Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 9:05:53
bebix
ja se iskreno nadam da smo barem malo popravili nalaze ishranom, moj I jako voli da zvace grozdjice i jos se hB nije ni jednom zagrcnuo isisa ih i ispljune kozicu, dadnem mu u par dana dvije-tri ne vise. kako vi svojim bebama pripremite ribu i koju im dajete
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 10:33:02
sweet insanity
Ja sam do sada oslic kuhala i mijesala sa krompirom i jela je. Eh posto mi je u zadnje vrijeme pocela stlano da govori nam nam i doji ja joj pokusala uvecati obroke, tj smao jedan za sada. Umjesto 1 jaje,jutros sam joj napravila 2 sa mlijekom i kajmakom i zaista je ostalo samo par kasikica (2-3), bit ce da joj je jedno postalo malo Sad posto cu joj pravit po 2, jel to ispade da smijemo samo 2 puta sedmicno jer se preporucuje 3-4 jajeta sedmicno?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 11:39:04
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bebacha
meni se cini da je njoj puno dva jajeta odnednom.jesil probala jaja pomjesat s necim pa joj uvecat obrok
Ma pojede ona jedno i pol kad se sabere sa hljebom. A ocito da joj nije puno kada pojede, a kada pojede jedno uvijek trazi jos pa joj dam il jos pola banane ili nesto drugo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 11:49:02
mishkica
Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelena
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 11:53:58
sweet insanity
razumjela sam, bjelancevine. Ma ovo je prvi puta da je pojela jedno i pol, smao sma probala povecat kolicinu. Od sad cu joj pojacat obrok povrcem ili sirom i maslacem, I davat jajae po jedno 4 puta u sedmici, jeli to ok?
< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.5.2012 11:58:57 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 12:03:51
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mishkica
Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelena
HB, nemam tih problema, al nekad s ezapitam jel Ok i to sto prilicno puno jede ponekad, ali neki nam je skokis izgleda sasa tu pred rođendan pa rastemo A laganini po malo daji, ne sili, probaj sir il pavlaku umijesat u gotov povrtni rucak, mozda htjedne??
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 12:26:31
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: ucitelj
meni je upalilo sa purom koju sam skroz rijetko umisala i onad dodala sir i malo jogurta
a sweet molim te ajd mi daj ideju koju si ribu i kako pripremila i kada si je dala prvi put
Pvi puta sam je dala prosle sedmice, sa 11 mjeseci i par dana. Skuhala file oslica, prethodno krompir ispekla u rerni, kasnije sam izgnjecila malo krompir, dodala pavlake i maslaca i sitno gnjecila rubi prstima da vidim da slucajo nije ostala koja koskica jer pise na pakiranju da se moze desiti. Pojela je sve. Iduci puta cu dodati i neko povrce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 12:28:35
sweet insanity
drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.
A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno ulja Njoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 16:55:33
saritaa
Animagical sa cim dajes Nestle kakao, pise da ide sa mlijekom, i kako pravite tjesteninu bebama ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 17:30:20
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.
A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno ulja Njoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.
To ti je vazda tako. Zato ja skuham krompir i serviram s mladim sirom, pa jedemo skupa.