covjek jedno prica kada nije u toj situaciji, a drugo kad se nadje u njojuser posted image Ma sve cu ja njoj pokusavati da bar 5 minuta odsjedi i koji zalogaj pojede, pa koliko toliko, ona je previse zivahna, neka je samo zdrava, to dijete i u snu mira nema, a kamoli po danu, sve zanimljivije nego sjesti i jestiuser posted image Pa vidjecemo, ili da je izmorim dobro da se ishoda i istrci pa je onda u hranilicu, mozda bi nekad i upalilouser posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

Neposredna veza do poruke: 9217
22.5.2012 23:41:13   
eko beba
i ja sam sa starijim isto na ovaj fazon ... pustim mu na laptopu nesto zanimljivo i onda guram, koliko može progutati, za tih 10-15 min.... i tako sve dok nije navikao.A kasnije bih ga pustila ... nisi gladan?Ok. Nećeš ni jesti. Kad budeš gladan tražićeš. I dan-danas je tako. Al' što me snadje s ovim malim muka oko hrane user posted image ... njemu konstantno izigravam i klauna i pjevačicu, i prvo pripremim jedno 7-8 zanimljivih igračaka da mu zaposlim ruke ( do nogu još nismo došli) i tek onda počinjem sa hranjenjem. Inače ne bi cijeli dan ništa stavio u usta ... osim sike. A što se tiče ganjanja sa tanjirom ... i meni je to bezze ... patnja majci i nervoza, a djetetu ljepota. pokušaj sa crtićima, gračkama, nečim što mu zaokuplja pažnju i potrpaj to što stigneš za to vrijeme. user posted image

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 9218
23.5.2012 0:04:04   
saritaa
mishkice a da joj probas i voce i povrce davati na bocicu, malo vise razrjedis, dobro probusis cuclu i mozda tako pojede.

eko beba probaj staviti milerama u slani obrok ili abc sir mozda.

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 9219
23.5.2012 8:14:34   
ucitelj
mishkice imala sam to iskustvo nosanja djeteta dok jede ajme uzas bezveze nosis i opet nista na kraju ne postines
juce sam isla u mo i bas na radiu bio neki dr i govorio o prehrani djece da mi mame ih odma na pocetku forsiramo da bi trebalo pustit ih jer oni pojedu koliko su gladni
a ja sam ti iako je mali odmah pocela s tehnikom dam mu par puta ako nece ostavim pa za 15 min ponudim na kraju jadan valjda ogladne smaze sve za cas i moj nece da miruje iako ne hoda
u doticaju sam s puno djece i uvidila sam da ono nosanje,lumljenej klauna idr ne pomaze vele jer ti se slomi za par kasikica nego ja se slazem sa dr kad ogladne pojest ce

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 9220
23.5.2012 8:30:36   
Malenaoduvijek
mishkica
ja nisam htjela nista da jedem i moja mama je uvijek hodala za mnom sa tanjirom i nagovarala me hajde jedan hajde dva zalogaja.

nikada nisam normalno jela dan danas izvoljevam,moglo mi se i skontala sto oni hodaju za mnom i mole me ja sefica user posted image

nisam skontala kolika je curica ,kad su stariji zaista ih treba pustiti da ne jedu pa da guza ogladni ali maleni gdje ces s njima tako.

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 9221
23.5.2012 9:25:48   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: MALA1994

mishkica
ja nisam htjela nista da jedem i moja mama je uvijek hodala za mnom sa tanjirom i nagovarala me hajde jedan hajde dva zalogaja.

nikada nisam normalno jela dan danas izvoljevam,moglo mi se i skontala sto oni hodaju za mnom i mole me ja sefica user posted image

nisam skontala kolika je curica ,kad su stariji zaista ih treba pustiti da ne jedu pa da guza ogladni ali maleni gdje ces s njima tako.

mm mi neki dan rece da ga njegova majka tjerala s pruticem da jede, da bi opakao da bi jeouser posted image i danas je izbirljiv nadam se da mala nije povukla na njega po tom pitanjuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 9222
23.5.2012 9:48:05   
Malenaoduvijek
bebica11 o Boze,pa ti znas sta ne trebas nikako raditi user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9223
23.5.2012 10:37:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: MALA1994

bebica11 o Boze,pa ti znas sta ne trebas nikako raditi user posted image

user posted image pa nisam luda

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 9224
23.5.2012 10:49:46   
animagical
bebice ne znam sta se zalis da nece da jede, pa nedavno ste poceli, nije jos cura ni otpocela da jede kako treba...polako...
mi smo juce za rucak jeli carsko povrce s malim krompiricem i komadom oslica... fino je pojeo,jeeeuser posted image j upalim baby tv, a ako na tv-u nije dobar crtic onda mu pustim na youtube hungry henrija ili onaj vozic, on bleji i ne buni se puno na kasiku...inace, nisam bas odavno vidjela da mi bar jednom onako fino zine za kasikom...ali hajd... doruckovali smo 8 zitarica s bananom, i danas s kruskom...za rucak cemo nesto sa zeljem jer imam domace svjeze... od treceg obroka smo odustaliuser posted image dok prihvati ova dva...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  367 368 [369] 370 371   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  367 368 [369] 370 371   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *