|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  366 367 [368] 369 370   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
17.5.2012 18:16:48   
saritaa
Animagical hvala, ma ovaj moj ne zna zvakati pa moram jos uvijek blendati, ako ima komadica odmah se davi, i Sarita mi je bila isto ovakva, ali mashallah bitno je da jede najmanji je problem izblendati hranu user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9176
18.5.2012 13:43:38   
minie
Mi jutros jeli malo vise od pola male teglice breskve i vise od pola plazma keksa (bila mu dala da jede sam plazmu i zvakao, zvakao, dosadilo mu i bacio user posted image hB ne zagrcne se, zna zvakati)

Rucak ce nam biti tikvica, kafriol i malo tjestenine (bez jaja) i kontam da skuham malo pileceg filea i da dodam te vodice.

I mi one Nestle riza i kukuruz dodajemo u kasice.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 9177
18.5.2012 14:50:54   
animagical
danas probavamo ribu, s krompiricem...valjda mu se dopadne

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 9178
18.5.2012 15:55:05   
sweet insanity
dorucak: 3 ustipka sa kajmakom
uzina: hipp jabuka banana i zitarice (dobili pa da iskoristimo)user posted image
rucak evo baby bolognese, malo je reci da uzivauser posted image

minie,smijes ti sada i piletine dat,ne samo vodu.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9179
19.5.2012 9:59:10   
sweet insanity
dorucak: palacinak sa kajmakom,pola palacinka sa vocnim pireom od marelice i jabuke (apfelmark alnatura-kontam smije jerpise 100%voce) i pola banane.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9180
19.5.2012 12:57:01   
ucitelj
sweet kako radis baby bolonese

dorucak keksolino
rucak jabuka banan keks i mnago
ostalo nezzz jos

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

Neposredna veza do poruke: 9181
19.5.2012 17:06:51   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: ucitelj

sweet kako radis baby bolonese

dorucak keksolino
rucak jabuka banan keks i mnago
ostalo nezzz jos

Kupila ja meseka koje joj i inace kupujem i rekla da mi samelje,nki bolji komad dakle. Prodinstala na maslinovom ulju i dodala luka crvenog,takodjer prodinstala skupa. U to sam dodala ALNATURA pola kasice od mrkve da bude kao "saft". Skuhala tjesteninu i pomijesala sa ovom, Pojela cca. kao teglica i pol ona velika (kuc,kuc). Bio nam je ovo piv put da probamo i nesto dinstano-jako uspjesan :)

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9182
21.5.2012 15:37:11   
emma.L
U petak smo probali oslić i špinat, ne voli baš.
U subotu smo doručkovali Babylove rice pahuljice, ručali špinat, riža i teletina, a večerali bananu i krušku.
Jučer 3 korn, pa špinat, piletina,  krompirić, mrkva, a večera jabuka, marelica, šljiva.
Danas opet Babylove rice, juha sa piletinom, celerom, mrkvom i zgusnuto 3 korn pahuljicama, a večerat ćemo ostatak marelica i šljiva iz kompota sa bananom.
Na količini smo približno velike Hipp teglice za svaki obrok.
Pije dosta Hipp čaja jer je prehlađen, i svejedno imamo 3 dnevna i 2-3 noćna dojenja kvalitetna.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 9183
21.5.2012 15:56:47   
Bebica11
Moja odbijacica dohrane danas je jela samo banane, to ne odbija pa kontam da je naviknem kroz hranu koju ne odbija

pocela mi je na sljivu stiskati usnice a prije je jelauser posted image user posted image

imal ko kakav savjet?

jedna prijateljica sto ima 4vero djece mi je rekla da njeno nijedno nije prihvatilo pravo dohranu dok se nije odbilo od dojenja jer se uzdaju u cice (.)user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9184
21.5.2012 19:25:31   
Anica1
Mi danas prvi put papali palentu od Alnature, kako zijeva za kasikom, bas joj se svidjelo user posted image user posted image

Recite mi da li ako uvodim jos jedan obrok ujuro za dorucak dajem zitarice ili vocu kasicu, ili mogu pomjesati zitarice i voce? A za rucak povrce?

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9185
21.5.2012 19:31:33   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Anica1

Mi danas prvi put papali palentu od Alnature, kako zijeva za kasikom, bas joj se svidjelo user posted image user posted image

Recite mi da li ako uvodim jos jedan obrok ujuro za dorucak dajem zitarice ili vocu kasicu, ili mogu pomjesati zitarice i voce? A za rucak povrce?

Možeš li mi please,detaljno napisati kako si i koliko si pripremila te palente?Ja sam je kupila ali još nisam pravilauser posted image user posted image
Ja D. miješam žitarice sa voćem za doručak a za ručak papamo povrće,ako smo vani onda neku gotovu kašicuuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9186
21.5.2012 19:48:00   
Bebica11

masaAllah tvoja papa pravouser posted image

doji li??????????

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9187
21.5.2012 21:37:58   
Anica1

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Možeš li mi please,detaljno napisati kako si i koliko si pripremila te palente?Ja sam je kupila ali još nisam pravilauser posted image user posted image
Ja D. miješam žitarice sa voćem za doručak a za ručak papamo povrće,ako smo vani onda neku gotovu kašicuuser posted image

Stavila sam skroz malo vode, 100ml, tamo pise da se stavi voda, so i puter, ja sam samo vodu, i kada je prokljucala onako "odokativno " nasula malo palente i mijesala, oko 10-tak minuta. Dok sam mjesala dodavala sam pomalo vode jer sam htjela da mi je rijedja jer sam pomjesala u kasicu palentu i tikvicu.
Super, posto smo i mi papali i voce i povrce onda cu ja njoj kao ti za dorucak voce i zitarice a za rucak povrce dok ne uvedemo nekad poslje treci obrok.

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 9188
21.5.2012 21:38:58   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Bebica11

masaAllah tvoja papa pravouser posted image

doji li??????????

Mi smo ti malo dojenje malo aptamil. Hvala Bogu za sada nemam problema papa sve sto sam joj dala, nadam se da ce tako i dalje nastaviti.

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9189
21.5.2012 21:58:04   
animagical
dorucak- frutek jabuka, nisam bila kuci pa mu je nana to dala, pojeo je
rucak- zelje na puteru, jedno zumance i mali abc sir sve iznjeceno viljuskom, u to udrobljena sredina jedne kriske...isto pojeouser posted image
poslije je dobio jedan vocni jogurt, oko 100gr, pojeo je i njega.... i malo kifle, da bude miran u kolicima u setnji
ne da sam zadovoljna, nego prezadovoljnauser posted image osim toga dojio je danas 5 puta i popio skoro citavu flasicu vodeuser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9190
   [Obrisana poruka]
21.5.2012 22:07:57   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 9191
21.5.2012 22:20:06   
animagical
ja imam cudan slucaj promjenjive dohrane...bebac tri da nece nista, samo se nasisava po cijeli dan, pa jedan dan pomete sve sto mu ponudim, pa opet nekoliko dana nece nista i sve tako....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9192
22.5.2012 9:29:13   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Moja odbijacica dohrane danas je jela samo banane, to ne odbija pa kontam da je naviknem kroz hranu koju ne odbija

pocela mi je na sljivu stiskati usnice a prije je jelauser posted image user posted image

imal ko kakav savjet?

jedna prijateljica sto ima 4vero djece mi je rekla da njeno nijedno nije prihvatilo pravo dohranu dok se nije odbilo od dojenja jer se uzdaju u cice (.)user posted image

Not true...ili je poguzija ili nije...moja je papala i siku i sve tamanila. Nisam joj nikad mogla dati ono par kašika, već pojede punu zdjelu i još zasladi sikom.

I da, savjet: nemoj je forsirati, neka ona doji, ima do godine dana da se navikne na nove okuse, da mjenja omiljenu hranu...mojoj bi znao dosaditi ABC sir, pa ga neće jedan period, pa ga opet počne jesti ko luda i tako s dosta namirnica.

Samo je ne forsiraj i trudi se da hrana bude onako laganini, bez forsiranja da je ne bi zamrzila...za sve ostalo tu je sikauser posted image

poguzija je ona kad je mlijeko u pitanju, bas halapljiva zato me i cudi, 5mj smo mucili grceve...halapljivo i stalno DOJI, mozda nije spremna za gustu hranuuser posted image , hajr

thnx na savjetima

< Poruku je uredio Bebica11 -- 22.5.2012 9:30:58 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9193
22.5.2012 9:52:50   
emma.L
bebica, mi smo prije mjesec dana imali isti problem - nakon što je fino okrenuo krug namirnica u isprobavanju (tri dana jedna namirnica), odlučio da ne voli ništa kombinirano, a onda ni pojedinačno user posted image . Pride odlučio da ne voli ni Aptamil pa sam bila na rubu živaca kad sam odlučila prekinuti pokušaje i 7 dana je samo dojio da zaboravi na kašičicu. Kad smo ponovno krenuli bili smo na moru i davala sam mu Hipp kašice dva dana i ne znam je li do Hippa ili do pauze, ali je po čitavu malu teglicu za obrok jeo user posted image , nismo mogli vjerovati da još i čist ostane koliko je halapljivo papao. Od tada jede kao šašav, uveli smo i treći obrok. Ponekad jedan zbrlja, npr. sinoć je preskočio voće, ali nema veze jer dva uvijek poliže do zadnje mrvice. Probajte pauzirati, tvoja beba je još i mlađa nego Timi kad se ovo dogodilo. Još ako želi i flašicu, super, nećeš se smoriti a za par dana joj neće ništa faliti.
Danas nam je u planu pileća juha i komadić mesa, riža i mahune. Doručkovao je 3 korn sa aptamilom a za večeru ide pečena jabuka sa Hipp šljivom, možda malo prosa unutra.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9194
22.5.2012 11:37:42   
sweet insanity
Ja jucer svojoj dala hipp kupovnu slanu jer smo je dobili i stoji a bili smo dugo vani, ona gladna i smao je zagrijem-pojela je. Nisam za slane kupovne ali eto od par nece joj nis bit. Ima djece koja stalno to jedu. E sad, zacini tipa bijeli luk, persun,celer-je limoraju za bebu biti svjezi ili mogu i ovi suseni?

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9195
22.5.2012 11:40:34   
animagical
sweet ja kupim celer svjez, narezem sitno i stavim u zamrzivac...uzimam po malo u povrce za nas a sada ponekad i bebi

< Poruku je uredio animagical -- 22.5.2012 11:41:16 >

Neposredna veza do poruke: 9196
22.5.2012 11:55:32   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: animagical

sweet ja kupim celer svjez, narezem sitno i stavim u zamrzivac...uzimam po malo u povrce za nas a sada ponekad i bebi

to znam da ide tako ali recimo kada nema svjezegonda bolje nikakav, tako dodje,a?user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9197
22.5.2012 12:15:45   
Gucci
Moze li mi neko reci da li mogu bebi od 8 mjeseci dati palentu sa jogurtom ili pavlakom za veceru? Jos uvijek nismo probali ni palentu a ni jogurt.

Inace mi fino jede... ujutru doji pa onda za dorucak: zitarice napravljene sa aptamilom, uzina: svijeze voce, rucak: meso i povrce, uzina: voce, vecera: isto kao i dorucak zitarice sa aptamilom, nakon toga doji i onda spavanje user posted image

Neposredna veza do poruke: 9198
22.5.2012 12:17:11   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: emma.L

bebica, mi smo prije mjesec dana imali isti problem - nakon što je fino okrenuo krug namirnica u isprobavanju (tri dana jedna namirnica), odlučio da ne voli ništa kombinirano, a onda ni pojedinačno user posted image . Pride odlučio da ne voli ni Aptamil pa sam bila na rubu živaca kad sam odlučila prekinuti pokušaje i 7 dana je samo dojio da zaboravi na kašičicu. Kad smo ponovno krenuli bili smo na moru i davala sam mu Hipp kašice dva dana i ne znam je li do Hippa ili do pauze, ali je po čitavu malu teglicu za obrok jeo user posted image , nismo mogli vjerovati da još i čist ostane koliko je halapljivo papao. Od tada jede kao šašav, uveli smo i treći obrok. Ponekad jedan zbrlja, npr. sinoć je preskočio voće, ali nema veze jer dva uvijek poliže do zadnje mrvice. Probajte pauzirati, tvoja beba je još i mlađa nego Timi kad se ovo dogodilo. Još ako želi i flašicu, super, nećeš se smoriti a za par dana joj neće ništa faliti.
Danas nam je u planu pileća juha i komadić mesa, riža i mahune. Doručkovao je 3 korn sa aptamilom a za večeru ide pečena jabuka sa Hipp šljivom, možda malo prosa unutra.  

hvala tiuser posted image user posted image user posted image

probacu napraviti pauzu

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9199
22.5.2012 12:22:39   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Gucci

Moze li mi neko reci da li mogu bebi od 8 mjeseci dati palentu sa jogurtom ili pavlakom za veceru? Jos uvijek nismo probali ni palentu a ni jogurt.

palentu moze slobodno, vec od 6 mjeseci
a nije rano ni za jogurt i pavlaku...nadam se da ce se bebici svidjeti

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 9200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  366 367 [368] 369 370   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  366 367 [368] 369 370   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *