Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.5.2012 12:43:45
mishkica
Hvala vam zene, sarita nije ona ni boci ljubitelj, jedva i ovo sto ide na bocu joj uspijem uvaliti, pravo malo zanovjetalo, neka moze jos dok malo ojaca, onda cu je pustati da dobro izgladni, od jutra do navece joj nema nuditi nista, pa cemo vidjeti ko ce izdrzati, MALA1994 njoj ce sad brzo aBd godina dana, u principu vec bi trebala jesti svasta,a ona hoce svega 4-5 vrsta hrane, i to jedva, ali je zdrava, vesela, aktivna, pa mi pedi kaze da je pustim, jednostavno je taj sitni tip bebe, ne voli papati, i nece biti nikad debela, pa me ona utjesi kad ovako izludim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.5.2012 15:09:36
marinčii
IZVORNA PORUKA: mishkica
Hvala vam zene, sarita nije ona ni boci ljubitelj, jedva i ovo sto ide na bocu joj uspijem uvaliti, pravo malo zanovjetalo, neka moze jos dok malo ojaca, onda cu je pustati da dobro izgladni, od jutra do navece joj nema nuditi nista, pa cemo vidjeti ko ce izdrzati, MALA1994 njoj ce sad brzo aBd godina dana, u principu vec bi trebala jesti svasta,a ona hoce svega 4-5 vrsta hrane, i to jedva, ali je zdrava, vesela, aktivna, pa mi pedi kaze da je pustim, jednostavno je taj sitni tip bebe, ne voli papati, i nece biti nikad debela, pa me ona utjesi kad ovako izludim
mom M će sad 3 godine a i dalje jede samo 5 stvari koje on voli,zapravo dok je bio manji jeo je više i raznovrsnije sad kako raste posto je pravo biralo,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.5.2012 19:25:52
mishkica
Djoisa, pokusala sam joj samoj davati, ali to sve oko nje zavrsi, a zanimljivo joj rukama meljati, pa dok u usta donese sve razbaca, a nema mi sruge nego se pomiriti sa ovim stanjem, i ocekivati bolje, marincii i tih recimo 5 vrsta jedva pojede, onako riza joj je omiljena, pa je okrecem sa mesnim saftom ili sa filetom, ili na vodi sa telece koljenice, pa tako vrtim ukrug....ma bice i bolje...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 13:07:47
sweet insanity
What do you thing da N pocnem po malo cijediti narandzu i razrijediti sa vodom, bolje rek neg kupovni sok. Samo me strah ojed apo guzi al ne bih naravno prekiselo nego malo narandze, a puno vode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 13:19:40
ljubičica 28
Sweet, ja bih na tvom mjestu dala narandžu...svakako je curi skoro godina tako da nije rano a jednom moraš probati pa makar bilo i ojeda na guzi...mi smo još ranije počeli sa citrusima i nikad nije bilo nikakve reakcije hB...još nam je kivi ostao da nismo probali al sa njim ne žurim...
Nego, htjedoh pozvati ove mame čije su bebače prešle godinu da malo pišu na ishrani od 12 mjeseci, tamo niko ništa ne piše a dobro bi bilo razmjeniti jelovnike Ja ideje ponekad uzimam i sa ove teme
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 13:21:20
mishkica
Sweet probaj, moja nece sokove nikakve, pa nemam razloga ni pokusavati, sta ima veze, stavi malo vise vode, pa gledaj hoce li ista biti po guzi, vjerovatno ce ga Nelica htjeti..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 13:27:55
sweet insanity
Ma ni N nije luda za sokovima al popije. Ponekad niti jedan dnevno a nekada pola fruteka sa jos vise vode. Probat cemo i orange, ako nista onda jesti. Sokice kupovne otvorim i na kraju ja dopopijem il bacim jer predugo stoji u frizderu. Tako da sam odlucila ne nudit ih dok god bude pila dovoljno vode. Imam smao problem sto moja mama njoj stlano kupuje sokice Zadnji puta sma joj rekla da propadaju pa se nadam da ce poslusat
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 14:58:23
animagical
kod nas danas za dorucak banana, kruska i kasika plazme... sve je smazao da ne pricam koliko sam bila sretna za rucak sam mu skuhala jedan batak, komadic krompira, malo karfiola, luka i mali komadic zute paprike... sve ukupno jako lijepo mirise,cekam da se probudi pa cu mu zgnjeciti da ruca aBd da mu se svidi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 17:56:18
Daja_sa
Dancek... Odavno nas nije bilo ovdje...ponekad nabrzinu procitam ali ne stignem nista da napisem... Mi rucamo svasta...napunili smo 9 mjeseci...probali smo zumance i super proslo bez reakcija ...probali smo i paradaiz skuhan u supici nesto joj se plaho svidja Ostala mi je jos riba...to kontam ovih dana da joj spremim... Danasnji meni: Nakon budjenja flasica mlijeka Dorucak: jabuka, banana i Alnatura 5 vrsta zitarica... Rucak: Piletina sa prosom, brokulom karfiolom i mrkvicom...ispade mi rijetko i ja joj udrobim malo hljeba...i nastane problem...cim osjeti grudvicu hljeba ima nagon na povracanje...a kad joj ja "umocim" komadic hljeba i supicu i dam onda zvace kao velika...ali to su tako malo komadici tako da smo se hranile jedno satak ...ali je ipak pojela sve... Vecera: Aptamil kasica sa kukurizom i bananom... Pred spavanje flasica mlijeka...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.5.2012 18:00:56
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
What do you thing da N pocnem po malo cijediti narandzu i razrijediti sa vodom, bolje rek neg kupovni sok. Samo me strah ojed apo guzi al ne bih naravno prekiselo nego malo narandze, a puno vode
SLobodno joj napravi...ja sam citala da je zdraviji sok od cijedjene narandze nego samo da pojede...ali obavezno razrijedi sa vodom! Ja sam pravila uvijek jedna narandza i nekih 100ml vode pa kolko god da popije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 9:10:10
Lavić
Naš današnji meni otprilike izgleda ovako: 6.30 dojenje 8.30 jabuka+banana+jogurt+plazma (ove kašice dobijem oko 450 gr, tako da mu podijelim na dva dijela i ponesem da to vani ruča) inače nam je ova kombinacija obično za doručak, Lavić je voli pravo, a ubacim mu i po jednu jagodu - čisto da malkice zamiriše. 11.00 150 ml mlijeka pred spavanje - ovo mu je odnedavno umjesto dojenja jer se polako odvikavamo 13.30 drugi dio jutrošnje kašice 17.00 japrak sarma+pavlaka - mama pravila ali ne znam smije li japrak kontala mu samo punjenje izmiksati 19.00 frutolino +dojenje 22.00 235 ml Hipp 2 Sad mi pade na pamet, ja sve miksam sa štapnim mikserom, neke od vas gnječe viljuškom, ali moj V neće tako da jede, čak i stvari koje inače voli ne želi kad nisu izmiksane. Kontam da je bolje da jede, makar mu sve živo miksala, pa ću ga nekad učiti da pomalo žvače. Šta mislite?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 9:24:23
djoisa
ja nikad nisam miksala, gnjecila, i rednala...odnedavno sve sjeckam na male komadice,,i on supre zvace - nema ni jedan zub!..cak jede kukuruz - zrno, tresnje, hljeb, raskuhano meso..ima 9,5 mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 11:16:30
ucitelj
ja svom miksam vecinu osim akoo je nesto jako mekano nece dugo mu on voli brzo popapatna mater a jutros preddorucak keksolino dorucak kuhala jabuku krusku i umjesala griz(e ovo satarem vilicom) rucak grasak corbica vecera ostaak dorucka i opet neki lino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 11:50:03
drznica
Samo da provjerim kako ste prvi put davali krusku? Jel kao jabuka? Skuham i izgnjavim sa nekom od zitarica?
Sinoc sam skuhala piletinu sa karfiolom,mrkvom i brokulama. Vecu kolicinu sam skuhala pa cu razdijeliti u čašice i u zamrzivac. Recite mi kad odledim mogu li u to dodati naknadno mozda skuhan krompir ili neke žitarice?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 12:12:30
animagical
i ja sam pisala da vise ne blendamo...omiljen mu je abc sir, umacem mrve hljeba i pojede citav s otprilike kriskom hljeba kad je nagodan... da ne ureknem, masallah, ovih dana fino jede dobili smo i 6. zub pa mu valjda lakse jesti,ne boli ga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 12:26:33
stefania
zdravo zene
long time no see... nadam se da ste mi sve bebe i vi bas onako dobro i zdravo....ja se nesto odrodila od ringeraje, sta cu svasta nam se izdesavalo te preseljenje te svasta nesta...nadam se da cu se uskoro imati vremena ponovo navuci na ovaj portal...neise..ne kontam vise ni teme, ne mogu nista da nadjem...
ne zamjerite ja bi ovdje da priupitam...mom djecaku je aBd slijedece sedmice rodjendan...pa sam kontala da mu organizujem neku tortu ali neku malu samo za njega ( pored one neke velike torte za goste) ali ne znam za sta da se odlucim..ne znam ni sta bi on to smio jesti...jos mu nisam davala ni orahe, ni ljesnjake ni cokoladu ni slag....ne znam sta vi mislite da mu narucim neku torticu pa da se sam maze i slavi? mislim ja to ne znam napraviti nisam kako vicna pa kontala da narucim....ima li mi ko kakakv savjet ponuditi...?
osim toga ljubimo vas moj djecak i ja sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 12:37:37
palachinken
stefania, možeš neku bebi varijantu plazma torte, naprimjer: mljevena plazma, sok od narandže (cijeđeni), suho voće (grožđice, marelice itd isl), može kakao, cimet za aromu. Ta smjesa se može oblikovati i ukrašavati dalje. Možeš napraviti cheese cake: kora je od mljevene plazme, putera i cimeta, a krema krem sir+pavlaka+malo limuna. Ukrasiš svježim voćem i eventualno preljevom za torte. (Ako hoćeš kompletan recept sa sastojcima traži).
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 15:07:02
sweet insanity
Cinko daj i meni kakav recept da dam onoj teti sto ce praviti tortu, pogodile smo se za 40, druga jedna. I to velika torta Miki Maus koja je svigdje 70 Elem ja sma njoj rekla keks, mada moze i petit kontam, puding i tako nesto. Ali, ako ti imas recept i za kores i sve pls daj. Ja cu jendu vleiku tortu ali bih i da je N jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2012 15:49:34
ucitelj
drznicebeba je jos mala ja osobno sam uvijek krusku malo prokuhala jer mi je nekako teska na pocetku cisto kratko osim kako kaze palacinken ako je dobro zrela nisam kuhala
evo vam neke kolace za bebace koje sam ja s vom davala bez reakcija je proslo i uvijek bi riktala sastojke prema sebi