|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  363 364 [365] 366 367   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.5.2012 11:19:36   
Skvo RR
a mi smo jos bez zubica...sve me strah dati keksic.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9101
15.5.2012 11:22:30   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Selminja

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: animagical

ja bas suprotno, koristim priliku dok jos ne zna sta je monte, cokolada i ostalo, pa jede brokulu, tikvicu i ostalo... kad se pocne sam posluzivati i hraniti, ne vjerujem bas da ce jesti ovako zdravo,ali se nadam da postavimo temelje nekim zdravim navikama.... njemu je sada cascenje ako mu dam bananu sa siromuser posted image

imam jednog takvog mogao bi zivjeti od gluposti.do godine i po je jeo sve sto sam mu davala dok nije otkrio grisini,cokoladu i slicne budalastine.

zato ne dajte se pokolebati i radite kako mislite da treba....toliko mi bude krivo sto je moje mladje dijete probalo neke stvari pa sada nece normalno da jede...

Pa ko bi volio špinat kad ima čokolada user posted image
znaju oni sta valja, i onda krenu odbijati hranu dok ne ponudis ono što vole. I onda dijete nece da jede, što li baš?

a imas ti raznih ljudi ...evo moje starije dijete obozava i puding i monte ali jede i spinat i brokulu i sve ostalo...

a mali srecom uzme svjeze povrce i voce,mrkvicu,krastavac,jabauku i onako gricka i unese vitamine srecom..i nalazi su mu odlicni inace ne znam sta bih....

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 9102
15.5.2012 11:23:58   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ako bude htio on ce da ga glodje desnima,da sisa,ja nisam starijem davala a mali glodao kao ista

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9103
15.5.2012 11:26:05   
palachinken
Mi smo neku noć, u napadu galame u kolicima, uletili u dm i kupili onaj stiropor, expandiranu rižu - ijaaaao koje oduševljenje! On to sam jede, gricka, a još mu se i topi u ustima. Vidjela sam da ima raznih vrsta, pa cu pokupovati za krizne situacije.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9104
15.5.2012 11:57:40   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: palachinken

Mi smo neku noć, u napadu galame u kolicima, uletili u dm i kupili onaj stiropor, expandiranu rižu - ijaaaao koje oduševljenje! On to sam jede, gricka, a još mu se i topi u ustima. Vidjela sam da ima raznih vrsta, pa cu pokupovati za krizne situacije.

I mi to uzimamo ili keksic, jedino sto rizu razbaca a keksic pojede al u kolicima svakako dobro dodje i jedno i drugo iako najbolje dodje kiflauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9105
15.5.2012 12:18:32   
animagical
palacinko, ja od expandiranih jedem onaj 4 korn, preukusnouser posted image dala sam i Ajnuru, hoce i on...
da se pohvalim, uspjela sam mu ishranom popraviti zeljezo i sad je sasvim normalnouser posted image danas za rucak cemo piletinu s nekim povrcem, mozda carskom mjesavinom i rizom...

Neposredna veza do poruke: 9106
15.5.2012 13:21:08   
Alma_27
kada se bebi daje hrana koju on jede prsticima?
moj stariji sin nikada nije htio. uvijek je kasikom mlatio po onoj kasici. kasnije je, naravno, rukom jeo keks, bananu, pitu... ali to je drugo.

ovaj mali ima 6,5mj (i 5 zuba :D) i jede svasta nesto od voca i povrca i hvata kasiku kojom ga hranim. sad ne znam da li da mu ponudim da nesto sam uzima. razmisljala sam da napravim gustu kasicu u koju moze da umace prste. kada se daju sitni komadici kuhanog povrca da uzima prstima? sta se tada daje? bojim se keksa jer ga on nece istopiti u ustima nego ce ga pregristi.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9107
15.5.2012 13:23:24   
animagical
mozes cim pocnete dohranu..ja sam davala onaj stiropor iz dm-a, mrvice hljeba, sira, pa i pire krompir da jede prstima...mozes i mekane komadice kuhanog voca ili povrca.. takodjer nemoj ocelivati da ce odmah znati hvatati prstima komadice,jer tek treba da vjezba pincetni hvat

< Poruku je uredio animagical -- 15.5.2012 13:24:50 >

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 9108
15.5.2012 13:24:04   
Malenaoduvijek
kazu sa 8 mjeseci.sta mislis da mu skuhas malo broluke,mrkve i da mu stavis na tanjiric jer to nece meljati a bice mu interesantno.
ovo naravno ako je probao brokulu...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 9109
15.5.2012 13:28:18   
Alma_27
hvala, zene user posted image

brokulu je probao a stiropor jos nije (ali jeste rizu pa je to valjda isto). probat cemo tako pomalo danas za rucak

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9110
15.5.2012 13:48:20   
saritaa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ma nema veze sto nema zubice, bar nece moci otkinuti komadic, nego ce samo zuljati a plazma bas brzo omeksa i eto malo zabave za bebija user posted image .

Animagical user posted image za zeljezo.

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9111
15.5.2012 13:54:01   
saritaa
... i jos da se pozalim H bas nesto i nezna zvakati, ako mu napravim malo guscu kasicu odmah se podje daviti, sve moram izmiksati i malo vise razrjediti, tako da se ne usudjujem da mu dajem da sam capka prstima...nekad mu dam plazmu, ali se ne odvajam od njega dok jede

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 9112
15.5.2012 14:25:34   
sweet insanity
dorucak: kuhano jaje izgnjeceno i pomijesnao sa mileramom i mlijecni desert nestle s aokusom vanilije-pola ona,pola jauser posted image
Ove dessertice ostavim za kad smo vani ali kad se ne okani nakon dorucka dok ne dobije nesto dam joj nekad i toga malo.

uzina:jedna narendana jabuka

rucak: spinat sa mlijekom i mileramom pomijesan sa tjesteninom i dodato maslinovo ulje (malo vise tako da je preuzelo ukus ali ona je svejedno ispraznila tanjur kuc kuc)user posted image

Naredna uzina, pojma nemam, mozda opet jabuka ili plazmica ili nesto...

Vecera: humana milchberenesto sto se pravi sa vodom ,a sadrzi mlijeko, kukuruzni i rizin griz i okus burbon vanilije.

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 9113
15.5.2012 16:32:35   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Zene moje, mogu li dati bebi koja ima 5,5 mjeseci bananu? Nece gospodin tikvice, ni jabuka mu vise nije draga. Kuham mu one HIPP hapice vocne, top voli. ALi ja bih da uvedem nesto "domace". Bar bananu da probam, imam proso i babz rice ali ne znam scim da mjesam. Krompir nece.a ne bih ni ja onako neslan ruzan.

drznice sad mi je lakse, ja sam mislila samo da moja nece da papauser posted image mozda su jos mali pa izbjegavaju kaskicu

daj bananu, ja sam izgnijecila neki dan i malcice vode dosula par kapi i jos izmutila da lakse guta jer se tek uci na kasasto, izbacuje ako je pregusto i to sam primjetila

baby rice sam danas skroz s mlijekom napravila, nisam isla po receptu pola voda pola mlijeko i bolje je prihvatila, tj pojela 5-6 kasikica i onda opet nije htjela, kaze mama da je polahko navikavam da ni ne moze odmah puno pojesti dok ne navikne???

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 9114
15.5.2012 20:56:59   
Anica1

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

drznice, mozes i palentu sa nekom povrckom dati. To je ono sto ide na pocetku otprilike...

Koja palenta se smije dati?

Smijem li rizu obicnu davati, poceli smo dohranu prije mjeseci, sad je bebi 6 mjeseci? Ili je bolja integralna , ako smije riza?

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 9115
15.5.2012 21:34:39   
ucitelj
okani se integralni stvari za bebu obicnu rizu dobro skuhaj

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9116
15.5.2012 21:49:08   
animagical

IZVORNA PORUKA: Anica1

drznice, mozes i palentu sa nekom povrckom dati. To je ono sto ide na pocetku otprilike...

Smijem li rizu obicnu davati, poceli smo dohranu prije mjeseci, sad je bebi 6 mjeseci? Ili je bolja integralna , ako smije riza?

ako ste probali gluten, moze obicna palent,a ako niste imas u dm-u bezglutensku, jer ova obicna sadrzi gluten u tragovima... riza isto kao i rizine pahiljice moze od samog pocetka, oicna se brze i bolje raskuha od ontegralne...ja bih ti predlozila da uvedes proso u prehranu bebe, bogato je zeljezom, a ne sadrzi gluten...dobro ide i s vocem, npr kruskom, a i s povrcem, npr tikvom...isto imas proso u pahuljicama, baby love hirse flocken, a imas i u zrnu...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9117
16.5.2012 9:46:55   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Anica1

ako ste probali gluten, moze obicna palent,a ako niste imas u dm-u bezglutensku, jer ova obicna sadrzi gluten u tragovima... riza isto kao i rizine pahiljice moze od samog pocetka, oicna se brze i bolje raskuha od ontegralne...ja bih ti predlozila da uvedes proso u prehranu bebe, bogato je zeljezom, a ne sadrzi gluten...dobro ide i s vocem, npr kruskom, a i s povrcem, npr tikvom...isto imas proso u pahuljicama, baby love hirse flocken, a imas i u zrnu...

Hvala ti animagical user posted image
Rizine pahuljice hapimo a i proso sam joj pocela davati u pahuljicama. Onda cu uzeti obicnu rizu da i to polako uvedem. Nsmo probali gluten pa cu u DM po bezglutensku palentu.

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 9118
16.5.2012 11:26:18   
sweet insanity
niti jedn palenta nije glutenska smao moze sadrzavati gluten u tragovima radi mjesta pakovanaj ili cega vec. Sve na bazi kukuruza i kukuruznog brasna je bezglutensko :)

dorucak: jogurt proso i hipp kruska pola teglice.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9119
16.5.2012 12:15:10   
ciciban26
Dorucak-banana sa abc sirom (50gr.) i 3korn pahuljice..njamaa.
Za rucak jos ne znamo sta cemo

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 9120
16.5.2012 13:18:54   
sweet insanity
Ja danas razmisljam oslic, ali zna li neko kakav njami prijedlog kako da ga spremim? Prvi puta sma ga skuhala i pomijesala sa krompirom, a sada bi nesto jos dodavala i sl. Tada me je smao zanimalo kako ce reagovat.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 9121
16.5.2012 13:22:49   
animagical

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Dorucak-banana sa abc sirom (50gr.) i 3korn pahuljice..njamaa.
Za rucak jos ne znamo sta cemo

kako abc sir sa bananom, on je slan? mislim, kakvo bude, nisam nikad tako kombinovala?
mi cemo za rucak krompiric i mrkvu, pa zgnjeciti s kajmakom, jer imamo svjez domaci... doruckovali smo zumance s pavlakom i hljebom, nije odusevljen,ali hajd, zine nekako

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 9122
16.5.2012 13:23:08   
animagical

Ja danas razmisljam oslic, ali zna li neko kakav njami prijedlog kako da ga spremim? Prvi puta sma ga skuhala i pomijesala sa krompirom, a sada bi nesto jos dodavala i sl. Tada me je smao zanimalo kako ce reagovat.

dodaj jos spinat

Neposredna veza do poruke: 9123
16.5.2012 13:32:58   
pahuljica_25
Jučer:

Doručak; banana sa prosom

Ručak: Mrkvica,brokula,tikvica i malo pilećeg filea,skuhano,izblendano

Danas:

Doručak:Hipp Baby first pap + 1 plazma keks (probavamo gluten)

Ručak će biti krompir,brokula,piletinauser posted image

Pitanje, koliko treba dati količinski nečeg što sadrži gluten da bi se mogla vidjeti reakcija nedaj Bože?user posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

Neposredna veza do poruke: 9124
16.5.2012 13:41:37   
ciciban26

kako abc sir sa bananom, on je slan? mislim, kakvo bude, nisam nikad tako kombinovala?
mi cemo za rucak krompiric i mrkvu, pa zgnjeciti s kajmakom, jer imamo svjez domaci... doruckovali smo zumance s pavlakom i hljebom, nije odusevljen,ali hajd, zine nekako

Super bude. I meni ukusno [sm=jezicek.gif ]Ako joj dam abc sir s necim slanim onda nece,ovako banana je dosta slatka pa i ne osjeti sir.

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 9125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  363 364 [365] 366 367   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  363 364 [365] 366 367   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *