|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  362 363 [364] 365 366   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
14.5.2012 21:48:56   
bambi7

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mi valjda nismo normalne, sta li user posted image user posted image user posted image
Bar su meni tako govorili....user posted image
Eeeee da moja Lana hoce sad jesti svega kao prije... user posted image

Govore meni i saduser posted image ganjaj tabelu ovu tabelu onu, ma bjezi. Ako nece tikvicu ma moze banana, samo neka jede. Da sam ganjala koliko cega ima u jogobeli, keksu ili koji mu je sadrzaj, ma zglajzala bih. Pogledam rok i to je to. A bebenzi hvala Bogu dragom super napreduje, nikad se nakasljala nije!

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9076
14.5.2012 22:01:58   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: bambi7

Mi valjda nismo normalne, sta li user posted image user posted image user posted image
Bar su meni tako govorili....user posted image
Eeeee da moja Lana hoce sad jesti svega kao prije... user posted image

Govore meni i saduser posted image ganjaj tabelu ovu tabelu onu, ma bjezi. Ako nece tikvicu ma moze banana, samo neka jede. Da sam ganjala koliko cega ima u jogobeli, keksu ili koji mu je sadrzaj, ma zglajzala bih. Pogledam rok i to je to. A bebenzi hvala Bogu dragom super napreduje, nikad se nakasljala nije!

e ovdje se slazem s vama ta sad nam je prilika da svsta lijepo papju ja svom osobno ne mjerim kad sta dajem od plazme keksa smokica ali cesto mu skuham puding ili napravim kolac neki i on hoce ja dajem dok god trazi dat cu mu ta svi kad znaju sta je mrkva nece da je se okuse

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 9077
14.5.2012 22:20:57   
animagical
ja bas suprotno, koristim priliku dok jos ne zna sta je monte, cokolada i ostalo, pa jede brokulu, tikvicu i ostalo... kad se pocne sam posluzivati i hraniti, ne vjerujem bas da ce jesti ovako zdravo,ali se nadam da postavimo temelje nekim zdravim navikama.... njemu je sada cascenje ako mu dam bananu sa siromuser posted image

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9078
14.5.2012 22:30:49   
sweet insanity
Dobro dma ja plazmu, onda neki nestle baby dessert -mlijeko i borovnica i mlijeko i vanilija. Ostalo je voce, povrce, zitarice mlijecni proizvodi,jaja i sta ja znam :D Banane tako voliiiiiiiiiiuser posted image A i nama je Plazma i kifla pomoc u kolicima cesto kada se uznemiri pa uglavnom odtavim to za tada no evo veceras je dobila jednu na nagovor mm-auser posted image Za cokolade, monte i te pi*darije nisma i slazem se tu sa animagical. Moja je sva sretna kad joj onako citave brokule skuham isperem i dam ona to kao da je keks jede, dake apsolutno joj je svejedno sta je samo da se jedeuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9079
14.5.2012 22:35:33   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: animagical

ja bas suprotno, koristim priliku dok jos ne zna sta je monte, cokolada i ostalo, pa jede brokulu, tikvicu i ostalo... kad se pocne sam posluzivati i hraniti, ne vjerujem bas da ce jesti ovako zdravo,ali se nadam da postavimo temelje nekim zdravim navikama.... njemu je sada cascenje ako mu dam bananu sa siromuser posted image

imam jednog takvog mogao bi zivjeti od gluposti.do godine i po je jeo sve sto sam mu davala dok nije otkrio grisini,cokoladu i slicne budalastine.

zato ne dajte se pokolebati i radite kako mislite da treba....toliko mi bude krivo sto je moje mladje dijete probalo neke stvari pa sada nece normalno da jede...

< Poruku je uredio MALA1994 -- 14.5.2012 22:36:00 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 9080
15.5.2012 9:29:24   
Selminja

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: animagical

imam jednog takvog mogao bi zivjeti od gluposti.do godine i po je jeo sve sto sam mu davala dok nije otkrio grisini,cokoladu i slicne budalastine.

zato ne dajte se pokolebati i radite kako mislite da treba....toliko mi bude krivo sto je moje mladje dijete probalo neke stvari pa sada nece normalno da jede...

Pa ko bi volio špinat kad ima čokolada user posted image
znaju oni sta valja, i onda krenu odbijati hranu dok ne ponudis ono što vole. I onda dijete nece da jede, što li baš?

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9081
15.5.2012 9:35:07   
Skvo RR
danas imamo u planu ribicu sa blitvom i krompirom...a vezano za slatkise, nikada nisam bila opterecena sa tim....moja cerkica, zna da slatkish ide poslije obroka, i to je okej. Ne moze slatkih biti zamjena za obrok...on je samo poslastica poslije obroka.l

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 9082
15.5.2012 9:53:36   
djoisa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

a nema u njoj aman nesto ni secera puno za razliku od obicnog petit keksa.

u plazmi, bar kako pise u sastavu, ima meda

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9083
15.5.2012 9:58:56   
drznica
Zene moje, mogu li dati bebi koja ima 5,5 mjeseci bananu? Nece gospodin tikvice, ni jabuka mu vise nije draga. Kuham mu one HIPP hapice vocne, top voli. ALi ja bih da uvedem nesto "domace". Bar bananu da probam, imam proso i babz rice ali ne znam scim da mjesam. Krompir nece.a ne bih ni ja onako neslan ruzan.

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9084
15.5.2012 9:59:24   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

a nema u njoj aman nesto ni secera puno za razliku od obicnog petit keksa.

u plazmi, bar kako pise u sastavu, ima meda

Taj med smiju jesti jer je preradjen.Tj nije onaj koji moze sadrzati to nesto sto moze uzrokovati nestouser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9085
15.5.2012 10:00:08   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: drznica

Zene moje, mogu li dati bebi koja ima 5,5 mjeseci bananu? Nece gospodin tikvice, ni jabuka mu vise nije draga. Kuham mu one HIPP hapice vocne, top voli. ALi ja bih da uvedem nesto "domace". Bar bananu da probam, imam proso i babz rice ali ne znam scim da mjesam. Krompir nece.a ne bih ni ja onako neslan ruzan.

Naravno da mozesuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 9086
15.5.2012 10:01:05   
sweet insanity
Banan i proso su super kombinacija ali ja napravim posebno proso na prokuhanoj vodi pa pomijesam sa bananom dok ju je tako jela, sad u ruku i njam njamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9087
15.5.2012 10:05:00   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

moja cerkica, zna da slatkish ide poslije obroka, i to je okej. Ne moze slatkih biti zamjena za obrok...on je samo poslastica poslije obroka.l

I cemu onda frka....niko nije rekao da se to da umjesto obroka....
A JEDNA plazmica u toku dana bas ce poremetiti sve user posted image
Svako radi kako misli da je dobro za njegovo dijete, i sama sam takva ali zasto ne pocastiti dijete necim sto voli poslije obroka? Kao "nagradu"....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9088
15.5.2012 10:07:40   
drznica
E super, danas cemo probati bananu. Mozda da prvo probam onako izgnjavit bez ista? A sutra sa prosom? Sta predlazete od slanog? Joj toliko mi znace vasa iskustva user posted image

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9089
15.5.2012 10:07:54   
Lady26
Ne nagovaram nikoga ni na sta user posted image , samo hocu vam reci opustite se zene drage....uzivajte....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9090
15.5.2012 10:17:41   
Skvo RR

Ne nagovaram nikoga ni na sta user posted image , samo hocu vam reci opustite se zene drage....uzivajte....

Ti bas raspravljas sama sa sobom.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9091
15.5.2012 10:39:34   
Lady26
Ne raspravljam se ja uopste ali cim imas suprotno misljenje ne valjas....
Najbolje ni ne pisati na pojedine teme....
Budite pozdravljene

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9092
15.5.2012 10:43:24   
ziki
Sve zavisi od djeteta do djeteta, a dosta i od genetike i navika roditelja. Znam zene koje se polomise da im djeca jedu zdravo, kupuju samo od probranih teta povrce, kuhaju trude se i nista- dijete takvo, nece.
Moj stariji jede sve, sam otvara frizider vadi voce da mu se opere i oljusti, mrkve da gricka ko zeko. Davala sam plazmu od 9 mj, jede cokolade svaki dan od godine, nisu striktno zabranjene grickalice al mu je objasnjeno sta je za njega zdravo. Od cega ga moze zaboljet stomak, zub...
Sa mladjim se trudim da ponovim isto, mada on je probao cokladu vec. I da kod nas je pravilo nema slatkisa prije obroka

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9093
15.5.2012 11:09:01   
pahuljica_25

Banan i proso su super kombinacija ali ja napravim posebno proso na prokuhanoj vodi pa pomijesam sa bananom dok ju je tako jela, sad u ruku i njam njamuser posted image

Mi smo jutros imali baš ovu kombinaciju i bilo je mhmmm njam njamuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

Neposredna veza do poruke: 9094
15.5.2012 11:09:06   
emma.L
Ma meni je drago da mi prvo dijete nije jelo smoki ni čokoladu dok nije prohodalo i samo moglo uzeti to sa stola ili dok nije u igri u parku skontalo da drugi to jedu. Ja nekako mislim da sam joj malo poštedila jetru i bubrege, ali hajde, možda i nisam u pravu.

Nego, ima li igdje više kupiti Hipp keksića za male glodare (oni skupi što se ne lome nego tope u ustima user posted image )?
Rano nam je još, ali ih nešto nigdje nisam vidjela sad kad tražim po bebi hrani u prodavnicama.

Jutros je bila kod nas Hipp FIrst Milk Pap, ručak je piletina sa kafiolom i kropirićem, a voćni obrok je mango, marelica i još nešto što nađem u granapu.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9095
15.5.2012 11:13:20   
Skvo RR
A nisam ni ja nasla...Umi sam ih kupovala, bas su dobri.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9096
15.5.2012 11:13:35   
drznica
Jedva cekam da napunimo 6 pa da krenem u akciju iskuhavanja piletine sa povrcem. Ovako bas sam svezana, ko kad smo morali rano poceti sa dohranom zbog posla. I mi volimo first pap user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9097
15.5.2012 11:17:11   
sweet insanity
drznice, moja je od pocetka skoro jela, a i sada jede cesto varijacije carska mjesavina i riza, od 6 punih mozes poceti stavljati i maslinovo ulje u gtovo. Ali posto on jos nema 6 mjeseci ne znam bi li mu dala brokulu posto mamae neke pricaju da znaju naduti bebu, moju nije ali eto desava se.Mozes probati ako zelis.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9098
15.5.2012 11:17:43   
sweet insanity
emma L ja nigdje nisma vidjela hipp kekse, zato povremeno dam plazmu ili Lino koji su prakticno skoro istog sastava.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9099
15.5.2012 11:19:03   
sweet insanity
drznice, mozes i palentu sa nekom povrckom dati. To je ono sto ide na pocetku otprilike...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  362 363 [364] 365 366   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  362 363 [364] 365 366   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *