Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 13:55:35
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Ovo kao da nije moje dijete,nece ni jogurt,ni mladi sir. ABC joj tako podvalim i nekad prodje kasikica pavlake s povrcem
i ja sam luda za mlijecnim proizvodima
hej al zar nije ABC sir SLAN??
a i domaci kajmak kad ste pocele davati???????????'
jeste slan, malo, j koristim ona pakovanj od 50 grama, jednom u desetak dana.. mlijecne proizvode sam pocel acini mi se sa 7 punih, tako nesto, ne sjecam se.. kajmak probali prije desetak dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:11:41
ciciban26
I mi smo mlijecne proizvode uveli par dana prije napunjenih 7 mj. Poceli s jogurtom i tada je ko fol i htjela a sada nece smizla Domaci kajmak jos nije probala. A abc jeste slan ali ne previse,nije feta . Ne dajem joj cesto
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:16:20
animagical
pardon, sad vidim da stavljas 3 korn... mi smo odusevljeni onim 8 zitarica-kakao, nestle... a u povrce i meso cesto zadrobim hljeba, obicnog... koliko hljeba vi dajete bebama? ja nekad dam i za dorucak abc sir ili kajmak, masniju pavlaku, sa hljebom, umacem i on fino jede,kad hoce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:16:53
Bebica11
I mi smo mlijecne proizvode uveli par dana prije napunjenih 7 mj. Poceli s jogurtom i tada je ko fol i htjela a sada nece smizla Domaci kajmak jos nije probala. A abc jeste slan ali ne previse,nije feta . Ne dajem joj cesto
znam da nije feta al meni mozak zapamtio "bebama se hrana ne soli" pa me iznenadilo, znaci ne drzite se toga striktno vec u mjerama to me buni
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:23:40
ciciban26
Jesam,i u vecini slucajeva pojede. Ali hoce samo tu slatku varijantu,sir,banana,zitarice ili keks. Ja njoj davala Lino izbjegavala plazmu zbog meda i jutros procitah da moze preradjeno. Plazma mi je puuuno ukusnija. Nema sanse da sir pojede s povrcem,ja se bas potrudim da joj napravim i na kraju zavrsi s brrrrr i kuhanjem brokulica ili tikvica to znam da ce pojesti. Cak sam joj i vocne jogurte pravila ali jok
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:36:45
ciciban26
Pa super je sto voli mlijecne proizvode.I ja pavlaku volim uz sve,jogurt,sireve takodje a ona nista.pih A sto se hljeba tice dam joj kiflu ili lepinu i zvrnja,jos nije svladala tehniku zvakanja pa se zagrcne lako. Vi ste puno napredniji u dohrani od nas. Nestle 8 zitarica i kakao su joj favorit,sinoc je dvije zdjelice spucala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:43:55
animagical
Bogme ciciban, vi ste naprednije, cuj dvije zdjelice, ja po cijeli dan kuham, a on pojede max 150gr za cijeli dan
bebice, vazi pravilo bez soli, ali sve je svacija licna odluka na kraju... ja nista ne solim,samo ponekad dam taj sir,ne sam, nego uz neku hranu... i jos dam hljeb, u kom ima soli, ali sam mu u pocetku pravila hljeb bez soli
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 14:45:24
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ne moram valjda crtati na sta sam mislila
znaci ne vazi pravilo 100% bez soli
Ma ne vazi, Sve u normalnim granicama. I pedijatri razlicito govore,neki kazu da se polako uvodi so od 7 mj a neki ne prije godinu dana. Ja ne solim nista ali eto s vremena na vrijeme pojede abc sir.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 15:42:05
sweet insanity
Jesam,i u vecini slucajeva pojede. Ali hoce samo tu slatku varijantu,sir,banana,zitarice ili keks. Ja njoj davala Lino izbjegavala plazmu zbog meda i jutros procitah da moze preradjeno. Plazma mi je puuuno ukusnija. Nema sanse da sir pojede s povrcem,ja se bas potrudim da joj napravim i na kraju zavrsi s brrrrr i kuhanjem brokulica ili tikvica to znam da ce pojesti. Cak sam joj i vocne jogurte pravila ali jok
I Lino ima med i soju isto kao i plazma, isti sastav skoro ali preradjeno je pa moze, tako su mi rekli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 15:46:55
sweet insanity
Ja sma evo ispekla njoj mladi krompir onako na resetkama i cekam da s eohladi pa da ogulim, riba se kuha pa cemo dodat jos nesto. Animagical, jucer je jela spinat. Mozda dodam njenu najdrazu,brokulu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 17:42:49
ciciban26
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
I Lino ima med i soju isto kao i plazma, isti sastav skoro ali preradjeno je pa moze, tako su mi rekli.
Joj stvarno,sad procitah da sadrzi sve to. Mi smo rucali malo puretine sa mrkvicom,graskom,prosom i kasikicom pavlake. I E je brokula najdraza,tacno bi je mogla papati svaki dan.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2012 18:53:56
bebix
je li i jedna mamita probala dati bebi crvenu lecu, ja sam je sinoc kupila mislim da ide sa 8 mjeseci ali nemam bas ideju kako d amu je spremim danas nam je krompir do sad najbolje prosao opran popolovljen i ispecen u rerni pomijesala mu sa malo abc sira i pojeo jednu polovinu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 8:43:37
emma.L
Vidim već u 7. mjesecu ste krenuli sa mahunarkama. Ja sad razmišljam da u planirane tikvice sa teletinom dodam i koju žutu mahunu da vidim kako će proći s pupom . Sve tablice mahunarke uvode kasnije, ali već smo zaista monotoni postali. A leću jedva čekam da uvedem, crvena čeka već spremna jer je mama voli. Možda koje zrnce kima za svaki slučaj? Stvarno se ne sjećam kad sam Emi ovo uvodila, ali nikad nije imala problem s hranom ili neku lošu reakciju. Jutros nam je 3korn sa aptamilom, ručak teletina, tikvica, pura i mahune , večera je marelica, šljiva i pečena jabuka.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2012 8:46:29
emma.L
I za mame anemične djece - pečene jabuke su super za hemoglobin, a u kombinaciji sa grožđicama ili marelicama su bomba prava protiv anemije. Jedini problem je što zatvaraju (zato ja kombiniram suhe šljive). Doduše, Ema je anemična oduvijek, a jedino pečene jabuke je htjela jesti . Doduše, tko zna kako bi bilo bez njih, možda još i gore .